- 19 Kasım 2017
- 1.927
- 3.844
- 133
Tecrübe sormuşlar ben de tecrübemi yazıyorum ve yeterince açıklayıcı ve motive edici yazdığımı düşünüyorum zira umut verip zaman kaybetmesine yol açarak insanların daha da umutsuz zamanlar yaşamasına ön ayak olamam.
Söyledikleriniz çok doğru ama zaten burda yaşı olup 1 yıldır çocuk isteyen herkes tüp bebek yolundan geçti. Ben ve cevap verdiğiniz arkadaş dahil hatta onun ikinci tedavisi. Şöyle bir algı var galiba, bende de dahil. Tup bebege gider ordan bebek sahibi olurum diye. Ama o iste o kadar kolay degil. Sana ilac uyacak mi yumurta gelisecek mi? Yumurtalar bos mu cikacak, dollenecek mi, 5.gune gidecek mi. Transferde tutacak mi. Süreç aşırı zor yıpratıcı. Hem madden hem manen yıpranıyorsun. Ve hadi biri olmadi bi daha denemek için maddi olarak kendini toparlanan 1 yıl zaman oluyor. Herkeste maddiyat var diye bişey yok. 3 ay önce denedim daha belimi doğrulamadım ki ikinciyi deneyeyim. Nasıl geç kalmayalım arkadaşım söylermisin. Devlet desteği desen 40 dan sonra vermiyor. Ben 20 yıldır bu sgk ya prim ödedim. Ama herkesin yararlandığı bu haktan yaşım dolayısıyla yararlanamıyorum. Burda bir kac arkadaşta aynı şekilde. Bana da en azından versin 3 hakkımı birde öyle deneyeyim. Gerisini de kendi bütçemden deneyeyim. Bizde isteriz defalarca deneyelim bir an önce kavuşalım bebelerimize. Biz zaten umutsuzluğun dibindeyiz, sizin verdiginiz motive edici konuşmanız bildigimizden farkli bisey degil ne yazik ki.
Bir de bu vesileyle şunu belirteyim. Bu süreçte yumurta kalitesi çok önemli olduğu için. Bu tur vitamin omega takviyeleri kullanmamız bizim yararımıza. Önümüzde bir süreç olduğunda inşallah yumurta kalitemize etki eder diye düşünüyorum. Çünkü tüp bebeğe gitmek çözüm değil, orda yumurta kalitene çözüm sunulmuyor. Mevcut yumurtanı büyütüp alıp dollendirip transfer ediyorlar. Bence eğer ki gidecekler varsa 2-3 ay destek alıp öyle başlasınlar yumurta kalitesi icin.
Haa sebep spremdir tüpler kapalıdır rezerv sıkıntısı yoktur. Sebepsiz infertilotedir o zaman vakit kaybetmesinler tabi ki.
Sizin sorun neydi? Ilk tüp bebekte tuttu mu? Nereye gitsin, biraz bilgilendirirseniz memnun oluruz.