İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

En önemlisi ne alırsanız bir doktorunuza sorun derim. Burada herkes birşeyler yazıyor ama herkesin bilgisi kulaktan dolma ve bu bileşenlerin başka şeylerle etkileşime girmesi ihtimali var. Ayrıca kullandığınız prenatal multivitamin, antioksidan ve benzeri ilaçların ya da suplementlerin fazlası yarar getirmez bazen zarar da verir.

Bazı yazılarda L-arginin kullanıldığını görüyorum L-arginin kadınlarda kalitesiz yumurtlamaya sebep olabilir. bu nedenle önce kan testinizi yaptırın gerçekten ihtiyacınız var mı öğrenip öyle alın. Eğer vücutta yetersizse o zaman işinize yarar l-arginin bunun dışında kullanmayın derim.

Bitkisel çaylar, yağlar da herkeste aynı etki etmez arkasında bir bilim var bu işlerin. Hangi madde neye fayda neye yarar bilin. Örnek PKO'Lu birine fayda edecek şeyler hipotiroidi olana fayda etmeyebilir. Yani sorununuza spesifik araştırın kullanın.

Görüyorum neler neler kullandım işe yaramadı yazanlar var e yaramaz tabi, daha zararı olur. Bilmeden kullanmayalım. Ama şu bir gerçek ki yaş 35 üstü ise hele ki 40 üstü ise DHEA testi yaptırın.

Merhaba,

Yazdıklarınız zaten burada herkesin daha önce paylaştığı ve bildiği şeyler. Dolayısıyla kimse kulaktan dolma bir şey paylaşmıyor bu topikte. Çoğu kişi kendi doktorunun kendi değerleri için ne deyip ne önerdiğini ya da okuduğu yerli yabancı makale ve araştırmalardan edindiği bilgileri paylaşıyor. Eğitim seviyesi de yüksek olduğu için her seferinde "kullanmadan önce doktorunuza danışın" ibaresini yazmıyoruz.
Doktorlardan fayda göremeyen, uzun süredir hamile kalamayan ya da kendi doktoru tek kelime etmeyenler burada okuduklarıyla fikir ediniyorlar. Hangi madde vücudun ne işine yarar, ne öğrenip geldik bir bir paylaşıyoruz.
Çoğumuz 35 yaş üstü olduğu için de özellikle antioksidanlar ve omega 3 üzerinde duruyoruz ki düşük kaliteli ürünlerden uzak olunsun. Kimseye herhangi bir antibiyotik tavsiye etmiyoruz veya teşhiste bulunmuyoruz. Bitkisel kür önermiyoruz. Mevzumuz genellikle supplementler. O yüzden endişe edilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca; Türkiye'de doktorlara kendileri özellikle talep etmediği sürece tek tek omega 3, hele hele l-arginin ve koenzim q10 gibi değerlerin testini yaptırmak ne yazık ki pek mümkün olmuyor. Ancak 3 düşükten sonra pıhtılaşma testi yapılan bir sağlık sektöründen bahsediyoruz.
Hekimler genel olarak Türkiye şartlarıyla birlikte 35 yaş üzeri olan kadınlarda yüksek oranda görülen eksiklikleri göz önüne alarak destek ürünler öneriyorlar. Bunlar da Avrupa ve Amerika dahil tüm gebeliğe hazırlık yapan kadınlar için mg.ları özel olarak ayarlanmış ürünler oluyor genellikle. Çat diye "bunu kullan, tekrar gel" denen ürünlerin kıyaslamasını yapıyoruz yani burada. Titanyum dioksit kıyası dahil.
Örneğin bana yolun başındayken hemogram(tam kan sayımı testi), b vitamin grubu ve d vitamini testi yapıldı ki bu çoğu tüp bebek tedavisi görenler kişilere bile yapılan testler değil.
Sonuç olarak sağlıklı beslenmeme ve hiçbir değerimde eksiklik olmamasına rağmen bana hergün düzenli olarak multivitamin (özellikle l-arginin içermesi istendi), omega 3 (bol dha'lı), qoenzim q10 kullanmam ve bunları en az 3 ay hiç aksatmamam tembihlendi ki bende her ay düzenli olarak zaten yumurta oluşuyor.
Mantık ve mevzu şudur ki;
Yaş 35'i geçtiyse, yumurta rezerviniz ya da kaliteniz düşükse, ara vermeden uzun yıllar boyunca veya hergün aşırı dozda gıda takviyesi, suplementler kullanmıyorsanız, ayrıca bitkisel kürler uygulamıyorsanız, bilinen bir sağlık probleminiz yoksa (tiroid probleminin türüne göre iyot içeren multivitamin kullanmanız veya hiç kullanmamanız gerekebilir mesela), bu ürünlerin size iyi gelme ihtimali 100 üzerinden 75, işe yaramama ihtimali 23, kötü gelme ihtimali de 2'dir.
5 uzman doktorun fikrini aldım, 1 tanesi "Gerek yok ama sen bilirsin, istiyosan kullan" dedi, geri kalan 4'ü de l-arginin dahil hiçbir değerime bakmadan, kendim araştırıp seçerek kullandığım ürünlerin içeriklerinin çok iyi olduğunu, gebelik için veya değil, 35 yaşından sonra zaten kullanılması gereken önemli takviyeler olduğunu söyledi. Üstüne bir de sperm sorunu olmamasına rağmen "eşin de kullansın bunları" dediler.
Hekimler ne kadar kumar oynuyorsa biz de burada o kadar kumar oynuyoruz yani.

