İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Yürü be Senella ! Çok haklısın valla aynen katılıyorum. Sosyal devletlik paçalarımızdan akıyor. "Eeeeyyy Sağlık Bakanlığı! Sen kimsin yaa?!" derler adama. :))

Haklısın ben yinede yazacağım kanun yeni cıksada. Üzüldüm senin adına benim de cok kısa bir sürem var ama yetişecegini sanmıyorum.

Inşallah yetistirirsin.

Senella hem de cok haklisin..
sende cocuk var miydi?
Ayni durumdayiz valla o kadar sene calis primin odensin ama biseyden faydalanama. Ne dogru durust sagligindan ne maasindan..
Rabbim buyuk napalim..

Yok geç evlendim ben. 3 kere kimyasal gebelik geçirdim. Bir kere tüp bebeğe para kapatırdım. Transfere gelemedim. Şimdi doğal yolları deniyorum. Yok ya ben devletin hiçbir imkanından faydalanamadım. Ne burs ne kredi ne işsizlik ne bu.

Ben de herseyi dort dortluk yapiyorum sayilmaz. Keske abur cuburu kesebilsem mesela. Tatliya duskunum, cikolata yemeden duramiyorum. Yani duruyorum bir kac hafta ya da ay, ama sonra hooop yine basliyor tatlilar gelmeye.

Ben iki hamileligimde de cok kilo aldim, kizimda 26 kg aldim. Hepsini verdim, hatta ustune 3 kilo daha verdim. 57 kiloya dustum. Oglana hamile kaldim. Dedim "ohhh hamileyim, canimin istedigini yerim, nasil olsa sonra veriyorum hepsini patir patir". Sen misin onu diyen? Oglanda 27 kg aldim ve iki sene boyunca kilo veremedim (oglum neredeyse 4,5 kg dogdu bu arada, sadece kilo degildi yani. Dogumdan ciktigimda 10 kg daha hafiftim). En son spor, rejim vs. 60 kg'ya ancak dustum. Dusukten sonra da eve kapandim bunalimdan. Her sabah gelsin nutellali ekmekler, gitsin receller...

Ya boyle yesen yesen de kilo yapmayan tatlilar olsa, tuzlular olsa keske. Istahli insanin hali zor.

Güzel bilgilendirme olmuş deneyelim. Aranızda Tsh yüksek olup ilaç kullanan car mi? Eğer ki haşimoto isek bağışıklık sistemimiz zayıfmış. Ve glutenli yiyecek tüketmememiz gerekiyormuş. Glüten alerjiniz olduğunu da. Şişkinlik gaz kabızlık ishal, karin agrilari mide sorunları gibi şikayetlerimiz belli ediyormus. Glutensiz diyet iyi geliyormus. Bende nerdeyse bu sikayetler var. Bagisiklik sistemi sorunu da hamile kalmaya engel

Benim tiroid hormonum hamileliklerimde dusuktu, hep ilac kullandim. Son bir sene yine dusuk gelmeye basladi, tiroid ilaci aliyorum. En son kontrolde mukemmel demisti doktor ama hayat boyu ilac kullanacagim. Onemli degil, sabah kalkar kalkmaz icmeyi aliskanlik haline getirdim.

Bu gluten vs islerini cok abartiyorlar bence. Mutlaka vardir gercek zararlari ama gercekten de Hasimato hastasi olmaniz lazim o zaman. Mutlaka kontrol ettirin, hasimato olmadiginizdan emin olun.

Diyet konusunda da biri cikiyor surekli et yiyin diyor, digeri cikip hayir sadece yag yiyin diyor... Herseyden yiyin, ama abartmadan, porsiyonlari kucuk tutarak yiyin. Birsey olmaz. Bizim Turk milleti olarak sorunumuz porsiyonlari cok buyuk tutuyoruz. Japonlar ne guzel, minik minik yeyip doyuveriyorlar.

Benim bu konularda en guvendigim isim Osman Muftuoglu. Herseyi sakin sakin, mutedil bicimde anlatiyor.

