İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Ubiquinol olması lazım. Solgar tabletlerindeki titanyum dioksite de kılım ama onu almış bulundum. Bitmek üzere zaten. Varsa tavsiyeniz onu alayım.

Ozel bir marka tavsiyem yok ancak uc sey soyleyeyim:

1. Solgar'in icinde titanyum dioksit oldugunu ben de okudum ve almaktan vazgectim.
2. Eger aldigin ubiquinone ise pek bir ise yaramiyor. Ubiquinol oldugundan emin olun.
3. Ari sutunu sakin kapsul falan almayin, taze olarak alin. Benim esim aricilik yapiyor bos zamanlarinda, oradan biliyorum.

Bu ubiquinol ile ilgili ben simdi bir genel mesaj atayim buraya, herkes okusun, herkese yarasin cunku bunu kullanip 3., 4. aydan sonra hamile kalanlari cok duydum.

Bana 8. veya 9. ayda bu is bitmis olur gibi geldi ama hadi hayirlisi :) Bugunlerde hislerim cok kuvvetli.

Merhaba herkese (ve ozellikle Senella yumurta kalitesinden bahsettigin icin),

Ben dusuk meselesinden sonra bu yumurta kalitesi konularini hem Turk hem de yabanci siteleri cok takip ettim. Ozellikle 40 yas ustu kadinlarin oldugu ve tavsiyelerini paylastigi forumlara da girdim. Kullanan hemen hemen herkes "ubiquinol" uzerine yemin ediyor. Bu Koenzim Q10'in yuksek kaliteli bir formu. Osman Muftuoglu buna genclik iksiri diyor. Cunku hucrelerin icine girip mitokondrilerin yenilenmesini sagliyormus. En cok mitokondri de kadinlarin yumurta hucresinde var... Artik umit kesilmis, yumurta kalmamis, cocugunuz olmaz denildigi anda bir suru kadin 2. ya da 3. ay denemelerinde saglikli bir sekilde hamile kalmislar bunu denedikten sonra. Bazilari IVF gibi sureclerden gecen kadinlar ve bir onceki aylarda 2-3 tane olan yumurta sayilari 14-15'e cikmis, kaliteleri de yukselmis.

Biraz daha bilgi vermek gerekirse Koenzim Q10'nin iki cesidi var; biri ubiquinone digeri de ubiquinol. Bizim vitaminlerde (aksi belirtilmedigi takdirde) aldigimiz ubiquinone. Ubiquinone aldiniktan sonra vucutta ubiquinol'a ceviriliyor ve ancak ondan sonra kullanilir hale geliyor. Sorun da burda basliyor; bizim yasimizdaki insanlarin vucutlari artik ubiquinone'u ubiquinol'a ceviremiyor. Dolayisiyla bir yastan sonra Koenzim q10 takviyesi yapilacaksa ubiquinol alinmasi gerekiyormus.

Ben de bunu okuyunca hemen satin aldim, butcemizi sarsti, cok pahali ama ne yapalim
Normalde 100-200 gr almak gerekiyor gunde, ben cok pahali oldugu icin 50 gr olanindan aldim. Ama gercekten de kullanan herkes cok memun ve yemin ediyorlar. Doktorlar infertilite olanlara Koenzim Q10 oneriyorlar ya. Iste bu o Koenzim Q10'nin gercekten de ise yarayan bicimi. Denemekte fayda var.

Ancak sunu unutmayin: Bunu almaya basladiktan sonra 2 ya da 3 ay sonraki yumurtanizda etki gosteriyor. Cunku tam su anda olusmus olan yumurta ya da spermeler 3 ay onceki beslenmenizin sonucu. Demem o ki basladiginiz ay bir etkisi olmayabilir. Ikinci ve ucuncu aylarda etkisini gormeye basliyorsunuz ki arastirdigim yerlerdeki bir cok kadinda (42-45 yas arasi) ikinci ya da ucuncu ayda hamile kaldiklarini yazmislar. Hamile kaldiktan sonra kimisi kullanmaya devam etmis kimisi birakmis. O kismini doktora sormak lazim.