Not: Kalp yetmezliğiniz yok ise (acil, anında, etkin fayda sağlama ihtiyacı yok ise) veya daha makul bir fiyatla antioksidan kullanmak istiyorsanız koenzim q10'u yani ubiquinon formu bol yeşillik veya az miktarda sağlıklı yağ ile birlikte yutmalısınız. Bu şekilde ubiquinol forma dönüşümü ve emilimi arttırmış olursunuz. En doğru kullanımı tok karna, bir çay kaşığı zeytinyağı veya 1 adet balık yağı tabletiyle birlikte içmektir. Çünkü koenzim q10 yağda çözünerek ubiquinol'a dönüşür.
"Ben bunlarla uğraşamam, parası neyse veririm" diyorsanız, direkt ubiquinol satın almalısınız.
Herkese tez vakitte sağlıklı bebekler diliyorum.
Saygılarımla,
Ordinaryus Profesör Supplementer Panic_Attack

Bende ayni bu sebepten bu basliktayim. Bukadar cok isteyecegimi bilsem oglanin hemen arkasindan ugrasirdim 5 sene beklemezdim yani. Aklimizda yoktu hic. Gul gibi geciniyoduk. Habersizce gelen gebelik ve kurtaj beni costurdu resmen. Yarim kalan hamilelik gibi tamamlamak istiyorum. 40 yasindayim. Bugun dr daydim. Reglin son gunu. Istersen 11 inde gel yumurtlama ya bakalim soyliyim dedi sana iliski icin. 31 euro tutuyomus. Sigorta karsilamiyomus yuh. Dedim kalsin bu ay ovulasyon testlerini deniiym. eger olmazsa bir sonraki ay yapariz onu diye dusundum. Acaba yaptirsammi kesin sonuc olur cunku dimi.

Bu arada herkese iyi seneler hayirli bebisler insallah
Evet tuhaf bir şekilde tamamlanmış bir gebelik geçirmek istiyor insan:110:
Benim eşim istememesine rağmen bi şekilde benim uğraşılarımla:) 2 defa daha hamile kaldım, birinde korunmamıştık zaten ama ikisi de tamamlanmadı.
Son 4 yıldır da arada umutlansam da kabullenmeye başladım.
Bir yıl kadar psikolojik olarak sürekli kendimi hasta hissettiğimden hamilelik düşünmedim hiç, kötü bir hastalığa yakalandım diyordum kendi kendime
Doktora gidip birşey yok cevabını alıp birkaç ay sonra yine korkmaya başlıyordum.
Geçen ay bi umutlandım işte olmadı, zaten de olsa şaşılacak kadar az bir ihtimal vardı ya :KK56:
Bu ay da geçti öylesine galiba, sadece reglin 12. Günü bir ilişki oldu o da yine eşimin korunmasıyla:oops:
Bugün 15. Günüm ama ovulasyonu tahmin bile edemedim karıştı biraz, sanırım erken oldu bu ay, hemen regl sonrası oldu gibi, akıntı öyleydi
Eşim yine yok iş için 1 ocaktan beri şehir dışında yine
Bari sizlerden Güzel haberlerden alalım bu ay inşaallah.
Bu arada bende de güzel haber var:KK45:kar başladı bu akşam, çok yağıyor ve yarın okullar tatil:KK71::KK53:

