- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
15 bin miiiii! 15.000 tl nedir ki :'( parayi denklestirdik diyelim bir de baya vakit ayirmak gerekicek anlasilan. Bilemiyorum. Keske normal yollardan olabilseydi
Aveline,hayirlisi olsun. Insallah emeginin karsiligini alirsin en kisa zamanda
Son catlatma ignesi aralik ayinin basinda olmustu. O tarihten bu yana hic gitmedim doktor kontrolune
Ya kaç yerde okudum kaç kadın 0.01 lik AMH'lerle hamile kalmış, bakın diğer arkadaş anlatıyordu iki tüpü kapalıyken hamile kalmış yani bu iş biraz da kader kısmet. Kuzenime menapoza girin dediler 42 yaşında hamile kalmış sürpriz bebek oldu :)Amim canim insallah.inaniyorum ben de olucak birgun hepimizin bebegi.
Bahçeci'de bu ay tedaviye başlayan bi arkadaşım var. Gonal F ve Merional iğne yapılmış. :)
9 yumurta toplanmış. 8'i döllenmiş. Bugün 3. Günmüş ve 8 embriyo hala sağlam. 5. Güne gelenleri donduracaklarmış. 1 ay rahmi dinlendireceklermiş. Şubat sonunda da transfer yapılacakmış. Şu ana kadar toplam 14-15 bin arasında ödeme yapmışlar.
Evet canim opu gunu dojtorum muayene ediyor orda duruyorsa qliyor yumurtayi.catladiysa isleme baslamiyor.bircok yer de sizinki gibi yapiyor benim duydugum.ben sansliyim o konuda.anladim canim tabi degisiyor fiyatlar.arastirmak gerek.ben izmirdeyim.ama her yerdeki ucretler degisiktir tabi.bir de dedigin gibi kisiye ozel tedavi yapiyor benim doktorum.
15 bin miiiii! 15.000 tl nedir ki :'( parayi denklestirdik diyelim bir de baya vakit ayirmak gerekicek anlasilan. Bilemiyorum. Keske normal yollardan olabilseydi
Son catlatma ignesi aralik ayinin basinda olmustu. O tarihten bu yana hic gitmedim doktor kontrolune
Aman ne varsada ciksa artik ortaya yaş geciyoCıks hala normal değil.
Ya pco var ya da laboratuvar saçmalamış bence.
15 bine 3 deneme yapan yer neresiymis acaba. hemen giderimYaşi 35 'di galiba yanlış hatırlamıyorsam, yumurta rezervi iyi demek ki. Rahim dinlendirme de 1200 tl idi. Onu da alçaklar haliyle yumurta dondurmada alçaklar 20 bini bulur. Inşallah pozitif olur da, emekleri boşa gitmez. Bence bir histereskopi de arkadaşını bekliyor genelde yapıyor çünkü.
Işte bizim dedigimiz kişiye özel tedavi yok. Özellikle her hafta 40 doktor hastaları inceliyor hikayesi yalan. Kendi doktorum benim dosyayı bilmiyordu.
Işte belkide çatlamıştı boşuna opu yaptılar para almak için. Çünkü benim haftasonu girmişti araya ve herkesin 36 saatte çatlıyor yumurtası doğru olmayabilir. Benim yumurtam erken çatlıyor catlatma iğnesinden sonra. Opu dan sonra doktor yanıma geldiginde 1 yumurta var dedi. Bende diğer yumurta dedim. Çünkü hep 2 dedi kontrollerde. Ben sorunca bi afalladı geveledi o boş dedi. Belki de o yumurtam çatlamıştı. Araştırdık Instigram hesabı başarı dolu. 0.02 Amh ile bile başarı elde etmiş onu sordum direkt. Bana dediki sen biliyor musun onun 27. Denemesiydi. Bende dedim ki onu oraya yazmamışsınız nerden bileyim. Aslında tüp bebek mucize yaratmıyor. Senin günün birinde atacağın sağlıklı yumurta bir tanesine denk geliyor. Ve o tutuyor. Normalde de denk gelebilir işte :)
15 bin x2 biriktirmeden başlama bence. En azından bir negatif olursa ikinciyi hemen denersin. Yoksa ellerin boş cebin boş kalıyor. Ve benden sana tavsiye 3 ay takviyeleri kullan öyle başla. Arî sütü ve burda bahsedilenler. Birde bazı yerler 15 bine 3 deneme yapıyorlarmış. Keşke öyle bir yere gitseydim. Ben onlara ihtimal vermedim. Bu işin pirine gideyim dedim. Belki diğer küçük yerler daha özen gösterecekti.