Buraya da ben ve esimin neler aldigini yazayim:

Sabah ac karinina, bir cay kasiginin yarisi kadar taze ari sutu (kesinlikle kapsul falan degil, taze, aricidan alinacak)
20 dakika sonra kahvalti (kahvaltida mutlaka ya zeytinyagi ya da avocado tuketmeye gayret ediyorum)
Kahvaltidan sonra hamile kadinlar icin olan mutlivitamin (icinde folik asit olan) ve ubiquinol
Aksam yemeginden sonra da iki tane Omega 3 hapi

Esim icin (benim hatirlatmam ve zorlamam ile):

Sabah ac karinina, bir cay kasiginin yarisi kadar taze ari sutu
15 dakika sonra bal ile karistirilmis bir tam cay kasigi polen
Kahvalti ya da oglen yemeginden sonra Selenyum+Cinko
Aksam yemeginden sonra da iki tane Omega 3 hapi

Not: Taze ari sutunu yumurtlamadan sonra birakiyorsunuz. Hamile kalmazsaniz adetin birinci gunu ile yine basliyor, yumurtlama doneminin sonuna kadar yine kullaniyorsunuz.

Herkese mis kokulu bebekler diliyorum!

Canım çok çok geçmiş olsun doktorun kim gerçekten merak ettim üslubu benim doktoruma pek benzemiyor ama davranışı aynı buarada şimdi ki doktorum Aret Kamar yalnızca klomen veriyor haftada bir kez takibe çağırıyor. İğne karşıtı bir doktor klomen sayesinde oluşan yumurta doğala en yakın yumurtadır diyor ona göre iğne yumurtanın kalitesini bozuyormuş. Bir kez muayene ücreti ödedim bir daha ödeme yapmadım yalnız her hafta gittiğimde kan testi için bir miktar ödeme yapıyorum bir de biraz yoğun randevu saati biraz sarkabiliyor ama inanamayacağın kadar babacan biri ağustos ayında başladım tedaviye daha doğrusu ağustosda ilk kez gittim eylül de polip ameliyatımı yaptı Bahçecideki doktorum sağolsun rahim filmi bile istememişti benden dolayısıyla polipten Aret Hoca sayesinde bilgim oldu. Eylül ayında polip ameliyatımı oldum. Şimdi de yumurta bulmaya çalışıyoruz. Üstelik şimdiki doktorumun sayesinde pıhtılaşma problemim olduğunu da öğrendim. Bir önceki tedavimin nasıl olduğunu siz düşünün artık.

Doktorlar da kendi arasında çelişiyo hep. Benimki de klomen sıkıntılı bi hap, iğne ile daha kaliteli olur demişti. Denetmedi bile klomeni.

Aret Kamarın muayenehanesi Nişantaşında. Akşamları burada gündüzleri de İstanbul Tüpbebek merkezinde hasta bakıyor. Gitmeyi düşündüğünüz yer Bahçeci Umut sa vazgeçin derim yaşadıklarımdan mütevellid.

Valla ikisine de gerek kalmaz inşallah. Çünkü ben Aydın'dayım. :/

Aynı doz Gonal F imle doktordan şimdi çıktım kızlar. Yeni vitamin isimleri verdi. Onları bi araştırıp gece yazarım yine. İğne olmadan biraz içem gelem :))

Iyiyse senin durumun ilgilenir video çekerler. Sözleşmede bu da yazıyor (ben kimse bilmesin resim çekilmem diyordum kendimce) ama sizin bilgilerinizi paylaşmaya izin veriyorum diye imza atıyorsunuz.

Ben şunu bekledim en azından, belki o yüzden bu kadar ısrarcı oldum görüşmekte. Tamam yumurta gelişmedi boş cıktı neyse (gerçi ne olduğunu hala bile bilmiyorum. Opu sonrası yanıma geldiğinde doktor bir yumurta var dedi. Dedim diğerini alamadınız mi, bir afalladı ben öyle sorunca sonra boş cıktı dedi. Gelişimine bakıp sana gün gün haber vericez dedi. Ertesi gün sekreter aradı yumurtanız olmadi maalesef dedi iyi günler dedi kapadi) bana en azından 2 gün sonra doktorum arasaydı da gelin görüşelim deseydi. Iste boş cıktı bu yaşlarda olabilir istersen 2.yi bir iki ay sonra deneyelim deseydi farklı olurdu. Ama biz bize neden bilgi verilmiyor diye hem eşim hem ben arayınca doktor beni telefonla aradı. Durumları biliyorsun olmadi diye ben de gelicem zaten görüşcez dedim tamam eşin de gelsin dedi. Belki onun aramasına döndüler.