Merhaba,

Yazdıklarınız zaten burada herkesin daha önce paylaştığı ve bildiği şeyler. Dolayısıyla kimse kulaktan dolma bir şey paylaşmıyor bu topikte. Çoğu kişi kendi doktorunun kendi değerleri için ne deyip ne önerdiğini ya da okuduğu yerli yabancı makale ve araştırmalardan edindiği bilgileri paylaşıyor. Eğitim seviyesi de yüksek olduğu için her seferinde "kullanmadan önce doktorunuza danışın" ibaresini yazmıyoruz.
Doktorlardan fayda göremeyen, uzun süredir hamile kalamayan ya da kendi doktoru tek kelime etmeyenler burada okuduklarıyla fikir ediniyorlar. Hangi madde vücudun ne işine yarar, ne öğrenip geldik bir bir paylaşıyoruz.
Çoğumuz 35 yaş üstü olduğu için de özellikle antioksidanlar ve omega 3 üzerinde duruyoruz ki düşük kaliteli ürünlerden uzak olunsun. Kimseye herhangi bir antibiyotik tavsiye etmiyoruz veya teşhiste bulunmuyoruz. Bitkisel kür önermiyoruz. Mevzumuz genellikle supplementler. O yüzden endişe edilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca; Türkiye'de doktorlara kendileri özellikle talep etmediği sürece tek tek omega 3, hele hele l-arginin ve koenzim q10 gibi değerlerin testini yaptırmak ne yazık ki pek mümkün olmuyor. Ancak 3 düşükten sonra pıhtılaşma testi yapılan bir sağlık sektöründen bahsediyoruz.
Hekimler genel olarak Türkiye şartlarıyla birlikte 35 yaş üzeri olan kadınlarda yüksek oranda görülen eksiklikleri göz önüne alarak destek ürünler öneriyorlar. Bunlar da Avrupa ve Amerika dahil tüm gebeliğe hazırlık yapan kadınlar için mg.ları özel olarak ayarlanmış ürünler oluyor genellikle. Çat diye "bunu kullan, tekrar gel" denen ürünlerin kıyaslamasını yapıyoruz yani burada. Titanyum dioksit kıyası dahil.
Örneğin bana yolun başındayken hemogram(tam kan sayımı testi), b vitamin grubu ve d vitamini testi yapıldı ki bu çoğu tüp bebek tedavisi görenler kişilere bile yapılan testler değil.
Sonuç olarak sağlıklı beslenmeme ve hiçbir değerimde eksiklik olmamasına rağmen bana hergün düzenli olarak multivitamin (özellikle l-arginin içermesi istendi), omega 3 (bol dha'lı), qoenzim q10 kullanmam ve bunları en az 3 ay hiç aksatmamam tembihlendi ki bende her ay düzenli olarak zaten yumurta oluşuyor.
Yaş 35'i geçtiyse, yumurta rezerviniz ya da kaliteniz düşükse, ara vermeden uzun yıllar boyunca veya hergün aşırı dozda gıda takviyesi, suplementler kullanmıyorsanız, ayrıca bitkisel kürler uygulamıyorsanız, bilinen bir sağlık probleminiz yoksa (tiroid probleminin türüne göre iyot içeren multivitamin kullanmanız veya hiç kullanmamanız gerekebilir mesela), bu ürünlerin size iyi gelme ihtimali 100 üzerinden 75, işe yaramama ihtimali 23, kötü gelme ihtimali de 2'dir.
5 uzman doktorun fikrini aldım, 1 tanesi "Gerek yok ama sen bilirsin, istiyosan kullan" dedi, geri kalan 4'ü de l-arginin dahil hiçbir değerime bakmadan, kendim araştırıp seçerek kullandığım ürünlerin içeriklerinin çok iyi olduğunu, gebelik için veya değil, 35 yaşından sonra zaten kullanılması gereken önemli takviyeler olduğunu söyledi. Üstüne bir de sperm sorunu olmamasına rağmen "eşin de kullansın bunları" dediler.

