İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Merhabalar ben de 39 yaşındayım 9 yaşında bir kızım var 2. bebişi istiyoruz, daha doğrusu kararsızız Hoppa en son mayısta kürtajım oldu, 3 4 ay korunduk 2 aydır da deniyoruz.. ama çok sıkı değerlendiremiyoruz. amh düşük direk tüp önerdiler ona da ben yanaşmak istemedim.. onun dışında ovulasyon testi deniyorum .. doğal akışa bıraktık.. olursa olur olmazsa canımız sağolsun durumundayız..
Kısmetimizde varsa sağlıklı gebelik nasip olsun hepimize..

Merhaba , ben ne diyeyim sizin dediklerinize bakılırsa benim eşimin katili olmam gerekirdi 36 yaşımda eşimle tanıştım , tanışır tanışmaz kısa sürede evlenmeye karar verdik ama o çalışmıyordu bende işsiz birini ailemle evlenmek üzere tanıştıramam diye iş bulmasını bekledim dandik bir iş buldu sonunda ama 1 yıl sürdü ki o kadar saçma sapan bir işi daha kısa sürede de bulabilirdi ama çok üstüne düşmedi neyse evlendiğimde yaş oldu 37 eski patronumun kızı şakayla karışık 5 sene çocuk yok diyor eşim hemen çocuk istemiyorum biraz kafa dinleyelim diyor koruna koruna yaş oldu 38 millet çocuğun olmuyor mu diye sormaya başladı benim eşim kendisi korunuyor biz daha çocuk hiç denememişiz eski patronum evlatlık alırsınız gibi konuşmaya başladı ble , eşime kızdım o ay korunmadık ve hemen ilk denemede hamile kaldım eşim servis aracı almıştı ve onuda benim üstüme yapmıştı ben hamileyim o sırada işi bırakırsam o aylık 600 tl bağ kur ödememiz gerekiyor o parayı ödememek için sgk sigortamın kesilmemesi dolayısıyla çalışmam lazım . Ama iş koşullarım berbat patronlarımdan biri sürekli sigara içiyor kimse bir şey diyemiyor , servisim yok iki vesayetle gelip gidiyorum 2 kilometre sanayi içlerinde yol yürüyorum,ayrıca streslide, havada soğuk kış ortasıydı ozaman ya bu iş hamilelik için uygun değil dedim kayınvalidemlerde yemekteyken kayın validem yürümek iyidir sağlına iyi gelir stres yapmadan işini yap , sigara meselesi içinde odanı değiştir bir daha nerde iş bulacan dedi , bir allahın kulu bana işi bırak demedi, sonunda olan oldu 11 haftalık bebeğimin kalbi durdu şimdi iki senedir olmuyor olmuyor olmuyor , kürtajda yapışıklık olmuş dedi en son bir doçent, ameliyat oldum, ameliyat sonrası fikrini değiştirdi rahim t şeklinde üçgen yapmaya çalıştık dedi. Bir sonraki ay menogon iğneyle deneyeceğiz .

Ah canim, gercekten de icim acidi okurken. 11 haftalik bebegini kaybetmek cok agir, cok aci birsey. Ben de dusuk yaptim ve cok cok iyi biliyoruma acisini. Artik aglamayacagim, goz yaslarim kalmadi dedigin de bile insan agliyor. Cok uzgunum bunlari yasadigin icin ama eminim hic beklemedigin bir anda gelecek bebegin. Gerci beklerken yol yakinken gelmesi elbette daha iyi ama bu isler galiba hic beklemedigin bir anda oluyor. Bak benim kuzenim 40 yasinda cocuk istemezken hamile kaldi, yani hala umit var.