--------------
Neyse kızlar benim bat tam zamanında geldi. Yeniden arı sütüne başladım. Elimde 3 tane var daha almayıp diğer takviyelere mi şans versem.
Marjo canım tutunma için ne kullanın diyordun. Onun adını alabilir miyim.
15 bine 3 deneme yapan yer neresiymis acaba. hemen giderim
cok cok iyi hatta. 3 deneme. ilaclar dahil 22 bin olsn. yine de iyiDoktoruma gidince sorarım. Ilaclar yoktur içinde tahminen ama genede iyi.
Tesekur ederim15 bin miiiii! 15.000 tl nedir ki :'( parayi denklestirdik diyelim bir de baya vakit ayirmak gerekicek anlasilan. Bilemiyorum. Keske normal yollardan olabilseydi
Doktor hic bahsetmedi boyle bir yan etkiden. Ben de bilemedim acikcasi. Hatta bu ay da igne yaptiricaktim ama vazgectim 2 sefer olmayinca.Hmm.. Kontrole gideydin iyiydimişti.
Ben de bilgi rica edicem doktorundan ogrendiginde benimle de paylasirsan sevinirimDoktoruma gidince sorarım. Ilaclar yoktur içinde tahminen ama genede iyi.
Bahçeci de tedavi gördüm. 8 bin tüp bebek fiyatı 500 muayene 3 bin ilaçlar ve bi takım genetik test ve tahlillerle 13 bin ödedim. Ve bana havuz yöntemi ya da mini tüp bebek gibi durumlardan benzetmediler. Ve sen gidince yumurta görürse ona göre başlıyor diyorsun. Yani kişiye özel tedavi var sende. Burda her gidene fiks femara gonalf merional iğne herkes aynı iğneyi oldu. Sonra ölü günü geliyor. Ben mesela acaba çatladı mi diye merak içindeyken heralde ultrasonda koyar öyle opuya girerim dedim ama muaýen olmadım. Direkt opu. Belki benim yumurtam çatladı o güne kadar. Sende opu günü tekrar mi muayene ettiler.
Sadece senin için değil burda başka arkadaşta 5000 lira verdim demişti. O yüzden dedim.
Anlasilan tup bebek de yalan. E bu durumda hicbir umudumuz kalmiyor. Normal yoldan olanlarin zaten oluyor bi sekilde. Bizde normal yoldan olmadi, tup bebek de 'ya tutarsa' hesabı. Bu durumda en iyisi ümidi keselim arkadaslar. Kendi hesabima normal yoldan hamile kalamayacagima emin oldum zaten. Bi gayret tup bebek deneyeyim diyordum. O da umut tacirlerinin eline dusmus balon bi yontem diyorsunuz. Daha konusacak pek bisey kalmiyor sanirim.Senella canım bana da söylememişlerdi biliyor musun havuz du mini tüp bebekti ilaçsız iğnesiz tedaviydi Bahçeci dedik laboratuvarı en iyi merkez dedik buradan pozitif sonucu mutlaka alırız dedik ama olmadı oldu bittiye getirildik ayrıca söylediğine sonuna kadar katılıyorum opudan önce mutlak bir vajinal muayene yapılmalıydı ama artık bunu özellikle yapmadıklarını düşünüyorum ki sende biliyorsun tüm ödeme opu günü yapılıyor vajinal muayene yapıp yumurta görmezseler opu olmayacağı için hastadan ödeme alamamış olacaklar ve bir "ticarethane" bir "müşteriyi" kaçırırsa en az 15000 tl den olacak bunu niye göze alsınlar değil mi...Ayrıca ne güzel söylemişsin "Aslında tüp bebek mucize yaratmıyor. Senin günün birinde atacağın sağlıklı yumurta bir tanesine denk geliyor. Ve o tutuyor. Normalde de denk gelebilir " müthiş ötesi bir tespit...Tüp bebek denemeyi düşünen arkadaşlar bu tespiti mutlaka değerlendirin kararınızı iyice düşünüp öyle verin tüp bebek doktorları gerçekten mucize yaratmıyor...
