• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Kizlar. Bugun doktora gittim kadin hic umitvar konusmadi. Onceki doktorun yaptirdigi test sonuclarini gosterdim. Hsg sonucu icin tek tupun tikali olmasi konusunun cok da anlamli olmadigini soyledi gerci. O konuda umidimi kirmadi da amh degerlerimi de gosteriym derken hic mailimdeydi sonuclar gec acildi filan neyse sonuclari gosterdim. Amh dusuk gerci ama sonuclar bu dedim. Sonuclari gostermene gerek bile yok. 37 yasinda oldugunu soyledigin zaman test bile istemeden ben sana soylerdim zaten amh dusuk oldugunu dedi. Zaman kaybwtmeden anne olman gerek, neden normal yoldan deneyip vakit kaybettigini de anlamadim. Tüp bebek en dogru yontem senin icin dedi

Bu doktorlar resmen ozel bir zevk aliyorlar bu manevi iskenceyi yapmaktan. Ya insanlar 40 yasinda gayet guzel doguruyorlar. Bu ne boyle, anlamadim. Resmen ben 15 sene tip okudum, acisini hastalarimdan cikartayim diyorlar. Bunlari yapan doktorlarin hepsine Semra teyze gibi bir kaynana diliyorum.

Bu doktorlar resmen ozel bir zevk aliyorlar bu manevi iskenceyi yapmaktan. Ya insanlar 40 yasinda gayet guzel doguruyorlar. Bu ne boyle, anlamadim. Resmen ben 15 sene tip okudum, acisini hastalarimdan cikartayim diyorlar. Bunlari yapan doktorlarin hepsine Semra teyze gibi bir kaynana diliyorum.
Ahahahaaaaa. Ya valla dizilerde,filmlerde hastaya kotu haberi verirken zorlanan doktorlari gorunce hadi ordan diyorum artik. Hangi doktor bu kadar duygusala bagliyor. Pat diye kotu haberi veriyolar diyorum. Biraz rahatlat hastayi. Biraz insanca izah et durumu. Empati 0 bunlarda

Ailenin sormasi beni de rahatsiz etmiyor. Hatta esimin annesi de mudahil oluyir konuya ama onu da normal karsiliyorum. Neyse bunlarla kafayi bozmus insanlarla biraradayiz napalim :)
Bu bizim özelimiz deyip geç sen de. Biz olursa size haber veririz de. Eşinle de tartışma bu konuda. Kendi iç huzursuzluğunu eşine yansıtma bence. Tabi aranızda nasıl bir tartışma oldu bilemiyorum ama bence ev huzuruna odaklan. Bazen erkekler de aileleri karşısında çaresiz kalıyorlar herkes bir değil.

Bir mesafe koyarsan sormayı bırakırlar bence.

Ayrıca 4.5 ay nedir ki yahu?

Biz bu sefer ilk defa bütün ay boyunca gün aşırı, yumurtlama günü ve bir gün öncesi üst üste iki gün olmak üzere kendimizi çocuk yapmaya adama kararı aldık. Bacaklarımı da duvara dayıyorum 20 dk. öyle mal mal tavana bakıp şarkı söylüyorum. Bu ay da böyle olsun hadi bakalım. :KK49:
Bugün adetimin 10. Günü ve ovulasyon testim şimdilik negatif ama olsun yine de boş geçmiyorum. :KK45:
Bu ay gri haşortmanımı dolaba kaldırdım yani Marjo Marjo :sus: :KK70:

Ben adetimin gelmesini bekliyorum. Cok eminim ki tutmadi bu ay. Lekelenme basladi bile.

Dun aksam esimle de tartistik. Bu konu yuzunden degil ancak benim 5-6 senedir suren issizligim ve bunun getirdigi asiri maddi baski yuzunden. Sanki ben istemiyormusum gibi bir hava olustu. Evliligimiz boyunca ilk defa boyle birsey oluyor, cok dokundu o yuzden bana. Ben gri hosortmani gunluk kostumum haline getirebilirim belki bundan sonra. Cocuk isini de rafa mi kaldirsam diye aklimdan gecmedi degil dun aksam. Her ay stres, uzuntu, sikinti, en kotusu de beklemek. Hayatta en sevmedigim sey beklemektir. Neyse, seninkisi tutsun artik bu ay da, hep beraber sevinelim :)

Bu bizim özelimiz deyip geç sen de. Biz olursa size haber veririz de. Eşinle de tartışma bu konuda. Kendi iç huzursuzluğunu eşine yansıtma bence. Tabi aranızda nasıl bir tartışma oldu bilemiyorum ama bence ev huzuruna odaklan. Bazen erkekler de aileleri karşısında çaresiz kalıyorlar herkes bir değil.

