Öncelikle merhaba yazınızı okurken aklıma direkt olarak teyzem geldi.Merhaba sevgili arkadaşlar
Ben 41 yaşında 5,5 yıllık evli bu yaşına kadar hiç hamilelik yaşamamış,başından bir tüp bebek denemesi geçmiş fakat oda transfer aşamasına bile gelmemiş bebek özlemi çeken biriyim.Tekrar tüp bebek denemeyi düşünmüyorum çünkü o süreci bir daha yaşamaya gücüm yok.
Benim yaşlarımda olup doğal yolla hamile kalan arkadaşlar varsa gelin birlikte burda neler yaptığınızı paylaşalım.Benim gibi bebek özlemi çeken ileri yaşta olup umud etmek isteyen arkadaşlara da moral olsun.Umuda ve dertleşmeye öyle çok ihtiyacım var ki.Umarım beni yalnız bırakmazsınız.Şimdiden yorum yazan herkese teşekkürler.
Amin cnm hayielisi hepimiz icin. Icine mi dogdu da bugun yazDin acaba. Bugun tedavi basladi. Doktora gittik. Ultrasonda baktiginda pek ise yarar bir yumurta folikulu goremedi. Hatta yine kistik bi yapiya rastladi o yuzden olmazsa onumuzdeki ay baslariz dedi. Ama tahlil sonuclaeini aldiktan sonra baslattilar. Ilk ignemi vurdum kendi kendime. Cok moralsizim. Dibe vurdum yumurta rezervinin pek ic acici olmadigini soyledi diye. Gorseniz yuzum gozum.coktu mosmor gozleeimin alti. Ama.iste degerlendirdiler ve baalatmaya karar verdiler. Umusum yok ama.elimden geleni yapmadim demem ileride
Öncelikle merhaba yazınızı okurken aklıma direkt olarak teyzem geldi.
46 yaşında şuan.
Ben baştan sona kadar anlatıyım hikayesini
24 senelik evliler eniştemle yıllarca denediler olmadı.
Başarısız 7 tüp bebek denemesi
Yardımcı ilaçlar doğal kürler vs . hepsii başarısız sonuçlandı ve teyzemde kist oluştu dr ameliyat ile almaya karar verdi ve ne yazıkki bir yumurtalığınıda almak zorunda kaldılar . teyzemın tum umitleri tükenmişti artık hem yaş hem senelerce uğraş emek hepsi bitti gitti derken bir gün teyzem aradı
ameliyattan 33 gün sonra teyzem ikiz kız yeğenlerime hamile kalmıstı
demem o ki dr ların bile imkansız olarak gördüğü şey teyzemın basına geldi ve suan yegenlerim 3 yaşındalar
Canııımmm muhteşemsinÖncelikle merhaba yazınızı okurken aklıma direkt olarak teyzem geldi.
46 yaşında şuan.
Ben baştan sona kadar anlatıyım hikayesini
24 senelik evliler eniştemle yıllarca denediler olmadı.
Başarısız 7 tüp bebek denemesi
Yardımcı ilaçlar doğal kürler vs . hepsii başarısız sonuçlandı ve teyzemde kist oluştu dr ameliyat ile almaya karar verdi ve ne yazıkki bir yumurtalığınıda almak zorunda kaldılar . teyzemın tum umitleri tükenmişti artık hem yaş hem senelerce uğraş emek hepsi bitti gitti derken bir gün teyzem aradı
ameliyattan 33 gün sonra teyzem ikiz kız yeğenlerime hamile kalmıstı
demem o ki dr ların bile imkansız olarak gördüğü şey teyzemın basına geldi ve suan yegenlerim 3 yaşındalar
Cnm haklisiniz pozitif olmaliyim ancak benim sorunum sadece tek yumurtaya baksa zaten pozitiftim. Tup bebek icin doktora gittim ve hidrosalpenks nedeni ile transfer cok ileri bir tarihe kaldi. Benim soeunum tek yumurtaya ve sperme kalsa ben de cok pozitiftim. O gun sabahtan biliyorsum ne kadar umutlu gittim ama simdi soylemeye bile utandigim bir hastaligin teshisi kondu. Tüp tikanikligi kurtaj,dusuk gibi nedenleele oluyormus ya da atesli bir hastalik nedeni ile ve doktor esimin yaninda sordu bunlari bana. Esimin de aklina kurr dusmustur. Ben gözümü onda actim. Ne kurtaji ne düsügü. Doktor da dedi sizin tupler bi sekilde etkilenmis diye. Fazla uzatmadi yoksa aile faciasi bile cikar boyle seylerden. Kimseye acik acik soyleyemiyorum. Insanlar bi arastirsa