Bi ara şu tiroid işlerine de el atayım ben. :))) Annem zamanında el atmıştım onda hipertiroidi vardı, beni doğurduktan sonra guatr da oldu. Anneannem de aynı şekilde olmuş. Gebelikte iyot bebeğe yetmeyince anneninkini tüketmiş. Annenin tiroid bezi de buna çare olmak için daha çok çalışmış, sonuç guatr. Genetik olabilir diye ben de iyotlu multivitamin alıyorum işte. Annem 35 sene hep evhamlı, pinpirikli, telaşlı ve kilo almadan yaşadı. Bunu hep karakteri sandı ama ilgisi yok. Tamamen tiroidin çok çalışmasından kaynaklı. Çarpıntıları kalbi etkiledi, kapakçık gevşedi. Dinlemedi hiç beni tedavi için çünkü doktor fobisi var. Sonra bi gün kalp kapakçığından kaçak oldu ve beyne pıhtı attı. Sonuç felç. Allahtan zamanında erken müdahele edildi de iki üç ayda bütün hasarlar yok oldu. Sonra tiroidden ve guatrdan komple kurtulması için zorla atom tedavisi denen yöntemi yaptırdım. Tamamen yok oldu tiroid. Artık çalışmıyor. Onun yerine hergün tiroid hormonu hapı içiyor. Kalp için de kan sulandırıcı ve ritim düzenleyici kullanıyor. Zamanında beni dinlemediği için pişman. Doğumdan bir yıl sonra bile o guatrdan kurtulsa 35 sene bütün vücuduna zarar vermeyecekti. Doktorlar da hep demiş ki çarpıntın var aha al bu hap iyi gelir. Kimse sorunun köküne çözüm bulmamış. Saçma sapan işler. Off ne anlattım yine. :))
Haşimato ile ilgili pek bi bilgim yok ama bi öğreneyim neymiş. Sinsi bişi olduğunu biliyorum. Tiroid bezi bütün sistemi etkileyen bi yetkiye sahip. Psikolojiden kiloya, üremeden kalbe her şeyi etkiliyor. Verdiği sinyaller önemli o yüzden. Bi de içinize sinmeyen doktoru değiştirin gözünüzü sevem arkadaşlar. Net bilgi vermeyen, açıklamayan doktordan bi cacık olmaz.
:))))
Bat'a 8 kala saç boyatıyorum. Daha fazla dayanamıyciim.
Hadi gozun aydin olsun..Merhaba herkese,
En sonunda regl oldum. Dun hafif hafif baslamisti, bugun coskuyla geliyor. Adet gordum diye sevinecegim aklima gelmezdi yani :)
Simdi hesapladim, ovulasyon gunleri haftaya haftasonuna geliyor ve esim Hollanda'da olacak konferans icinBu demektir ki bu aydan bir urun alamayacagiz. Ama neyse, adet gordugume de sukurler olsun. Parmaklarim, bacaklarim sismisti artik su tutmaktan.
Hadi gozun aydin olsun..
Bende gecen anneme amaan olmuyorsa kesilsin ne cekiyorum her ay dedim. Kizim deme oyle iyi ki oluyorsun dua et kesilme erkenden dedi... hakli da ama adetliykenki dusuncelerim oluyor onlar
Donem donem olur o kimi yemeden kesilir kiminin istahi acilir.. dikkat etmek lazim tabi..Benim rahmetli babaannecigim de oyle derdi. Asil adetten kesilince ne dertler baslayacak goreceksiniz derdi. Neyse, saglikliyiz ya, gerisi bos. Benim bir tek bir diyet grubuna falan uye olmam lazim galiba. Istahim cok acik bu dusukten beri, sikintidan galiba.
Donem donem olur o kimi yemeden kesilir kiminin istahi acilir.. dikkat etmek lazim tabi..
