Canım yumurta sayısı az olanlarda yani bir ay görünüp bir ay görünmeyenlerde genellikle bu sistemi uyguluyor doktorlar. Bir kaç ay yumurta takibi yapılıyor büyütülen yumurtaları topluyorlar örneğin senin bu ay yumurtan oldu büyüdü o toplanıyor diğer ay bir yumurta daha göründü o da büyüdü o da toplanıyor bir havuzda sonra spermle buluşturup embriyo haline geliyorlar sonrası transfer oluyor. Biraz uzuyor süreç böyle ama pozitifi görme şansı artıyor. O yüzden üzülmeni istemiyorum ya kuzum bu ay bir yumurta göründü diye. Düşün ben menopoz süresi içinde biriyim yalnızca klomen kullanarak 4 yumurta görüldüğü bile olmuştu. Eşinle de konuş sakin sakin gerekirse sadece sperm vermek için gelsin. Erkekler geriliyorlar biraz bu koşuşturmadan. Sen güçlü birisin bu yaşadıklarının hepsinin üstesinden geleceğini biliyorum ve mutlu sona ulaşacağına da çok çok eminim. Rabbim emeklerinin çabanın karşılığını verecek göreceksinEvet canim. Sizi dinlemeye karar verdim :) ben elimden geleni yapiyorum. Kaygilanmak bir ise yaramiyor. Daha rahat olucam. Gerci bu sefer de esim problem cikardi. Beni yari yolda birakacak gibi gorunuyor. Tup bebek filan gelemezmis boyle seylere. Niye basladik o zaman niye bu hormonlari aliyorum ben vucuduma diyorum. Uzgunum diyor bıt bıt biseyler iste. Engeller bir degil ki anacım. Hersey bana karsi mucadele halinde.
Bisey sorucam. O zaman tek bir ay degil 2-3 ay yumurta toplanip ondan sonra mi geciliyortransfer surecine? Nasil oluyor
Kesinlikle devam.etmek istemiyorum dedi valla. Hatta bosanma lafini dile getirdi yine. Anliycahin yumurta gelisiminden daha biyuk bir sorunumuz var suan. Ayrica bu ay bile 1 haftada 3 kez kontrole gittim. Sonraki ay tekrar yumurta toplamaya kalksalar napivam,isyerinden nasil izin alicam bilmiyorumCanım yumurta sayısı az olanlarda yani bir ay görünüp bir ay görünmeyenlerde genellikle bu sistemi uyguluyor doktorlar. Bir kaç ay yumurta takibi yapılıyor büyütülen yumurtaları topluyorlar örneğin senin bu ay yumurtan oldu büyüdü o toplanıyor diğer ay bir yumurta daha göründü o da büyüdü o da toplanıyor bir havuzda sonra spermle buluşturup embriyo haline geliyorlar sonrası transfer oluyor. Biraz uzuyor süreç böyle ama pozitifi görme şansı artıyor. O yüzden üzülmeni istemiyorum ya kuzum bu ay bir yumurta göründü diye. Düşün ben menopoz süresi içinde biriyim yalnızca klomen kullanarak 4 yumurta görüldüğü bile olmuştu. Eşinle de konuş sakin sakin gerekirse sadece sperm vermek için gelsin. Erkekler geriliyorlar biraz bu koşuşturmadan. Sen güçlü birisin bu yaşadıklarının hepsinin üstesinden geleceğini biliyorum ve mutlu sona ulaşacağına da çok çok eminim. Rabbim emeklerinin çabanın karşılığını verecek göreceksin
Evet kuzum bu çok meşakatli sabır isteyen bir yolculuk. Ben tam 6 ay boyunca anadolu yakası Kartaldan haftanın 3 bazen 4 günü bir Nişantaşına bir Taksime gidip geldim kış mevsimiydi trafiği desen ayrı dertti toplu taşımaların kalabalığı desen ayrı bir dert sabah 5 de evden çıktığım da oldu gece 12 de eve döndüğümde (Kesinlikle devam.etmek istemiyorum dedi valla. Hatta bosanma lafini dile getirdi yine. Anliycahin yumurta gelisiminden daha biyuk bir sorunumuz var suan. Ayrica bu ay bile 1 haftada 3 kez kontrole gittim. Sonraki ay tekrar yumurta toplamaya kalksalar napivam,isyerinden nasil izin alicam bilmiyorum