Not: Kalp yetmezliğiniz yok ise (acil, anında, etkin fayda sağlama ihtiyacı yok ise) veya daha makul bir fiyatla antioksidan kullanmak istiyorsanız koenzim q10'u yani ubiquinon formu bol yeşillik veya az miktarda sağlıklı yağ ile birlikte yutmalısınız. Bu şekilde ubiquinol forma dönüşümü ve emilimi arttırmış olursunuz. En doğru kullanımı tok karna, bir çay kaşığı zeytinyağı veya 1 adet balık yağı tabletiyle birlikte içmektir. Çünkü koenzim q10 yağda çözünerek ubiquinol'a dönüşür.
"Ben bunlarla uğraşamam, parası neyse veririm" diyorsanız, direkt ubiquinol satın almalısınız.
Saygılarımla,
:KK68:

Evet tuhaf bir şekilde tamamlanmış bir gebelik geçirmek istiyor insan:110:
Benim eşim istememesine rağmen bi şekilde benim uğraşılarımla:) 2 defa daha hamile kaldım, birinde korunmamıştık zaten ama ikisi de tamamlanmadı.
Son 4 yıldır da arada umutlansam da kabullenmeye başladım.
Bir yıl kadar psikolojik olarak sürekli kendimi hasta hissettiğimden hamilelik düşünmedim hiç, kötü bir hastalığa yakalandım diyordum kendi kendime
Doktora gidip birşey yok cevabını alıp birkaç ay sonra yine korkmaya başlıyordum.
Geçen ay bi umutlandım işte olmadı, zaten de olsa şaşılacak kadar az bir ihtimal vardı ya :KK56:
Bu ay da geçti öylesine galiba, sadece reglin 12. Günü bir ilişki oldu o da yine eşimin korunmasıyla:oops:
Bugün 15. Günüm ama ovulasyonu tahmin bile edemedim karıştı biraz, sanırım erken oldu bu ay, hemen regl sonrası oldu gibi, akıntı öyleydi
Eşim yine yok iş için 1 ocaktan beri şehir dışında yine
Bari sizlerden Güzel haberlerden alalım bu ay inşaallah.
Bu arada bende de güzel haber var:KK45:kar başladı bu akşam, çok yağıyor ve yarın okullar tatil:KK71::KK53:

Ahanda tatilcibaşı geldiieee! :KK76:

Ben kıskanıyorum bu kar tatillerini. Biz burda yazın 40 küsur derecelerde okuldayken kimse bize tatil vermiyööörr..:KK14:

BD339E76-A220-4418-AB32-8A86423F5305.jpeg
Ahanda tatilcibaşı geldiieee! :KK76:

Ben kıskanıyorum bu kar tatillerini. Biz burda yazın 40 küsur derecelerde okuldayken kimse bize tatil vermiyööörr..:KK14:
Minik kuşuma kıyamıyorum ben:)
Tatil yapsın biraz, sabah 8'de evden çıkıyor, burda 8.35 güneş doğumu, akşam da etüt varsa 18'i geçe, yoksa 17:15 gibi evde oluyor.
O dinlenince mutlu oluyorum.
Yoksa okulda olması bence iyi, yalnızlık güzel:)

Eki Görüntüle 2221762
Tatil yapsın biraz, sabah 8'de evden çıkıyor, burda 8.35 güneş doğumu, akşam da etüt varsa 18'i geçe, yoksa 17:15 gibi evde oluyor.

Ben bile kıyamıyorum. Karanlıkta servislerde, yollarda minnak minnak helak oluyo çocuklar. Tam tatlı uyku zamanı dışardalar.