bu hastaligin sebebini gorunce beni de ne zannedicekler. Yine de sag olun. Desteginiz iyi geliyor bana ama ben 8 ay once o hsg sonucunu alip uzuldugumde de bana negatif olma diyorlardi ve 8 ay sonra icerdeki.sıvi birikintisi buyudu. Hastaligim ilrledi. O zaman da hakliydim demek pozitif olamamakta. Napayim bilmiyorum. Olmayacak bu is hissediyorum da dedigim gibi ben elimden geleni yapicam. Seren serengile cok sevindim bu arada. Iyi bi kadin o. Cok da istiyordu. Allah mesut etsin.Canım tedavin başlamış hayırlı olsun işallahAma kızdım sana ne konuşmuştuk pozitif olunacak olumlama yapılacak iyi düşünülecek ki iyi olsun sonuç. Sana sadece sağlıklı tek bir yumurta lazım ve bir de sağlıklı sperm. Lütfen ama lütfen toparlan şu dönem strese sokma kendini bedenini küstürme. Sana güzel bir haber vereyim de moralin düzelsin bugün Seren Serengilin hamile olduğunu öğrendim 48 yaşında kendisi yaklaşık 7/8 aydır tüp bebek tedavisi görüyormuş canım bak gördünmü demekki o yaşta bile kaliteli bir yumurta çıkabiliyor ve hamile kalabiliyor insan. @Minikmeleklerimbenim kuzuuum yaaa acil yardımın lazım @MASLOW u toparlamalıyız ki tedavisi pozitif sonuçlansın ama hemen dönemezsin ki şuan sizin oralarda gece yarısını geçti çoktan görünce hemen dönersin nasılsa o güzel yüreğin ve güzel tavsiyelerinle bir el verde toparlayalım arkadaşımızı
Sag ol cnm benim ama neden bana teshis konmadi, niye onceki doktorlar beni oyaladi. Yumurta rezervim 1 yilda daha da kotu duruma geldi iste. Iyi mi oldu. Yasim da 1 yas ilerledi. Toplamda en az 2 yil kaybermis oluyorum. Zaman aleyhime.isliyor. belki gecen sene denesek yumurta rezervim daha iyi oldugu icin daha fazla sansim.vardien azından dogru teshıs konuldu ve artık ona uygun hareket edılecek 4-5 ay nedır kı boyle beklemektense 4-5 ay sonra transfer yapılsa daha ıyı degıl mı ınsallah hayırlısıyla atlatırsın ve bebene kavusursun
Ben de 20 gün önce hidrosalpenks sebebiyle laparoskopi oldum canım. Neden kaynaklı diye sordum, bünyeden kaynaklı dedi. Yani utanılacak, aile faciası olacak birşey değil. Kürtaj, düşük olası sebepler, zorunlu sebepler değil. Bu hafta içi tekrar gideceğim. Evet zor bir süreç ama ne yapalım bir şekilde üstesinden geleceğiz.Cnm haklisiniz pozitif olmaliyim ancak benim sorunum sadece tek yumurtaya baksa zaten pozitiftim. Tup bebek icin doktora gittim ve hidrosalpenks nedeni ile transfer cok ileri bir tarihe kaldi. Benim soeunum tek yumurtaya ve sperme kalsa ben de cok pozitiftim. O gun sabahtan biliyorsum ne kadar umutlu gittim ama simdi soylemeye bile utandigim bir hastaligin teshisi kondu. Tüp tikanikligi kurtaj,dusuk gibi nedenleele oluyormus ya da atesli bir hastalik nedeni ile ve doktor esimin yaninda sordu bunlari bana. Esimin de aklina kurr dusmustur. Ben gözümü onda actim. Ne kurtaji ne düsügü. Doktor da dedi sizin tupler bi sekilde etkilenmis diye. Fazla uzatmadi yoksa aile faciasi bile cikar boyle seylerden. Kimseye acik acik soyleyemiyorum. Insanlar bi arastirsa bu hastaligin sebebini gorunce beni de ne zannedicekler. Yine de sag olun. Desteginiz iyi geliyor bana ama ben 8 ay once o hsg sonucunu alip uzuldugumde de bana negatif olma diyorlardi ve 8 ay sonra icerdeki.sıvi birikintisi buyudu. Hastaligim ilrledi. O zaman da hakliydim demek pozitif olamamakta. Napayim bilmiyorum. Olmayacak bu is hissediyorum da dedigim gibi ben elimden geleni yapicam. Seren serengile cok sevindim bu arada. Iyi bi kadin o. Cok da istiyordu. Allah mesut etsin.
