- 29 Eylül 2017
- 1.224
- 4.945
Umarımmm, çok teşekkür ederimBen senin icin dua edecegim. Bugun baska bir arkadasin dogum haberi geldi, oglunu kucagina almis. Sana da nasip olacak bu sene.
Iğne tedavisi derken menagon falan mi bahsettigin. Inşallah olur tüp bebeğe kalmaz. Bahçeci başarı oranı yüksek bir merkez ama bana göre çok kalabalık olmasından. Genc hastalari fazla bir opu da 14 yumurta yoplanan hasta da elbet biri tutup basarili olacak. Iki yumurta da bu basari zor. Muayeneler 5 dk sürüyor. Muayene odasından çıkıp doktoru göreyim derken doktor odasında yok. Ilk görüşme de en uzun konuşuyorsun. Islemden sonra arayan bile olmadi bizi. Eşim arayıp bir açıklama bekliyoruz deyince doktorumuz döndü, görüşme talep ettik ilkinde yarim saat geç kaldık diye görüşmedi ben ısrar edince bir sonraki görüşmede görüştü. Yani olumlu olunca ilgi var olumsuzda kimse yok. Yaş olan hastalarda başarılı doktorları bulmamız lazım. Orda tedavi standard kişiye özel değil. (Benle birlikte olanlara hep ayni ilaçlar verildi genç olana da olmayanada). Ilk tedavi olumsuz sonuclaninca farkli ilaca gececekmis. Bazı doktorlar doğal yumurtanı takip edip iğne tedavisi yapmadan o yumurtayla tüp bebek yapıyormuş bu daha mantıklı geldi bana.
GünaydınlarrrDün kontrolüm vardı, sağda 1 solda 1 adet olmak üzere 2 adet yumurta var. 20 mm ikisi de. Adetimin 10.günüydü dün. Akşam 10 gibi çatlatma iğnesi vurul, cuma sabah gelin eşiniz sperm versin yıkansın deyince aşılama mı olacak dedim. Evet %10 şansı arttırır dedi. Eşimle ikimizin ortak kararı sonrası bu ay hazır değiliz paikolojik olarak, bir dahaki ay aşılamayı düşünelim dedim. O zaman yarın sabah iğne vurul dedi, bu akşam(dün),cuma,pazar değerlendrin dedi. Sabah iğnemi vuruldum, keyifli bekleyiş başladı:))
Çok teşekkür ederim canımm, biri tutsa daha mı iyi olur acaba, bilemedim:))Hadi bakalım ikisi de tutar inşallah kuzum. :)
Çok teşekkür ederim canımm, biri tutsa daha mı iyi olur acaba, bilemedim:))
Yarın ikinci dönem iğneli yumurta takibine başlıyorum. Geçen ay düşük doz olmasına rağmen adetin 9. Yani İğnenin 5. Günü 2 yumurta olgunlaştı, doğru zamanda da çatladı ama ilk tedavi tutmadı. Doktorum çok umutlu, yumurta takibiyle hallederiz diyo ama ben kontrol manyağı olduğum için en kötüsüne hazırlıyorum hep kendimi. İğnelerin bi yan etkisini görmedim ben ama tabi tüp bebekte çok yumurta istendiği için kim bilir ne dozlar uygulanıyordur. Beni tutunma kolaylaşsın diye verilen progestan yamulttu. Sarhoş gibi geziyodum kutu bitmeye yakın.
İkinci sefer de tutmazsa rahim filmi çekilecek. Ciddi bi sorun çıkarsa tüplerle alakalı, direkt tüp bebek isterim ben. Aklımdaki yer de Bahçeci. Aralık'ta yakın bi arkadaşım başlayacak orada tedaviye. Öncesinde genetik test istemişler. Bunları gitmeden halletmek lazım aslında. Hep düşüklerden sonra istiyorlar o da bana tuhaf geliyo. İki saattir arı sütü, polen işlerini araştırıyorum. Bi de ona başlayayım bakalım. Multivitaminlere ara verip arı sütüne geçeceğim. Böbreklerim pert olacak diye korkuyorum artık 10 aydır folik asit, 3 aydır da multi vitamin, antioksidan, omega3 kullanıyorum. Yazık yav bünyeye.
Peki, öyle olsun:)) Ya şimdi gün aşırımı değerlendirilmeli, iğneden sonra üst üste 3 gün müBence ikisi de tutsun, ikizlerin olsun. Bir tasla iki kus.
Canım Bahçeci Umut da tüp bebek denemiş ve transfer aşamasına ulaşamamış biri olarak söylediklerine harfiyen katılıyorum. Mekezde tedaviye gelen hastaların yaş ortalaması oldukça düşük. Kliniğe ticarethane hastaya müşteri gözüyle bakıuorlar. Tedaviniz olumsuzsa bilgi vermek için aramıyorlar bile. Ben tedavi sonrası doktorumla görüşemedim. Israrla aramalarıma rağmen doktorum geri dönüş yapmadı. Başarı oranları düşmesin diye 40 yaş üstü hastaları lütfen kabul ediyorlar tedavim sırasında 40 yaşındaydım ve yaşı en büyük hasta bendim. Doktorum bunu üzerine basa basa söyleyerek beni yaşlılık psikolojisine soktu. Tüp bebek deneyecek arkadaşlara tavsiyem 40 yaş üzerinde iseler bu yaş ortalamasında başarı sahibi olan merkezlerle görüşsünler. Şuan aynen söylediğin gibi doğal yumurta takibi yaparak tedavi eden bir doktorum var. Bende bir gelişme henüz yok ama umutluyum
Evet Gonal F benimki. Bugün akşam yeni randevum var. Gömecez gene 750 kağıt. Arkadaşım benden bir yaş küçük 36 yaşında. Onun Bahçeci sürecini takip edicem bakalım ilgi alaka nasıl.
