İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

.
Durum cok cok ic acici degil amma bakalim. Benim tuplerde yapisiklik vardi. Daha dogrusu sag tupte ama onceki doktorlar cok da sıkınti olmaz demislerdi. Semra hoca ise baya hayiflandi boyle yanlis teshis konmasina. Ciddi bir yapisiklik var ve baya sivi birikmis icerde, orda sislik yapmis dedi. Laparaskopi olacagim yani. Belki 4 -5 ay sonra transfer yapilabilrcek arkadaslar. Nasil doktorluk bu amlamadim. Cok uzgunum cok
Gecmis olsun yapşikligi nasil anladi doktor birde adetiniz duzenli ve normal oluyormuydunuz

Iyi günler arkadaşlar. Hafta içi laparoskopi ile sağ tüpüm alındı. Aynı zamanda 3 tane de polip aldılar. Şuan patoloji sonucunu bekliyorum. Ancak doktorum ameliyat sırasında rahimde bir tuhaflık olduğunu söyledi. Rahim filminde herşey normal görünmesine rağmen bu durum çok canımı sıktı. Polip aldırıp da hamile kalanlar deneyimlerini yazarsa çok mutlu olurum. 4.5 yıllık evliyim, çocuğum yok ve 34 yaşındayım. Kendimi çok kötü hissediyorum. Okuduklarımda polip de tekrar olabiliyormuş. Laparoskopi ve Polip ameliyatına kolay demelerine rağmen 3 gün hastanede yattım. 2 gündür çıktım. Çok da iyi değilim. Deneyimlerinizi paylaşmanız dileğiyle.

Iyi günler arkadaşlar. Hafta içi laparoskopi ile sağ tüpüm alındı. Aynı zamanda 3 tane de polip aldılar. Şuan patoloji sonucunu bekliyorum. Ancak doktorum ameliyat sırasında rahimde bir tuhaflık olduğunu söyledi. Rahim filminde herşey normal görünmesine rağmen bu durum çok canımı sıktı. Polip aldırıp da hamile kalanlar deneyimlerini yazarsa çok mutlu olurum. 4.5 yıllık evliyim, çocuğum yok ve 34 yaşındayım. Kendimi çok kötü hissediyorum. Okuduklarımda polip de tekrar olabiliyormuş. Laparoskopi ve Polip ameliyatına kolay demelerine rağmen 3 gün hastanede yattım. 2 gündür çıktım. Çok da iyi değilim. Deneyimlerinizi paylaşmanız dileğiyle.
Geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Hsg histeroskopi laparoskopi hepsini oldum ben. Laparoskopide en az bir ay kendimi korumam söylenmişti. Polip tekrarlayabiliyor maalesef İnşallah sizde tekrarlamaz sağlıkla hamile kalır ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız

Geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Hsg histeroskopi laparoskopi hepsini oldum ben. Laparoskopide en az bir ay kendimi korumam söylenmişti. Polip tekrarlayabiliyor maalesef İnşallah sizde tekrarlamaz sağlıkla hamile kalır ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız
Korumadan kastınız tam olarak ne. Hamile kalabildiniz mi? Beni neler bekliyor acaba. Bu arada cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim

Merhaba
Bende geçen yıl polip aldırdım operatif histeroskopi ile. Ameliyatımı yapan doktor polipin östorojen hormonunun yükselmesiyle oluştuğunu ve ten üzerinde çıkan et beniyle benzer bir oluşum olduğunu söylemişti. Hatta aldırmanın çok önemli olduğunu alım sırasında rahmin uyarıldığını ve hamile kalmayı kolaylaştırdığını da. Gerçi ben ameliyattan sonra hamile kalmadım başka sıkıntılarım da olduğu için. Polip aldırıp hamile kalan bir çok kişi biliyorum. Hatta bu konu hakkında bir çok yorum okudum kulüpte. İçinizi ferah tutun. İşallah bebeğiniz bekletmeden gelir :dua:

