- 7 Mayıs 2012
- 7.206
- 8.226
- 398
Yok sigara icmiuor, Dr yoğun bakım in önünde bir konuşuyor bu adam ölür niye gelmefiniz niye geç kaldınız, benimki bide yuruyemiuir ,adam ne halde bu yaşamaz diyor, Dr kadinin ağzından zehir çıkıyor zehir. Benimki de inatçı, onun e nabız şifresini kırdım yeni kan almışlar bakalim enfeksiyon kaç olmuş.Yılbaşında da benim babam inadından acillik olmuştu. Zaturreden ölüyomuş haberi yok. Ciğerlerinde hem virüs hem bakteri kaynaklı enfeksiyon vardı. Akciğerindeki ve kan değerlerindeki enfeksiyon değeri 500lerdeydi ve düşürmeleri 3 farklı antibiyotikle 1 ay sürdü. 2 hafta sadece serumla beslendi. Konuşamıyodu. Oksijen veriliyodu sürekli. 11 kilo verdi. Sayıklıyodu yüksek ateş ve ilaçlardan dolayı. İlk defa babamı o halde gördüğüm için şok geçirmiştim, hastaneden çıkamıcak sandım. Yavaş yavaş konuşup kendi yemeye başladıktan sonra taburcu ettiler. 1 aydır bende kalıyo kendi evlerine göndermiyorum çünkü iyice toparlanmadan salar kendini diye. Annemi de dinlemiyo ama beni dinliyo o yüzden göndermiyoruz şimdilik. Artık kendi işlerini hallediyo, sigarayı bıraktı. Kilo almak için uğraşıyo. Nefes alıp verişi düzeldi. Hastaneyken hızlı ama karnı içine çöker şekilde nefes alır verirdi şimdi gayet normal. Halsizlikten dolayı çabuk yorulmaları devam ediyo ama. Doktor zamanla eskisi gibi iyi olacak dedi.
Ne hissettiğini anlıyorum. Daha yeni düşmüş enfeksiyon değeri. Ciğerleri kendini toplayana kadar yardımcı aygıtlar şart. Haftalarca sürebilir bu durum. Umarım en kısa zamanda düzelir, kendisi nefes almaya başlar.
Bu arada sigara kullanıyo mu? Ve doktor ne diyo?