Eki Görüntüle 2221762

Neresiydi bura, tekirdagmiydi. Istanbula gelir o zaman bu kar

Merhaba,

Saygılarımla,

Öyle bir yazmışsınız ki hata yapmışım gibi, doğrusu "özür dileyesim" geldi. Ben eğitim seviyeniz yüksek mi diye sormamıştım ki. Kendi araştırmalarımı iyi niyetle paylaştım ve genel uyarılarda bulundum. Sanırım alınganlık gösterdiniz ancak sizi aşağılamak ya da küçük görmek değildi niyetim. Hitap ettiğim kişilerin arasında belli ki siz yoksunuz dolayısı ile yazdıklarımın arasında bir yanlış olmadığına göre neden uzun uzun eğitim seviyenizden bahsettiniz anlayamıyorum, bu beni ilgilendirmediği gibi herkesin eğitim seviyesini ya da araştırma isteğini de bir tutamayız diye düşünüyorum. Herkesi birbir kişisel olarak tanıyor ve CV'lerini biliyorsanız ne mutlu size. Sadece Dr. ünvanım var sizinle ordinaryusluk konusunda yarışmam mümkün değil, tahminim yaşınız 70'in üzerinde şu durumda??!

Dr. Dicilek

Siz sanırım astalife kullanmışsınız faydasını gördünüz mü bir de nasıl önerdiler kullanma talimatı

Evet 3 haftadır Astalife kullanıyorum. Paket içinde ayrıca astaksantin adında antioksidan kapsülleri var. Tek başına Astalife'ın faydasını görmek için çok erken ama 4 aydır omega 3 kullanıyorum. Dikkat ettiğim nokta dha oranının yüksek olması ve elde edilen yağın kaynağı.

Herkese iyi seneler tekrar! Benim reglim sonunda basladi, bugun 3.gunu. Ilk gun (henuz baslamadan once adetim) doktora gittim, "acilen ultrasona gir bir baksinlar," dedi. Boyle surekli lekelenme, kucuk kucuk parcalar oldugu icin biraz supheli bir durum. Eve dondum. Kocam hala uyuyordu. Ben de hastaneyi tam arayacaktim ki bir baktim reglim baslamis. Hemen gidemedim o yuzden. Sonra hesapladim, yumurtlama gunlerine gore ayin 15'ine randevu aldim. Boylece ne var, ne yok gorurler diye. Sonra kahvalti yaptim. Kocam hala uyuyordu.

L lyly Senin bu kendini hasta hissetmen durumu bende de iki kere oldu hayatimda. Yuksek anksiyete ile olusuyordu tabii. Iki ay boyunca her gun deliler gibi basim dondu ve agir bas agrisi cektim. MR, kontroller vs. hic bir sey cikmadi. O ayin sonunda hamile kaldim. Bas donmesi, agrisi vs kalmadi dikkatimi baska birseye verince :KK70:

Öyle bir yazmışsınız ki hata yapmışım gibi, doğrusu "özür dileyesim" geldi. Ben eğitim seviyeniz yüksek mi diye sormamıştım ki. Kendi araştırmalarımı iyi niyetle paylaştım ve genel uyarılarda bulundum. Sanırım alınganlık gösterdiniz ancak sizi aşağılamak ya da küçük görmek değildi niyetim. Hitap ettiğim kişilerin arasında belli ki siz yoksunuz dolayısı ile yazdıklarımın arasında bir yanlış olmadığına göre neden uzun uzun eğitim seviyenizden bahsettiniz anlayamıyorum, bu beni ilgilendirmediği gibi herkesin eğitim seviyesini ya da araştırma isteğini de bir tutamayız diye düşünüyorum. Herkesi birbir kişisel olarak tanıyor ve CV'lerini biliyorsanız ne mutlu size. Sadece Dr. ünvanım var sizinle ordinaryusluk konusunda yarışmam mümkün değil, tahminim yaşınız 70'in üzerinde şu durumda??!

