İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Kızlar test işlerini hallettim geldim. 5 tüp kan aldılar benden. Eşimden 1 tüp alındı. Sonuçlar 1 ay sonra çıkarmış.

Tıbbi genetik doktoru çok tatlı bi kadındı. Kimyasal da olsa gebelik yaşandığı için acele ettiğimi söyledi. Ki 3 tane yaşadım dedim ona rağmen tüp bebek için acele etme dedi. Dedim 38 oldum sayılır. Hadi yaa dedi orda bi ihya oldum gene :))
Eşimle bana yedi sülaleyle ilgili bir sürü soru sordu, bişiler doldurdu.
Sonuçlarda bi şey çıkmasa dahi tüp bebekte embriyolara da test yaptırmanı tavsiye ederim, sağlıksız embriyo yerleştirilmesin rahme dedi. Onu yaptırıcam zaten aklımda dedim. Gebelik gerçekleşince nifty testini yaptır dedi. Dedim şş o da aklımda :) Nifty veya ultrason şüpheli çıkarsa amniyosentez mutlaka yapılmalı çünkü en doğru sonuç yani son onay sistemi odur dedi. 1 ay sonra sonuçlar çıkınca gel tekrar konuşalım dedi. Okkibbye dedim. Döllenmemiş çocuğa don biçerek hastaneden çıktık yani. :))

Bu arada benim doktorun istediği tesler şunlarmış:
Trombofili paneli
Genetik
Protein c protein s
Antitrombin 3 (AT3)
LAC testi
ACA (antikardiyolipin testi)

Sondan ikincisi kanda bağışıklık sistemiyle ilgili bişimiş sanırım. Sekreterin yalancısıyım.

Bu ay oluyormus bide bos gecelim diyorsun ya.

Hadi bakalım hayırlı sonuçlar çıksın inşaallah

Vücudun narkoz almaması çok daha iyi olmuş. Hem karaciğerini yoran ilaç almış. Çektiği acıyı unutmuştur, artık düşünüp kendini üzme bence.
Sağol canım, galiba böyle şeyler duymak istiyorum
Büyük oğlum 6 yaşındayken, akrabamız olan bir sünnetçi tarafından,( 3 kuşaktan sünnetçiydiler ve hastaneden de sertifikaları vardı.) evde sünnet edilmişti.
( Küçük oğlum doğmamıştı)
Çok memnun kalmıştık, çocuk hiç anlamamıştı.
Uyuşturmak için yaptığı iğneleri nasıl yaptıysa hiç bir şekilde anlamamıştı oğlum, yanımızda odada yapıldı ve of bile demedi.
Sonrasında da hiç acıyor demedi ve birkaç gün sonra otobüsle İstanbul'a dönmüştük.
Yani sünnet bende korkutucu bir anı bırakmamıştı.
Küçük oğlum hipertiroid hastası olduğu ve ilaç kullandığı için hastanede olsun dedik ama lokal anestezi için yapılan iğneleri çok fazla hissetmiş, çok acılı olmuş.
Günlerce kıyafet giyemedi, gece uyuyamadı, hrp acıyor diye uyandı

Son düzenleme:
Bu ay oluyormus bide bos gecelim diyorsun ya.

:)) Tam yumurtlama zamanı film çekilecek, üstüne bi de rasyasyon yiyecem ki o yüzden korunacaz. Buna rağmen olursa doğduğunda çocuğa üstün hizmet belgesi verip nişane takarız Siz de gelip birer çeyrek takarsınız artık teyzeleri olarak.

Vallahi takarim kissss olsun da
Amann insanlar nelerle doguruyorr.. dogru durust beslenemeyenler.. goruntuleme merkezlerinde calisanlar vs vs...
Gercekten kaderci olmak lazim su durumda.

Büyük oğluma hamileyken 6 aya kadar röntgenle aynı koridorda çalışmıştım ve çekilirken olmasa da röntgen odasına sık sık girip çıkmıştım, sigara kullanıyordum.
Oğlum 3.900gr. doğdu
Bişey Olmadı mı olmuyor
Son yıllardaki hamileliklerimde ne sigara ne iş güç, kahve bile içmedim, yine de durmadılar

Yanii seki A iste.. nasipte varsa her turlu geliyor...

Evet su akar yolunu bulur. Baksana sigaraya ragmen 3,900 dogmus...

Ama yine de insan ben elimden geleni yapayim da sonra kotu birsey olursa pismanlik yasamayayim diyor.

Evet su akar yolunu bulur. Baksana sigaraya ragmen 3,900 dogmus...

Ama yine de insan ben elimden geleni yapayim da sonra kotu birsey olursa pismanlik yasamayayim diyor.
Tabi ki, bunlar sadece cahillik zamanı yapılan hatalar , bilerek asla yapılmaması gerekli ama elimizden geleni yaptıktan sonra durduk yere vesvese yapmamak için de, güzel örnekler

Bendende buyuk ihtimalle isteyecekler hsg ve kesinlikle anestezili istemiyorum.zaten devlette cektiricem gibi.cokmu korkunc kizlar ya

Anestezi olmadığında kişi kendini kastığı için tüpler kapalı çıkabiliyomuş. Ya da ciddi bi tıkanıklık varsa ilaç geçmeye çalışırken ağrı yapıyomuş. Benim arkadaşım acıdan çığlık atmış ve kocası içeri dalıp olay çıkarmış, yarıda bıraktırmış işlemi. Sakın narkozsuz yaptırma diyo. Bunu diyen de var, narkoza gerek yok diyen de var. Yaptıracağım yerde iki tip alet var ama eski tip modelin daha iyi olduğunu söylüyor doktorum. İkisini de anlattı sen seç dedi, narkozlu klasik modeli seçtim daha güvenilir sonuç veriyor diye :/

Canım olmuş bitmiş artık bunu düşünmek gereksiz benim oğlan 7 yaşında genel anestezi ile sünnet oldu

Ben kendi adıma geç kaldık diye düşünüyorum
Şimdiki bebegim erkek 3 aylık iken yaptıracağım en geç

Ne kadar bir acı oluyor ki, bende narkozlu istemiyorum. Opu 'daki narkoz beni sarstı.
Arkadaşım herkesin ağrı eşiği farklı birde kullanılan makine de önemliymis yeni makineler acıyı azaltıyormus bilemiyorum belki benim cekildigim makine eski idi

Nasib olsun inşaallah canım, yalnız iyi araştır derim, bu 1 yaş altı sünnet modası da geçmeye başladı.
Özellikle yenidoğanların acı çekmediği düşünülüyordu ve birçok şey anestezisiz yapılıyordu.
Son zamanlarda anlaşıldı ki, anne karnında bile migren atağı geçiren bebekler var, artık yenidoğan bebeklerin de acıyı hissettiği kabul edilmeye başlandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…