İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Selam gençler! Ben bugün full çalıştım. Şimdi de valiz hazırlayacam. Sabah uçağa atlayıp İstanbul'a gidecez. Kocam tarafı aile saadeti için. :) Çoh yorulduuaam! Üşeniyoom! Hoff affraa taffraa! Burhan'ı izle bence de @Marjo yeaavrım.

Selam gençler! Ben bugün full çalıştım. Şimdi de valiz hazırlayacam. Sabah uçağa atlayıp İstanbul'a gidecez. Kocam tarafı aile saadeti için. :) Çoh yorulduuaam! Üşeniyoom! Hoff affraa taffraa! Burhan'ı izle bence de @Marjo yeaavrım.
Bizimkiler 20 km ve gece kalmayız hiç yakın olduğu için ama ben bile üşeniyorum:)
Kolaylıklar dilerim sana

Nasil zayifliyorsun? Ben zayiflayamiyorum. Ustume bir 5-6 kilo yapisti gitmiyor. Esimin kilolari bana mi bulasti ne, anlamiyorum. Senin DNA bana gecti herhalde diyorum oglana hamile kaldigimda. Oglan da tosun gibi dogdu 4,2 kg.

Benim oglanda 3.800 kg dogduydu. :) benim su anki kilomm coook fazla nasil verecegimi biliorum ama yapamiyorum. Ikinci hamile kaldigimda 18 kilo vermistim ama onunda kalp atisi duyulmadi iste. Kilo vermek kolay. Karbonhidrati kesicen spora yuklenicen:)

Bu arada bunu soylerken kurutulmus hindistan cevizlerini agzima tikiyordum.

:))

Eki Görüntüle 2220185 Oğlum beni esir aldı, baykuşlu pijamamı giydim legodan uçak yapıyoruz:KK45:
Buraya da yazabilirim sanırım arada:)

Benim oglanda surekli lego derdinde. Suanda da yine birseyler yapiyor yanimda.

Bir arkadas regl oncesi lekelenmenin progestren dusuklugunden olabilecegini soylemis sanirim alinti yapamadim. Peki ne yapmak gerekiyor.
Benim 29 u yani bugundu. Ama iki gundur leke geliyor. Vede cok az. Nerdeyse yerlesme kanamasi mi diye suphelenecegim test negatif cikmasa :)

Benim oglanda 3.800 kg dogduydu. :) benim su anki kilomm coook fazla nasil verecegimi biliorum ama yapamiyorum. Ikinci hamile kaldigimda 18 kilo vermistim ama onunda kalp atisi duyulmadi iste. Kilo vermek kolay. Karbonhidrati kesicen spora yuklenicen:)

Bir arkadas regl oncesi lekelenmenin progestren dusuklugunden olabilecegini soylemis sanirim alinti yapamadim. Peki ne yapmak gerekiyor.
Benim 29 u yani bugundu. Ama iki gundur leke geliyor. Vede cok az. Nerdeyse yerlesme kanamasi mi diye suphelenecegim test negatif cikmasa :)
Progesteron düşüklüğündeki lekelenme gebelik sırasında olur.
Gebelik dışında lekelenme olup da kanamaya dönüşememesi aksine progesteronun düşememesi ile ilgili olabilir.
Çünkü siklus içinde ovulasyon sonrası progesteron hızla yükselir, gebelik oluştuysa yüksek kalarak rahim iç tabakasını desteklemeye yardım eder.
Gebelik oluşmadıysa yine ovulasyon sonrası progesteron yükselir; sivilce çıkması, sinirli haller progesteron yükselmesinden kaynaklanır.
Ovulasyon sonrası 12., 13. Günler progesteron pik yaparak sonrasında aniden düşer ve bu düşüş regli başlatır.
Tam düşüş olmazsa regl başlamasında sıkıntı olabilir.
Tabi bu ara kanama veya lekelenmelerin çok sebebi olabilir, kistlerden tutun rahim enfeksiyonlarına veya diğer rahim hastalıklarına, strese kadar çok sebebi olabilir

O bedbaht benim. 25.gun ve lekelenme oldu. Sabah adet sandım ama leke. Yarın başlar vargucu ile.