Calisma kosullarina da cok uzuldum. Bu sigara konusunda insanlarin yaptigi saygisizligi da anlamak cok guc. Ben 6 sene oldu birakali, sigaranin nasil birsey oldugunu iyi biliyorum ancak hamile bir bayanin, cocugun, hadi onu da gec sigara icmeyen birinin yaninda sigara icmek... Yani bu biri icki icerken zorla senin de bardagina icki koyup iciriyor gibi birsey. Ben yurtdisinda yasiyorum, esim yabanci. Severek isteyerek evlendik ancak buranin da sartlari kendi icinde zor. Isin olsa ayri dert (senin durumundaki gibi) isin olmasa ayri dert (benim durumumdaki gibi, maddi sikintilar ve emekliliginin olmasi vs). Bilmiyorum. Ama ben ne dusunuyorum biliyor musun? Ben bu baslik altindaki herkese sans getircegim, buradaki herkes bebeklerini en kisa zamanda kollarina alacak. Ope koklaya buyutecek :)

Sevgiler,

Canım hoşgeldin aramıza :KK15:
Öncelikle çok çok geçmiş olsun Rabbim tekrarını yaşatmasın işallah. Ama içini ferah tut lütfen daha önce gebe kalabilmiş ve canlı doğum yapmış kişiler hiç hamile kalamamış kişilere oranla daha yüksek şansa sahipler bunu düşünerek sakinleş olur mu canım üstelik çalışmalarada yeni başlamışsın biraz relax olup sağlıklı beslenip hayatına biraz hareket katıp bir de yumurta takibi yaptırırsan tamamdır bu iş Allahın izniyle ben senden çok umutluyum kısa süre sonra alırız hamiş haberlerini... Buarada sayfamızın tek hamişi A anneveoglusu arkadaşımız :nazar::nazar::nazar: nazar boncuğumuz umudumuz bizim hikayenizde benzerlik var sonucu da benzer işallah :dua:

<3 Cok tesekkur ederim. O kadar iyi geldi ki bana dunden beri buradan yazismak. Hem de kendi dilini konustugun insanlarla! Ben buradaki herkese sans getirecegim insallah, herkes bebeklerini bir sene icinde kucagina alacak.

A anneveoglusu na da masallah! :)

Ben eşimi 4 yıl ikna için ugrastim arkadaşım ikinci yavrum için bana rağmen korunuyordu sonra ikna oldu benim rahimde miyom engeli çıktı onu aldırdım dış gebelik ile imtihan olduk sonra gebe kalamadim tüp Bebek bile denedik ve bunu isteyen eşim idi bunları anlatmamin nedeni biz ne desek boş zamanı gelmeyen bebiş için bunlar beyhude tüp Bebek tuttu sonra 6 haftalık iken kanama ile gitti ve o kanamadan sonra şu anki gebeligim başlamış haberimiz yok
Rabbim sana ve isteyen tüm arkadaşlara nasip etsin inşallah sağlıkla

Bebeginizi kucaginiza saglikla alin. Ope koklaya buyutun insallah! :)

Merhabalar ben de 39 yaşındayım 9 yaşında bir kızım var 2. bebişi istiyoruz, daha doğrusu kararsızız Hoppa en son mayısta kürtajım oldu, 3 4 ay korunduk 2 aydır da deniyoruz.. ama çok sıkı değerlendiremiyoruz. amh düşük direk tüp önerdiler ona da ben yanaşmak istemedim.. onun dışında ovulasyon testi deniyorum .. doğal akışa bıraktık.. olursa olur olmazsa canımız sağolsun durumundayız..
Kısmetimizde varsa sağlıklı gebelik nasip olsun hepimize..

