İktisat durumu bana engel olur mu?

Psikolog olmak istiyorsanız psikoloji okumalısınız.

Çocuk psikiyatristi olmak istiyorsanız, tıp fakültesi kazanıp, tusta çocuk psikiyatrisi kazanmalısınız. Tabii yapabilirseniz. Kırmızı odadakilere özendiyseniz, tıp okumuş, çocuk psikiyatrisi eğitimi almış onlar
Açıkçası tek merakım iktisat olayı. Beni engeller mi bilemiyorum. 4 yıllığa çocuk gelişiminden tamamlayıp o şekilde ilerlemek istiyorum.

Herkese teşekkür ederim. Aslında sormak istediğim çok açık sadece çocuk psikiyatrisi üzerine eğitim almak istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim bilgisi olanlardan yardımcı olmalarını istemiştim. Maşallah yerden yere vurulmuşum :dondurma: araştırma yapmak yerine bilen birilerinden fikir alıp o şekilde ilerlemek istemiştim.. bunun eğitimsizlikle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Bilgi birikimim sadece yeterli değil ki buraya konu açıp bilgi istedim sizlerden.:KK68:
Yine bahaneler bin çeşit maşallah
Çocuk psikiyatristi nasıl olunuyor deseniz zaten tavsiye verilir de çocuk psikoloğunu okumak istiyorum deyince pek açıklanabilir yanı yok
Bilgi birikimi gerekmiyor biraz hayat deneyimi yetiyor

Çocuk psikiyatri olmak için önce tıp kazanmanız gerek
Sonra tusa girip çocuk psikiyatrisi bölümünde uzmanlık yapmanız gerek
Bunların iktisat okumakla alakası olacağını sanmıyorum sonuçta mülakatı olan bir şey değil
E tıp kazanacak puanınız olursa iktisattaki kaydınızı sildirirsiniz zaten
Koskoca tıp yani bırakıp iktisata geçecek haliniz yok

Evet az çok bundan bilgim var ama şöyle ki AÖF ten başladığım ve devam etmediğim iktisat beni engeller mi kafamı kurcalayan bir durumdu bu. 4yıllığa çocuk gelişiminden tamamlasam sıkıntı yaratır mı acaba
İstanbul üniversitesi aöf de 4 yıllık çocuk gelişimi bölümüne kayıt olabilirsiniz sınavsız ama iktisat kaydını sildirmeden 2.üniversite kapsamında.

Dürkiye cumhuriyeti herhalde 😶
Ben en son saten yüzünden bi sürü azar yemiştim (zaten) 😒😒
ya bende kendim çok mukemmel değilim ama bazi kelimelere gerçekten gıcığım.
iyim (iyiyim)
ayle (aile) böyle şeylere cidden sinir oluyorum.
yani sosyal medya tv. gazete dergi her yerde geçen kelimelerin bile düzgün yazılışını nasıl bilmez acaba bir insan ?
bunlari yazabilmek için prof olmaya gerek yok sanırım.

Çocuk psikiyatristi nasıl olunuyor deseniz zaten tavsiye verilir de çocuk psikoloğunu okumak istiyorum deyince pek açıklanabilir yanı yok

Bunların iktisat okumakla alakası olacağını sanmıyorum sonuçta mülakatı olan bir şey değil
Aaa ben tıp kazandım ama kamu yönetimi seçtim 😂
iyim (iyiyim)
yani sosyal medya tv. gazete dergi her yerde geçen kelimelerin bile düzgün yazılışını nasıl bilmez acaba bir insan ?
herkezzzzzzzz 😬

iyim (iyiyim)
İnsan yanlış da bilebilir onu da anlarım
Ama özür diler düzeltirsin, sağ ol uyardın filan dersin
Burada bi de car car tersliyorlar
Ona ayar oluyorum

Yahu neden bahane sunayım lütfen ya. Burası sonuçta bilgi almak , yardımcı olmak için değil mi? Yanlışlar varsa düzeltilir ne bu alaya alma durumu. Her insanın bir şekilde yanlış bildiği şeyler var. Ben internetten araştırdığımda çocuk ve ergen psikoloğu diye bir tanım çıkıyor. Bende sizlerin anlayacağınızı düşünerekten çocuk psikoloğu yazdım. Ki anladığınızı düşünüyorum güzelce yazmışsınız.

İnsan yanlış da bilebilir onu da anlarım
Ama özür diler düzeltirsin, sağ ol uyardın filan dersin
Burada bi de car car tersliyorlar
Ona ayar oluyorum
Tamamda siz alaylı şekilde yazınca çok mu uygun oluyor. Deseniz ki çocuk psikoloğu diye bir durum yok yanlış biliyorsun diye ben zaten bunun için teşekkür ederim. Ama kalkıpta dalga geçiyorsunuz ve ben yine düzgünce ifade ettiğimi düşünüyorum kendimi.