Ben bu pazartesi dr'dan randevu alacağım. Yumurtlama günlerine dnek getirmeye çalışacağım ki görsün birşey var mı yok mu. Bir de son kontrolde fibroids (miyom) var dediydi baska bir jinekolog. Bir onu da kontrol ettirelim bakalım.

Gebelik dışında lekelenme olup da kanamaya dönüşememesi aksine progesteronun düşememesi ile ilgili olabilir.
Çünkü siklus içinde ovulasyon sonrası progesteron hızla yükselir, gebelik oluştuysa yüksek kalarak rahim iç tabakasını desteklemeye yardım eder.
Gebelik oluşmadıysa yine ovulasyon sonrası progesteron yükselir; sivilce çıkması, sinirli haller progesteron yükselmesinden kaynaklanır.
Ovulasyon sonrası 12., 13. Günler progesteron pik yaparak sonrasında aniden düşer ve bu düşüş regli başlatır.
Tabi bu ara kanama veya lekelenmelerin çok sebebi olabilir, kistlerden tutun rahim enfeksiyonlarına veya diğer rahim hastalıklarına, strese kadar çok sebebi olabilir
Kadın olmak ne dert ya. Bin bir tane kısım, organ vs. Erkeklerin ne kolay bir alt takim bir üst takım bitti.

Bizim öyle mi? Alt üst içerisi, içerinin yanlari, ortası...

Kadın olmak ne dert ya. Bin bir tane kısım, organ vs. Erkeklerin ne kolay bir alt takim bir üst takım bitti.

Bizim öyle mi? Alt üst içerisi, içerinin yanlari, ortası...
Erkeklerde olsa zaten bu kadar ayrıntıyı kafada tutmaları çok zordu:)
Allah dağına göre kar verirmiş diye boşuna dememişler:KK70:

O bedbaht benim. 25.gun ve lekelenme oldu. Sabah adet sandım ama leke. Yarın başlar vargucu ile.

Ben bu pazartesi dr'dan randevu alacağım. Yumurtlama günlerine dnek getirmeye çalışacağım ki görsün birşey var mı yok mu. Bir de son kontrolde fibroids (miyom) var dediydi baska bir jinekolog. Bir onu da kontrol ettirelim bakalım.
Benim de bu ay ilk gün sadece peçeteye leke şeklinde gelmişti, hatta ertesi sabah ped temizdi ama tuvalette gelir dedim, gittim çıktım yine yok.
Akşam üzeri başlanmıştı

Yok arkadaşım, ben karbonhidrat kesemiyorum. Mutsuzluk basıyor. Benim karbonhidrati kesmem icin Canan Karatay ile aynı eve çıkmam lazım. Ancak o zaman.

Oysaki çok işe yaradığını da biliyorum: kızımda 26-27 kg alıp doğumdan sonra karbonhidratlari dikkatli tüketip 30 kg vermiştim. Sonra aynı kiloyu oglanda da geri aldım. Son 5-6 kgsi takılı kaldı. Veremiyorum.

Benim 29 u yani bugundu. Ama iki gundur leke geliyor. Vede cok az. Nerdeyse

kanamasi mi diye suphelenecegim test negatif cikmasa :)

Yok arkadaşım, ben karbonhidrat kesemiyorum. Mutsuzluk basıyor. Benim karbonhidrati kesmem icin Canan Karatay ile aynı eve çıkmam lazım. Ancak o zaman.

Oysaki çok işe yaradığını da biliyorum: kızımda 26-27 kg alıp doğumdan sonra karbonhidratlari dikkatli tüketip 30 kg vermiştim. Sonra aynı kiloyu oglanda da geri aldım. Son 5-6 kgsi takılı kaldı. Veremiyorum.

