İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Offf oyle uzgunum ki... bu surec cok yipratici,cok zor bir surecmis. Benim de cevremde cok oldu gec evlenip anne olan kadinlar. Ben yasin bu kadar etkili olabilecegini dusunememistim o yuzden. Demek arada senin arkadasin gibi degerleri iyi olanlar oluyor

Yani... beni karamsarliga iten doktorun normal yoldan dogumu bekleme sözu ve alintiladigim mesaj aslinda. Doktor diyor tup bebek yap,burada okuduklarim ise tup bebegin de garanti olmayacagi yonunde. Isin dogrusunu soylemek gerekirse tup bebek topigine de baktim burdan bi arkadaain onerisi ile orada baya tup bebek yolu ile hamile kalanlar var ama buraya baktigimda tup bebek zaten bosa umutlanmak gibi bir algi olusuyor. E normal yoldan denemek de cidden vakit kaybi gibi bizler icin. O yuzden tam tup bebek yapayim diyorum. Bu sefer de burda bakiyorum bilmemkac deneme yapip da olmayanlar varmis. Nasil umutlu olabilirim ki...Bilmiyorum. Bebek konusu hic aklimda yokken de gebelik olmadi. Hrseyde bi hayir vardir. Ben akısina birakicam artik. Zaten aksam esimle de feci kavga ettik. Daha cicim aylarini yasamadan cevreden oyle bi baski geldi ki bebek drdine dustuk. Valla diger toplumlari bilmem ama bu toplumda insanlar yasamadan olüyorlar mahalle baskisi yuzunden. Insana nefes aldirmiyolar

Arkadaşımın değil canım, benim değerim o. Ama inan bana AMH düşük olup hamile kalan çok var. Biraz beyinde bitiyor iş. Fox tv pazar günü Timur Gürganı konuk etti. Adam Hacettepe Üniversitesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Bölüm başkanı, herşeyin beyinde bittiğini düşünüyor, tüp bebeksiz de hamile kalınır diyor. Bir yöntemden bahsetti, balanslama yöntemi.
https://www.gurganclinic.com/balanslama-teknigi-nedir-nasil-yapilir.html
http://www.milliyet.com.tr/aciklanamayan-infertilite-pembenar-yazardetay-saglik-2377435/

Karamsar olma lütfen, tabiki tüp bebekle hamile kalan sayı küçümsenmeyecek kadar fazla. Denemelisin bence.

T
Karamsar olma lütfen, tabiki tüp bebekle hamile kalan sayı küçümsenmeyecek kadar fazla. Denemelisin bence.
Tup bebek topigine bakinca ben de farkettim cnm. Baya baya hamile kalanlar var. Hatta 38 yasinda bir kadin sag olsun tup bebek konusunda yonlendirici biseyler yazdi. Onun da 3. Denemede olmus. Amh 0.47 imis ustelik. Dogal yolsan olsun ben de isterdim. Dizilerde,filmlerde ne guzel kadinlar hic bebek dusunmezken bi bakiyorlar hamileler :) oyle surpriz gelse bebis ne guzel olur da biz kendimiz cabaliyoruz olsun diye. Neysevardir bunda da bi hayir

Ben ilaçsız tüp bebek yöntemini denemek istiyorum, o aşamaya gelince doktorumla da konuşuruz tabi de. Yumurta oluşumunda sorun yok çünkü, kalitesine de E2 ile zaten bakılıyor. Vücudun kendi ürettiği yumurta daha kaliteli tabi. Kişiye göre tedavi burda devreye giriyor, çok önemli.

Bakayim nasil bir yontemmis bu. Herdey beyinde bitiyor da oyle bir toplumuz ki malesef insanlari sıkbogaz ede ede bu hale getiriyoruz. Benim aklimda bebek yoktu,yani bebek istiyordum da zamana birakmistim. Insanlar kac sene ugrasiyor olmuyor da benimki hemen olur diye dusunmuyordum. Sanki yasimi bilmiyorlarmis gibi basladilar ilk aydan sıkbogaz etmeye. Yoksa aklima bile gelmemisti ilk aylarda anne olmak

Keşke canım. Ama doğal yoldan olmuyorsa da yardımcı üreme teknikleri kullanılmalı bence. O mucizeyi yaşamaya değer diye düşünüyorum. İleride keşke dememek için.