Benim kuzenim istemezken 40 yasinda hamile kaldi. Calismalara devam :KK66:

Ben 37 yaşında olmama rağmen niye bu kadar bekledin bakışlarını hissediyorum ve açıkçası umrumda değil. Bu bakışları atıp akıl verenler hep 20lerinin başında evlenip ikişer çocuk yapıp çocukla kocalarını elde tutmaya çalışan, bütün hayatı evlilik olan, hayatı kaçırmış tipler. Kocişine sunum yapanlar dersem net anlaşılmış olur. :)

Eğitim, iş, evlilik korkusu, doğru adam bulma derken 36da evlendim ki bana kalsa hala acelem yoktu. Çocuk sahibi olmanın riske gireceğini bile bile evlenmek için acele etmedim. Mutlu evlilik olmadıktan sonra napayım anne olmayı. Bir buçuk yıl baktık keyfimiz iyi, o zaman dedik başlayalım çocuk çalışmalarına. 6 aydır tık yok ama en baştan hazırdık bu sürece yaştan dolayı. Tüp bebek aşamasında negatif görene kadar moralimi bozmam muhtemelen.
Bugün yumurta takibine başladık ve ilk iğnemi birazdan göbeeme yapacağım :) Dr.um çok umutlu çok pozitif. Çok küçük dozlarla çözeriz bu işi diyo ama bakalım ne zaman tutacak.
Sizler de bozmayın moralinizi. Çoğu insan ikinci, üçüncü çocuklarına 40larında hamile kalıyo. Yumurta ve sperm varsa, kanallar açıksa ihtimal hep vardır. Ne hikayeler okuyoruz burda. Önemli olan sağlıklı bir beden ve psikoloji. Gerisini doktorunuza bırakın. Ve mutlaka antioksidan kullanın. Tüm değerlerimin iyi olmasını doktorum aylardır antioksidan kullanıyor olmama ve sağlıklı beslenmeme bağlıyor. Günde 100 mg koenzim q10 ve ek olarak omega3 kullanmayı ihmal etmeyin. Öpüyorum hepinizi yoldaşlarım :)

Ben 20'li yaslarimda hamile kalmayi birak evlenmek bile istemezdim. 32 yasimda iken evlendim ve dogru da yaptim. Bugun yine elimde olsa yine 30'larimda evlenir ve 30'larimda cocuk sahibi olurum. 20'lerinde evlenip uc cocuk sahibi olanlari da goruyoruz. Genellemek hos degil ama bir cogunun evlilikleri iyi gitmiyor, hep bir olmamislik, tamamlanmamislik hissi icindeler. Cocuk sahibi olmadan once inanin biraz hayat tecrubesi kazanmak gerekiyor. Bir de bayanin yasi ilerledikce cocuguna yaklasimi da daha degisik oluyor: daha kiymet bilir, daha sevecen, daha anlayisli. Eminim 20'li yaslarinda da cok iyi anne olmus olan arkadaslarimiz vardir, ben sadece kendi deneyimimi anlatiyorum.

Bu arada aklima geldi, ben bundan 3 sene once iki kisi tanidim 40 yasinda olan. Ikisi de ayni sene dogum yapti (ve ilk cocuklari idi). O zaman sormustum 40 yasinda anne olmak nasil birsey diye. Kesinlikle degistirmem, yine elimde yine 40 yasinda anne olurum demislerdi.

Ah canim, gercekten de icim acidi okurken. 11 haftalik bebegini kaybetmek cok agir, cok aci birsey. Ben de dusuk yaptim ve cok cok iyi biliyoruma acisini. Artik aglamayacagim, goz yaslarim kalmadi dedigin de bile insan agliyor. Cok uzgunum bunlari yasadigin icin ama eminim hic beklemedigin bir anda gelecek bebegin. Gerci beklerken yol yakinken gelmesi elbette daha iyi ama bu isler galiba hic beklemedigin bir anda oluyor. Bak benim kuzenim 40 yasinda cocuk istemezken hamile kaldi, yani hala umit var.

