İkizlerle Yeni Hayat

Rota aşılarınıkara siz etmeyin arkadaşlar, oğlumun döneminde bazı anneler yaptırıp bazıları yaptırmamıştı. Yaptırmadan bebekler rota virüsü kaptıklarında hastanede yatmak zorunda kalacak şekilde ciddi atlattılar. Yakın bir arkadaşımın oğlu ise 7 yaşında aynı durumda günlerce hastanede yattı. Rota virüsü Türkiye'de yaygın. Yine son tercih sizin ama epey kötü tecrübeye şahit oldum maalesef :KK43:

Bende doga ardasima katiliyorum. Bende kizimda karasiz kalmistim. Simdi iyikide yaptirmisim diyorum. Sonucta asilarin bi zarari yok, yarariysa cok. Yaptirin bence kafaniz sonrasinda rahat olur

Gündüz ayrı oda da yatıyorlar bazen. Gece herzaman birlikte uyutuyorum. Bizim odada yatıyorlar. Bir arkadaşım kamera hediye etti belki kendi odalarına geçirebilirim. Park yatağa sığmamaya başladılar çünkü.
Bende geceleri birlikte yatiriyorum ama artik sigmiyolar besigin ortasina barikat taptik kafalar carpismasin diye kamera almayi dusunuyorum faydasini gordunmu

Bende geceleri birlikte yatiriyorum ama artik sigmiyolar besigin ortasina barikat taptik kafalar carpismasin diye kamera almayi dusunuyorum faydasini gordunmu
benimkilerde sığmıyorlar. Nasıl bir barikat yaptın? Kameranın faydasını gördüm. Onlar dönencedeyken rahatlıkla mutfağa wc ye gidiyorum yalnızsam. Odalarını ayırdığımda da baya işimizi görecek. Seste aldığı için güzel oluyor.

Peki ne zaman goturdunuz muayeneye. Yenidogan yoğun bakimdaki doktor şart degil rop muayenesi ama yine siz bilirsiniz dedi. Biz de kararsiz kaldik. Netten okuduğum kadarıyla rop muayenesi zor ve acı verici bir muayene benim de içim el vermiyor hic.Biz daha bi doktor belirlemedik. Hic bir muayenelerini de yaptirmadik. Siz bu zamana kadar hangi muayeneleri yaptirdiniz.
Kuvezde kaldiklari icin rop muayenesi sart cunku erken doguyorlar ve damarlar tam gelismiyor bizde 4-5 kez gittij damarlar guzel gelismis simdi 6 ayi doldurunca gidicez , kalca usg, isitme testi , bobrek usg , aylik genel kilo kontrolleri var

benimkilerde sığmıyorlar. Nasıl bir barikat yaptın? Kameranın faydasını gördüm. Onlar dönencedeyken rahatlıkla mutfağa wc ye gidiyorum yalnızsam. Odalarını ayırdığımda da baya işimizi görecek. Seste aldığı için güzel oluyor.
Besigin enlemesine ortaya pikeyi rulo yapip koyuyorum cocuklari capraz yatiriyorum

Günaydın kızlar bizimkiler 6 da uyanıp beslendiler. Gülücükler atıp laf atıyorlar bize. Biri uykuya geçmeye Çalışıyor diğer aguuu da aguuu uyumuyor. Ikiz bebeklerin zorluğu aynı şekilde hareket etmemeleri bence. Biri uyuyorsa biri uyumayabiliyor:KK43:
Bizimkilerde sabah 5-6 da mamaya kalkiyorlar sonra uykuya daliyorlar 7-7,5 gibi uyanip 1 saat kendi kendilerine besikte oynuyorlar sonra bi bakmisim uyumus kalmislar