Okurken benim de aklıma o geldiBiz bu sefer ilk defa bütün ay boyunca gün aşırı, yumurtlama günü ve bir gün öncesi üst üste iki gün olmak üzere kendimizi çocuk yapmaya adama kararı aldık. Bacaklarımı da duvara dayıyorum 20 dk. öyle mal mal tavana bakıp şarkı söylüyorum. Bu ay da böyle olsun hadi bakalım.
Bugün adetimin 10. Günü ve ovulasyon testim şimdilik negatif ama olsun yine de boş geçmiyorum.
Bu ay gri haşortmanımı dolaba kaldırdım yaniMarjo
Okurken benim de aklıma o geldi
Bu kış vakti sürekli tango kıyafeti de zor oluyor ama bir amaç uğruna yapılabilir sonuçta:)
Anlasilan tup bebek de yalan. E bu durumda hicbir umudumuz kalmiyor. Normal yoldan olanlarin zaten oluyor bi sekilde. Bizde normal yoldan olmadi, tup bebek de 'ya tutarsa' hesabı. Bu durumda en iyisi ümidi keselim arkadaslar. Kendi hesabima normal yoldan hamile kalamayacagima emin oldum zaten. Bi gayret tup bebek deneyeyim diyordum. O da umut tacirlerinin eline dusmus balon bi yontem diyorsunuz. Daha konusacak pek bisey kalmiyor sanirim.
Bu karamsarlıkla zaten hamile kalabileceğini zannetmiyorum.Anlasilan tup bebek de yalan. E bu durumda hicbir umudumuz kalmiyor. Normal yoldan olanlarin zaten oluyor bi sekilde. Bizde normal yoldan olmadi, tup bebek de 'ya tutarsa' hesabı. Bu durumda en iyisi ümidi keselim arkadaslar. Kendi hesabima normal yoldan hamile kalamayacagima emin oldum zaten. Bi gayret tup bebek deneyeyim diyordum. O da umut tacirlerinin eline dusmus balon bi yontem diyorsunuz. Daha konusacak pek bisey kalmiyor sanirim.
Ben Prowomeni 3 ay kullanmış oldum, pazar günü sonuncusunu içtim. Bıraktım. İçeriği :Ben aldığım Astalife de ikisi de var sanıyorum. Dozu yüksek olarak hemde. Ben önce omepaq10 kullanıyordum bu o zaman yeterliydi. Hem balık yağı hem koenzimq10 iceriyormus.
Bu provomen nasıl acaba? Içerisinde neler var.
Bu vitamin işi de çok pahalı arkadaş. Astalifeyr 270 lira verdim bi de koenzim o zaman 100 lira birde multivamin 100 lira. 500 lira aylık vitamin parası.
Çok biliyorsun sen deseydin, 40 yaşında olup AMH 3.9 olan arkadaşım var deseydin:)) sinir oluyorum öyle ezbere konuşan doktorlara. Geçen göz doktoruna gittim, prof adam. Eskiden ezberlediğimiz ve normal sayılan değerin dışında birşeyle karşılaşınca hastasın deyip ilaç verir gönderirdik. Ama zamanla anladımki herşey kitaplardaki gibi olmuyor. Senin göz damarının şekli içe doğru ama senin normalin buymuş demekki. Normal yaşantına devam et, hasta değilsin sen bizim için demişti. Çok sevinmiştim, mutlu olmuştum, en çok da özel hastanede prof olan birinden bunu duyduğuma.Kizlar. Bugun doktora gittim kadin hic umitvar konusmadi. Onceki doktorun yaptirdigi test sonuclarini gosterdim. Hsg sonucu icin tek tupun tikali olmasi konusunun cok da anlamli olmadigini soyledi gerci. O konuda umidimi kirmadi da amh degerlerimi de gosteriym derken hic mailimdeydi sonuclar gec acildi filan neyse sonuclari gosterdim. Amh dusuk gerci ama sonuclar bu dedim. Sonuclari gostermene gerek bile yok. 37 yasinda oldugunu soyledigin zaman test bile istemeden ben sana soylerdim zaten amh dusuk oldugunu dedi. Zaman kaybwtmeden anne olman gerek, neden normal yoldan deneyip vakit kaybettigini de anlamadim. Tüp bebek en dogru yontem senin icin dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?