İkizlerle Yeni Hayat

Kızlar,benim bebişlerin birinin yanağında şişlik var diğerine göre nedendir acaba?bugün doktora gidicez, böyle bişey yaşayan yada duyan var mı? tükürük bezleriyle alakalı yazıyor nette,bakalım hayırlısı,inşallah önemli bişey yoktur...
Nette fazla araştırmamak lazım. Evhamdan başka bir işe yaramıyor. Geçmiş olsun inşallah bir şey yoktur. Iyi haberlerini bekliyoruz.

Nette fazla araştırmamak lazım. Evhamdan başka bir işe yaramıyor. Geçmiş olsun inşallah bir şey yoktur. Iyi haberlerini bekliyoruz.
Sağol canım, doktor pek anlayamadı,doğuştan da olabilir büyüdükçe geçebilirde dedi, plastik cerrahı tavsiye etti bakıcaz artık

Slm herkese.. 23 ağustosta 30+2 haftalik ken rahmim tamamen açıldığı için doğum yaptım. Kızım 1960 gr oğlum 2040 gr doğdu. Bugün 17 gün oldu hala kuvezdeler. Çok şükür ikisinin de sağlık problemi yok.sadece haftaları küçük olduğu için emme refleksi çok gelişmemiş. Bu gün kızımı Emzirme ye başladım bi kaç güne çıkar dediler. Eve geldiğinde ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Slm herkese.. 23 ağustosta 30+2 haftalik ken rahmim tamamen açıldığı için doğum yaptım. Kızım 1960 gr oğlum 2040 gr doğdu. Bugün 17 gün oldu hala kuvezdeler. Çok şükür ikisinin de sağlık problemi yok.sadece haftaları küçük olduğu için emme refleksi çok gelişmemiş. Bu gün kızımı Emzirme ye başladım bi kaç güne çıkar dediler. Eve geldiğinde ne yapacağım hiç bilmiyorum.
Haftalarına göre maşallah kiloları ne güzelmiş. Evde daha çabuk büyüyüp geliştiğini söylüyorlar. Inşallah ikisini de en kısa zamanda eve götürürsünüz.

Hayırlı olsun bebekleriniz benimde 28 gün kalmışlardı. Eve geldiklerinde önceliğiniz onlara kilo aldırmak Olmalı. Emme durumlarına göre sizden emebilirlerse çok rahat olur. Ama emmiyorlarsa ilk başlarda kendinizi üzmeden sağarak vermelisiniz. Kilo aldıkça çeneleri güçlenecektir. O zaman emzirme denemesi yapmak daha kolay olacaktır.

Kızlar bu bebek bezi geçişlerini nasıl yaptınız yani numara olayını,biz prima kullanıyoruz yeni doğan,2-5 kg
2 numarası da 3-6 diyor,birde 2 numara sızdırıyormuş geçişlerde nasıl yapsak ki bilemedik...

Kızlar bu bebek bezi geçişlerini nasıl yaptınız yani numara olayını,biz prima kullanıyoruz yeni doğan,2-5 kg
2 numarası da 3-6 diyor,birde 2 numara sızdırıyormuş geçişlerde nasıl yapsak ki bilemedik...

Benim yıllar önceki tecrübem şu, iyi marka olduğunu düşündüğüm için prima odaklı gittim ama aynı sızdırma durumu bizde de oldu. Ben molfix ve canbebe denedim bez olarak çok daha iyi performans aldım. Bezden memnun değilseniz marka değiştirip başka markalara şans vermek de iyi oluyor.

Ben hiç aralıklara takılmadım. Bizimkilerin durumuna göre hareket ettim. Bacaklarında lastik izleri çıkmaya başladığında bezin numarasını değiştim. Ama tabi rahatsız edecek boyutta olmalı. Benimkiler 3,5 aylık 1 aya yakın 4 numara(7-18kg) kullanıyorum. Halbuki daha 7 kilo bile değiller:)) herhangi bir sızdırmada olmadı. Molfix kullanıyorum gittigidiyor dan 320 adet bezi(8*40) 125TL ye aldık. Sonuçta ikiz Bakıyoruz Boşa masrafa gerek yok. Tabi bez bizimkilere pişik yapmadı. Kimi bebeğe o marka bez yaramayabilir. Birde artık bende gece bez değiştirmiyorum Böylece bezler daha uzun gidiyor.

Kizlar şu agri denilen durum nasil bişiy..

dun gece hic uyumadim desem yeridir. Karnim sem sertti ve kasiklarim agriyodu. Öyle gelip giden seklinde değilde surekliydi. Yattim olma di, sağa döndüm olma di, sola döndüm olmadi,kalktim gezindim yine olmadi, sonra bi uüşüme geldi ayagima çorap giyip öyle yattim. Bugünde sadece karin agrisi var, karin sertleşmesi yok. Bide sağ kasigim daha çok agriyo, alttaki bebis orda diye fazla olduğunu dusunuyom..
Acaba bu durum önemli mi, arasammiki Dr un, yatiyorum şuan, hic birşey yap adim bugün.

dun gece hic uyumadim desem yeridir. Karnim sem sertti ve kasiklarim agriyodu. Öyle gelip giden seklinde değilde surekliydi. Yattim olma di, sağa döndüm olma di, sola döndüm olmadi,kalktim gezindim yine olmadi, sonra bi uüşüme geldi ayagima çorap giyip öyle yattim. Bugünde sadece karin agrisi var, karin sertleşmesi yok. Bide sağ kasigim daha çok agriyo, alttaki bebis orda diye fazla olduğunu dusunuyom..
Acaba bu durum önemli mi, arasammiki Dr un, yatiyorum şuan, hic birşey yap adim bugün.
cnmm yakın çevremden biliyorum bu belirtiler gebelerde idrar yolu enfeksiyonundada olabilir bir doktora git derim ben idrarına bak bakalım bulanıkmı

Haftaya Dr kontrolüm var. Tamam WC ye gidince rengine bakarim.
son aylarda sık sık geçirdiğim için biliyorum bahsettiğin belirtilerin hepsini yapabiliyo şeffaf bir bardağa idrarını yaparsan daha iyi anlarsın cnm regine bulanıklığına içinde beyaz parçalar varmı die bak bakalım

Ben uzun zamandır hep aynı şikayetleri çekiyorum. Bebekler büyükçe rahime baskı yapıyor diye düşünüyordum. Idrar testleri arada yapılıyor enfeksiyon falan çıkmadı ama son durum ne ben de bilmiyorum.

X