Özellikle ekmeği ben de kesemiyorum.
Gerçi zamanla alışıldığını söylüyorlar ama zora gelmek istemiyorum sanırım.
Şu anda da çay ile ortasında çikolata olan yulaflı bisküvi yiyorum:)

Özellikle ekmeği ben de kesemiyorum.
Gerçi zamanla alışıldığını söylüyorlar ama zora gelmek istemiyorum sanırım.
Şu anda da çay ile ortasında çikolata olan yulaflı bisküvi yiyorum:)

Hayatta en sevdiğim yemek taze ve sıcak bir dilim ekmek üstüne tereyağı dır. Bundan daha güzel bir tat bilmiyorum.

Ya d akoca bir tabak makarna yedin misla, söyle güzel soslu. Onun mutluluğu da bambaşka oluyor.

Ancak ben ekmeği çok yemiyorum. Kahvaltıda bir kaç dilim. Benim derdim sanırım yemek aralarında çok atıştırmak. Özellikle çikolata.

Vayy ne guzel anlattin dr olsa bukadar anlatmaz. Yoksa dr musun:olamaz:

Iste uc gundur sokulmesini bekliyorum sibir oldum. Hamile kaldigim ay da byole olduydu uc dort gun lekelenme oldu hala sokulcek diye bekliyodum tamponlari tikip durdum hatta. bir kac gun sonra test yaptim pozitif cikmisti. :anne: ama iki gun once yaptigimda negatifi yedim bu sefer. Bebek olamaz ama niye ssokulmuyo uc gundur. Dr randevum var 2 sinde. Burdada tr deki gibi hemen yumurta takibi yapalim felan derlermi bilmiyorum. Test yaptim pozitif cikti desen bile bir hafta sonra gelin iyice ilerlesin oyle bakalim diyolar.:bicak:

Vayy ne guzel anlattin dr olsa bukadar anlatmaz. Yoksa dr musun:olamaz:

Doktorlar anlatabilir ama anlatmıyorlar genelde:)
Belki de anlaşılamaz diye düşünüyorlar, belki vakitleri yok, bazıları da cidden gıcıklık yapıyor:)
Doktor değilim, hemşireyim.
Tabi ki uzmanlık alanım falan değil jinekoloji ama hem kendi düşüklerim sebebi ile de oldukça araştırma yaptım hem de sağlıkçı olduğumdan, daha çok sağlık ile ilgili kaynaklardan okuyup okuduklarımı kolay anlamlandırabilme şansım oluyor.

Iste uc gundur sokulmesini bekliyorum sibir oldum. Hamile kaldigim ay da byole olduydu uc dort gun lekelenme oldu hala sokulcek diye bekliyodum tamponlari tikip durdum hatta. bir kac gun sonra test yaptim pozitif cikmisti. :anne: ama iki gun once yaptigimda negatifi yedim bu sefer. Bebek olamaz ama niye ssokulmuyo uc gundur. Dr randevum var 2 sinde. Burdada tr deki gibi hemen yumurta takibi yapalim felan derlermi bilmiyorum. Test yaptim pozitif cikti desen bile bir hafta sonra gelin iyice ilerlesin oyle bakalim diyolar.:bicak:

dogum yaptigim esnada bir bayanda benle beraber sanci cekiyordu kadinla ikimiz dogurduk ayni odada kaldik kadini yasi 40 li falandi siIn gibi durumuydu zeyneo kamilde tedavi sonucu hamile kalmis. hatta kizinin adini bile zeynep takmis isterseniz oraya bir gidin belki doktorlari sert ama iyi bir kadin dogum hastahanesi haberiniz olsun

Yurtdışındaki evlerde bizdeki gibi çaydanlık kullanılmıyormuş ama sende vardır heralde değil mi

Var var, gecen bahar bir arkadasim ziyarete geldi. Ev hediyesi ne istersin dedi? CAydanlik istedim. Karaca'dan super guzel bir caydanlik getirdi bana. Gozum gibi bakiyorum vallaha. Evdeki seylerin onem sirasi: 1. cocuklar, 2. caydanlik, 3. kocam.

cay.jpg

X