Bir mesafe koyarsan sormayı bırakırlar bence.
Ailesinden yana bir sorunum yok. Annesi bana anne gibi yaklasiyor allaha sukur. Ama iste daha evliligin basinda testler, catlatma igneleri, yunurtanin catlayacagi gun birlikte olma mevzuu derken iyice yiprandik. Tartismamiz gunluk bi konudan ama artik oyle bunalmisiz ki bosanalim lafi bile cikti agizlardan

Ben de feci grip oldum. Doktor antibiyotik yazdi almadim. Napiym. Pek ilac da kullanmak istemiyorum.

Hamile kalmayi denerken kullanabilecegin antibiyotikler var ondan versinler. Boyle bir arkadasim maalesef hamileligini sonlandirmak zorunda kaldi. Bilmeden antibiyotik ve alerji haplari kullanmis. Bir bakmis hamile. Sonlandirmak zorunda kaldim, acisini da hep hissettim dedi. Yani tedbirli olmak lazim. Ben hep soruyorum, bu ilac bebek denerken kullanilabilir mi diye.

Ben adetimin gelmesini bekliyorum. Cok eminim ki tutmadi bu ay. Lekelenme basladi bile.

Dun aksam esimle de tartistik. Bu konu yuzunden degil ancak benim 5-6 senedir suren issizligim ve bunun getirdigi asiri maddi baski yuzunden. Sanki ben istemiyormusum gibi bir hava olustu. Evliligimiz boyunca ilk defa boyle birsey oluyor, cok dokundu o yuzden bana. Ben gri hosortmani gunluk kostumum haline getirebilirim belki bundan sonra. Cocuk isini de rafa mi kaldirsam diye aklimdan gecmedi degil dun aksam. Her ay stres, uzuntu, sikinti, en kotusu de beklemek. Hayatta en sevmedigim sey beklemektir. Neyse, seninkisi tutsun artik bu ay da, hep beraber sevinelim :)
Calisan dahakaret yiyor calismayan da... bosver. Ben kariyer yaptim da ne oldu. Ona da bi kulp buluyir benimki. Erkekler eski erkekler degil. Kadina eskisi gibi cicek gozuile bakmiyorlar. Bilmiyorum 2 cocukla nasil ayarlanir ama calisma imkani varsa deneyebilirsin bir sure. Maddi sorunlar da cok yipratir evliligi. Bir de cevresinde calisan kadinlari gordukce kend esinin de calismasini bekliyor erkekler... beninki grip oldugumda 2 gun rapor aldim,ona bile anlam veremedi. Isine sahip cikdiyip durdu :D

Hamile kalmayi denerken kullanabilecegin antibiyotikler var ondan versinler. Boyle bir arkadasim maalesef hamileligini sonlandirmak zorunda kaldi. Bilmeden antibiyotik ve alerji haplari kullanmis. Bir bakmis hamile. Sonlandirmak zorunda kaldim, acisini da hep hissettim dedi. Yani tedbirli olmak lazim. Ben hep soruyorum, bu ilac bebek denerken kullanilabilir mi diye.
Ayyyy. Cok fena. Insallah cocuk olmustur sonradan arkadasinin. Insan uzulur tabi oyle bir durumda. Kolay mi. Ben de hamile degilim biliyorum. Gecen hafta lekelenme basladi. Son aylarda bende oluyor. 1 hafta once kahverengi akinti. Sonraki hafta da regl ama yine de kullanmadim antibiyotik. Doktor da boyle yasli basli adamdi soramadim. Cok da hastaydim. Kendimi toparlayip soramadim iste

Calisan dahakaret yiyor calismayan da... bosver. Ben kariyer yaptim da ne oldu. Ona da bi kulp buluyir benimki. Erkekler eski erkekler degil. Kadina eskisi gibi cicek gozuile bakmiyorlar. Bilmiyorum 2 cocukla nasil ayarlanir ama calisma imkani varsa deneyebilirsin bir sure. Maddi sorunlar da cok yipratir evliligi. Bir de cevresinde calisan kadinlari gordukce kend esinin de calismasini bekliyor erkekler... beninki grip oldugumda 2 gun rapor aldim,ona bile anlam veremedi. Isine sahip cikdiyip durdu :KK70:

Ben mimarim. Mimar olarak da neredeyse on sene calistim. Ancak burada mimar olarak calisamiyorum. Belcika'da sadece master yaptim. Bransini da burda yapman gerekiyor. Masterimi en yuksek derece ile bitirdim, doktoraya baslayayim dedim. Kesin gozu ile bakiyorduk, 15'ten fazla yere basvurdum kabul almadim. Bundan baska calisabilecegim yerler de basvurdum, muzelere oraya buraya. Olmadi.

Resim egitimim yok ancak (boyle soylenmez ama) yetenegim cok. Evde kaldigim surelerde yaptigim ilustrasyonlari, resimleri satmak istedim ama o da cok zor, yani bir sekilde sansinin donmesi lazim, benim ki donmedi.