Korumadan kastınız tam olarak ne. Hamile kalabildiniz mi? Beni neler bekliyor acaba. Bu arada cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim
Canım ben yurtdışındayım geç gördüm kusura bakma. Çocuk isteği olunca doktora gidelim görünelim dedik önce kadınlar gidiyor biliyorsun. Burada doktorlar farklıymış Doğum Doktoru takip Doktoru tetkik Doktoru bilmiyorduk tabii bir kadın doğum uzmanına gittik. Sağlık paraya dayalı olduğu için yaptıkları herşeyden para alıyorlarmış ekstra. Bu benim alanıma girmiyor demediler kobay gibi kullandılar açıkçası Türk doktorları gibi değiller. Sıralamada kadında hormona bakılıyor sorun yoksa tüplere yumurtlamaya bakılıyor. Erkekde sperme ürolojik problemlere bakılıyor sorun yoksa klomen çatlatma iğnesi yumurta takibi filan diye gidiyormuş. Sonradan öğrendik bunları 2016 da Türkiye’de profesör laparoskopi yaptığında. Laparoskopi den sonra kendini koru dedi şöyle havuz deniz ilişki iltihap enfeksiyon vs. İçin bir de ilk etapta girişimin yapıldığı yerlerde açılma olmasın diye ağır kaldırma filan hamile kalamadım maalesef tüp bebek denemem de negatif. İyi bir doktorla yoluna devam etmeni önerebilirim sadece. Rahim içi her işlem rahimde yapışıklığa veya yumurta rezervinin azalmasına sebep oluyormuş. Benden iki yaş büyük bir arkadaşım var. İzmir’de yaşıyor olmasına rağmen Aret hocaya gitti önce defalarca embiryo oluşturup havuz yaptılar arkasından histeroskopi be laparoskopisini yaptı rahim yapışması olmaması için balon yerleştirdi Rahime süreç geçince transferini yapacak. Umarım herşey yolundadır. En kısa zamanda sağlıkla hamile kalır, sağlıkla bebeğini kucağına alırsın. Allah isteyen herkese hem devasını, hem sebebini hem bebeğini versin. Sağlıkla kucağını doldursun. Sevgiler sağlıklı be bebek müjdeli günlerde buluşabilmek ümidiyle 🤲🏻🧿😘

Merhaba
Bende geçen yıl polip aldırdım operatif histeroskopi ile. Ameliyatımı yapan doktor polipin östorojen hormonunun yükselmesiyle oluştuğunu ve ten üzerinde çıkan et beniyle benzer bir oluşum olduğunu söylemişti. Hatta aldırmanın çok önemli olduğunu alım sırasında rahmin uyarıldığını ve hamile kalmayı kolaylaştırdığını da. Gerçi ben ameliyattan sonra hamile kalmadım başka sıkıntılarım da olduğu için. Polip aldırıp hamile kalan bir çok kişi biliyorum. Hatta bu konu hakkında bir çok yorum okudum kulüpte. İçinizi ferah tutun. İşallah bebeğiniz bekletmeden gelir :dua:
Çok teşekkür ederim. Normalde de sabırsızım ama anladım ki bu konu sabırsızlığa gelen bir şey değil. Benim de rahimde başka sıkıntılar da var gibi dedi. Patolojiden sonra görüşelim dedi. Bakalım artık hayırlısı.