Calisma kosullarina da cok uzuldum. Bu sigara konusunda insanlarin yaptigi saygisizligi da anlamak cok guc. Ben 6 sene oldu birakali, sigaranin nasil birsey oldugunu iyi biliyorum ancak hamile bir bayanin, cocugun, hadi onu da gec sigara icmeyen birinin yaninda sigara icmek... Yani bu biri icki icerken zorla senin de bardagina icki koyup iciriyor gibi birsey. Ben yurtdisinda yasiyorum, esim yabanci. Severek isteyerek evlendik ancak buranin da sartlari kendi icinde zor. Isin olsa ayri dert (senin durumundaki gibi) isin olmasa ayri dert (benim durumumdaki gibi, maddi sikintilar ve emekliliginin olmasi vs). Bilmiyorum. Ama ben ne dusunuyorum biliyor musun? Ben bu baslik altindaki herkese sans getircegim, buradaki herkes bebeklerini en kisa zamanda kollarina alacak. Ope koklaya buyutecek :)

Sevgiler,
İyi dileklerin için teşekkür ederim. O işi bıraktım şu an daha rahat bir işte çalışıyorum ama yaşım 40 oldu bile ve yaş ilerledikçe düşük tehlikesi de artıyor maalesef . Sen düşük için üzülme bence çok yaygın bir şey 5 kişiden birinde oluyormuş gerçi bende çok üzülmüştüm , ama ben hep o sırada içinde bulunduğum şartları suçladım , sanki göz göre göre öldürdük bebeği gibi geldi bana. Ama başkaları diyor ki falanca bizzat kendisi sigara içti sağlıklı çocuk doğurdu, yok bütün gün ayakta çalıştı normal çocuk doğurdu vs ...Genede dikkat etseydim yaşarmıydı demeden duramıyorum.

<3 Cok tesekkur ederim. O kadar iyi geldi ki bana dunden beri buradan yazismak. Hem de kendi dilini konustugun insanlarla! Ben buradaki herkese sans getirecegim insallah, herkes bebeklerini bir sene icinde kucagina alacak.

A anneveoglusu na da masallah! :)
Ayyy ağzından bal damlıyor, umarım burası da sana şans getirir, sağlıkla kucağına alırsın. Gurbetlik zordur tahmin edebiliyorum.

Ayyy ağzından bal damlıyor, umarım burası da sana şans getirir, sağlıkla kucağına alırsın. Gurbetlik zordur tahmin edebiliyorum.

Benim kayinvalidemin annesi 45 yasinda en son cocugunu dogurmus. Kayinpederimin annesi ve annemin babannesi de ayni, 44-45 yasinda en son dogumlari olmus (hatta dedem o kadar zayifmis ki tarlada dogum yapip, zaten olecek diye tarlada birakmis dedemi kadin. Sonra dedemin babasi gidip alip eve getirmis. Nasil anneler var ya????).

Neyse, ben ne dusundum biliyor musun? Bu eski kadinlar hem bizim kadar hormonlu gidalar yemiyorlardi hem de cocuk dogurma derdinde degillerdi. Baksana tarlada birakmis bebegi buyuk babaanne. Bence ileri yasta bu kadar cabuk hamile kalmalarinin nedeni cocuk derdinde olmamalariydi. Yani korunma bilmezler, aile planlamasi bilmezler, cocuk olursa olur olmazsa olmaz kafasindaymis hepsi. Oyle olunca stres de yok. Oh tarlada dogur dogur, birak.

Ben buradan ozelden baska bir arkadasa bazi ozel takviyeler onerdim. Marka adi falan yok, sadece icerigindeki madde. Ben kendim de dusukten sonra kullanmaya basladim. Buradan bir toparlayip yazacagim ki herkes yararlansin. Ama 2-3 ay icinde cevap veriyor vucut. Yani ilk ay bir degisiklik beklemeyin.

Sevgiler :)

Benim kayinvalidemin annesi 45 yasinda en son cocugunu dogurmus. Kayinpederimin annesi ve annemin babannesi de ayni, 44-45 yasinda en son dogumlari olmus (hatta dedem o kadar zayifmis ki tarlada dogum yapip, zaten olecek diye tarlada birakmis dedemi kadin. Sonra dedemin babasi gidip alip eve getirmis. Nasil anneler var ya????).