Ingilizcem cok iyi, biraz Fransizcam'da vardi ancak burada Flamanca konusuluyor. Bir de onu ogrenmeye basladim. Bu esnada 2 cocugum oldu. Her dogumda dil kursu sekteye ugradi ve hep bir seviye geriden tekrar basladim. Ikincisinden sonra surekli evde kaldigim icin (ve calismaya alisik bir insan da oldugumdan) ve bir cok baska nedenden cok agir depresyon gecirdim. Belki de hala geciriyorum, bilmiyorum.

Benim esim Turk degil. Simdiye kadar da bir kere bile agzini acip birsey demedi. Ancak su anda cift kira oduyoruz ve satin aldigimiz ev bizi cok agir maddi borcun altina soktu. Bir senedir ayin sonunu zor getiriyoruz. Bu durumda bana calismaya basla dediginde yapabilecegim isler genelde kol gucune dayali isler oluyor. Ben de hamile kalmaya calisirken boyle bir ise kalkisamam deyince tartisma oradan koptu.

Ben ucuncuyu gecen sene basinda denemeye baslayip, dogumu yapip, bebek bir yasindayken de yeniden universiteye geri donmek istedim. Bir cok seyi de bu yuzden erteliyordum. Ancak esim istemedi. Onu ikna etmem bir bucuk sene durdu. ISte boyle ugrasip duruyoruz.

Ben kendimi hic iyi hissetmiyorum bugun. Su adet de baslasa bitse cok sevinecegim.

Ayyyy. Cok fena. Insallah cocuk olmustur sonradan arkadasinin. Insan uzulur tabi oyle bir durumda. Kolay mi. Ben de hamile degilim biliyorum. Gecen hafta lekelenme basladi. Son aylarda bende oluyor. 1 hafta once kahverengi akinti. Sonraki hafta da regl ama yine de kullanmadim antibiyotik. Doktor da boyle yasli basli adamdi soramadim. Cok da hastaydim. Kendimi toparlayip soramadim iste

Kader arkadaslarim benim. Lekelere dusman OMO alacagim ucumuze de. L lyly

Ben de feci grip oldum. Doktor antibiyotik yazdi almadim. Napiym. Pek ilac da kullanmak istemiyorum.
Grip, soğuk algınlığında falan ben de hiç kullanmam ama kulak enfeksiyonu korkuttu beni, doktor da enfeksiyon ilerlemiş deyince mecbur kullanmaya başladım.
Düşünüyorum da son antibiyotiğimi sanırım 4 yıl önce kürtaj sonrası kullanmıştım.
Gebelik şüphesi dışında da çok korkarım ben antibiyotikten, grip ilaçlarından falan..
Evde sadece bi ağrı kesici hap bulunur, bi de çocuk için birkaç şurup.
Anneme gidiyorum ev eczane gibi:)
Belim ağrıdı dikloron içtim diyor annem, karın ağrısına buscopan birebirdir diyor, başın ağrıdı mı majezik veya apranax, kardeşin hapşırdı aferin verdim hemen diyor, nurofen de iyidir falan baya ecza konusuna hakim olmuşlar:KK70:
Benim evde ilaç bulamazsın:)

Ben mimarim. Mimar olarak da neredeyse on sene calistim. Ancak burada mimar olarak calisamiyorum. Belcika'da sadece master yaptim. Bransini da burda yapman gerekiyor. Masterimi en yuksek derece ile bitirdim, doktoraya baslayayim dedim. Kesin gozu ile bakiyorduk, 15'ten fazla yere basvurdum kabul almadim. Bundan baska calisabilecegim yerler de basvurdum, muzelere oraya buraya. Olmadi.

Resim egitimim yok ancak (boyle soylenmez ama) yetenegim cok. Evde kaldigim surelerde yaptigim ilustrasyonlari, resimleri satmak istedim ama o da cok zor, yani bir sekilde sansinin donmesi lazim, benim ki donmedi.

Ingilizcem cok iyi, biraz Fransizcam'da vardi ancak burada Flamanca konusuluyor. Bir de onu ogrenmeye basladim. Bu esnada 2 cocugum oldu. Her dogumda dil kursu sekteye ugradi ve hep bir seviye geriden tekrar basladim. Ikincisinden sonra surekli evde kaldigim icin (ve calismaya alisik bir insan da oldugumdan) ve bir cok baska nedenden cok agir depresyon gecirdim. Belki de hala geciriyorum, bilmiyorum.

Benim esim Turk degil. Simdiye kadar da bir kere bile agzini acip birsey demedi. Ancak su anda cift kira oduyoruz ve satin aldigimiz ev bizi cok agir maddi borcun altina soktu. Bir senedir ayin sonunu zor getiriyoruz. Bu durumda bana calismaya basla dediginde yapabilecegim isler genelde kol gucune dayali isler oluyor. Ben de hamile kalmaya calisirken boyle bir ise kalkisamam deyince tartisma oradan koptu.

