Ubiquinol olması lazım. Solgar tabletlerindeki titanyum dioksite de kılım ama onu almış bulundum. Bitmek üzere zaten. Varsa tavsiyeniz onu alayım.
:)) Yok 6 aydır deniyoruz. 7. Süreç bugün başlayacak. Takviyeleri 3 aydır alıyorum.
Planı yaptık biz. :)
Bu ay yine denenecek.
Aralık'ta rahim filmi ve korunma.
Sorun çıkmazsa Ocak'ta doktorum da tamam derse aşılama.
Şubat pas.
Mart başı yine deneme.
Mart sonu pas.
Nisan sonu tüp, Mayıs da kabul edilirse tüp.
Tüp için kesinlikle Nisan sonu ya da Mayıs istiyorum ki tutarsa bebiş Kova burcu olsun :))
Bu arada adet periodum 23 güne düştü yumurtalar iğneyle erken olgunlaştığından. O yüzden bazı aylara iki regl denk geliyo. :)
Canım çok çok geçmiş olsun doktorun kim gerçekten merak ettim üslubu benim doktoruma pek benzemiyor ama davranışı aynı buarada şimdi ki doktorum Aret Kamar yalnızca klomen veriyor haftada bir kez takibe çağırıyor. İğne karşıtı bir doktor klomen sayesinde oluşan yumurta doğala en yakın yumurtadır diyor ona göre iğne yumurtanın kalitesini bozuyormuş. Bir kez muayene ücreti ödedim bir daha ödeme yapmadım yalnız her hafta gittiğimde kan testi için bir miktar ödeme yapıyorum bir de biraz yoğun randevu saati biraz sarkabiliyor ama inanamayacağın kadar babacan biri ağustos ayında başladım tedaviye daha doğrusu ağustosda ilk kez gittim eylül de polip ameliyatımı yaptı Bahçecideki doktorum sağolsun rahim filmi bile istememişti benden dolayısıyla polipten Aret Hoca sayesinde bilgim oldu. Eylül ayında polip ameliyatımı oldum. Şimdi de yumurta bulmaya çalışıyoruz. Üstelik şimdiki doktorumun sayesinde pıhtılaşma problemim olduğunu da öğrendim. Bir önceki tedavimin nasıl olduğunu siz düşünün artık.Bizde de aynı oldu. Bize randevu verdiği halde görüşmedi. Tekrar ısrar ettim randevu aldım. Ve biz konuşunca panikledi. Bizi mi suçluyorsunuz dedi direkt. Dedim bizi bilgilendirmediniz. Geldik muayene olduk hadi başlıyor muyuz dediniz. Yumurtalar iyi gelişiyor dediniz. Ama boş çıkar dollenmez bilgi vermediniz. Ya da iki yumurta az bi dahaki ay yumurtaya bakalım fazla olursa başlayalım demediniz dedim. Size kağıt verdik onda hepsi yazıyor okumadın mi dedi. Dedim okudum her sorumluluk bana ait diye yazıyor dedim. Senin yasin 40 sen durumunu biliyorsun ne bekliyorsun 2 yumurta olucak tabi dedi. Ama ilk görüşme de yasin 40 işimiz zor olmayabilir iy8ce düşünün bir defa da olmaz gibi uyarı hiç yapılmadı. Eşim ticarethane gibi burası herşeye para diyordu da yok ya öyle değil diyordum. Ama öyleymiş. Birde internette 0.01 Amh olanda bile başarılı olmuştunuz diye sizi seçtim benim durumum ona göre çok iyi dedim geldim dedim. Sen biliyor musun onun 27. Denemesi dedi. Ne bileyim dedim onu yazmıyorsunuz ki oraya.
Gerçekten iyi doktorlara insaflı doktorlara denk gelelim. Senin doktorun kim yeni. Bende öyle istiyorum, ilaç kullanıyor musun peki takipte.
750 bişey değil. Tüp bebeğe 13 bin bayıldım elde var sıfır. Dene bence devam et. Arî sütünü sipariş et hemen başla nasıl olsa yumurta takibi olacaksın.
Aret Kamar sanırım ilaçsız tüp bebek yapıyormuş. Birde dr. ulun uluğ bunlar hakkında bilgisi olan var mi.
Kızlar birde quava plus diye serum ilaç varmış duydunuz mu bilmiyorum. Yumurta kalitesini artırıyormuş. Nette rastladım.
Canım çok çok geçmiş olsun doktorun kim gerçekten merak ettim üslubu benim doktoruma pek benzemiyor ama davranışı aynı buarada şimdi ki doktorum Aret Kamar yalnızca klomen veriyor haftada bir kez takibe çağırıyor. İğne karşıtı bir doktor klomen sayesinde oluşan yumurta doğala en yakın yumurtadır diyor ona göre iğne yumurtanın kalitesini bozuyormuş. Bir kez muayene ücreti ödedim bir daha ödeme yapmadım yalnız her hafta gittiğimde kan testi için bir miktar ödeme yapıyorum bir de biraz yoğun randevu saati biraz sarkabiliyor ama inanamayacağın kadar babacan biri ağustos ayında başladım tedaviye daha doğrusu ağustosda ilk kez gittim eylül de polip ameliyatımı yaptı Bahçecideki doktorum sağolsun rahim filmi bile istememişti benden dolayısıyla polipten Aret Hoca sayesinde bilgim oldu. Eylül ayında polip ameliyatımı oldum. Şimdi de yumurta bulmaya çalışıyoruz. Üstelik şimdiki doktorumun sayesinde pıhtılaşma problemim olduğunu da öğrendim. Bir önceki tedavimin nasıl olduğunu siz düşünün artık.
