- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
Neyse ki değerleri iyi çıkıyormuş. 6 ayda takip onu yoruyor olabilir ama sonuçta değerlerinin dengede olması çok önemli. Ben de bir dönem çok çektim. Gittiğim doktor bir türlü dozu ayarlayamıyordu ya hipertroid oluyordum ya ilaç yetmiyordu hipotroid. Sonra doktor değiştirdim de rahatladım. Dengesiz troid çok yoruyor vücudu.Benim de erkek kardeşim kalp ameliyatı oldu, (halk arasında doğuştan kalbi delik denilen olay)
benden sadece 14 ay küçük olduğu için sanırım, ben de hastalığın ne olduğunu tam ayırd edeniyordum ve bütün ilgi onda olduğu için hasta olmayı isterdim hep:)
Oğlum 9,5 yaşından beri yani 1,5 yıldır ilaç kullanıyor, 11 yaşında şu an.
6 yaş civarı kilo azlığı sebebiyle yapılan rutin tahlilde tsh çok düşük çıkmış ve ilaçsız takip edilmişti.
Sonra tsh da düzeldi ama birkaç yıl içinde aniden tiroid bezinde büyüme ve aşırı sık tuvalete çıkma şikayetiyle tekrar tahlil yapıldığında değerleri çok kötü çıkınca bir hafta fakültede yatırmışlardı.
Çünkü hipertiroid bütün vücutta hiper bir aktiviteye sebep olduğundan, nabız 150'ye çıkmış.
Birkaç ay nabız yavaşlatıcı ilaç da kullandı, şimdi iyi çok şükür ama tiroid baskılayıcı ilaca devam tabi ki
14 Şubat sevgililer gününde kontrolümüz var yine, 14 Şubat'ı hastanede geçiricez:)
Aynı zamanda göz bulgusu da oluşabileceği için göz kontrolü de var Perşembe günü, yani gün boyu hastanedeyiz (gözleri de normal çıkıyor çok şükür ama kontrol oluyor 6 ayda bir)