Canım ben yurtdışındayım geç gördüm kusura bakma. Çocuk isteği olunca doktora gidelim görünelim dedik önce kadınlar gidiyor biliyorsun. Burada doktorlar farklıymış Doğum Doktoru takip Doktoru tetkik Doktoru bilmiyorduk tabii bir kadın doğum uzmanına gittik. Sağlık paraya dayalı olduğu için yaptıkları herşeyden para alıyorlarmış ekstra. Bu benim alanıma girmiyor demediler kobay gibi kullandılar açıkçası Türk doktorları gibi değiller. Sıralamada kadında hormona bakılıyor sorun yoksa tüplere yumurtlamaya bakılıyor. Erkekde sperme ürolojik problemlere bakılıyor sorun yoksa klomen çatlatma iğnesi yumurta takibi filan diye gidiyormuş. Sonradan öğrendik bunları 2016 da Türkiye’de profesör laparoskopi yaptığında. Laparoskopi den sonra kendini koru dedi şöyle havuz deniz ilişki iltihap enfeksiyon vs. İçin bir de ilk etapta girişimin yapıldığı yerlerde açılma olmasın diye ağır kaldırma filan hamile kalamadım maalesef tüp bebek denemem de negatif. İyi bir doktorla yoluna devam etmeni önerebilirim sadece. Rahim içi her işlem rahimde yapışıklığa veya yumurta rezervinin azalmasına sebep oluyormuş. Benden iki yaş büyük bir arkadaşım var. İzmir’de yaşıyor olmasına rağmen Aret hocaya gitti önce defalarca embiryo oluşturup havuz yaptılar arkasından histeroskopi be laparoskopisini yaptı rahim yapışması olmaması için balon yerleştirdi Rahime süreç geçince transferini yapacak. Umarım herşey yolundadır. En kısa zamanda sağlıkla hamile kalır, sağlıkla bebeğini kucağına alırsın. Allah isteyen herkese hem devasını, hem sebebini hem bebeğini versin. Sağlıkla kucağını doldursun. Sevgiler sağlıklı be bebek müjdeli günlerde buluşabilmek ümidiyle 🤲🏻🧿😘
Allah razı olsun. Bekleyen herkese Rabbim nasip etsin. Ameliyat esnasında kanama çok olduğu için rahimi net göremedim ama eğri ya da yarım mı diye endişem var dedi. O yüzden ben de gerildim. Ama şimdi daha iyiyim. Çok şükür maddi imkanımız var ancak doktoruma güvendiğim içinden üniversite hastanesinde devam edeceğim şimdilik. Bakalım ne olacak.

Allah razı olsun. Bekleyen herkese Rabbim nasip etsin. Ameliyat esnasında kanama çok olduğu için rahimi net göremedim ama eğri ya da yarım mı diye endişem var dedi. O yüzden ben de gerildim. Ama şimdi daha iyiyim. Çok şükür maddi imkanımız var ancak doktoruma güvendiğim içinden üniversite hastanesinde devam edeceğim şimdilik. Bakalım ne olacak.
Her türlü endişe aslında insanın psikolojisini kötü etkiliyor. Bebek sahibi olmak isteyen kadınların sanırım ortak yaşadıkları şeyler bunlar. Hep önerilen sakin olun, negatif düşünmeyin diyorlar. İyi ol tabii. Geçti bitti diye düşün. Herşey yoluna girer doktoruna güveniyorsan bu çok iyi hatta bir kadın için en önemli şey bence. Çabuk iyileş, laparoskpinin faydasını gör İnşallah en kısa sürede rabbim evladına kavuştursun.
Geçmiş olsun tatlım 😘

MASLOW MASLOW çok geçmiş olsun, neyseki anlaşıldı sorun ve çözümsüz değil, bence o kısmı düşün. 4 ay sonra transfer olsan ve tutsa çok iyi olacak ve hiç de geç değil bence. Ben 42 yaşıma gireceğim, 1.5 yıldır tüp bebek yapmamak için direniyorum, Eylül ayında tüp bebek yaptıracağız eğer 2 ay içinde doğal olmazsa. Sen de bu geçen 8 ayı doğal yoldan olması için kendinize tanıdığınız şans olarak düşün.
Bu arada muayene esnasında mı anladı Semra hn tüplerdeki yapışıklılığı ve sıvı birikmesini yoksa HSG sonucuna göre falan mı
Hsg sonucuna gore anladi canim benim. Ayrica ultrasonda da gordu ve tikaniklk nedeni ile icwride baya bir sivi birikmis suanda. Baya bi siskinlik olmus. Oyle deme semra hanim bike uzuldu, anl veremedi nasil tanı koymadilar bu kadar zamandir dedi. Cok uzuldum amma nafile. Gecen zaman gecti. Onca yumurta da bosa gitti. Gunden gune olumsuz etkileniyor rezervimiz yas nedeni ile ve ben 8 koca ay kaybettim. Hem de bu yasta

Iyi haftalar kizceler.
Bugun tup bebek icin gorusmeye gidiyorum bi heyecanliyim, valla simdi yazarken bil kalp atislarim degisiyor. Bilmiyorum umutluyum galiba ya da semra hanima duydugum guvein etkisi ile elimden geleni yapmis olduguma inanacagim icin huzurluyum. Yoksa biliyorum ki tedavi ile de olmama ihtimali var ama bunu dusunmek istemiyorum. Ben elimden geleni yapiyorum ve gerisini de allaha birakiyorum. Haydi bismillah
Son gelişmeler ne durumda iyi misin