Dune kadar sorun cikarmiyordu hic. Dun semen analizi istediler. Daha once de soeun cikarmisti. Ocak ayinda gitti kendiliginden verdi ornegi. Simdi tekrar itenince ben kendimi ne zaman hazir hissedersem o zaman test yaptiririm vs. Diyebagirdi cagirdi. Annesinin de yaninda hem de. Acikcasi artik kararsizim bu adamdan cocuk isteyip istemedigime. Bir yandan da ignelere basladim. Hic yoktan vucuda hormon yukledim. Nasil geri doneyim onu da bilmiyorumEvet kuzum bu çok meşakatli sabır isteyen bir yolculuk. Ben tam 6 ay boyunca anadolu yakası Kartaldan haftanın 3 bazen 4 günü bir Nişantaşına bir Taksime gidip geldim kış mevsimiydi trafiği desen ayrı dertti toplu taşımaların kalabalığı desen ayrı bir dert sabah 5 de evden çıktığım da oldu gece 12 de eve döndüğümde (seheryeli77 kuzuuum çok iyi bilir her gitmemde ilgisiyle desteğiyle hep yanımdaydı varolsun )ben tüp bebek tedavisi için işimi bıraktım çok haklısın çalışırken çok zor her kontrol için izin almak. Akşam mesai bitiminde gitsen kuzum kontrole ya da ayarlasan öğlen tatilinde gitsen hem senin hem doktorun uygunluğuna göre olabilir mi acaba
Eşin tüp bebek tedavisinin aşamalarını bilmeden tamam dedi sanırım değil mi canım yalnız anlamadığım işinden izin alıp sık sık kontrole gitmeni istemediği için mi devam etmek istemiyor yoksa uzun bir süreç olursa sabır gösteremeyeceği için mi
Canım tıbbi değimler sözlüğüne baktım şöyle bir açıklama vardı :Pataloji sonucumda ENDOMETRİYOZİS EKSTERNA yazıyor. Bugün gidemedim doktora. Bir bilgisi olan var mı acaba?
Ben de onu gördüm de anlamadım. Belki bu durumla karşılaşan vardır, pratikte daha iyi anlarım diye sormak istedim. Artık herşeyden nem kapar oldumCanım tıbbi değimler sözlüğüne baktım şöyle bir açıklama vardı :
endometriosis externa
Endometriyum dokusunun uterus dışında herhangi bir yer veya organda bulunması hali; dış endometriyoz (Ovaryum’da, Douglas boşluğunda, karın duvarında, burun’da vb.)
Yalnız çok da net anlayamadımarkadaşlar duyan ya da bilen yardımcı olabilir mi lütfen..
Canım eşin bilmiyor muydu sperm verilmesi gerektiğini anlayamadım üzüldüm açıkcası sanırım eşin hazır değilmiş durumunuzu kabullenememiş olabilir tavsiyem konuş güzelce bir çocuğunuz olmasını ne kadar çok istediğine ikna et başladık bu sürece beni yarı yolda bırakma ameliyattan önce bunu yapmalıymışız de iğne oluyorsun hormon alıyorsun zor süreçler bir de eşin strese sokmasın seni ama yaaaDune kadar sorun cikarmiyordu hic. Dun semen analizi istediler. Daha once de soeun cikarmisti. Ocak ayinda gitti kendiliginden verdi ornegi. Simdi tekrar itenince ben kendimi ne zaman hazir hissedersem o zaman test yaptiririm vs. Diyebagirdi cagirdi. Annesinin de yaninda hem de. Acikcasi artik kararsizim bu adamdan cocuk isteyip istemedigime. Bir yandan da ignelere basladim. Hic yoktan vucuda hormon yukledim. Nasil geri doneyim onu da bilmiyorum
Sanırım bilen biri yok canımBen de onu gördüm de anlamadım. Belki bu durumla karşılaşan vardır, pratikte daha iyi anlarım diye sormak istedim. Artık herşeyden nem kapar oldum
Çikolata kistiyle ilgili olabilir belki. Ameliyat sonrası çikolata kisti başlangıcı var dedi. İlaç tedavisi mi oluyor. Yoksa tüp bebeğe başlıyorlar mıSanırım bilen biri yok canımbir an önce görün doktoruna umarım çok ciddi bişey değildir bir evladımız olsun diye çıkıyoruz bir yola başımıza gelmeyen kalmıyor olmadık şeyler çıkıyor yine de Allah esirgesin çözümü olmayan dertlerden amiinnn
"Endometriozis kısırlığın en temel üç sebebinden biri sayılmaktadır. Hafif veya orta derece vakalarda dahi kısırlık olabilir. Bu tür vakalarda yapışıklıkları, kistleri ve hastalıklı dokuları ortadan kaldırmak için yapılan ameliyat doğurganlığı geri getirebilir. Ancak bazı vakalarda (düşük bir oran) kadınlar doğurganlığını geri kazanamayabilir. Endometriozisin doğurganlığı nasıl etkilediği kesin olarak anlaşılamamıştır.Sanırım bilen biri yok canımbir an önce görün doktoruna umarım çok ciddi bişey değildir bir evladımız olsun diye çıkıyoruz bir yola başımıza gelmeyen kalmıyor olmadık şeyler çıkıyor yine de Allah esirgesin çözümü olmayan dertlerden amiinnn
Benim de bir bilgim yok malesef cnmPataloji sonucumda ENDOMETRİYOZİS EKSTERNA yazıyor. Bugün gidemedim doktora. Bir bilgisi olan var mı acaba?
