• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Karıştırıyorsun canım, ben demedim, öyle bir korkum hiç olmadı. :) ben senin yumurta fark etmez sperm karışsın yorumuna ne fark eder dedim :) sonuç olarak bir şey karışmasın herkes kendi çocuğuna kavuşsun :)

dedem derdi bir çocuğun annesi bellidir de babasında sürprizler olabilir. ama tüp bebek geldi o da bozuldu. Yumurta da dışarıda sperm de.. artık hiç bir şey kesin değil :)
Hakkaten onu yazan seheryeli77 seheryeli77 imiş :D neyse aman karismasin evet. Dunyanin sonu degildir amma gerek de yoktir :)

Yahu canimcim. Sen dedin sperm ve yunurtalarin karismasindan korkuyorun diye :KK70: sorun yoksa senin acindan korkma madem. Ne diyeyim.
Yumurta karissa da evet benim acimdan da fark eden pek bisey olmaz sanirim. Neticede 9 ay karnimda tasimisim. Annelik bagi ile baglanmisim. Amma sperm karismasi ne biliym allah muhafaza...buyuk konusmiym amma olmasa iyi olur yani oyle bisey. Ay zor isler be
sen neden ille sperm karışmasın deyon gıı:)

Ne fark eder ki; yumurta bebeğin yarısı, sperm bebeğin yarısı.. hangisi karışırsa yarim kalır :)
Ben buna hiç takılmıyorum. Karışacağını düşünmüyorum. Tüp bebek tedavisinde hiç aklıma gelmeyen bir şey. Karışırsa ne yaparım bilmiyorum ama bence yine de çocuk benim çocuğum olurdu :)
Benim de hiç aklımda yoktu, taki bu haberi okuyana kadar:)
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/19-cocugun-babasi-tup-bebek-doktoru-cikti-40479227
Tüp bebek kliniği girişinde bu konu ile yani karışmayacağının garantisi ile ilgili yazı olduğunu söylemişti arkadaşım. İşin şakası tabi korkmak da, tüp bebek tedavisinde ilaç yükleniyorsun, dıştan müdahale ediyorsun fizyolojik sürece vs vs. Ama tabiki en son çare olarak denememiz gerekiyorsa deneyeceğiz.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/19-cocugun-babasi-tup-bebek-doktoru-cikti-40479227
Tüp bebek kliniği girişinde bu konu ile yani karışmayacağının garantisi ile ilgili yazı olduğunu söylemişti arkadaşım. İşin şakası tabi korkmak da, tüp bebek tedavisinde ilaç yükleniyorsun, dıştan müdahale ediyorsun fizyolojik sürece vs vs. Ama tabiki en son çare olarak denememiz gerekiyorsa deneyeceğiz.
Aaa yok artik ya ne kadar kotu bir sey Alalh korusun ne bicim haber tuylerim urperdi..

Adam sırf başarı için kendinden bi parça vermiş. Kendini işine adamış. :))
Başarıya giden her yol mübahtır. Bence bunun adı fedakarlık. :))

:D :D Ay ilahi heç güleceğim yoktu... ayy kıyamam dedim okuyup düşününce, bunların bebeleri olmuyor ben veriyim dedi zağar tebe yarappimm :-)

Ben de bakardım o pencerelere ama tek sıkıntıda ben olamam diye hepsini yanıma çekerdim :) “ne kadar çok sorun var bu ışıklı pençelerin ardında” derdim. İyi olduğunu saldığımız insanların bir çoğu da orada bir karanlıkta muhtemelen.. herşey içimizde aslında.. sadece bazen bir duygu diğerinin önüne geçiyor. Kendimiz tamir edip dengeyi bulmaya çalışıyoruz. L lyly
Kesinlikle öyle, zaman içinde, 'önce kendini değiştir' sözünü insan çok daha iyi anlıyor ,nasıl bakarsak nasıl yorumlarsak öyle görüyoruz, öyle hissediyoruz.

