• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

il dışı tayinler...

sınıf öğretmenleri il dışı atama rezaletine ne tepki verecekler merak ediyorum. umarım bi yanlışlık vardır.

7 il 223 sınıfçı.. tekırdağ ve kocaelı harıç hepsı doğu.. nereye kıpırdanır kı? bınlerce sınıfçının yuzde kaçı eder bu sayı??

şahsı fıkrım şu yonde;

******* eş durumunda il emri kalktığından atanmak zorlaşıyor özur grubunda.. acaba bu açılmayan okullar eş durumunda kullanılacak??**********

özür grubu kılavuzunda şöyle bi şey var

Sağlık durumu ve eş durumu özrü bulunduğu hâlde, 2012 yılı yaz döneminde il içi ya da iller
arasında isteğe bağlı olarak görev yeri değiştirilen öğretmenler, bir sonraki özür grubu yer
değiştirme dönemine kadar yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır.

görev yeri değiştirilenler diyor, acaba ildışı istesek gelmezse özür grubuna başvurabiliyor muyuz?

ildışında da şöyle bi şey var

.12. 06.05.2010 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer
Değiştirme Yönetmeliği ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu
çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dâhil
iller ile birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında,
a) 06.05.2010 tarihi itibarıyla kadrolu olarak görev yapan öğretmenler,
b) 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden 632 sayılı
Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe atananlar,
c) 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden KPSS puanı
ile kadrolu öğretmenliğe atananlardan adaylığı kaldırılmış olanlar
bulundukları illerdeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ve fiilen
üç yıl görev yapmış olma şartına bakılmaksızın 06.05.2010 tarihinde çalıştıkları hizmet
bölgelerinde hâlen görev yapmakta olmaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda
bulunabileceklerdir.

yani ben il dışı isteyebiliyorum. il dışı istersem ve gelmezse sonrasında eş durumu isteyebilir miyim acaba? kime sorabilirim bunu? il ve ilçe milli eğitimdekiler ne kadar sağlıklı bilgi verirler ki? bakanlığı mı arasam?

iliçine başvuran öğretmenın tayını çıkmazsa, ildışına başvuruyor..bu heryıl boyle..

sizinde ildışında tayınınız çıkmazsa eş durumuna başvurabılırsınız..

bıryere tayınınız çıkmadığı halde; diğer hakkı kullanabılıyorsunz..kılavuz ve yonetmeliklerde aksı ıbareler mevcut değil..

bırde şu an evli isenız eş durumundan önce ildışı deneyın,çıkmazsa eş durumu denersınız..çünkü malum kontenjanlara belli olmuyor..

hayırlisi olsun hocam..

ben de merak ediyorum aqualilly,il dışından gelmezse eş durumu hakkım hala devam eder mi acaba..
mem'lere güvenemem,hepsi ayrı şey söylüyor,aynı mem'deki insanlar bile birbirinden habersiz.bakanlığı aramalı,ama onlar bile birbirinden bihaber genelde,Allah yardımcımız olsun.

bır okula ıliçi tayınıniz çıkmazsa, ildışına başvuru hakkı doğar..

ildışı başvurusu yapan öğretmenın tayını çıkmazsa, eş durumuna başvurur..

hakkınızda hayırlısı olsun..

Benim aklımda iliçine başvuran ildışına başvuramaz diye kalmış.Belki yanlıştır tabi.
Bide bu tayinler tamamen ilk atama olsun ya da 4-5 senedir 1. 2. hızmet bolgesinde gorev yapanlara ''hadi kalk dogu hızmetini yap'' demek için açılmış.Cogu yer 4.5.6.hızmet bolgesi...Ben zaten 3 bucuk senedir dağlardayım neden gideyim bır daha daha kötü yere...Offff.Zor.
Şimdi okulları araştırmaya başlıyoruz babamla.Hakkımızda tekrardan hayırlısı...

ben de merak ediyorum aqualilly,il dışından gelmezse eş durumu hakkım hala devam eder mi acaba..
mem'lere güvenemem,hepsi ayrı şey söylüyor,aynı mem'deki insanlar bile birbirinden habersiz.bakanlığı aramalı,ama onlar bile birbirinden bihaber genelde,Allah yardımcımız olsun.

ben bugün gittim ilçe milli eğitime bir de arkadaşın eşi müdür yardımcısı onu aradım, iliçine başvuran il dışına başvuramıyor fakat ildışına başvurursan ve atanamazsan eş durumuna başvurabiliyorsun. zümrem baktın mı okullara çok fena ya :/ yine de gelmesi için dua edicem özür grubunda bizi çok fantastik şeyler bekliyor olabilir. aklıma gelen başıma geldi il emrini kaldırdılar ve sadece ilçe açacaklar. şansımı deniycem sen de dene.

iliçine başvuran öğretmenın tayını çıkmazsa, ildışına başvuruyor..bu heryıl boyle..

sizinde ildışında tayınınız çıkmazsa eş durumuna başvurabılırsınız..

bıryere tayınınız çıkmadığı halde; diğer hakkı kullanabılıyorsunz..kılavuz ve yonetmeliklerde aksı ıbareler mevcut değil..

bırde şu an evli isenız eş durumundan önce ildışı deneyın,çıkmazsa eş durumu denersınız..çünkü malum kontenjanlara belli olmuyor..

hayırlisi olsun hocam..

iliçi kılavuzunu okumadım ama evet dediğin gibiymiş teşekkürler hocam. bakalım başvurcam ildışına hayırlısı artık.