Neyse, ben ne dusundum biliyor musun? Bu eski kadinlar hem bizim kadar hormonlu gidalar yemiyorlardi hem de cocuk dogurma derdinde degillerdi. Baksana tarlada birakmis bebegi buyuk babaanne. Bence ileri yasta bu kadar cabuk hamile kalmalarinin nedeni cocuk derdinde olmamalariydi. Yani korunma bilmezler, aile planlamasi bilmezler, cocuk olursa olur olmazsa olmaz kafasindaymis hepsi. Oyle olunca stres de yok. Oh tarlada dogur dogur, birak.

Ben buradan ozelden baska bir arkadasa bazi ozel takviyeler onerdim. Marka adi falan yok, sadece icerigindeki madde. Ben kendim de dusukten sonra kullanmaya basladim. Buradan bir toparlayip yazacagim ki herkes yararlansin. Ama 2-3 ay icinde cevap veriyor vucut. Yani ilk ay bir degisiklik beklemeyin.

Sevgiler :)
Annem de en küçük kardeşimi 44 yaşında doğurdu:) Doktor bakar bakmaz sizde doğurganlık genetik galiba dedi. AMH 3.9 da çıkınca tescillendi. kendime nazar değdireceğim:) 41 yaş, çikolata kisti, miyom, poliple mücadele ediyor vücut, kolay değil:) Bugün adetimin 10. günü kontrolüm var. Geçen ay rahim duvarı kalınlığm 9.1 di. İnce mi bilmiyorum, bakalım bu defa nar suyu içtim 5 gün, faydası olmuş mu.

Merhaba bende geç evlenenlerdenim.
14. Ay olacak. Evlendiğim ilk ay kimyasal gebelik yaşadım. Ocak ve ağustos ayında da tekrar kimyasal gebeliklerim oldu. Tüp bebek merkezine gittik. Ekim ayında 2 yumurta ile opu oldum ve yumurtalar gelişmedi transfer bile olamadan iptal oldu. Igneler fiziken çok sarstı. Hâlâ kendime gelemedim psikoloji bozuluyor. Bende doğal denemeye karar verdim. Bal tarcın çörek otu yedim, vitamin ve Dvitamini ayrı aldım. Yumurta yemeye çalışıyorum. Protein ağırlıklı ve sebze yemeye çalışıyorum. Inşallah güzel sonuçlar alırız hepimiz.

Merhaba bende geç evlenenlerdenim.
14. Ay olacak. Evlendiğim ilk ay kimyasal gebelik yaşadım. Ocak ve ağustos ayında da tekrar kimyasal gebeliklerim oldu. Tüp bebek merkezine gittik. Ekim ayında 2 yumurta ile opu oldum ve yumurtalar gelişmedi transfer bile olamadan iptal oldu. Igneler fiziken çok sarstı. Hâlâ kendime gelemedim psikoloji bozuluyor. Bende doğal denemeye karar verdim. Bal tarcın çörek otu yedim, vitamin ve Dvitamini ayrı aldım. Yumurta yemeye çalışıyorum. Protein ağırlıklı ve sebze yemeye çalışıyorum. Inşallah güzel sonuçlar alırız hepimiz.

Merhaba. Ben de niyeyse daha ikinci aydan tüp bebek işlerini araştırıyorum. Yaştan dolayı hazırlıklı olmam lazım sanki. İğnelerin ne gibi etkisi oldu? Ve nerede denendi?

Merhaba. Ben de niyeyse daha ikinci aydan tüp bebek işlerini araştırıyorum. Yaştan dolayı hazırlıklı olmam lazım sanki. İğnelerin ne gibi etkisi oldu? Ve nerede denendi?

Bende uğraşamam denemeyle gidelim dedim ama süreç farklıymış. Olmazsa maddi manevi zor.