:KK70: :KK70: Ay ilahi heç güleceğim yoktu... ayy kıyamam dedim okuyup düşününce, bunların bebeleri olmuyor ben veriyim dedi zağar tebe yarappimm :-)

Ahaha evet yav, adam hümanist. İnsanları sevindirmiş. Sevabın gizlisi makbul değil mi zaten. Peşine de düşmemiş bebeklerin. Yazık ne bilsin ortaya çıkacağını. :)

Şu sperm, yumurta karışması yorumlarınızı okudum da, bir de doğumda hastanede karışma olayları var.
Geçen yıllarda Karadenizli bir aile ile sanırım Güney Doğu Anadolulu bir ailenin çocuklarının hastanede karışma haberleri vardı ya, ne korkunç bir şey.
Korkunçluğu özellikle şurada; çocuklara diyorsunuz ki hadi sen şimdi gerçek ailene gideceksin, ne anlar o çocuk:110:
Ona göre, annesi babası onu terkediyor.
Diğer tarafta da biyolojik çocuğun var, büyüttüğün, benim dediğin çocuğun psikolojisi bir tarafa, biyolojik olarak senin olan çocuğu da sahiplenmek, bir anlamda artık kavuşmak istiyorsun.
Dayanılır durum değil yani Allah kimselere yaşatmasın

Çok geçmiş olsun. Çalışırken mevsim geçişlerinde hava gibi sı gibi ihtiyaç duydugum iğnelerdi bunlar. Ama iş bitince stres gidince ve bilgisayar başında sürekli aynı pozisyonda kalmayınca ağrışar da geçti. Operasyonun konusunda pozitif olmana sevindim. Herşey güzel olacak bence de.

ben de şu bir kaç senedir hayatın durduğunu hissediyorum. Yani bazen öyle oluyor ki, bırak bir şey üretmeyi,hayata bir yerinden dahil olmayı, bugün yaşamak adına nefes almak ve yemek içmek dışında başka bir şey yapmadım diyorum eşime. Var gibi görünüyorum yani kısaca. Sonra bir şey oluyor o ruh halinden çıkıyorum sabah yataktan neşe ile kalkıyorum. Bir süre öyle gidiyor.. sürekli bir döngü gibi bunu yaşıyorum bir çemberin içinde dolaşıp duruyormuşum gibi. Aslında bu hali tanıyorum. Bir şeylerin kıyısında olunca, ister gönüllü ister zorunlu olsun fark etmez değişmem gerektiğinde kitlenme hali bu benimkisi :) sadece bu defa daha sarsıcı nedenlerle başladı ve değişmeye gücümün de isteğimin de olduğuna emin değilim :)
Aynen canım, değişim öncesi sancı:)
Tam da hissettiklerimi ne güzel anlatmışsın.
İnsan boşluğa gelemiyor, bir makine gibi sürekli bakımı yapılmalı,psikolojik olarak, fiziksel olarak doyurulmalı,yeni bir şeyler öğrenmeli, biraz tembellik, biraz boşluk böyle dibe vurmama sebep oluyor, sonra nereden başlayacağımı bilemiyorum işte..

Kesinlikle olmaz demek mümkün değil ama bu konuda çok özen gösterdikleri de kesin canım. O nedenle güvenmek en iyisi. Tabiki haber iyice uç nokta.
Tüp bebek en iyi yumurta en iyi sperm ile yapılıyor ya adam konuyu yanlış anlamış. En iyi herhangi sperm sanıp kendini ortaya koymuş.
Şu sperm, yumurta karışması yorumlarınızı okudum da, bir de doğumda hastanede karışma olayları var.
Geçen yıllarda Karadenizli bir aile ile sanırım Güney Doğu Anadolulu bir ailenin çocuklarının hastanede karışma haberleri vardı ya, ne korkunç bir şey.
Korkunçluğu özellikle şurada; çocuklara diyorsunuz ki hadi sen şimdi gerçek ailene gideceksin, ne anlar o çocuk:110:
Ona göre, annesi babası onu terkediyor.
Diğer tarafta da biyolojik çocuğun var, büyüttüğün, benim dediğin çocuğun psikolojisi bir tarafa, biyolojik olarak senin olan çocuğu da sahiplenmek, bir anlamda artık kavuşmak istiyorsun.
Dayanılır durum değil yani Allah kimselere yaşatmasın
Kesinlikle çok zor.. o nedenle de bu işleri yapanlar daha dikkatlidir diye ummaktan başka bir şey gelmiyor elinden. Yoksa o korku ile insan evde doğurur :) Gerçi yakın bir zamanda bunu bir hayalimi gerçekleşirdim diye yapan bir kişiye denk geldim. Bir odada ebe ile Doğum yapmak bence hayal edilebilecek bir şey değil ama insanlar çeşit çeşit işte :)

