Bence bunu en iyi bir doktor cevaplayabilir. Cunku her kadinin bunyesi farkli, regl dongusu farkli, yumurta sayisi, kalitesi, her birseyi farkli. Bence en iyisi bir hatta iki ya da uc farkli doktordan fikir alin. Ben olsam 41-42 yasina kadar dogal yollardan hamlile kalmayi denerdim (ki deneyecegim). 42 yasindan sonra tup bebek icin basvururdum (ama biz basvurmayacagiz, zaten iki tane var. Dogal yollardan olmazsa zorlamanin o noktadan sonra anlami yok).
Ben bu IVF, tup bebek konusunda pek bilgi sahibi degilim. Ama burada bu konuda neredeyse uzamanlasmis cok arkadas var, belki onlar daha cok yardimci olabilirler.
Benim elimizden geleni deneyelim derken demek istedigim su: Fazla kilo varsa verelim (dogurganligi cok etkiliyor). Sekeri azaltalim, saglikli yaglari (zeytinyagi ve avokado yagi) ve yeterli proteini (gunde iki yumurta bile mucizeler yaratabilir) rejimimize dahil edelim. Aksamlari az atistiralim, hatta hic atistirmayalim. Kahveyi azaltalim, mumkunse keselim (benim icin zor oldu ama oldu). Sigara ve alkolden bahsetmiyorum bile. Sigara icilen yerde durmayin bile.
Bunlardan baska ovulasyon gunu takibini kacirmadan yapmak onemli ve denemek tabii. Ama sanirim denerken de bebek icin deneyince olmuyor bu is. Ne bileyim kendiliginden isteyerek olmasi gerekiyormus gibi geliyor bana. Cok da zorlamadan iki gunde bir ovulasyon gunleri surecinde deneme saglikli sonuc veriyor.
Bir de takviye meselesi var. Sabahlari ac karnina taze arisutu, kahvaltidan sonra iyi kalite bir Coenzim Q10 (200 gr)+Omega 3, oglen yemeginden sonra da iyi kalite bir multivitamin+folik asit (600 gr) bu isi cozer. Daha detayli bilgi icin bknz:
panic_attack Sevgiler :)