Merhaba,
Kaliteli yumurta olusumu icin ubiquinol'u denediniz mi?
Peki, öyle olsun:)) Ya şimdi gün aşırımı değerlendirilmeli, iğneden sonra üst üste 3 gün mü
Peki, öyle olsun:)) Ya şimdi gün aşırımı değerlendirilmeli, iğneden sonra üst üste 3 gün mü
Kullanıyorum canım Solgar'ınkini. Omega 3 ile aynı anda içiyorum. Yumurtalarla ilgili bi sorun görünmüyor ama içini bilemiyoruz tabi. :)
Bence benim yumurta sperm beğenemiyo, ya da sperm delip geçemiyo ya da tüpler tıkalı :)
Kullanıyorum canım Solgar'ınkini. Omega 3 ile aynı anda içiyorum. Yumurtalarla ilgili bi sorun görünmüyor ama içini bilemiyoruz tabi. :)
Bence benim yumurta sperm beğenemiyo, ya da sperm delip geçemiyo ya da tüpler tıkalı :)
Bence iğneyi yaptığın günün akşamı yap. Ben çatladığını akıntıdan hissettim ama doktorum yarın yap dediği için bir gün bekledim ve kaçırdı.
Bizde de aynı oldu. Bize randevu verdiği halde görüşmedi. Tekrar ısrar ettim randevu aldım. Ve biz konuşunca panikledi. Bizi mi suçluyorsunuz dedi direkt. Dedim bizi bilgilendirmediniz. Geldik muayene olduk hadi başlıyor muyuz dediniz. Yumurtalar iyi gelişiyor dediniz. Ama boş çıkar dollenmez bilgi vermediniz. Ya da iki yumurta az bi dahaki ay yumurtaya bakalım fazla olursa başlayalım demediniz dedim. Size kağıt verdik onda hepsi yazıyor okumadın mi dedi. Dedim okudum her sorumluluk bana ait diye yazıyor dedim. Senin yasin 40 sen durumunu biliyorsun ne bekliyorsun 2 yumurta olucak tabi dedi. Ama ilk görüşme de yasin 40 işimiz zor olmayabilir iy8ce düşünün bir defa da olmaz gibi uyarı hiç yapılmadı. Eşim ticarethane gibi burası herşeye para diyordu da yok ya öyle değil diyordum. Ama öyleymiş. Birde internette 0.01 Amh olanda bile başarılı olmuştunuz diye sizi seçtim benim durumum ona göre çok iyi dedim geldim dedim. Sen biliyor musun onun 27. Denemesi dedi. Ne bileyim dedim onu yazmıyorsunuz ki oraya.
Gerçekten iyi doktorlara insaflı doktorlara denk gelelim. Senin doktorun kim yeni. Bende öyle istiyorum, ilaç kullanıyor musun peki takipte.
750 bişey değil. Tüp bebeğe 13 bin bayıldım elde var sıfır. Dene bence devam et. Arî sütünü sipariş et hemen başla nasıl olsa yumurta takibi olacaksın.
Aret Kamar sanırım ilaçsız tüp bebek yapıyormuş. Birde dr. ulun uluğ bunlar hakkında bilgisi olan var mi.
Kızlar birde quava plus diye serum ilaç varmış duydunuz mu bilmiyorum. Yumurta kalitesini artırıyormuş. Nette rastladım.
Omega 3 Omepa olan ilaç mi peki.
Hiç hamile kalmadın mi? Esin gitti mi doktora.
Evet pek nazli yumurtalar :) Ama iclerinden biri bu sene nazi pozu birakacak.
Birsey sormak istiyorum: bu kullandiginiz Solgar'in icindeki ubiquinol mu yoksa ubiquinone mu? Arada cok yuksek fark var cunku hamile kalma konusunda yardimci olmaya.
Gebelikte ve öncesinde kullanılması için üretilen Norveç kökenli bi omega 3 kullanıyorum. Nordic Naturals Prenatal DHA. Yanında Solgar koenzim q10 ubiquinol. Sabah da Femibion Baby Planning. Almanya'dan almıştım bunu 3 kutu, Türkiye'de yoktu. Doktorum da doğru seçimler yaptığımı devam etmemi söyledi.
Eşimde de sorun yok. Sperm sayısı, hızı normal. Morfoloji güzel. Yine de ona da proxeed plus alıyorum 6 aydır içiyor günde 2 tane. Sayı ve hız ikiye katlandı :) Doktorum diyo takviye işi sende akıl vermeme gerek yok. Manyak gibi içerik ve oranlarını kıyaslayıp gerekirse Bağdat'tan bulursun diyo :) Hiçbir şeyi aksatmıyorum 10 tane alarm var telefonda. Ama henüz tutan bi şey yok. Gerçi totalde 5 ay ovülasyon testiyle, 1 ay da doktor ve iğneyle denedik ama yine de insan nerde kaldı bu bebe diyo :) 37 olmasam umrumda olmazdı.
Ben yillardir deniyorsunuz sanmistim! 6 aydir mi deniyorsunuz? O zaman sakin dert etme, 8.ayda gelir bu bebek :) Benim gordugum bizim yasimizdaki, 37 - 38 yasindaki bayanlarin bir surusunden duydugum 4 - 8 ay arasi basari. Fertilite icin de daha erken, tup bebek falan...bence 9.aya kadar deneyin, olmazsa o zaman dusunursunuz.
Bu kadar takviye aliyoruz neden olmuyor derseniz, bunlarin ise yarasmasi en az 3 ay! E 3 ay da denedik olmadi deneyin... Ozellikle erkeklerde en az 90 gunde ise yariyor. Bence denemeye devam.