Canııımmm muhteşemsinçok çok teşekkürler umut oldun
Canım ne olur bu kadar olumsuz düşünme hastalığının çaresi var çok şükür ki doktorun da çok başarılı bir profesör. Ayrıca o nasıl bir düşünce kuzum yaaa eşinin aklına neden gelsin kürtaj dı düşükdü bak sende söylüyorsun ateşli bir hastalıktan da tüplerde bu durumun gelişebileceğini. Lütfen bunu yapma kendine. Önce tüplerdeki problem çözülecek sonra da bebiş gelecek ben buna çok inanıyorum. Belki ne kolay söylüyorsun diyeceksin ama bak sana şunu söyleyeyim bundan yaklaşık 5 sene kadar önce benim için büyük sayılabilecek bir travma sebebiyle menopoz sürecine girdim yumurtam bir ay bir tane oluyorsa 3 ay olmuyor kendiliğinden regl bile olamıyorum 2 kez tedavi sonuç yok bir üçüncüsü de olamayacak maalesef ama ben yinede umudumu kesmiyorum. Çünki imkansıza inanmıyorum. Allah büyüktür anne olmayı bu kadar isteyen kullarının bu dileğini geri çevirmeyecektir buna inanıyorum ben, sen de inanCnm haklisiniz pozitif olmaliyim ancak benim sorunum sadece tek yumurtaya baksa zaten pozitiftim. Tup bebek icin doktora gittim ve hidrosalpenks nedeni ile transfer cok ileri bir tarihe kaldi. Benim soeunum tek yumurtaya ve sperme kalsa ben de cok pozitiftim. O gun sabahtan biliyorsum ne kadar umutlu gittim ama simdi soylemeye bile utandigim bir hastaligin teshisi kondu. Tüp tikanikligi kurtaj,dusuk gibi nedenleele oluyormus ya da atesli bir hastalik nedeni ile ve doktor esimin yaninda sordu bunlari bana. Esimin de aklina kurr dusmustur. Ben gözümü onda actim. Ne kurtaji ne düsügü. Doktor da dedi sizin tupler bi sekilde etkilenmis diye. Fazla uzatmadi yoksa aile faciasi bile cikar boyle seylerden. Kimseye acik acik soyleyemiyorum. Insanlar bi arastirsa bu hastaligin sebebini gorunce beni de ne zannedicekler. Yine de sag olun. Desteginiz iyi geliyor bana ama ben 8 ay once o hsg sonucunu alip uzuldugumde de bana negatif olma diyorlardi ve 8 ay sonra icerdeki.sıvi birikintisi buyudu. Hastaligim ilrledi. O zaman da hakliydim demek pozitif olamamakta. Napayim bilmiyorum. Olmayacak bu is hissediyorum da dedigim gibi ben elimden geleni yapicam. Seren serengile cok sevindim bu arada. Iyi bi kadin o. Cok da istiyordu. Allah mesut etsin.