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun canım 🤲🏻
Amin cnm hayielisi hepimiz icin. Icine mi dogdu da bugun yazDin acaba. Bugun tedavi basladi. Doktora gittik. Ultrasonda baktiginda pek ise yarar bir yumurta folikulu goremedi. Hatta yine kistik bi yapiya rastladi o yuzden olmazsa onumuzdeki ay baslariz dedi. Ama tahlil sonuclaeini aldiktan sonra baslattilar. Ilk ignemi vurdum kendi kendime. Cok moralsizim. Dibe vurdum yumurta rezervinin pek ic acici olmadigini soyledi diye. Gorseniz yuzum gozum.coktu mosmor gozleeimin alti. Ama.iste degerlendirdiler ve baalatmaya karar verdiler. Umusum yok ama.elimden geleni yapmadim demem ileride

Selamlar çok uzun süredir kadınlar kulubüne üyeyim. Yaklaşık bir hafta önce bu sayfayı keşfettim. 44 yaşındayım. Hiç evladım yok. Eşimde ve bende bazı sorunlar var. Benim sorunlarım yanlış tedavi sonucu ortaya çıktı. Eşimin yaşa bağlı sayı, hız, morfoloji bozukluğu geçen sene üç kere arka arkaya tüp bebek denemesi ilk deneme 1 yumurta döllenmedi tedavi yarım kaldı. İkinci deneme 3 yumurta ikisi döllendi 3.gün sağlıklı donduruldu. 3. Deneme tek yumurta döllenmedi tedavi yarım kaldı. Geçen sene ramazan bayramının ikinci günü iki embriyo transfer haziranda sonuç negatif. Maddi manevi hüsran. Benim histeroskopi, rahim filmi, laparoskopi bir sürü süreç. 40 yaşında başladım 44 oldum. İsteyen dileyen herkese Rabbim evlat nasip etsin. Sanırım burada şuan hamile olan bazı arkadaşlarımız var. Denenmiş bir durumu sizle paylaşmak isterim. Ablamın bir komşusu vardı. Yıllarca çocukları olmamıştı doktorlar kesinlikle olmaz deyince.40’lı yaşlarda bir kız evlat edinmişlerdi. Hamile bir yakını doğuma giderken sancı çekerken ne olur Allahtan benim için de dile
demiş.Kadın doğum sancısı sırasında Allahım falanca kişiye de nasip et demiş. Bu olaydan sonra hamile kaldı ve bir erkek bebeği oldu. Yer gök dua ile hamile olan ve doğum yaparken yapılan duanın makbul olduğunu büyüklerimiz de söyler yer gök dua ile. Rabbim isteyen herkesin kucağını evlatla evini evlat sesiyle doldursun. Sevgiler. Yurtdışında yaşıyorum bu arada.

inşallah hayırlısıyla sen de yavruna kavusursun, buradakı hamılelerımız nasıl hasretle ve ıcten cabaladıgımızı bıldıgı ıcın emınım hepımız ıcın dua edıyorlardır dıye dusunuyorum. hepsıne saglıklı kolay dogumlar olsun ınsallah, sayfamızda evladına kavusamayan kalmasın kızlar.