Aynen canım, değişim öncesi sancı:)
Tam da hissettiklerimi ne güzel anlatmışsın.
İnsan boşluğa gelemiyor, bir makine gibi sürekli bakımı yapılmalı,psikolojik olarak, fiziksel olarak doyurulmalı,yeni bir şeyler öğrenmeli, biraz tembellik, biraz boşluk böyle dibe vurmama sebep oluyor, sonra nereden başlayacağımı bilemiyorum işte..
Nereden öğrendik bilmiyorum ama durunca sanki zaman boşa gidiyormuş gibi geliyor ve daha da önemlisi bunu kötü bir şey olarak kodlamışız. Bir tane hayatımız var ve her an birşeyler yapmalı gibi hissediyoruz belki de. Ama ne olursa olsun her sıkıntının sonunda bir güneş doğuyor. ” Her şey geçer hayat kalır”diyor ya bir şarkıda. Tam da onu yaşıyoruz sanki :)

Bence insan bos da kalmali banane ..:KK50: hic bisey yapmadan yatabilmeliiii:halay:
Onu yapıyorum bugün çünkü eşim yine dünden beri şehir dışında:halay:
Fast food tarzı zaten çocukların canına minnet:)
Bugün yemek yapmadım ama çaysız olmaz:) birazdan kalkıp çay koyarım, oğlan 16.40'da okuldan çıkacak, 5'i geçe eve gelir, yemek yeriz
Ay ne doluluk ne doluluk :KK70:

Onu yapıyorum bugün çünkü eşim yine dünden beri şehir dışında:halay:
Fast food tarzı zaten çocukların canına minnet:)
Bugün yemek yapmadım ama çaysız olmaz:) birazdan kalkıp çay koyarım, oğlan 16.40'da okuldan çıkacak, 5'i geçe eve gelir, yemek yeriz
Ay ne doluluk ne doluluk :KK70:
Benim akşam yemeği yapmak için markete gitmem lazım. Peki ben ne yapıyorum?bir koltuğa yayılmış bir şeyler izliyorum,size yazıyorum. Hiç markete gidecek gibi bir halim yok. Akşam bizde kahvaltı olur, tost olur bilmiyorum ama kesinlikle yemek yok, gidişat bu yönde..

Nereden öğrendik bilmiyorum ama durunca sanki zaman boşa gidiyormuş gibi geliyor ve daha da önemlisi bunu kötü bir şey olarak kodlamışız. Bir tane hayatımız var ve her an birşeyler yapmalı gibi hissediyoruz belki de. Ama ne olursa olsun her sıkıntının sonunda bir güneş doğuyor. ” Her şey geçer hayat kalır”diyor ya bir şarkıda. Tam da onu yaşıyoruz sanki :)
Sorma:)
Benim annem biraz fazla uyusa bile kendini suçlu hisseder, öyle yetiştirmişler ama yalan söyleyemem beni çok serbest büyüttü, bazen de, acaba ondan mı böyle oldum diyorum:) elimi bi işe atacakken kaç kere düşünüyorum:KK70:
Annem şu an benden daha aktif, küçük bir şey için anında markete iner gelir

Back