Amin canım benim amiinnn❤❤❤❤❤❤ Allahım en kısa zamanda kucagımıza versin bebişlerimizi inşallah
Dogru diyorsun tabi. Once benim inanmam onemli. Kendimi toparliycam inşallah canim da zaten ben kendimde hicbir sorun olmadigini, kolaylikla hamile kalabilecegimi dusunuyordum. Malesef ki bu hidrosalpinks ve amh dusuklugu beni yikti. Yine de iyi dusunmeliyim evet. Ne yaparsak yapalim göklerden gelen bir karar var ve biz de onu yasiyoruz. Rabbim nasip ederse dunyanin en mutlu insani olurum, etmezse de kaderim buymus diyecegim ne yapayimmoralını bozarsan vucudunu küstürsün sen ne kadar pozıtıf olursan yavrun sana o kadar hızlı adımlarla kosacak, sımdıden ıcınde onun ıcın yer actın, olumlama yap, olacak ıyıyım de, bugun stres ve rahmın sıkıntısı yuzunden yumurtan az olabılır ama yarın daha mutlu ve ıyı dusundugunde yumurtan gelısecek. bılıyorsundur kesın, beyın vucutta bır seye takılıp stres yaptıgında rahım dermıs kı vucutta bır savas var ve ben kensımı kapatmalıyım kı ıcımdekı zarar gormesın ve yumurta kalıtenı de dusuruyor halıyle. lutfen boyle dusun hep guzel dusun kı rtahım desın artık ueremeye musaıtım genısleyebılırım
Yok esimin aklina geleceginden degil de doktor onun yaninda daha once kurtaj veya dusuk oldu mu diyince bozuldum napiym. Yanlis anlarsa diye. Inan kendim kadar senin icin de istiyorum guzel haberi tez vakitte almani. Allahtan umit kesilmez..ben de kesmemeliyim haklisinCanım ne olur bu kadar olumsuz düşünme hastalığının çaresi var çok şükür ki doktorun da çok başarılı bir profesör. Ayrıca o nasıl bir düşünce kuzum yaaa eşinin aklına neden gelsin kürtaj dı düşükdü bak sende söylüyorsun ateşli bir hastalıktan da tüplerde bu durumun gelişebileceğini. Lütfen bunu yapma kendine. Önce tüplerdeki problem çözülecek sonra da bebiş gelecek ben buna çok inanıyorum. Belki ne kolay söylüyorsun diyeceksin ama bak sana şunu söyleyeyim bundan yaklaşık 5 sene kadar önce benim için büyük sayılabilecek bir travma sebebiyle menopoz sürecine girdim yumurtam bir ay bir tane oluyorsa 3 ay olmuyor kendiliğinden regl bile olamıyorum 2 kez tedavi sonuç yok bir üçüncüsü de olamayacak maalesef ama ben yinede umudumu kesmiyorum. Çünki imkansıza inanmıyorum. Allah büyüktür anne olmayı bu kadar isteyen kullarının bu dileğini geri çevirmeyecektir buna inanıyorum ben, sen de inan
gecmis olsun canim. Genel anestezi ile oluyor degil mi? Bir de cocugun var mi bilmiyorum ama doktorum once yumusta toplayalim,ameliyati sonra olursun dediler. Senin cocuk ile ilgili bir planlaman var mi? Eger hemen ameliyat ol deselrrdi daha beklemiycektim ama dedigim gibi yumurta uretimi ile ilgili bir sorun olusmasin diye ameliyati hemen yapmadilarBen de 20 gün önce hidrosalpenks sebebiyle laparoskopi oldum canım. Neden kaynaklı diye sordum, bünyeden kaynaklı dedi. Yani utanılacak, aile faciası olacak birşey değil. Kürtaj, düşük olası sebepler, zorunlu sebepler değil. Bu hafta içi tekrar gideceğim. Evet zor bir süreç ama ne yapalım bir şekilde üstesinden geleceğiz.
Benim de çocuğum yok maalesef. çocuk öncesi rahimde kalınlık vs olduğu için ilaç kullandım. Sonrasında da hidrosalpenks tanısı koyuldu. Yumurtalar ile ilgili doktor birşey demedi durumum ne bilmiyorum. Şuana kadar hiç gebe kalmadım. Normalde ameliyattan önce ameliyat sonrası tüp bebeğe başlarız demişti. Ancak ameliyattan sonra rahimde problem var gibi birşey söyledi. Polip de alındı benden, patoloji çıkınca konuşalım dedi. Endişeliyim ama yapacak bir şey yok canımgecmis olsun canim. Genel anestezi ile oluyor degil mi? Bir de cocugun var mi bilmiyorum ama doktorum once yumusta toplayalim,ameliyati sonra olursun dediler. Senin cocuk ile ilgili bir planlaman var mi? Eger hemen ameliyat ol deselrrdi daha beklemiycektim ama dedigim gibi yumurta uretimi ile ilgili bir sorun olusmasin diye ameliyati hemen yapmadilar