Aslinda tekrar.test yapilacak diye konusuldu ancak kadin dun israrla bugun testyapilmasi gerek diyince sinirde kuplere bindi. Bana da kiric sozler soyledi. En cok emek veren bneim. Isin maddi kismini da ustlendim. O birrlaz tahammul gosteremiyorCanım eşin bilmiyor muydu sperm verilmesi gerektiğini anlayamadım üzüldüm açıkcası sanırım eşin hazır değilmiş durumunuzu kabullenememiş olabilir tavsiyem konuş güzelce bir çocuğunuz olmasını ne kadar çok istediğine ikna et başladık bu sürece beni yarı yolda bırakma ameliyattan önce bunu yapmalıymışız de iğne oluyorsun hormon alıyorsun zor süreçler bir de eşin strese sokmasın seni ama yaaatedavini yarım bırakma lütfen en azından bir kez deneyin başlamışken
Canım kist küçükse hemen başlarlar sanıyorum tüp tedavisine aksi bir durumda sanırım önce kist için ilaç verirler sonra başlarlar tedaviye iyi bildiğim bir konu değil yanlış bilgilendirme yapmayayım.Çikolata kistiyle ilgili olabilir belki. Ameliyat sonrası çikolata kisti başlangıcı var dedi. İlaç tedavisi mi oluyor. Yoksa tüp bebeğe başlıyorlar mı
Canım ne diyeyim Allah yardımcın olsun üzüldüm çokBenim de bir bilgim yok malesef cnm
Aslinda tekrar.test yapilacak diye konusuldu ancak kadin dun israrla bugun testyapilmasi gerek diyince sinirde kuplere bindi. Bana da kiric sozler soyledi. En cok emek veren bneim. Isin maddi kismini da ustlendim. O birrlaz tahammul gosteremiyor
Tebrikler canım Allah kucağına almayı nasip etsinTup bebekten imkanınız ve şansınız olduğu sürece vazgeçmeyin 3. Denememde 14 yıl sonra hamile kaldım asla pes etmeyin zaman çok çabuk geçiyor ve geriye donmek mümkün olmuyor
Tesekkur ederiz. Allah hayirli saglikli evlat nasip etsin inşallahTup bebekten imkanınız ve şansınız olduğu sürece vazgeçmeyin 3. Denememde 14 yıl sonra hamile kaldım asla pes etmeyin zaman çok çabuk geçiyor ve geriye donmek mümkün olmuyor
Oyle iste canimcim. Bakalim zaman ne gostericekCanım ne diyeyim Allah yardımcın olsun üzüldüm çok
Merhaba sevgili arkadaşlar
Ben 41 yaşında 5,5 yıllık evli bu yaşına kadar hiç hamilelik yaşamamış,başından bir tüp bebek denemesi geçmiş fakat oda transfer aşamasına bile gelmemiş bebek özlemi çeken biriyim.Tekrar tüp bebek denemeyi düşünmüyorum çünkü o süreci bir daha yaşamaya gücüm yok.
Benim yaşlarımda olup doğal yolla hamile kalan arkadaşlar varsa gelin birlikte burda neler yaptığınızı paylaşalım.Benim gibi bebek özlemi çeken ileri yaşta olup umud etmek isteyen arkadaşlara da moral olsun.Umuda ve dertleşmeye öyle çok ihtiyacım var ki.Umarım beni yalnız bırakmazsınız.Şimdiden yorum yazan herkese teşekkürler.
[/QUOT
CANIM BENCE GÜCÜNÜ TOPLA VE YAŞIN İLERLEMEDEN İMKANIN VARKEN TÜM YOLLARI DENEMELİSİN.
Canım hadi bakalım hayırlı olsun tedavin işallahDoktorumla görüştüm bugün arkadaşlar. Çikolata kistleri büyümeden tüp bebeğe başlayalım dedi. Adetin 2.ci günü gel dedi. Laparoskopiden sonra adet olmadım.Umarım bayrama denk gelmez de hemen bu ay başlanır. Yoksa eylüle kalır.