Aret Kamarın muayenehanesi Nişantaşında. Akşamları burada gündüzleri de İstanbul Tüpbebek merkezinde hasta bakıyor. Gitmeyi düşündüğünüz yer Bahçeci Umut sa vazgeçin derim yaşadıklarımdan mütevellid.Şok oldum valla. Bu nasıl bi ilgisizlik, umursamazlık yaa? Bu kadar hassas bi alanda üstelik. Para ayırmaya başladım tüp bebeğe ve gözüme de orayı kestirmiştim ama şimdi şüpheye düştüm. Aret Kamer nerdeymiş bi de onu araştıralım bakalım.
Arı sütüne başlayayım bi de şu adet dönemiyle birlikte şişedeki multivitaminim de bitecek zaten. Hem vitamin hem arı sütü kullanmak olur mu bilemedim, akşam doktora onu da sorayım unutmazsam.
Aret Kamarın muayenehanesi Nişantaşında. Akşamları burada gündüzleri de İstanbul Tüpbebek merkezinde hasta bakıyor. Gitmeyi düşündüğünüz yer Bahçeci Umut sa vazgeçin derim yaşadıklarımdan mütevellid.
Tabiii işallah tüm kalbimle diliyorum bunuValla ikisine de gerek kalmaz inşallah. Çünkü ben Aydın'dayım. :/
Şok oldum valla. Bu nasıl bi ilgisizlik, umursamazlık yaa? Bu kadar hassas bi alanda üstelik. Para ayırmaya başladım tüp bebeğe ve gözüme de orayı kestirmiştim ama şimdi şüpheye düştüm. Aret Kamer nerdeymiş bi de onu araştıralım bakalım.
Arı sütüne başlayayım bi de şu adet dönemiyle birlikte şişedeki multivitaminim de bitecek zaten. Hem vitamin hem arı sütü kullanmak olur mu bilemedim, akşam doktora onu da sorayım unutmazsam.
Gebelikte ve öncesinde kullanılması için üretilen Norveç kökenli bi omega 3 kullanıyorum. Nordic Naturals Prenatal DHA. Yanında Solgar koenzim q10 ubiquinol. Sabah da Femibion Baby Planning. Almanya'dan almıştım bunu 3 kutu, Türkiye'de yoktu. Doktorum da doğru seçimler yaptığımı devam etmemi söyledi.
Eşimde de sorun yok. Sperm sayısı, hızı normal. Morfoloji güzel. Yine de ona da proxeed plus alıyorum 6 aydır içiyor günde 2 tane. Sayı ve hız ikiye katlandı :) Doktorum diyo takviye işi sende akıl vermeme gerek yok. Manyak gibi içerik ve oranlarını kıyaslayıp gerekirse Bağdat'tan bulursun diyo :) Hiçbir şeyi aksatmıyorum 10 tane alarm var telefonda. Ama henüz tutan bi şey yok. Gerçi totalde 5 ay ovülasyon testiyle, 1 ay da doktor ve iğneyle denedik ama yine de insan nerde kaldı bu bebe diyo :) 37 olmasam umrumda olmazdı.
Canım çok çok geçmiş olsun doktorun kim gerçekten merak ettim üslubu benim doktoruma pek benzemiyor ama davranışı aynı buarada şimdi ki doktorum Aret Kamar yalnızca klomen veriyor haftada bir kez takibe çağırıyor. İğne karşıtı bir doktor klomen sayesinde oluşan yumurta doğala en yakın yumurtadır diyor ona göre iğne yumurtanın kalitesini bozuyormuş. Bir kez muayene ücreti ödedim bir daha ödeme yapmadım yalnız her hafta gittiğimde kan testi için bir miktar ödeme yapıyorum bir de biraz yoğun randevu saati biraz sarkabiliyor ama inanamayacağın kadar babacan biri ağustos ayında başladım tedaviye daha doğrusu ağustosda ilk kez gittim eylül de polip ameliyatımı yaptı Bahçecideki doktorum sağolsun rahim filmi bile istememişti benden dolayısıyla polipten Aret Hoca sayesinde bilgim oldu. Eylül ayında polip ameliyatımı oldum. Şimdi de yumurta bulmaya çalışıyoruz. Üstelik şimdiki doktorumun sayesinde pıhtılaşma problemim olduğunu da öğrendim. Bir önceki tedavimin nasıl olduğunu siz düşünün artık.