Ben ucuncuyu gecen sene basinda denemeye baslayip, dogumu yapip, bebek bir yasindayken de yeniden universiteye geri donmek istedim. Bir cok seyi de bu yuzden erteliyordum. Ancak esim istemedi. Onu ikna etmem bir bucuk sene durdu. ISte boyle ugrasip duruyoruz.

Ben kendimi hic iyi hissetmiyorum bugun. Su adet de baslasa bitse cok sevinecegim.
He sen yurtdisindaydin. Anladim. Allah kolaylik versin. Dedigin gibi su saatten sonra zor olur bunca donanima ragmen herhangi bir iste calismak...

Grip, soğuk algınlığında falan ben de hiç kullanmam ama kulak enfeksiyonu korkuttu beni, doktor da enfeksiyon ilerlemiş deyince mecbur kullanmaya başladım.
Düşünüyorum da son antibiyotiğimi sanırım 4 yıl önce kürtaj sonrası kullanmıştım.
Gebelik şüphesi dışında da çok korkarım ben antibiyotikten, grip ilaçlarından falan..
Evde sadece bi ağrı kesici hap bulunur, bi de çocuk için birkaç şurup.
Anneme gidiyorum ev eczane gibi:)
Belim ağrıdı dikloron içtim diyor annem, karın ağrısına buscopan birebirdir diyor, başın ağrıdı mı majezik veya apranax, kardeşin hapşırdı aferin verdim hemen diyor, nurofen de iyidir falan baya ecza konusuna hakim olmuşlar:KK70:
Benim evde ilaç bulamazsın:)
Evet ya bazisi oyle iste. Eczaciya dönmusler. Masallah. Hele ki anneler bu konuda baya donanimli oluyolar. Hatta bi karikatur gormustum. Kadin eczaneye kalfa olarak is basvurusunagidiyor. Eczaci soruyor ilaclar hakkinda bilginiz var mi diye. Kadin da cevap veriyor 'tabi anneyim ben' diye. Eczaci da buyrun heme isebaslayin diyor :)

Ne güzel anlatmışsın, ben yaşamış gibi hissettim bütün yazdıklarını

Evet ya bazisi oyle iste. Eczaciya dönmusler. Masallah. Hele ki anneler bu konuda baya donanimli oluyolar. Hatta bi karikatur gormustum. Kadin eczaneye kalfa olarak is basvurusunagidiyor. Eczaci soruyor ilaclar hakkinda bilginiz var mi diye. Kadin da cevap veriyor 'tabi anneyim ben' diye. Eczaci da buyrun heme isebaslayin diyor :)
:KK56:

Ne güzel anlatmışsın, ben yaşamış gibi hissettim bütün yazdıklarını

Sagol canim, az once iki kere ozur diledi esim, ben oyle demek istememistim diye. Ancak bu adet gorecek olmanin da getirdigi bir hassasiyet var, aglayip duruyorum iki saattir. Vallahi burasi da olmasa konusacak kimse yok. Anneme anlatsam ya telas yapiyor ya da konuyu kendine cevirip kendinden bahsetmeye basliyor. Kardesimle küsüm, zaten anlamaz da erkek neticede. Cart diye 3 aylik cocugu aldirdilar, ne konusacagim onunla? En yakin kuzenim benim dusuk yaptigim gun hamile oldugunu ogrendi, onunla da konusmak istemiyorum.

Ya sen nasil basa ciktin bu kadar dusuk ve kurtajla? Yani psikolojik olarak diyorum. Uc tane vardi degil mi? Benim hala aklima geldikce gozlerim doluyor. Neyse ben biraz Sasifelek Cikmazi'na bakayim.

Oldu ama yillar sonra. Bosandi, ikinciye evlendi. Iyi ki de evlendi, simdi hamile 37 yasinda neredeyse. Mayis sonunda dogumu var. Erkek bebek bekliyorlar :)

Lambada kıyafeti kız lambada :) Tango olsa gene iyi. :))

Bak ne buldum, esine bunu goster. Yapyasar Alptekin Lambada dansi yapiyor. Bunu yapanin karisi ikiz doguruyormus.

Bu arada bu adamla el ele tutusmuslugum vardir, uyuz kardesim yuzunden. Bu adamin kiziyla mi cikiyordu, dolasiyor muydu neydi. Bir gun hep beraber bulustuk, bu kara yagiz adam da oradaydi. Hesabi kim odeyecek muhabbeti sirasinda ellerimi tuttu uzun uzun. Offff... Allah'tan kendini dine mine vurdu da kurtulduk. Neyse, al ikiz istersen diye yolluyorum:

Back