Göğsümde kist gibi sert sivilceler cıktı. Daha yeni iyilestiler hala tedirginim ne oldukları konusunda. Çarpıntı yaptı o dönem. Ağrılar oluştu. 30 tane iğne yiyorsunuz en az. Narkoz alıyorsunuz. Alt bölgelerle ilgili ne oldu onu da bilmiyorum. Daha kadın dogumcuya gidip muayene olamadım.

Tüp bebek merkezleri opu 'dan sonra muayene bile etmiyormuş bunu öğrendim. Sana bi işlem yapıyorlar ama o işlem sırasında vücuduna zarar verdiler mi bakmıyorlar. Sözleşmesinde opu olurken o iğnenin idrar kesesine veya başka bir yere zarar verebileceğini direkt uyarıyorlar sorumluluk almamak adına. Inşallah hepimizin normal olur.
Ben bahceci de oldum. Sebep olarak yumurtalarımın kalitesizliği söylendi. Kaliteli yumurta denk gelene kadar tup bebek opu işleminin yapilacagini söylediler. Yani kaliteli yumurta olmadığı sürece başarı yok gibi. Vücudun kaliteli yumurta attığında tüp bebekte o yumurta yakalanırsa başarılı olunurmus. Ben de bu kaliteli yumurtayi normal yollada olabilir O zaman dedim. Tabiki olur dedi doktor.

Benden tavsiye kendi vücudunu iyice hazır etmeden gitme. Ilaclar kaliteli yumurta yapmıyor sadece büyütüyor

Bende uğraşamam denemeyle gidelim dedim ama süreç farklıymış. Olmazsa maddi manevi zor.

Göğsümde kist gibi sert sivilceler cıktı. Daha yeni iyilestiler hala tedirginim ne oldukları konusunda. Çarpıntı yaptı o dönem. Ağrılar oluştu. 30 tane iğne yiyorsunuz en az. Narkoz alıyorsunuz. Alt bölgelerle ilgili ne oldu onu da bilmiyorum. Daha kadın dogumcuya gidip muayene olamadım.

Tüp bebek merkezleri opu 'dan sonra muayene bile etmiyormuş bunu öğrendim. Sana bi işlem yapıyorlar ama o işlem sırasında vücuduna zarar verdiler mi bakmıyorlar. Sözleşmesinde opu olurken o iğnenin idrar kesesine veya başka bir yere zarar verebileceğini direkt uyarıyorlar sorumluluk almamak adına. Inşallah hepimizin normal olur.
Ben bahceci de oldum. Sebep olarak yumurtalarımın kalitesizliği söylendi. Kaliteli yumurta denk gelene kadar tup bebek opu işleminin yapilacagini söylediler. Yani kaliteli yumurta olmadığı sürece başarı yok gibi. Vücudun kaliteli yumurta attığında tüp bebekte o yumurta yakalanırsa başarılı olunurmus. Ben de bu kaliteli yumurtayi normal yollada olabilir O zaman dedim. Tabiki olur dedi doktor.

Benden tavsiye kendi vücudunu iyice hazır etmeden gitme. Ilaclar kaliteli yumurta yapmıyor sadece büyütüyor

Yarın ikinci dönem iğneli yumurta takibine başlıyorum. Geçen ay düşük doz olmasına rağmen adetin 9. Yani İğnenin 5. Günü 2 yumurta olgunlaştı, doğru zamanda da çatladı ama ilk tedavi tutmadı. Doktorum çok umutlu, yumurta takibiyle hallederiz diyo ama ben kontrol manyağı olduğum için en kötüsüne hazırlıyorum hep kendimi. İğnelerin bi yan etkisini görmedim ben ama tabi tüp bebekte çok yumurta istendiği için kim bilir ne dozlar uygulanıyordur. Beni tutunma kolaylaşsın diye verilen progestan yamulttu. Sarhoş gibi geziyodum kutu bitmeye yakın.
İkinci sefer de tutmazsa rahim filmi çekilecek. Ciddi bi sorun çıkarsa tüplerle alakalı, direkt tüp bebek isterim ben. Aklımdaki yer de Bahçeci. Aralık'ta yakın bi arkadaşım başlayacak orada tedaviye. Öncesinde genetik test istemişler. Bunları gitmeden halletmek lazım aslında. Hep düşüklerden sonra istiyorlar o da bana tuhaf geliyo. İki saattir arı sütü, polen işlerini araştırıyorum. Bi de ona başlayayım bakalım. Multivitaminlere ara verip arı sütüne geçeceğim. Böbreklerim pert olacak diye korkuyorum artık 10 aydır folik asit, 3 aydır da multi vitamin, antioksidan, omega3 kullanıyorum. Yazık yav bünyeye.