Tamamda siz alaylı şekilde yazınca çok mu uygun oluyor. Deseniz ki çocuk psikoloğu diye bir durum yok yanlış biliyorsun diye ben zaten bunun için teşekkür ederim. Ama kalkıpta dalga geçiyorsunuz ve ben yine düzgünce ifade ettiğimi düşünüyorum kendimi.
Düzgün ifade ettiğinizi düşünüyorsanız tamam.

Herkese teşekkür ederim. Aslında sormak istediğim çok açık sadece çocuk psikiyatrisi üzerine eğitim almak istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim bilgisi olanlardan yardımcı olmalarını istemiştim. Maşallah yerden yere vurulmuşum :dondurma: araştırma yapmak yerine bilen birilerinden fikir alıp o şekilde ilerlemek istemiştim.. bunun eğitimsizlikle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Bilgi birikimim sadece yeterli değil ki buraya konu açıp bilgi istedim sizlerden.:KK68:
Iste siz yine konusayim derken batmissiniz psikolog mu olmak istiyorsunuz psikiyatrist mi?
Aradaki ayrimi öğrenmenizi tavsiye ederim
Psikolog: 4 yıllık psikoloji mezunlarina denir.
Psikiyatr (ya da psikiyatrist): 6 yıllık tıp eğitimi üzerine psikiyatri ana bilim dalında uzmanlık eğitimi alanlara denir.
Çocuk psikologu olmak için 4 yıllık psikoloji eğitimi üzerine gelisim psikolojisi üzerine yüksek lisans yapmaniz gerekir (önceki mesajımda yanlis yazdigimi editleyerek yazmistim).
2 yıllık mezunsaniz Temmuzda DGS var (dikey gecis sınavı) ona girer ve 4 yıllık Çocuk Gelişimi bölümüne geçiş yapabilirsiniz. O zaman da mezun olunca "Çocuk gelişimcisi" unvani alirsiniz. Psikolog veya pedagog degil.

Evet az çok bundan bilgim var ama şöyle ki AÖF ten başladığım ve devam etmediğim iktisat beni engeller mi kafamı kurcalayan bir durumdu bu. 4yıllığa çocuk gelişiminden tamamlasam sıkıntı yaratır mı acaba
Hayir engel olmaz 2 yıllık diplomaniz zaten hali hazirda sizdedir, dgsye girer ve yerlesirseniz cocuk gelişimi okursunuz, iktisat da ikinci üniversite gibi olur eszamanli okuyabilirsiniz.

Arkadaşlar psikoloji okumayacağım demedim ben. Öğrenmek istediğim lisans tamamlama AÖF iktisada kaydoldum ama devam etmedim öylece duruyor. Şimdi ise çocuk gelişimi üzerine devam etmek istiyorum yani 4 yıllığa bu şekilde tamamlamak istiyorum bu mümkün mü? Sonrasında psikoloji okumak için neler yapmam lazım. Özelikle çocuk ve ergen psikolojisi. Açıkça sormak istediğim buydu.

Ben dedim ilk sayfada bana teşekkür etmedin ama

Arkadaşlar psikoloji okumayacağım demedim ben. Öğrenmek istediğim lisans tamamlama AÖF iktisada kaydoldum ama devam etmedim öylece duruyor. Şimdi ise çocuk gelişimi üzerine devam etmek istiyorum yani 4 yıllığa bu şekilde tamamlamak istiyorum bu mümkün mü? Sonrasında psikoloji okumak için neler yapmam lazım. Özelikle çocuk ve ergen psikolojisi. Açıkça sormak istediğim buydu.
Simdi daha net oldu onceki yazdiklariniza bakarak kavram kargasasi yaşadığınızı düşündüm nedense. Diger uyeler de oyle dusundu muhtemelen ki boyle yorumlar geldi.
4 yillik Cocuk gelisimi okumaniz iktisat okumanızı ya da iktisat okumaniz cocuk gelisimi okumanizi engellemez.
Ama 4 yıllık cocuk gelişimi sonrasi gelisim psikolojisi alaninda yüksek lisans yapmaniz sizi uzman çocuk gelişimcisi yapar (pedagog gibi ama tam olarak pedagog yerine gecmez)
Çocuk ve ergen psikoloğu olabilmeniz için 4 yıllık psikoloji eğitimi alıp üzerine çocuk gelişimi ya da gelirim psikolojisi alaninda yüksek lisans yapmaniz gerekir.

Ben bu kadar kolay olduğunu bilseydim kendimi parçalamazdım. 😂
Ben de sırf belli bir düzeyde İngilizce biliyor diye kendisine tercüman diyenlere çok sinir oluyorum. Eğitim hayatımız boyunca o kadar çabalıyoruz ama birileri en kolay yoldan bizimle aynı mesleği yapmaya çalışıyor. Biz safız galiba 😂

X