İkizlerle Yeni Hayat

Rica ederim.yardımcı olıyosak me mutlu bize. Ben de bebklerin haastane çantasını erkenden hazırlamıştım.ama malesef kullanmak nasip olmadı.bebekler kuvöze girince gerisingeri eve getirdik valizi.o yüzden neler çok lazım olur bilemiyorum ama birisinden battaniyeui bol koyun yere düşüyo ya da kusuyolar kirleniyo diye duymuştum.
Ben küvezden çıktıklarında 1 gece hastanede kalmıştım. Hemşirelerin eşliğinde baktık. O zaman en çok kusmalarından dolayı kıyafet sıkıntısı yaşadık. Önlük alabilirsiniz. 10lu 5 li Takımların içinde de oluyor önlükler.

Uykuya dalamama durumu bizde de var. Birde uyku eğitimi verelim dedik ama çok zor. Yatağa yatırınca ağlıyorlar:KK43:
pes etme. alışıyolar ben 21:00 de yataga koyup yanlarına yatıyorum emziği atarlarsa geri veriyorum almak istemezse vermiyorum.ilk başta 2.5 saat suruyodu uyumaları simdi en fazla 1 saat suruyor.gerci bu hafta bozuldu oglumun uyku egitimi sunnet ettirdim huyu degişti cocugun.ama devam edicem alışmaları lazım.

kızlar bebeklerinde bas cevresi buyuk olçulen ve beyin usg cektiren oldumu? benim kızımın 3. ay da 42 cm di dr beyın usg istedi.dün cketirdim.subdural mesafede genişleme yazıyor.çocuk nörolojisi arastırıyom götürcem.

pes etme. alışıyolar ben 21:00 de yataga koyup yanlarına yatıyorum emziği atarlarsa geri veriyorum almak istemezse vermiyorum.ilk başta 2.5 saat suruyodu uyumaları simdi en fazla 1 saat suruyor.gerci bu hafta bozuldu oglumun uyku egitimi sunnet ettirdim huyu degişti cocugun.ama devam edicem alışmaları lazım.
Geçmiş olsun. Huyları büyüyene kadar çok değişecek gibi. Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz onlardan.

kızlar bebeklerinde bas cevresi buyuk olçulen ve beyin usg cektiren oldumu? benim kızımın 3. ay da 42 cm di dr beyın usg istedi.dün cketirdim.subdural mesafede genişleme yazıyor.çocuk nörolojisi arastırıyom götürcem.
Ben götürdüm çocuk nörolojisine. Küvezde kalmalarından ötürü önlem Amaçlı görünmemizi istemişti doktorumuz. Ama gittiğimiz dr 6. Ayda görmek istedi ve normal buldu o an için.

Normalde bizimde öyle 2cm fark vardı. Son ölçümde Eşit ölçtüler. Kiloları Arasında da 200 gr fark var. Birinin yüzü toplu. Karakter farklarıda var tabi

Bizde de karakter farkı çok bariz.biri çok sakin.diğeri tezcanlı.acıktı mı süt ağzına değmeden sustıramıyoruz.diğeri de garibim ağzıyla emme hareketi yapar.ordan anlıyoruz acıktığını.

Bizde de karakter farkı çok bariz.biri çok sakin.diğeri tezcanlı.acıktı mı süt ağzına değmeden sustıramıyoruz.diğeri de garibim ağzıyla emme hareketi yapar.ordan anlıyoruz acıktığını.
Aynen:))) ama ikisininde ortak yönü Açlığa kesinlikle gelemiyorlar. Biberona saldırışlarını görseler vah vah aç bırakıyorlar bu garipleri derler:))

Aynen:))) ama ikisininde ortak yönü Açlığa kesinlikle gelemiyorlar. Biberona saldırışlarını görseler vah vah aç bırakıyorlar bu garipleri derler:))

Ya evet.ben çok üzülüyorum o hallerini görünce.bi de emerken hık hık diye ses çıkarmıyo mu bitiyorum ona.