Alt açmada nasıl oluyor ikisi birden mi.yoksa o da file görevi görmüo mu.
Bizim park yatağın kenarında dikdortgen ici plastik kenarları metal bir parça var. Kaldırıp yatağın uzerine koyuyorsun, bebeğin altını değiştiriyorsun. Cok işlevsel degil birsey degil, ilk cocuğumda da kullanmamıştım bunlarda hic kullanmadım. Bende onu soktum zaten fermuarliydi. Bizim banyoda kuvet var Bebek kuvetini buyuk kuvetini icine yerleştirdikten sonra alt açma aparatini üzerine koyuyorum. Böylece kuvetin üzerinde saglam bir zemin oluyor bir elimle bebeği destekliyorum biriyle sabunlayip su dokuyorum, cok ayrıntılı bir Yikama olmuyo tabi. Hergün yıkadığım icin sorun olmuyor. Oturur olsalar daha kolay yıkanır tek basına. Daha 3 ayımız var onun icin. Sizin 1,5 kaldı herhalde 6 aya:)

Gece uyku tutmuyor tam uykuya dalacakken benimkiler uyaniyor.geç saatte uykum geldiğinden sabaha doğru uyanmak zorlaşıyor. Sabah 6 da pilim bitiyor elim kolum kalk micak derecede bi uyku. Düzen kuramadik. Perisanim. Yatti niz mi uyuyor musunuz kaç gibi yatıyorsunuz
Bebekleri uyutmaya başlamadan kendinize bir ılık süt filan hazırlasanız ya da sizi rahatlatıp uyutacagini bildiginiz birsey, yoğurt da olabilir. Bizimkiler 10:30-11:00 de yatıyor ama ben 12 bazen 12:30 da yatar yatmaz uyuyorum. Bazı insan yorulunca uyuyamaz sizinkide oyle olabilir mı? Uyudukların hemen bi duş filan alsanız . Aklıma bunlar geldi ama ins. Ise yarar. Allah cümlemize kolaylık versin :)

Bende gece sağmayı yeğliyorum. Çünkü uykuları açılıyor benimkilerin. Milletinki memede dalar benimkiler memede uyanıyor. Tabi süt sağ besle derken uyku kaçıyor.
Biz gece mamayı bayadir vermiyoruz hep emziriyorum cunku gece süt daha cok oluyor. Birde serde tembellik var kalk mama yap usendim o nedenle yanıma yatırıyorum yatarak emziriyorum. Bir yandan uyukluyorum:) genelde uyanmadan mizildaninca yataklarından aldığım icin cocuklarda cok uyanmadan emip uykuya devam ediyorlar. Ilk uyuturken memede uyutmayi başaramadık henuz.

Biz gece mamayı bayadir vermiyoruz hep emziriyorum cunku gece süt daha cok oluyor. Birde serde tembellik var kalk mama yap usendim o nedenle yanıma yatırıyorum yatarak emziriyorum. Bir yandan uyukluyorum:) genelde uyanmadan mizildaninca yataklarından aldığım icin cocuklarda cok uyanmadan emip uykuya devam ediyorlar. Ilk uyuturken memede uyutmayi başaramadık henuz.
Bebeği duz yatırıp memeyi o şekilde ağzına sokup emzirdiginde sütun kulağına gidip iltehap yapma olasılığı var kucağına alıp emzirme bence

Bebekleri uyutmaya başlamadan kendinize bir ılık süt filan hazırlasanız ya da sizi rahatlatıp uyutacagini bildiginiz birsey, yoğurt da olabilir. Bizimkiler 10:30-11:00 de yatıyor ama ben 12 bazen 12:30 da yatar yatmaz uyuyorum. Bazı insan yorulunca uyuyamaz sizinkide oyle olabilir mı? Uyudukların hemen bi duş filan alsanız . Aklıma bunlar geldi ama ins. Ise yarar. Allah cümlemize kolaylık versin :)
Süt hiç sevmiyorum hamile likte bile icmedim.keşke sevsem.ii gclr cayi aldım humananın bir de rezeneli çay larinda n var da içmeyi unutuorum bi deneyim teşekkür ler.uyuyamak çok kötü oluo vücut dinlenemiyor yorgunluktan da olabilir

Yatarak emzirmen banada pek doğru gelmedi canım özellikle gece. Tehlikeli biraz. Özellikle eşin sizi izlemiyorsa. Bende gün boyunca bazen kucağa bile almadan uyuyan bebelerin akşam uyuturken neden direndiklerini anlamıyorum:/

X