Amin cnm hayielisi hepimiz icin. Icine mi dogdu da bugun yazDin acaba. Bugun tedavi basladi. Doktora gittik. Ultrasonda baktiginda pek ise yarar bir yumurta folikulu goremedi. Hatta yine kistik bi yapiya rastladi o yuzden olmazsa onumuzdeki ay baslariz dedi. Ama tahlil sonuclaeini aldiktan sonra baslattilar. Ilk ignemi vurdum kendi kendime. Cok moralsizim. Dibe vurdum yumurta rezervinin pek ic acici olmadigini soyledi diye. Gorseniz yuzum gozum.coktu mosmor gozleeimin alti. Ama.iste degerlendirdiler ve baalatmaya karar verdiler. Umusum yok ama.elimden geleni yapmadim demem ileride
Canım tedavin başlamış hayırlı olsun işallah :dua:Ama kızdım sana ne konuşmuştuk pozitif olunacak olumlama yapılacak iyi düşünülecek ki iyi olsun sonuç. Sana sadece sağlıklı tek bir yumurta lazım ve bir de sağlıklı sperm. Lütfen ama lütfen toparlan şu dönem strese sokma kendini bedenini küstürme. Sana güzel bir haber vereyim de moralin düzelsin bugün Seren Serengilin hamile olduğunu öğrendim 48 yaşında kendisi yaklaşık 7/8 aydır tüp bebek tedavisi görüyormuş canım bak gördünmü demekki o yaşta bile kaliteli bir yumurta çıkabiliyor ve hamile kalabiliyor insan. Hayatagulhayatdasanaguler Hayatagulhayatdasanaguler kuzuuum yaaa acil yardımın lazım :oops:@MASLOW u toparlamalıyız ki tedavisi pozitif sonuçlansın ama hemen dönemezsin ki şuan sizin oralarda gece yarısını geçti çoktan görünce hemen dönersin nasılsa o güzel yüreğin ve güzel tavsiyelerinle bir el verde toparlayalım arkadaşımızı :KK36:

Çok istememe rağmen henüz anne olamayanlardanım bende. Ama hala umutla bekliyorum. Çünkü Allah’tan istiyorum. Bunda duayı siz etmiyorsunuz zaten. Hamile olan ve doğum yapacak bir bayan sizin adınızı söylerek Rabbim ona da ver diyor. Doğum anında kadınların yeni doğmuş gibi günahlarından arındığından bahsedildiğini duymuşsunuzdur sanırım. Burada hamile kalan ve doğum yapacak arkadaşlar arzu ederlerse forumdaki arkadaşların ismini doğum anında söyleyebilirler şahsen ben hamile kalır ve doğuma gidebilersem benden rica eden arkadaşlarımın adını söyleyebilirim. Ayrıca müslümanın müslamana hayırla ettiği dua makbuldur. Sizin görüşünüze de saygı duyarım elbette. Bunu bilen söyleyen çok insan var. İlaç ve takviyeleri sağolsunlar arkadaşlar yazmış. Bende büyüklerden duyduğum bir şeyi aktarmak istedim siz ister uygularsınız ister uygulamazsınız o size kalmış tercih sizin. Sağlıklı mutlu güzel günler dilerim. Allah isteyen herkese hayırlı evlat nasip etsin içlerinde bizim gibi isteyen bekleyenlere de.

evet kadın dogum yaptıgı anda tum gunahlarından arınırmıs sanırım kul hakkı harıctır tabı. o yuzden hamıleyken de edılen duaları tutarmıs derler, bır de hamıle kadının canının ıstedıgını bulup yedırırsen cok buyuk sevapmıs bır kıssadan hısse paylasmıstı bdogum doktoru cok etkılenmıstım okudugumda, ınsallah hayırlısıyla kausursun evladına en kısa surede

Merhaba! Ben de 36 yaşındayım ve geç kaldığımı düşünerek anne olmayı planlamıyordum.Ama daha sonra pişman olacağıma kesin olarak emin oldum ve korunmayı bıraktım. Kendimize bu şansı vermeliyiz bence

neden gec oldugunu dusundun kı 36 gec bır yas degıl kı

Durum cok cok ic acici degil amma bakalim. Benim tuplerde yapisiklik vardi. Daha dogrusu sag tupte ama onceki doktorlar cok da sıkınti olmaz demislerdi. Semra hoca ise baya hayiflandi boyle yanlis teshis konmasina. Ciddi bir yapisiklik var ve baya sivi birikmis icerde, orda sislik yapmis dedi. Laparaskopi olacagim yani. Belki 4 -5 ay sonra transfer yapilabilrcek arkadaslar. Nasil doktorluk bu amlamadim. Cok uzgunum cok

en azından dogru teshıs konuldu ve artık ona uygun hareket edılecek 4-5 ay nedır kı boyle beklemektense 4-5 ay sonra transfer yapılsa daha ıyı degıl mı ınsallah hayırlısıyla atlatırsın ve bebene kavusursun

X