Bende 62 civarlarinda dolaniyorum bakalim.. 8 9 gun var benim de adetime.. sabah sag kasigim segiriyordu.. ya da atiyordu bir belirti olarak sayabilir miyiz :))
evet haklısınn..Insan hamilelik beklerken cok hassas oluyor. Bence simdilik bu onumuzdeki bir hafta boyunca hamilelik hakkinda hic dusunmeyecegim, baska seyler dusunecegim de. Yoksa insan kendini yoklaya yoklaya bir hal oluyor. Kasik agrisi bir belirti ama adet belirtisi de olabilir. O yuzden en guzel adet gunune kadar dusunmemeye calismak ki cok zor biliyorum.
Soyle dusun: hamilelik beklemezken insan nasil fark etmiyor zamanin gectigini? Aaaa adetim baslamis ya da gelmek uzere diye sasiriyor insan. Bu hamile kalmaya calisirken de ve sonuc beklerken de ayni kafada olmak lazim galiba. Stresi azaltmis oluruz boylece, ve daha iyi sonuclar aliriz.
Yerlesme zamaninda da mi dikkat gerekiyor... bende bi ara agri kesici bile icmiyordum ne o varsa bi zarar vermesin diye sac da boyatmadim... sonra amaan dedim.. en mantiklisi normal yasantiya devam etmek... baksana millet hopluyor zipliyor agir tasiyor sac boyatiyor :)) olacaksa her turlu geliyor...Senella
Yoo hiçbi belirti yok. Standart hayatıma devam ediyorum. Geçen ay iki yumurta varken dikkat ettim de noldu sanki, hiç. :))
Yerlesme zamaninda da mi dikkat gerekiyor... bende bi ara agri kesici bile icmiyordum ne o varsa bi zarar vermesin diye sac da boyatmadim... sonra amaan dedim.. en mantiklisi normal yasantiya devam etmek... baksana millet hopluyor zipliyor agir tasiyor sac boyatiyor :)) olacaksa her turlu geliyor...
Bu arada folik asidi her gun mu icmek gerekiyor.?
Benim de bugün çatlatma iğnesinin 15. günü (iğne vurulduğum gün dahil). sabah tertemiz negatifi gördüm. İlk defa bu sabah üzüldüm, umutluydum bu aydan. Adet olmazsam birkaç gün sonra direk kandan baktırırım. Kırmızıları görmeden hala umut var değil mi:)
Benim de bugün çatlatma iğnesinin 15. günü (iğne vurulduğum gün dahil). sabah tertemiz negatifi gördüm. İlk defa bu sabah üzüldüm, umutluydum bu aydan. Adet olmazsam birkaç gün sonra direk kandan baktırırım. Kırmızıları görmeden hala umut var değil mi:)
evet haklısınn..
zamanım da geçiyor esasen.. çalışıyorum evdeyken de iş güç geçiyor.. zaman geçiyor baksana seneyi bitirdik nerdeyse...
benim adetlerim de sıkıntılı olur.. pmss :/
hayırlısı bakalım, Rabbim verirse olur:)
bu arada annem polen verdi, balla tüket dedi.. nasıl yapacağız o işi, nasıl tüketmemiz gerek? o şey balla yutulur mu?
Poleni erkeklere verirler genelde. Kocana yedir bence. Tadi zaten berbat birsey, o yesin.
öylemi demirim flan düşük çıkınca annem de ne bulduysa getirmiş, kara üzüm sarı üzüm polen pekmez..Poleni erkeklere verirler genelde. Kocana yedir bence. Tadi zaten berbat birsey, o yesin.
hayır o zaten zıkkım yesin o ayrı da ben de tebessümle okumuştumAhaha sesli güldüm. Öğğk piss o yesin!
hayır o zaten zıkkım yesin o ayrı da ben de tebessümle okumuştum
Ahaha sesli güldüm. Öğğk piss o yesin!
Tabii ya onlar yesin. Perde asmayacaklarsa, kavanoz kapagini acmayacaklarsa, poleni yemeyeceklerse niye evlendik?
Ben ayrica vakti gecmis yogurt, peynir falan ne var sa onune yigiyorum kocamin. Zaten istahli. Yiyor hepsini.