Neyseki o konuda şanslıyım, sık boğaz eden yok, ne benim ailemden, ne eşimin aiesinden ne de arkadaşlarımdan. Tabiki sordular, düşünüyoruz, kısmet dedim. Bir daha da sormadılar. Dün programı beraber izliyorduk kahvaltıdayken, doktor dediki; kadınlar korkuyor anne olamayacağım diye, beyinde sürekli bu düşünce. Eşim bana döndü, korkuyor musun dedi yooo dedim. stres yapıyorsun sanki, takıyorsun, sürekli kafanda dedi. dedim aksine stres yapmıyorum diye garipsiyorum bazen kendimi:) Daha önümde aşılama, olmazsa tüp bebek yöntemi var, ondan umutluyum daha sanırım, hep tüp bebek de olmazsa belki o zaman üzülürüm diyorum kendi kendime dedim. sakın üzülme, olmazsa olmasın dedi. ben 3 ay öncesine kadar düşünüyordum artık düşünmüyorum, olursa beraber sevineceğiz, olmazsa beraber üzüleceğiz dedi. Evet olmazsa da dünyanın sonu değil, öyle de mutlu oluruz.

Ya bi kez sorulmasi bile yanlis geliyor bana. 4,5 aylik evliyim. 4.5 ayda kac kez ve kac turlu soruldu bilmiyorum. Aile baski yapmiyor ama istiyorlar, ailemin baskisi bana koymaz da el insanlari gelip sormuyor mu sinir oluyorum. Kadin 2 yillik evli. Cocuk yok daha,gelmis diyor yegen bekliyoruz. Yani kendisi 89lu olunca bekleme hakki oluyor. Bana da senin yasin geciyor,dogur hemen demeye getiriyorlar. Daha nisanlandigimin ertesi gunu nikah ne zaman diye sormaya basladilar ve bikmadan hergun sordular. Akil verenler... vs hepsi bir yandan. Yani sadece bebek konusu degil. 37 yilin birikimi var bu toplumun insanlarin hayatina karismasina tepkimde

Daha çok yenisin, bizim 23 Nisanda 2 yıl olacak evleneli. 8 yıl flört dönemimiz var:) 1 yıl bittikten sonra sormaya başladılar. Ewet annem sık sorar ama rahatsız etmez beni. Canımsın toplumun soruları bitmez. İlk çocuk olsun, 2. çocuğu sorarlar. Duymamaya çalış lütfen, kendin için. Anlıyorum, kızkardeşim sırf baskıdan evliliğinin 13. yılında çocuk yaptı, inada bindirdi. Çok kişiyle küstü çocuk baskısından. Kendi istediği zaman, 36 yaşında doğurdu.

Ailenin sormasi beni de rahatsiz etmiyor. Hatta esimin annesi de mudahil oluyir konuya ama onu da normal karsiliyorum. Neyse bunlarla kafayi bozmus insanlarla biraradayiz napalim :)

Gunaydin,

Bahsettigin sey sanirim ahududu yapragi cayi (raspberry tea leaf tea). Bunun rahimi kalinlastirma gibi bir etkisi varmis sanirim. Sabah aksam gunde iki cay fincani iciyorsun. Ancak ovulasyon olup bittikten sonra birak. Hamileliginde de kullanma. Ya da soyle bir ozet geceyim:

YUMURTLAMAYA KADAR OLAN ZAMAN DILIMINDE:
1. Ac karnina taze ari sutu (istegine bagli, ben cok pahali diye artik almiyorum)
2. Kahvaltida zeytinyaginin ya da avokado yaginin icine corek otu atip biraz tuz serp, ekmege banarak ye. Corek otlarini Ekmegi de yagi da cok abartma tabii. Yararli olsun derken sismanliyoruz, o daha da kotu etki ediyor.
3. Gun icerisinde istedigin bir saatte bir kase yogurt ve icine kabak cekirdigi ve (taze ogutulmus) keten tohumu koyup afiyetle ye.
4. Sabah aksam birer fincan ahududu yapragi cayi (raspberry tea leaf tea) iciyorsun. Yumurtlama olur olmaz birakiyorsun. Aktardan falan alma bence, kapali, temiz, poset icinde bulabilirsen en azindan icinde ne var ne yok okuyabilirsin.