Selam bayanlar ben de araniza yeni katiliyorum. Yasim 39. Tup bebek yontemiyle bir oglum var cok sukur. İkincisini de tup bebek ile yapacaktim ama goguslerimdeki kisler ve bazi hassasiyetler nedeniyle dr kabul etmedi. Sadece dogal yolla kalabilirsin tup bebek ilaclari senin icin sakincali dedi. Cok uzuldum ama baska yapacak bir sey yok. Tup bebek onvesi 2 yil denemistik zaten olmamisti. 2 asilama yapildi yine olmadi. Sebepsiz demislerdi. 1 yıldır da dogru zamanlarda birlikte oluyoruz ama kendiliginden bir kez bile hamile kalamadim. Gunum bile gecmedi ki hic heyecanlanayim. Sebepsiz olmasi daha da can sıkıcı cunku sebebi var ama ne oldugu belli degil. Ari sutunune baslayacagim bakalim ve ilk sayfadan itibaren yorumlari okuyacagim bakalim zaman ne gosterecek

Bu arada Hanimlar bisey sorucam bundan 3 yil once fsh 8 di amh 2,5 ti. Gecen yil amh 1,5 dusmustu simdi daha da dusmustur. 2 yil once tup bebek yapilirken ilac kullanmadan once 7-8 tane yumurta vardi gecen hafta ise 5 tane gozuktu. Ama fsh 6,6 cikti. Cok garip yuksek olmasi icap eder zaten amh de dusmus. Bu nasil oluyo fikri olan var mi? Demek ki bu fsh lara da cok guvenmemek gerekiyor

Ben ilk kimyasal gebeligimde sonra Tsh değerinin 4.2 olduğunu öğrendim. O zamandan beri ilaç kullaniyorum. Doktorlar 2 2.5 istiyor çünkü. Geçen tekrar ölcturdugumde doktor ultrasonda istedi nodül de var. 6 ay da kontrol edecekmiş.

Yani hipotrioidi oluyorum. Zaten bu da haşimoto isek hipotrioidi oluyormusuz. Benim okuduklarımdan anladığım bu. Hicbir doktor bunu izah etmiyor çünkü. Burda panic_attack bile daha detaylı anlatiyor herşeyi.

Son düzenleme:

Bende bu tüp bebek iğnelerinden dolayı kist gibi göğsümde kırmızı şeyler cıktı. Ignelerdenn sonra içi sivilce gibi patladı ama hala yerleri var. O zamanki gibi olmasa da hafif sert gibi duruyor. Siz bunların kist olduğunu hangi doktora giderek öğrendiniz.

Ben iyiydim valla sadece 12 kilo aldim sezaryen olmasina ragmen 10 kilosu gitti dogumdan sonra. Emzirerek 54e kadar indim... yaptigim iyi seyler de yok degil.. :) benim de abur cubur istegi regle yakin oluyor. Onun disinda 2ltye yakin su iciyorum... senin bat ne zaman canim?

Benim de nodulum vardi 4 prof ameliyat deyince 21 yasinda ameliyat oldum.. 7 ay suresince ilac kullandim ameliyat sonrasi ilacim kesildi simdi ise aklima geldikce kontrole gidiyorum iste o da asagi yukari senede bire denk geliyor. Tsh 0di bende bu arada... kizimi 30umda aldim kucagima..

Ben hala bekliyorum. Dusukten sonraki 40.gunum bugun. Normalde 26 gunde bir adet gorurum. Simdi arada lekelenme oluyor, az once tuvalette biraz kan geldi. Ama tam bir adet hala olamadim. Doktora gitmistim dun, kan testleri icin. Adet gormek uzeresin, bu aradaki lekelenme ve kanamalarin adet degilmis, bekle dedi. Ama ne zaman olacagini soyleyemiyor tabii.

Benim bir de son ultrasonda miyom gordu doktor, ama sorun yok ne hamilelik ne de cocuk dogumu icin dedi. Aranizda miyomu olan var mi?