Bence git orada 1 saat otur, ordaki insanlarla konuş bir ortamı gör. Şimdiki aklım olsa öyle yapardım. Islerinde profesyoneller buna lafım yok, ama kisiye özel tedavi belki 2-3 denemede uyguluyorlardir. 1.denemeyi umursamıyorlar bence. Ee herkesin 2-3 deneyecek gucu var mi? 9 ay kendimizden kıstik düğün takılarını koyduk elimizden git. Kiradayız ev alamayız belki ama arabamızı değiştirirdik.

Olur ya bence stres yapıyor musun ilişki sırasında ya da eşin mecburiyet hissediyor mu? Bir de film çektir. Bana o kadar dediler cektirmedim. Yapışıklık lari açıyormuş.

Bence doktorun çok doğru demiş. Eğer benim yumurtam kalitesizse bunu ıgneler yapmıştır neden mi öyle düşünüyorum. Ben normal yolla 3 kere gebe kaldım, 3 ude kimyasal oldu. Oldu ki yumurtam kalitesiz olmasına rağmen dollenebiliyor. Benim vucudum da bu yumurta dollendi sonuçta. Sen de niye döllenme gerçekleşmedi. Demek ki yapay büyüttüğün yumurta sağlıklı olmuyor.

Bende de rahim filmi istemedi, ben kendi kendime pıhtılaşma testi yaptırdım. Doktor yokken görürdüm verdim, dedim siz yokken getirdim baktınız mı. Arkadaşlar dosyaya koymuştur diyor, bakmamış bile. Neresinden tutsam elimde kalıyor.

Canım özelden bana yazarmisin. Ne muayene ücreti ödedin. Tüp bebek ne kadara gelicek.

Benim kullandığım vitamin bu previt positive
Içinde bahsettiğiniz madde yok. Icinde folik asit var diye icmiyorum. Ayrica d vitamini aliyorum. Bunu kullanmama ragmen d vitaminin artmamisti cünkü b12 im yukselmisti. Sizin vitamin tam nedir.

Bu vitamini kullanmama rağmen selenyum ayrıca almalı mıyım.

Eklentiler

• Screenshot_20181122-212237_Gallery.jpg
    78,9 KB · Görüntüleme: 65

Canım Omepa 3 ilacını inceler misin.
Içinde ubiquinol var omega var. Bir bakarmisin senin bahsettiğinde bunu sipariş vereyim. Tüp bebek merkezi de vermişti. 1 kutu içtim sadece.

Tekrar selam kızlar. Benim yurtdışından aldığım vitaminler bitmek üzere olduğu için doktoruma sordum siz ne önerirsiniz yumurta kalitesi için diye.

Nortvital multivitamin ve Astalife adlı omega 3 + astaksantin içerikli takviyeyi önerdi.
Ekstra koenzim kullanmana da gerek kalmaz çünkü Nortvital'in içinde var, hatta birkaç çeşit antioksidan var dedi. Diğer takviyenin içindeki astaksantin de deniz ürünleri kaynaklı bi antioksidanmış.

ubiquinol ve ubiquinone arasındaki farkı da sordum. Ubiquinone olanı balık yağı ile birlikte içersen ubiquinol ile arasında fark kalmıyor, olay sadece vücuttaki emilimi dedi. Ben de Karatay'ı dinleyip öyle yapmıştım. :)

Arı sütü, polen, propolisi sordum. Takviye vitamin, mineral ve antioksidan alırken gerek yok dedi. Bu arada söylediği takviyeleri eşlerimiz de kullanabilirmiş.

Özellikle tüp bebek tedavisinde döllenme açısından başarı sağlanıp sağlanmaması yumurtadan daha çok sperme bağlıymış. Atıyorum 10 sağlıklı yumurta toplarız ama dölleme işleminden sonra rahme yerleştirilebilecek embriyo sayısı bire düşer bazen, bunun sebebi de spermdir dedi. Yani yumurta sayısı yeterli bi kadında çoğu zaman yumurta kaliteli olabilir ama döllenme aşamasında iş spermin kalitesine bağlıdır, takviye açısından kendinizden daha çok eşlerinize yüklenin dedi. :)

Bi de geçen sefer olgunlaşıp çatlayan iki yumurtadan geriye kist kalmış mı diye muayene etti. Sorun yokmuş.

27'sinde yumurta boyutu kontrolüne gideceğim. Gelişmeler bu şekilde.