BUTUN BIR AY BOYUNCA:
1. Kahvaltida her gun bir yumurta yemeye calis. Icin kaldirmiyorsa, en azindan gun asiri ye. Saglikli yaglari yani zeytinyagi ve avokadoyu da ihmal etme. Corek otunu sadece yumurtlama bitene kadar yiyorsun ama saglikli yaglara ay boyunca devam.
2. Kahvalti bitiminde Coenzim Q10 (en az 100-200 mg, bunun hangi marka oldugu, hangi cesit oldugu tamamen senin butcene ve tercihlerine kalmis) ve cok iyi kalite bir Omega 3 (alabiliyorsan havyar, yoksa krill, yoksa somon)
2. Oglen yemeginden sonra hamileler icin folik asit (folate olsa daha iyi olur) iceren iyi bir vitamin (bunun da hangi marka oldugu, hangi cesit oldugu tamamen senin butcene ve tercihlerine kalmis)
3. Gun boyunca kahveyi elinden geldigince azalt. Bol su, acik cay icebilirsin. Sekeri de elinden geldigince azalt. Uykuna da ozen goster.

YUMURTLAMADAN SONRAKI ZAMAN DILIMINDE:
1. Gun icerisinde istedigin bir saatte bir kase yogurt ve icine aycicek cekirdigi ekleyip afiyet ile ye. Bal da ekleyebilirsin.
2. Yumurtlama bittikten sonra adet baslangicina kadar olan bu donemde susam yemege gayret et. Misal ben omletimin ustune dokuyorum, salatalara ekliyorum. Cok guzel oluyor ancak fayda saglamas icin disler arasinda iyi cignemen ya da taze ogutmen gerekiyor.

Faydali olur umarim. Afiyet olsun.

Turk toplumunun cagdas ve muasir medeniyet seviyesine gelmesi icin sunu anlamasi gerekiyor: modern olmak, cagdas olmak kisisel olcekte basliyor. Maalesef boyle baskalarini hayatlarina burunlarini soka soka herkesi psikopat yapiyorlar.

Sen bunlari duymamaya calis. Canin sikildi mi hemen guzel bir kitap ac oku. Kitap okumayi sevmiyorsan ya da okuyamayacak kadar sinirlerin bozuksa komik bir film ac (ben en cok Peter Sellers filmlerini seviyorum) ya da Avrupa Yakasi gibi bir dizi ac, hemen antidepresan etkisi yapsin.

Ben son zamanlarda hem kendimi okumaya vurdum, ev islerini yaparken de 90'lardaki dizilere bakiyorum, Sasifelek Cikmazi, Yedi Tepe Istanbul vs. gibi. Ne kadar guzel zamanlarmis diye. Turkiye nasil 60 sene geriye gitti diye de uzuluyorum arada ama sonra unutup yine izlemeye devam ediyorum.

İki aydır buraya yazıyorum ve iki aydır reglim şaştı:)
28 günde bir olan döngü geçen ay 34. Güne çıktı, bu ay da bugün 34'e geldim, bekliyorum
Son 15 gündür antibiyotik kullanıyorum, ondan mı gecikti bu kadar veya şaka falan derken menapoz belirtileri mi başlıyor ki
Ya da en iyi ihtimal sık sık bu konuları okuyup yazınca stresten döngüm değişti
25 Temmuz
23 Ağustos
20 Eylül
17 Ekim
15 Kasım
Son ay da 18 Aralık oldum

Super bir kocan var, tebrik ederim kendisini. Plaket bile verebilirim yani.

Antibiyotik. Tecrube ile sabit.

Evet ya kitap okumak hep iyi gelmistir bana. Ben de hep niyetleniyorum da ne zamandir okumayi biraktim. Aksam ihmal etmiym de basliym. Kafam bu konuyla dolu oldugu surece zaten cocuk zor olur. Kac zamandir basliycam baslayamadim bi kitaba
Evet ya baya guzel donenlerdi 90lar,hatta 2000ler de bi yere kadar iyi idare etti de simdi muzikte de baya gerileme var. Zaten bu yuzden hep 90larin sarkilarini coverlamaya basladi yeni popcular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…