İkizlerle Yeni Hayat

Bende ikiz bebeklerini bekliyorum inşallah cumartesi kucgima alacagim sizin aranıza katılacağım bir tnede 6 yaşında kızım var şimdi bir kız bir erkek geliyor hem çok heyecanlıyım hem korku var çok karışık duygular yaşıyorum sizlerin yazdıklarımı okuyunca çok zorlanacagim gibi geliyor inşallah uslu bebekler olurlar

Insanların lafları hiç bitmez. Onun için kafaya takmamak en iyisi. Ben kendi adıma çocukları ilaçtan uzak yetiştirmeye çalışıyorum. Çok şÜkür fitil kullanmak zorunda kalmadım ateşleri olduğunda üzerlerini çıkarıp Islak bezle serinletmeye çalıştım. Ama tabi takibide bırakmamalı. Bu nedenle yoğun bakım çocuk doktorumuz her şeye ilaç yazıyor diye doktorumu değiştirmek istiyorum. Damla konusunda da aynı kararlılığı sürdürmeye çalıştım. Gazları da artık kendileri çıkarmaya başladılar gibi.
Mama konusunda ise malesef çok fazla yol katedemedim. Sütüm ikisine de yetmedi ama genede yarı yarıya süt alıyorlar buna da şükür. Emziremiyordum. Biraz serpilince kızlar meme konusunda ısrarcı oldum. Aldılar çok şükür. Şimdi birinin dikkati dağılmaya başladı memeyle oynuyor konuşmaya çalışıyor. Ona çözüm üretmeye çalışıyorum. Oyun Halısı ve dönence çok işimi görüyor. Tavsiye edebilirim. Ellerine oyuncakları veriyorum. Tutsunlar diye. Uyku eğitimi konusunda yataklarında sallanmadan uyusunlar diye çalışıyoruz. Onda da az biraz yol katettik. Ama bi günleri bi günlerine uymuyor. 3 aylıklar bizimkiler 4,5-5 aylıkken uyku eğitimi verilebilir diye duymuştum. Katı gıda için hazırlık yapmadım. Dönemde taze ne varsa onu vermeyi düşünüyorum şimdilik. Ama bu konuda beyin Fırtınası yapılabilir.

İnan başkalarına çoğu kez teslim oldum sırf sussunlar diye baktılar çocuklar yine ağlıyo bu sefer aç dediler psikolojim boxuldu başka başka doktorlara götürüp gelişimlerine baktırdım sonuçta iki tane yetmeyebilir ama birkaç kez verdim mama çocuklarım gaz doldu neyseki doktorum uzun güzel sözleriyle anne sütüne dvm burda daga önce sorulmuş tek anne sütüyle besleyen varmı diye çok şükür ben besliyorum bilgi isteyenler tüm olumsuz etkilere rağmen su çok önemli diyolar ya evetki ben nırmaldede çok içerim ama şuan 4-5 litre içiyorum birde solgar marka hap içiyorum onunda etkisi var yemek yemek düzenli uykuda önemli ama ben ne yiyorum nede uyuyorum umarım herkesinki mama takviyelide olsa 6 ay emer
Oyun halısı hangi marka ikisi birlikte yatıyormu dönenceyide onamı taktın

İnan başkalarına çoğu kez teslim oldum sırf sussunlar diye baktılar çocuklar yine ağlıyo bu sefer aç dediler psikolojim boxuldu başka başka doktorlara götürüp gelişimlerine baktırdım sonuçta iki tane yetmeyebilir ama birkaç kez verdim mama çocuklarım gaz doldu neyseki doktorum uzun güzel sözleriyle anne sütüne dvm burda daga önce sorulmuş tek anne sütüyle besleyen varmı diye çok şükür ben besliyorum bilgi isteyenler tüm olumsuz etkilere rağmen su çok önemli diyolar ya evetki ben nırmaldede çok içerim ama şuan 4-5 litre içiyorum birde solgar marka hap içiyorum onunda etkisi var yemek yemek düzenli uykuda önemli ama ben ne yiyorum nede uyuyorum umarım herkesinki mama takviyelide olsa 6 ay emer
Oyun halısı hangi marka ikisi birlikte yatıyormu dönenceyide onamı taktın
Oyun halısı tiny love aldım. İkiside sığıyorlar. Onu genelde park yatağa koyuyorum. Kendi beşiklerinde de dönence var. Dönüşümlü olarak kullanıyoruz.

Merhaba arkadaşlar sutum yetmedigi icin mama da veriyorum . Küvezde aptamil kullandiklari icin aptamil ile devam ettim ama aptamil hic icime sinmiyor siz hangi mamalari kullaniyorsunuz hangisini tavsiye edersiniz

Merhaba arkadaşlar sutum yetmedigi icin mama da veriyorum . Küvezde aptamil kullandiklari icin aptamil ile devam ettim ama aptamil hic icime sinmiyor siz hangi mamalari kullaniyorsunuz hangisini tavsiye edersiniz
Bize hastanede evolvia yazmıştı doktor biz onu beğenmedik değiştirdik şimdi aptamil kullanıyoruz memnunuz,anne sütüne en yakın olan buymuş,gerçi her bebeğin bünyesi aynı olmuyor,ikizleri olan bir arkadaşım hepsini denemiş bebelac ta karar kılmış. Hıı bu arada geçen burda bir linkte okudum bebelac kutusundan kurt çıkmış dikkat etmek lazım mama alırken...

pes etme. alışıyolar ben 21:00 de yataga koyup yanlarına yatıyorum emziği atarlarsa geri veriyorum almak istemezse vermiyorum.ilk başta 2.5 saat suruyodu uyumaları simdi en fazla 1 saat suruyor.gerci bu hafta bozuldu oglumun uyku egitimi sunnet ettirdim huyu degişti cocugun.ama devam edicem alışmaları lazım.