Benim aklımda iliçine başvuran ildışına başvuramaz diye kalmış.Belki yanlıştır tabi.
Bide bu tayinler tamamen ilk atama olsun ya da 4-5 senedir 1. 2. hızmet bolgesinde gorev yapanlara ''hadi kalk dogu hızmetini yap'' demek için açılmış.Cogu yer 4.5.6.hızmet bolgesi...Ben zaten 3 bucuk senedir dağlardayım neden gideyim bır daha daha kötü yere...Offff.Zor.
Şimdi okulları araştırmaya başlıyoruz babamla.Hakkımızda tekrardan hayırlısı...

bnde 6 yıl boyle yerlerde çalışıyorum..bktım desem yeridir..

iliçinde sıralamaya gırmişsenız seçtığınız okullarda; bu durumda ildışı hakkınız bulunmuyor..

ben bugün gittim ilçe milli eğitime bir de arkadaşın eşi müdür yardımcısı onu aradım, iliçine başvuran il dışına başvuramıyor fakat ildışına başvurursan ve atanamazsan eş durumuna başvurabiliyorsun. zümrem baktın mı okullara çok fena ya :/ yine de gelmesi için dua edicem özür grubunda bizi çok fantastik şeyler bekliyor olabilir. aklıma gelen başıma geldi il emrini kaldırdılar ve sadece ilçe açacaklar. şansımı deniycem sen de dene.

iliçi kılavuzunu okumadım ama evet dediğin gibiymiş teşekkürler hocam. bakalım başvurcam ildışına hayırlısı artık.

rica ederim.. hayırlısı olsun hocam:31:

ne tarafları istiyosunuz arkadaşlar sabahtan beri mebbis teyim şaşı oldum:37::37::37:

25 tercih hakkımız var ama seçeneklerimiz arasındaki okulların %80 i köy:44::44:kafamız karıştı memleket ve yakınları hiç yok gibi bişey bizde çevreye açıkdık hayırlısı sizinki nasıl gidiyor

25 tercih hakkımız var ama seçeneklerimiz arasındaki okulların %80 i köy:44::44:kafamız karıştı memleket ve yakınları hiç yok gibi bişey bizde çevreye açıkdık hayırlısı sizinki nasıl gidiyor

kafa karışıklığı var bıraz.. kımı sorduğum yere ıyı dıyen var kötu dıyen var.. arada kalmak gıbı kötusu yok..kararsızım:18:

benım memlekete yakın yerler varda..hakıkaten köy okulları çok..bn zaten 3 yıl köyde kaldım..gerı kalan 3 yılımdada servısle dağ köylerıne 1 saat gıttım geldım..

halıyle ınsan artık bıraz yakın mesafe arıyor hocam.. 10 km yurumeye razıyım.. ama daha otesıne geçmem dıyorum..

o nedenle bakalım ne olacak..

kaygılıyım:18:

kafa karışıklığı var bıraz.. kımı sorduğum yere ıyı dıyen var kötu dıyen var.. arada kalmak gıbı kötusu yok..kararsızım:18:

benım memlekete yakın yerler varda..hakıkaten köy okulları çok..bn zaten 3 yıl köyde kaldım..gerı kalan 3 yılımdada servısle dağ köylerıne 1 saat gıttım geldım..

halıyle ınsan artık bıraz yakın mesafe arıyor hocam.. 10 km yurumeye razıyım.. ama daha otesıne geçmem dıyorum..

o nedenle bakalım ne olacak..

kaygılıyım:18:

sanki türk filmi gibi geliyor böyle okuyunca :/ böyle okullar böyle öğretmenler olduğunu biliyorum ama birebir yaşamış birinden duymak çok daha farklı. sizin yerinizde olsam dayanabilir miydim hiç bilmiyorum. inşallah istediğiniz gibi bir yere atanırsınız hayırlısı hakkınızda.

kafam bi dünya oldu ya başım şişti artık ne olursa olsun verelim tercihi rahatlıyalım diyoruz inş.yarın halledicez hayırlısı ya allah yardımcımız olsun site çökmeden bir an önce vermmek istiyoruz tercihleri bazılarının mebbis açılmıyormuş..

Back