Yaşi 35 'di galiba yanlış hatırlamıyorsam, yumurta rezervi iyi demek ki. Rahim dinlendirme de 1200 tl idi. Onu da alçaklar haliyle yumurta dondurmada alçaklar 20 bini bulur. Inşallah pozitif olur da, emekleri boşa gitmez. Bence bir histereskopi de arkadaşını bekliyor genelde yapıyor çünkü.
Işte bizim dedigimiz kişiye özel tedavi yok. Özellikle her hafta 40 doktor hastaları inceliyor hikayesi yalan. Kendi doktorum benim dosyayı bilmiyordu.
Işte belkide çatlamıştı boşuna opu yaptılar para almak için. Çünkü benim haftasonu girmişti araya ve herkesin 36 saatte çatlıyor yumurtası doğru olmayabilir. Benim yumurtam erken çatlıyor catlatma iğnesinden sonra. Opu dan sonra doktor yanıma geldiginde 1 yumurta var dedi. Bende diğer yumurta dedim. Çünkü hep 2 dedi kontrollerde. Ben sorunca bi afalladı geveledi o boş dedi. Belki de o yumurtam çatlamıştı. Araştırdık Instigram hesabı başarı dolu. 0.02 Amh ile bile başarı elde etmiş onu sordum direkt. Bana dediki sen biliyor musun onun 27. Denemesiydi. Bende dedim ki onu oraya yazmamışsınız nerden bileyim. Aslında tüp bebek mucize yaratmıyor. Senin günün birinde atacağın sağlıklı yumurta bir tanesine denk geliyor. Ve o tutuyor. Normalde de denk gelebilir işte :)
15 bin x2 biriktirmeden başlama bence. En azından bir negatif olursa ikinciyi hemen denersin. Yoksa ellerin boş cebin boş kalıyor. Ve benden sana tavsiye 3 ay takviyeleri kullan öyle başla. Arî sütü ve burda bahsedilenler. Birde bazı yerler 15 bine 3 deneme yapıyorlarmış. Keşke öyle bir yere gitseydim. Ben onlara ihtimal vermedim. Bu işin pirine gideyim dedim. Belki diğer küçük yerler daha özen gösterecekti.
--------------
Neyse kızlar benim bat tam zamanında geldi. Yeniden arı sütüne başladım. Elimde 3 tane var daha almayıp diğer takviyelere mi şans versem.
Marjo canım tutunma için ne kullanın diyordun. Onun adını alabilir miyim.
Gunaydin,
Bahsettigin sey sanirim ahududu yapragi cayi (raspberry tea leaf tea). Bunun rahimi kalinlastirma gibi bir etkisi varmis sanirim. Sabah aksam gunde iki cay fincani iciyorsun. Ancak ovulasyon olup bittikten sonra birak. Hamileliginde de kullanma. Ya da soyle bir ozet geceyim:
YUMURTLAMAYA KADAR OLAN ZAMAN DILIMINDE: 1. Ac karnina
taze ari sutu (istegine bagli, ben cok pahali diye artik almiyorum)
2. Kahvaltida
zeytinyaginin ya da
avokado yaginin icine
corek otu atip biraz tuz serp, ekmege banarak ye. Corek otlarini Ekmegi de yagi da cok abartma tabii. Yararli olsun derken sismanliyoruz, o daha da kotu etki ediyor.
3. Gun icerisinde istedigin bir saatte bir kase yogurt ve icine
kabak cekirdigi ve (taze ogutulmus)
keten tohumu koyup afiyetle ye.
4. Sabah aksam birer fincan
ahududu yapragi cayi (raspberry tea leaf tea) iciyorsun. Yumurtlama olur olmaz birakiyorsun. Aktardan falan alma bence, kapali, temiz, poset icinde bulabilirsen en azindan icinde ne var ne yok okuyabilirsin.
BUTUN BIR AY BOYUNCA: 1. Kahvaltida her gun bir
yumurta yemeye calis. Icin kaldirmiyorsa, en azindan gun asiri ye. Saglikli yaglari yani
zeytinyagi ve
avokadoyu da ihmal etme. Corek otunu sadece yumurtlama bitene kadar yiyorsun ama saglikli yaglara ay boyunca devam.
2. Kahvalti bitiminde
Coenzim Q10 (en az 100-200 mg, bunun hangi marka oldugu, hangi cesit oldugu tamamen senin butcene ve tercihlerine kalmis) ve cok iyi kalite bir
Omega 3 (alabiliyorsan havyar, yoksa krill, yoksa somon)
2. Oglen yemeginden sonra hamileler icin
folik asit (
folate olsa daha iyi olur) iceren iyi bir
vitamin (bunun da hangi marka oldugu, hangi cesit oldugu tamamen senin butcene ve tercihlerine kalmis)
3. Gun boyunca kahveyi elinden geldigince azalt. Bol su, acik cay icebilirsin. Sekeri de elinden geldigince azalt. Uykuna da ozen goster.
YUMURTLAMADAN SONRAKI ZAMAN DILIMINDE: 1. Gun icerisinde istedigin bir saatte bir kase yogurt ve icine
aycicek cekirdigi ekleyip afiyet ile ye. Bal da ekleyebilirsin.
2. Yumurtlama bittikten sonra adet baslangicina kadar olan bu donemde
susam yemege gayret et. Misal ben omletimin ustune dokuyorum, salatalara ekliyorum. Cok guzel oluyor ancak fayda saglamas icin disler arasinda iyi cignemen ya da taze ogutmen gerekiyor.
Faydali olur umarim. Afiyet olsun.