Içinde ubiquinol var omega var. Bir bakarmisin senin bahsettiğinde bunu sipariş vereyim. Tüp bebek merkezi de vermişti. 1 kutu içtim sadece.

Ben araştırmıştım bunu aylar önce.
İçinde şöyle diyor.
EPA: 300 mg, DHA: 230 mg + 100 mg da koenzim vardı. Koenzim miktarı yeterli ancak omega 3 değerleri orantısız.
Gebelik öncesinde en lazım olan şey dha. O da bir tablette en az 500 mg olmalı. Beyin ve sinir sistemi gelişimi için dha önemliyken, kalp sağlığı vs için epa önemli. Gebelik için önerilen oran mesela şu: 500 mg dha, 200 mg epa.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar öncelikle gönlünüzce olmasını diliyorum, benim hikayem ise 38 yaşındayım, hsg çektirdim 7-8 ay önce bir sorun çıkmadı bilindik 2. gün testlerini yaptırdım yaşıma göre iyi dendi amh, fsh, lh vs... fakat öğrendimki sadece tsh değerim 3,6 olduğu için normali 2-2,5 arası olmalıymış, onun için endokrinden randevu aldım , bu arada arı sütüne başladım cam kapsül şeklnde , bal polen karışımı yaptım bunu eşimede yediriyorum ama ben poleni hiç sevmedim bayada ezdim ama bir daha hazır alıcam, günlük ceviz, badem, fındık v.s.. avuçiçi kadar yemeye başladım, günde 2 lt su içiyorum , stres kesinlikle olmamalı en büyük olay stres bence, insanların bu konudaki yorumlarına kulak kapamak zor tabi oda ayrı bir sorun..Bende durumlar böyle , ayrıca dua kısmınıda es geçmemek lazım bugün cuma Şöyle bir zikire denk geldim,
**Çocuğu olmayanın her gün 1000 kere ” Ya Evvel celle celâühû ” ism-i şerifini okursa Allah’ın izniyle muradına kavuşur.
**Çocuğu olmayanlar 4 Cuma üst üste 1000 kere “Ya Evvel celle calâlühû” ism-i şerifini okursa Allah’ın izniyle muradına kavuşur.
**Enbiya suresi 89. ayetini bolca okumanızı
** Meryem suresini 41 gün boyunca okumanızı okuyamadığınız zamanlarda ise bir başkasına ricada bulunun hergün okunması gerekiyor ..
öğrenebildiklerim bunlar..Cumanız hayr olsun Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Merhaba,

Tabii bakarim, fikrimi de soylerim ama Omepa 3 diye arattigimda oyle bir isimde takviye goremedim, yani omega ile ubiquinol'u birlestiren. Bir baglantisi, link falan var mi? Bana yollayabilir misin?

Cok tesekkurler butun bu bilgileri paylastigin icin. Ama bu sperm konusu cok sıkıcı; benim esim sagligina hic dikkat etmez. Benim zorlamam ile aliyor takviyeleri. Biraksan iki litre kola icer hergun, yemege duskun, tatliya daha bir duskun

Simdi bunlardan hangisini eslerimize versek en iyi olur? Multivitamini mi acaba?

Ubiquinone hakkinda verdigin bilgi icin de cok tesekkur ederim cunku ubiquinole cok pahali. O zaman balik yagi ile daha ucuz Koenzim Q10 alirsak ayni etkiyi gosterecek yani. Super!

Merhaba!

Anne olma yolundaki mecaranizda bol sans diliyorum :) Insallah bir sene icinde bebegini kollarina alirsin.

Ari sutunu katkisiz bicimde tuketmeye calisin. Bu cam kapsullerin icinde gelenlerde portak suyu vs gibi bir suru gereksiz sey var ve ari sutu sadece %9 seviyesinde. Biraz daha pahali ama katkisiz ari sutu alin sabah aksam yarim cay kasigi yiyin. Benim esim aricilik da yapiyor, onu soylediklerinden aktariyorum. Katkili ari sutunun hic bir etkisi kalmiyor diyor.

Merhaba,

Tabii bakarim, fikrimi de soylerim ama Omepa 3 diye arattigimda oyle bir isimde takviye goremedim, yani omega ile ubiquinol'u birlestiren. Bir baglantisi, link falan var mi? Bana yollayabilir misin?
Omepa Q10
Yanlış yazmışım kusura bakma :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…