Biz ayakta sallıyoruz.uyumazlarsa kucağıma alıyorum beraber uyuyoruz.alışmazlar iyice inşllh.

Merhaba anneler bende aranıza katılmak tecrübelerinizden yararlanmak isterim
Mayıs ta ikiz erkek annesi oldum çok güzel bir duygu ayrıcalık bir okadarda zor yorucu ve sabır gerektiriyor çok pes ettiğim anlarda oldu onlarla oturup ağladığım ama sonra bir gülüşlerine bin kez şükrettiğim anlarda...çocuklardan çok insanlar yordu beni onu yap bunu ver şöyle yap çocuk aç mama ver vs.gibi su ver rezene ver fitil sok yani bazen deliricem diyorum
Neyse ben iki şey sormak istiyorum biri önümüz kış ek gıdaya başlıycaz 6.aydan sonra pürelerle başlanıyor sa şimdi hazırlık yapan varmı nasıl ve neler yaptınız
İkinciside bebekleriniz oyuncakla veya oyun halıyla oynuyor mu
Uyku eğitimi için erkenmi
Hepinize kolay gelsin teşekkür ederim
İkin

Mrb.ben de mayısta doğum yaptım.33 haftalıklardı.sizinkiler kaç haftalık doğdu?
Ben kış için domates konserve yapıp kışın çorba yapmayı düşünüyorum.başka bişey gelmiyo aklıma.

Bende ikiz bebeklerini bekliyorum inşallah cumartesi kucgima alacagim sizin aranıza katılacağım bir tnede 6 yaşında kızım var şimdi bir kız bir erkek geliyor hem çok heyecanlıyım hem korku var çok karışık duygular yaşıyorum sizlerin yazdıklarımı okuyunca çok zorlanacagim gibi geliyor inşallah uslu bebekler olurlar

Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşllh. Şnşllh akıllı uslu çocuklar olurlar.

Biz ayakta sallıyoruz.uyumazlarsa kucağıma alıyorum beraber uyuyoruz.alışmazlar iyice inşllh.
Ayakta sallıyoruz derken nasıl yapıyorsunuz? Beraber yatmayı bende denedim işe yaradıda. Ama benle yatmaya alışırlar diye bıraktım. Bende kucakta popolarına vurup pışpışlayarak uyutuyorum. Ama her gece o uyku terörünü yaşıyoruz.

Ayakta sallıyoruz derken nasıl yapıyorsunuz? Beraber yatmayı bende denedim işe yaradıda. Ama benle yatmaya alışırlar diye bıraktım. Bende kucakta popolarına vurup pışpışlayarak uyutuyorum. Ama her gece o uyku terörünü yaşıyoruz.

Tek tek sallıyoruz yavaş yavaş.genelde uyuyolar o şekilde.ama bazen işe yaramıyo. Biz eşim ben ve kayınvalide baktığımız için bazı günlrr biriyle daha az ilgilendiğim oluyo.o zaman kendimi affettirmek için onu la uyumaya çalışıyorum.

Mrb.ben de mayısta doğum yaptım.33 haftalıklardı.sizinkiler kaç haftalık doğdu?
Ben kış için domates konserve yapıp kışın çorba yapmayı düşünüyorum.başka bişey gelmiyo aklıma.

Doktorlarına da bir sorarsınız ama yaşından önce domates vermiyorlar bugün hastanede beklerken hastane gazetesinde okudum. Alerjik olabiliyor. Bizim oğlanı kıpkırmızı ediyordu domates.

Kaçıncı haftaya kadar progestron kullandınız? Bugün doktordaydım devam dedi doktorum crinone jele. Oysa tüp bebek doktorum 28de keseriz demişti. Tabi kendisiyle bir daha görüşmediğime takibi yapan doktorumu dinlemeyi tercih ederim ama dışarıdan hormon almaktan da çok yoruldum :KK43:

pes etme. alışıyolar ben 21:00 de yataga koyup yanlarına yatıyorum emziği atarlarsa geri veriyorum almak istemezse vermiyorum.ilk başta 2.5 saat suruyodu uyumaları simdi en fazla 1 saat suruyor.gerci bu hafta bozuldu oglumun uyku egitimi sunnet ettirdim huyu degişti cocugun.ama devam edicem alışmaları lazım.

Kaç aylık sünnet ettirdinuz.7 aydan önce yaptirmayin dediler bize 5. Ayimiz bitti beklemedeyim.kolay oldu mu krem surdum uz mu lokal anestezi mi oldu

Kızlar biz eldivenleri çıkaralı 3 gün oldu ama elleri hep gözlerinde mikrop kapar mı acaba?

Merhaba sünnet mevzusu bizimde gündemde buyuk oglum (5,5 yasında) daha olmadı. Canı da cok tatlı nasıl Yapicaz bilmiyorum onunkini. Bu nedenle minikler büyümeden yaptıralım diyoruz buyuk icin seneye düşünüyorum. Iki bebeği birden yaptırmak zor olmaz mı? 3 gün arayla mı yaptırmak mantıklı olur acaba? S Sine_sin neden 7. Ayı beklemek gerekiyormuş?

Doktorlarına da bir sorarsınız ama yaşından önce domates vermiyorlar bugün hastanede beklerken hastane gazetesinde okudum. Alerjik olabiliyor. Bizim oğlanı kıpkırmızı ediyordu domates.

Hiç düşünmemiştim.söylediğin iyi oldu.zaten yaşlarına girince yeni domateslet çıkıyo

X