- 19 Kasım 2017
- 1.927
- 3.844
Bi ara şu tiroid işlerine de el atayım ben. :))) Annem zamanında el atmıştım onda hipertiroidi vardı, beni doğurduktan sonra guatr da oldu. Anneannem de aynı şekilde olmuş. Gebelikte iyot bebeğe yetmeyince anneninkini tüketmiş. Annenin tiroid bezi de buna çare olmak için daha çok çalışmış, sonuç guatr. Genetik olabilir diye ben de iyotlu multivitamin alıyorum işte. Annem 35 sene hep evhamlı, pinpirikli, telaşlı ve kilo almadan yaşadı. Bunu hep karakteri sandı ama ilgisi yok. Tamamen tiroidin çok çalışmasından kaynaklı. Çarpıntıları kalbi etkiledi, kapakçık gevşedi. Dinlemedi hiç beni tedavi için çünkü doktor fobisi var. Sonra bi gün kalp kapakçığından kaçak oldu ve beyne pıhtı attı. Sonuç felç. Allahtan zamanında erken müdahele edildi de iki üç ayda bütün hasarlar yok oldu. Sonra tiroidden ve guatrdan komple kurtulması için zorla atom tedavisi denen yöntemi yaptırdım. Tamamen yok oldu tiroid. Artık çalışmıyor. Onun yerine hergün tiroid hormonu hapı içiyor. Kalp için de kan sulandırıcı ve ritim düzenleyici kullanıyor. Zamanında beni dinlemediği için pişman. Doğumdan bir yıl sonra bile o guatrdan kurtulsa 35 sene bütün vücuduna zarar vermeyecekti. Doktorlar da hep demiş ki çarpıntın var aha al bu hap iyi gelir. Kimse sorunun köküne çözüm bulmamış. Saçma sapan işler. Off ne anlattım yine. :))
Haşimato ile ilgili pek bi bilgim yok ama bi öğreneyim neymiş. Sinsi bişi olduğunu biliyorum. Tiroid bezi bütün sistemi etkileyen bi yetkiye sahip. Psikolojiden kiloya, üremeden kalbe her şeyi etkiliyor. Verdiği sinyaller önemli o yüzden. Bi de içinize sinmeyen doktoru değiştirin gözünüzü sevem arkadaşlar. Net bilgi vermeyen, açıklamayan doktordan bi cacık olmaz.
:))))
Bi el at hocam yaa sevaba girersin :)) bilgi veren doktor var mi? Soru sorma en makbul hasta o buralarda. Bende senelerce öyleydim. Bana bir sürü başka ilaçlar. Hiç kilo almazdım. Evlendim kilo aldım. Ya da ilaca başladım kilo aldım. Benimki çalışmayası sanırım. Hipotrioidi.
Bat'a 8 kala saç boyatıyorum. Daha fazla dayanamıyciim.
Boyayı bırak belirti var mi. Tam yerleşme zamanları kendini yorma uzanma eğilme dikkatli ol.