Merhaba anneler bende aranıza katılmak tecrübelerinizden yararlanmak isterim
Mayıs ta ikiz erkek annesi oldum çok güzel bir duygu ayrıcalık bir okadarda zor yorucu ve sabır gerektiriyor çok pes ettiğim anlarda oldu onlarla oturup ağladığım ama sonra bir gülüşlerine bin kez şükrettiğim anlarda...çocuklardan çok insanlar yordu beni onu yap bunu ver şöyle yap çocuk aç mama ver vs.gibi su ver rezene ver fitil sok yani bazen deliricem diyorum
Neyse ben iki şey sormak istiyorum biri önümüz kış ek gıdaya başlıycaz 6.aydan sonra pürelerle başlanıyor sa şimdi hazırlık yapan varmı nasıl ve neler yaptınız
İkinciside bebekleriniz oyuncakla veya oyun halıyla oynuyor mu
Uyku eğitimi için erkenmi
Hepinize kolay gelsin teşekkür ederim
İkin

Ay bir an için gözümün önünde canlandırdım nasıl şirin göründüler :) Allahım inşallah ben de o günleri görebilirim sağlıkla.

Merhaba anneler bende aranıza katılmak tecrübelerinizden yararlanmak isterim
Mayıs ta ikiz erkek annesi oldum çok güzel bir duygu ayrıcalık bir okadarda zor yorucu ve sabır gerektiriyor çok pes ettiğim anlarda oldu onlarla oturup ağladığım ama sonra bir gülüşlerine bin kez şükrettiğim anlarda...çocuklardan çok insanlar yordu beni onu yap bunu ver şöyle yap çocuk aç mama ver vs.gibi su ver rezene ver fitil sok yani bazen deliricem diyorum
Neyse ben iki şey sormak istiyorum biri önümüz kış ek gıdaya başlıycaz 6.aydan sonra pürelerle başlanıyor sa şimdi hazırlık yapan varmı nasıl ve neler yaptınız
İkinciside bebekleriniz oyuncakla veya oyun halıyla oynuyor mu
Uyku eğitimi için erkenmi
Hepinize kolay gelsin teşekkür ederim
İkin
Insanların lafları hiç bitmez. Onun için kafaya takmamak en iyisi. Ben kendi adıma çocukları ilaçtan uzak yetiştirmeye çalışıyorum. Çok şÜkür fitil kullanmak zorunda kalmadım ateşleri olduğunda üzerlerini çıkarıp Islak bezle serinletmeye çalıştım. Ama tabi takibide bırakmamalı. Bu nedenle yoğun bakım çocuk doktorumuz her şeye ilaç yazıyor diye doktorumu değiştirmek istiyorum. Damla konusunda da aynı kararlılığı sürdürmeye çalıştım. Gazları da artık kendileri çıkarmaya başladılar gibi.
Mama konusunda ise malesef çok fazla yol katedemedim. Sütüm ikisine de yetmedi ama genede yarı yarıya süt alıyorlar buna da şükür. Emziremiyordum. Biraz serpilince kızlar meme konusunda ısrarcı oldum. Aldılar çok şükür. Şimdi birinin dikkati dağılmaya başladı memeyle oynuyor konuşmaya çalışıyor. Ona çözüm üretmeye çalışıyorum. Oyun Halısı ve dönence çok işimi görüyor. Tavsiye edebilirim. Ellerine oyuncakları veriyorum. Tutsunlar diye. Uyku eğitimi konusunda yataklarında sallanmadan uyusunlar diye çalışıyoruz. Onda da az biraz yol katettik. Ama bi günleri bi günlerine uymuyor. 3 aylıklar bizimkiler 4,5-5 aylıkken uyku eğitimi verilebilir diye duymuştum. Katı gıda için hazırlık yapmadım. Dönemde taze ne varsa onu vermeyi düşünüyorum şimdilik. Ama bu konuda beyin Fırtınası yapılabilir.

X