Hmmm. Yani ameliyattan sonra da problmler tam olarak bitmeyebiliyor. Valla artik ne diyecegim ne dusunecegim ben d ebilmiyorum. Hakkimizda hayirlisiBenim de çocuğum yok maalesef. çocuk öncesi rahimde kalınlık vs olduğu için ilaç kullandım. Sonrasında da hidrosalpenks tanısı koyuldu. Yumurtalar ile ilgili doktor birşey demedi durumum ne bilmiyorum. Şuana kadar hiç gebe kalmadım. Normalde ameliyattan önce ameliyat sonrası tüp bebeğe başlarız demişti. Ancak ameliyattan sonra rahimde problem var gibi birşey söyledi. Polip de alındı benden, patoloji çıkınca konuşalım dedi. Endişeliyim ama yapacak bir şey yok canım
Çok sağol canım benim varol. Bende anne olmayı isteyen herkez için dua ediyorum. İnancını yitirme olumlu düşün hep, güzel olacak sonuç buna çok çok inanıyorum ben. Buradan bizlerle paylaşacaksın pozitifi hep birlikte sevineceğiz gör bak umutsuzluk yok hayal etmeye istemeye umutla beklemeye devam edeceğizDogru diyorsun tabi. Once benim inanmam onemli. Kendimi toparliycam inşallah canim da zaten ben kendimde hicbir sorun olmadigini, kolaylikla hamile kalabilecegimi dusunuyordum. Malesef ki bu hidrosalpinks ve amh dusuklugu beni yikti. Yine de iyi dusunmeliyim evet. Ne yaparsak yapalim göklerden gelen bir karar var ve biz de onu yasiyoruz. Rabbim nasip ederse dunyanin en mutlu insani olurum, etmezse de kaderim buymus diyecegim ne yapayim
Yok esimin aklina geleceginden degil de doktor onun yaninda daha once kurtaj veya dusuk oldu mu diyince bozuldum napiym. Yanlis anlarsa diye. Inan kendim kadar senin icin de istiyorum guzel haberi tez vakitte almani. Allahtan umit kesilmez..ben de kesmemeliyim haklisin
İnsallah canım benimÇok sağol canım benim varol. Bende anne olmayı isteyen herkez için dua ediyorum. İnancını yitirme olumlu düşün hep, güzel olacak sonuç buna çok çok inanıyorum ben. Buradan bizlerle paylaşacaksın pozitifi hep birlikte sevineceğiz gör bak umutsuzluk yok hayal etmeye istemeye umutla beklemeye devam edeceğiz
İnşallah canım. Rabbim büyütsün minnak bir bebiş olmasını nasip etsin inşallah1 yumurtam var canlar. Yektane,yekpare bir yumurtacik ve o da cok gelismiyor malesef. Bugun kontrole gittim. Gonala ek olarak meganon igne kullanmami onerdi doktor. Istenen gelisim saglanamadigi icin bir igne daha eklendi dediler. Ne de kolay soylediler :) ben de alistim artik yumurta rezerviniz dusuk cumlesini duymaya. Eskisi kadae koymuyor. Napalim iste. Belki de o yumurta gelisir bana evlat olur
Kuzum hiç üzülme yumurta sayısı az olanlara havuz yöntemi yapılıyor biliyorsun hem bu ay bir yumurta görünüyor olsa da bir sonraki ay 3/4 tane yumurta da görülebiliyor işte bu yüzden diyorum canım benim sana moralini yüksek tutmaya çalış bedenini küstürme pozitif ol diye. Ama negatif görmedim seni sevindim canım umut edelim bu yumurta can olsun kan olsun bebiş olsun işallah aminnn1 yumurtam var canlar. Yektane,yekpare bir yumurtacik ve o da cok gelismiyor malesef. Bugun kontrole gittim. Gonala ek olarak meganon igne kullanmami onerdi doktor. Istenen gelisim saglanamadigi icin bir igne daha eklendi dediler. Ne de kolay soylediler :) ben de alistim artik yumurta rezerviniz dusuk cumlesini duymaya. Eskisi kadae koymuyor. Napalim iste. Belki de o yumurta gelisir bana evlat olur
Evet canim. Sizi dinlemeye karar verdim :) ben elimden geleni yapiyorum. Kaygilanmak bir ise yaramiyor. Daha rahat olucam. Gerci bu sefer de esim problem cikardi. Beni yari yolda birakacak gibi gorunuyor. Tup bebek filan gelemezmis boyle seylere. Niye basladik o zaman niye bu hormonlari aliyorum ben vucuduma diyorum. Uzgunum diyor bıt bıt biseyler iste. Engeller bir degil ki anacım. Hersey bana karsi mucadele halinde.Kuzum hiç üzülme yumurta sayısı az olanlara havuz yöntemi yapılıyor biliyorsun hem bu ay bir yumurta görünüyor olsa da bir sonraki ay 3/4 tane yumurta da görülebiliyor işte bu yüzden diyorum canım benim sana moralini yüksek tutmaya çalış bedenini küstürme pozitif ol diye. Ama negatif görmedim seni sevindim canım umut edelim bu yumurta can olsun kan olsun bebiş olsun işallah aminnn