Günaydınlarrr☀️☀️Dün kontrolüm vardı, sağda 1 solda 1 adet olmak üzere 2 adet yumurta var. 20 mm ikisi de. Adetimin 10.günüydü dün. Akşam 10 gibi çatlatma iğnesi vurul, cuma sabah gelin eşiniz sperm versin yıkansın deyince aşılama mı olacak dedim. Evet %10 şansı arttırır dedi. Eşimle ikimizin ortak kararı sonrası bu ay hazır değiliz paikolojik olarak, bir dahaki ay aşılamayı düşünelim dedim. O zaman yarın sabah iğne vurul dedi, bu akşam(dün),cuma,pazar değerlendrin dedi. Sabah iğnemi vuruldum, keyifli bekleyiş başladı:))

Günaydınlarrr☀️☀️Dün kontrolüm vardı, sağda 1 solda 1 adet olmak üzere 2 adet yumurta var. 20 mm ikisi de. Adetimin 10.günüydü dün. Akşam 10 gibi çatlatma iğnesi vurul, cuma sabah gelin eşiniz sperm versin yıkansın deyince aşılama mı olacak dedim. Evet %10 şansı arttırır dedi. Eşimle ikimizin ortak kararı sonrası bu ay hazır değiliz paikolojik olarak, bir dahaki ay aşılamayı düşünelim dedim. O zaman yarın sabah iğne vurul dedi, bu akşam(dün),cuma,pazar değerlendrin dedi. Sabah iğnemi vuruldum, keyifli bekleyiş başladı:))

Ben senin icin dua edecegim. Bugun baska bir arkadasin dogum haberi geldi, oglunu kucagina almis. Sana da nasip olacak bu sene.

Yarın ikinci dönem iğneli yumurta takibine başlıyorum. Geçen ay düşük doz olmasına rağmen adetin 9. Yani İğnenin 5. Günü 2 yumurta olgunlaştı, doğru zamanda da çatladı ama ilk tedavi tutmadı. Doktorum çok umutlu, yumurta takibiyle hallederiz diyo ama ben kontrol manyağı olduğum için en kötüsüne hazırlıyorum hep kendimi. İğnelerin bi yan etkisini görmedim ben ama tabi tüp bebekte çok yumurta istendiği için kim bilir ne dozlar uygulanıyordur. Beni tutunma kolaylaşsın diye verilen progestan yamulttu. Sarhoş gibi geziyodum kutu bitmeye yakın.
İkinci sefer de tutmazsa rahim filmi çekilecek. Ciddi bi sorun çıkarsa tüplerle alakalı, direkt tüp bebek isterim ben. Aklımdaki yer de Bahçeci. Aralık'ta yakın bi arkadaşım başlayacak orada tedaviye. Öncesinde genetik test istemişler. Bunları gitmeden halletmek lazım aslında. Hep düşüklerden sonra istiyorlar o da bana tuhaf geliyo. İki saattir arı sütü, polen işlerini araştırıyorum. Bi de ona başlayayım bakalım. Multivitaminlere ara verip arı sütüne geçeceğim. Böbreklerim pert olacak diye korkuyorum artık 10 aydır folik asit, 3 aydır da multi vitamin, antioksidan, omega3 kullanıyorum. Yazık yav bünyeye.