Hmm evet ya sen olmamistin henuz... korunuyormusun peki bana 6 ay korun demisti iste pazarlik yaptim yasim geciyor dedim (sanki hemen olacak da) iyi uc ay dedi
Radyolojide cikti bilmemneli kist diye 12mm diyor sanirim o onemli degil dendi
O kist ddikleri yumurta mi acaba?
Miyom nedir bilmiyorum.

Yok ya, bana hemen dusukten sonra kendini hazir hissediyorsan dene dedi hem aile doktorumuz hem de iki farkli jinekolog. Sadece hamilelik haftasini takip acisindan bir kere adet gormeni tercih ederiz dediler. Ben de su adetim gelsin artik diye bekliyorum. Benim de yasim genc olsa 2-3 ay beklerdim acikcasi.

Miyom iyi huylu kist canim rahimde. Cogu kadinda oluyormus.

Bi ara şu tiroid işlerine de el atayım ben. :))) Annem zamanında el atmıştım onda hipertiroidi vardı, beni doğurduktan sonra guatr da oldu. Anneannem de aynı şekilde olmuş. Gebelikte iyot bebeğe yetmeyince anneninkini tüketmiş. Annenin tiroid bezi de buna çare olmak için daha çok çalışmış, sonuç guatr. Genetik olabilir diye ben de iyotlu multivitamin alıyorum işte. Annem 35 sene hep evhamlı, pinpirikli, telaşlı ve kilo almadan yaşadı. Bunu hep karakteri sandı ama ilgisi yok. Tamamen tiroidin çok çalışmasından kaynaklı. Çarpıntıları kalbi etkiledi, kapakçık gevşedi. Dinlemedi hiç beni tedavi için çünkü doktor fobisi var. Sonra bi gün kalp kapakçığından kaçak oldu ve beyne pıhtı attı. Sonuç felç. Allahtan zamanında erken müdahele edildi de iki üç ayda bütün hasarlar yok oldu. Sonra tiroidden ve guatrdan komple kurtulması için zorla atom tedavisi denen yöntemi yaptırdım. Tamamen yok oldu tiroid. Artık çalışmıyor. Onun yerine hergün tiroid hormonu hapı içiyor. Kalp için de kan sulandırıcı ve ritim düzenleyici kullanıyor. Zamanında beni dinlemediği için pişman. Doğumdan bir yıl sonra bile o guatrdan kurtulsa 35 sene bütün vücuduna zarar vermeyecekti. Doktorlar da hep demiş ki çarpıntın var aha al bu hap iyi gelir. Kimse sorunun köküne çözüm bulmamış. Saçma sapan işler. Off ne anlattım yine. :))

Haşimato ile ilgili pek bi bilgim yok ama bi öğreneyim neymiş. Sinsi bişi olduğunu biliyorum. Tiroid bezi bütün sistemi etkileyen bi yetkiye sahip. Psikolojiden kiloya, üremeden kalbe her şeyi etkiliyor. Verdiği sinyaller önemli o yüzden. Bi de içinize sinmeyen doktoru değiştirin gözünüzü sevem arkadaşlar. Net bilgi vermeyen, açıklamayan doktordan bi cacık olmaz.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

:))))

Bat'a 8 kala saç boyatıyorum. Daha fazla dayanamıyciim.

6. haftaya kadar embriyo anne kanindan beslenmiyor. Annenin sistemine baglanmasi 6. haftayi buluyor. Kendi yumurta sarisi gibi birseyi var, oradan besleniyor. Onun bitmesine yakin annenin vucuduna baglanmis oluyor. Dolayisiyla ona birsey gecmez 4 haftalikken. Insanlar hamile olduklarini bilmeden icki bile iciyorlar. Birsey olmaz insallah :)

Ben de öyle düşünerek boyattım. :) 6 Haftadan sonra da boyatırım zaten ben. Boyamda amonyak, paraben, sls vs yok zaten amaan çikin çikin mi gezcez canım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…