Dr. Dicilek

Merhaba,

dicilek dicilek Oncelikle hosgeldin tekrar ve bilgiler icin cok tesekkurler. Biz de cok uzun zamandir senin belirttigin takviyeler uzerine konusuyor ve deniyoruz. Umarim herkesin isine yarar. Sen de hamile kalmayi deniyor musun yoksa sadece bilgi paylasimi icin mi geldin? Eger hamile kalmayi deniyorsan yasini sorabilir miyim? Bir de baska bebis ya da cocuk var mi onceden?

Ben panic_attack panic_attack 'in yazdiklarinda herhangi bir suclayici bir sey hissetmedim, kendi egitimini aciklayici birsey de goremedim. Sadece bunlari zaten uzun zamandir biliyoruz ve deniyoruz demis bir bakima. Burada herkes biraz umitsiz ve belki de sabirsiz, o yuzden biraz yeni seylerin pesindeyiz. Tabii ki bunlari paylastigin icin cok tesekkur ederiz. Ben de buraya ilk geldigimde ilk yazdigim seler neler kullandigimdi ki herkes faydalansin istemistim. Doktor olman da ayrica iyi, bazi seyleri cok daha iyi anlayabilir ve aciklayabilirsin.

Yalniz bazen sadece yazinin oldugu iletisim bicimlerinde bazi seyler yanlis anlasilabiliyor. Hele boyle karsindakinin yuzunu gormediginde, sesini duymadiginda yanlis anlama ihtimalin daha da yukseliyor. Ben anneme hep "Musfik Kenter sesi ile okumaya calis yazdiklarimi," diyorum. Yoksa herseyi yanlis anliyor :KK66: O yuzden hemen kizip cevap yazmadan once bir sure oturup dusunmek gerekiyor. panic_attack panic_attack in ordinaryus demesinin sebebi senin de cok iyi tahmin edebilecegin gibi kendisi ile dalga gecmek, biraz durumu tiye almak. Bunda alinacak birsey yok.

Ben en yakin arkadasimi bu sekilde bir konusmanin sonunda kaybettim. Keske telefonda ya da karsilikli konussaydik diyorum simdi. Neyse hersey gecmiste kaldi simdi tabii. Ayni hatalari yapmamaya calisiyorum.

Sevgiler,

Teşekkürler canım Belirgin bi etkisini gördünmü peki

Rica ederim. Ciddi bir eksiklik söz konusu değilse fiziksel olarak belirgin bi etkisini görmek zor. Ama şöyle bir şey var, ben çok güneş gören bi insan değilim, d vitaminim kesin düşüktür diye düşünüyodum ama 1 ay Progeny F, 1 ay da başka bir multivitamin kullandıktan sonra hiçbir değerde eksiklik çıkmamıştı. Mutlaka faydası olmuştur.

Dr. Dicilek

Benim cümle tarzım fazla netlikten sert algılanıyor sanırım. :) O yüzden sürekli cümle sonlarına gülücük koysam iyi olacak gibi.

Yazarken çok sakindim ve iç sesim mırmır tondaydı.

Tek tek tahlil yaptıramadığımızdan, söylenene göre takviye kullanmak zorunda kaldığımızdan yakınmaya çalıştım. Tonla örnek verdim, çok uzun oldu o yüzden daha hışımlı algılanmış olabilir. :)

Bir de eğitim seviyesiyle ilgili bi alınganlığım olmadı. Kimsenin cv'sini sormadım. Herkesin bu konuda fikrinin olduğunu söylemek istedim.

Ayrıca aramızda bir doktorun olması en çok beni mutlu eder ki yazım tarzınızdan da bunu tahmin etmek zor olmadı.

Ordinaryus da "bakın ne kadar bilmiş bilmiş yazdım" alt mesajlı bi şakaydı ki burada herkes benim için "bizim eczacıya soralım bi araştırsın" diye de takılır hatta.

Marjo Marjo beni az çok tanımış ve ifade etmeye çalışmış zaten.

Kusura bakmayın yanlış anlaşıldıysam.

Gelelim asıl mevzuya: :)

Sizin yaşınız kaç? Sizdeki süreç ne durumda?

X