Ozel bir marka tavsiyem yok ancak uc sey soyleyeyim:
1. Solgar'in icinde titanyum dioksit oldugunu ben de okudum ve almaktan vazgectim.
2. Eger aldigin ubiquinone ise pek bir ise yaramiyor. Ubiquinol oldugundan emin olun.
3. Ari sutunu sakin kapsul falan almayin, taze olarak alin. Benim esim aricilik yapiyor bos zamanlarinda, oradan biliyorum.
Bu ubiquinol ile ilgili ben simdi bir genel mesaj atayim buraya, herkes okusun, herkese yarasin cunku bunu kullanip 3., 4. aydan sonra hamile kalanlari cok duydum.
Canım Omepa 3 ilacını inceler misin.
Içinde ubiquinol var omega var. Bir bakarmisin senin bahsettiğinde bunu sipariş vereyim. Tüp bebek merkezi de vermişti. 1 kutu içtim sadece.
Canım Omepa 3 ilacını inceler misin.
Içinde ubiquinol var omega var. Bir bakarmisin senin bahsettiğinde bunu sipariş vereyim. Tüp bebek merkezi de vermişti. 1 kutu içtim sadece.
Tekrar selam kızlar. Benim yurtdışından aldığım vitaminler bitmek üzere olduğu için doktoruma sordum siz ne önerirsiniz yumurta kalitesi için diye.
Nortvital multivitamin ve Astalife adlı omega 3 + astaksantin içerikli takviyeyi önerdi.
Ekstra koenzim kullanmana da gerek kalmaz çünkü Nortvital'in içinde var, hatta birkaç çeşit antioksidan var dedi. Diğer takviyenin içindeki astaksantin de deniz ürünleri kaynaklı bi antioksidanmış.
ubiquinol ve ubiquinone arasındaki farkı da sordum. Ubiquinone olanı balık yağı ile birlikte içersen ubiquinol ile arasında fark kalmıyor, olay sadece vücuttaki emilimi dedi. Ben de Karatay'ı dinleyip öyle yapmıştım. :)
Arı sütü, polen, propolisi sordum. Takviye vitamin, mineral ve antioksidan alırken gerek yok dedi. Bu arada söylediği takviyeleri eşlerimiz de kullanabilirmiş.
Özellikle tüp bebek tedavisinde döllenme açısından başarı sağlanıp sağlanmaması yumurtadan daha çok sperme bağlıymış. Atıyorum 10 sağlıklı yumurta toplarız ama dölleme işleminden sonra rahme yerleştirilebilecek embriyo sayısı bire düşer bazen, bunun sebebi de spermdir dedi. Yani yumurta sayısı yeterli bi kadında çoğu zaman yumurta kaliteli olabilir ama döllenme aşamasında iş spermin kalitesine bağlıdır, takviye açısından kendinizden daha çok eşlerinize yüklenin dedi. :)
Bi de geçen sefer olgunlaşıp çatlayan iki yumurtadan geriye kist kalmış mı diye muayene etti. Sorun yokmuş.
27'sinde yumurta boyutu kontrolüne gideceğim. Gelişmeler bu şekilde.
Merhaba arkadaşlar öncelikle gönlünüzce olmasını diliyorum, benim hikayem ise 38 yaşındayım, hsg çektirdim 7-8 ay önce bir sorun çıkmadı bilindik 2. gün testlerini yaptırdım yaşıma göre iyi dendi amh, fsh, lh vs... fakat öğrendimki sadece tsh değerim 3,6 olduğu için normali 2-2,5 arası olmalıymış, onun için endokrinden randevu aldım , bu arada arı sütüne başladım cam kapsül şeklnde , bal polen karışımı yaptım bunu eşimede yediriyorum ama ben poleni hiç sevmedim bayada ezdim ama bir daha hazır alıcam, günlük ceviz, badem, fındık v.s.. avuçiçi kadar yemeye başladım, günde 2 lt su içiyorum , stres kesinlikle olmamalı en büyük olay stres bence, insanların bu konudaki yorumlarına kulak kapamak zor tabi oda ayrı bir sorun..Bende durumlar böyle , ayrıca dua kısmınıda es geçmemek lazım bugün cuma Şöyle bir zikire denk geldim,
**Çocuğu olmayanın her gün 1000 kere ” Ya Evvel celle celâühû ” ism-i şerifini okursa Allah’ın izniyle muradına kavuşur.
**Çocuğu olmayanlar 4 Cuma üst üste 1000 kere “Ya Evvel celle calâlühû” ism-i şerifini okursa Allah’ın izniyle muradına kavuşur.
**Enbiya suresi 89. ayetini bolca okumanızı
** Meryem suresini 41 gün boyunca okumanızı okuyamadığınız zamanlarda ise bir başkasına ricada bulunun hergün okunması gerekiyor ..
öğrenebildiklerim bunlar..Cumanız hayr olsun Rabbim yar ve yardımcınız olsun
Omepa Q10Merhaba,
Tabii bakarim, fikrimi de soylerim ama Omepa 3 diye arattigimda oyle bir isimde takviye goremedim, yani omega ile ubiquinol'u birlestiren. Bir baglantisi, link falan var mi? Bana yollayabilir misin?