Iğne tedavisi derken menagon falan mi bahsettigin. Inşallah olur tüp bebeğe kalmaz. Bahçeci başarı oranı yüksek bir merkez ama bana göre çok kalabalık olmasından. Genc hastalari fazla bir opu da 14 yumurta yoplanan hasta da elbet biri tutup basarili olacak. Iki yumurta da bu basari zor. Muayeneler 5 dk sürüyor. Muayene odasından çıkıp doktoru göreyim derken doktor odasında yok. Ilk görüşme de en uzun konuşuyorsun. Islemden sonra arayan bile olmadi bizi. Eşim arayıp bir açıklama bekliyoruz deyince doktorumuz döndü, görüşme talep ettik ilkinde yarim saat geç kaldık diye görüşmedi ben ısrar edince bir sonraki görüşmede görüştü. Yani olumlu olunca ilgi var olumsuzda kimse yok. Yaş olan hastalarda başarılı doktorları bulmamız lazım. Orda tedavi standard kişiye özel değil. (Benle birlikte olanlara hep ayni ilaçlar verildi genç olana da olmayanada). Ilk tedavi olumsuz sonuclaninca farkli ilaca gececekmis. Bazı doktorlar doğal yumurtanı takip edip iğne tedavisi yapmadan o yumurtayla tüp bebek yapıyormuş bu daha mantıklı geldi bana.

Iğne tedavisi derken menagon falan mi bahsettigin. Inşallah olur tüp bebeğe kalmaz. Bahçeci başarı oranı yüksek bir merkez ama bana göre çok kalabalık olmasından. Genc hastalari fazla bir opu da 14 yumurta yoplanan hasta da elbet biri tutup basarili olacak. Iki yumurta da bu basari zor. Muayeneler 5 dk sürüyor. Muayene odasından çıkıp doktoru göreyim derken doktor odasında yok. Ilk görüşme de en uzun konuşuyorsun. Islemden sonra arayan bile olmadi bizi. Eşim arayıp bir açıklama bekliyoruz deyince doktorumuz döndü, görüşme talep ettik ilkinde yarim saat geç kaldık diye görüşmedi ben ısrar edince bir sonraki görüşmede görüştü. Yani olumlu olunca ilgi var olumsuzda kimse yok. Yaş olan hastalarda başarılı doktorları bulmamız lazım. Orda tedavi standard kişiye özel değil. (Benle birlikte olanlara hep ayni ilaçlar verildi genç olana da olmayanada). Ilk tedavi olumsuz sonuclaninca farkli ilaca gececekmis. Bazı doktorlar doğal yumurtanı takip edip iğne tedavisi yapmadan o yumurtayla tüp bebek yapıyormuş bu daha mantıklı geldi bana.
Canım Bahçeci Umut da tüp bebek denemiş ve transfer aşamasına ulaşamamış biri olarak söylediklerine harfiyen katılıyorum. Mekezde tedaviye gelen hastaların yaş ortalaması oldukça düşük. Kliniğe ticarethane hastaya müşteri gözüyle bakıuorlar. Tedaviniz olumsuzsa bilgi vermek için aramıyorlar bile. Ben tedavi sonrası doktorumla görüşemedim. Israrla aramalarıma rağmen doktorum geri dönüş yapmadı. Başarı oranları düşmesin diye 40 yaş üstü hastaları lütfen kabul ediyorlar tedavim sırasında 40 yaşındaydım ve yaşı en büyük hasta bendim. Doktorum bunu üzerine basa basa söyleyerek beni yaşlılık psikolojisine soktu. Tüp bebek deneyecek arkadaşlara tavsiyem 40 yaş üzerinde iseler bu yaş ortalamasında başarı sahibi olan merkezlerle görüşsünler. Şuan aynen söylediğin gibi doğal yumurta takibi yaparak tedavi eden bir doktorum var. Bende bir gelişme henüz yok ama umutluyum :KK15:

X