- 19 Şubat 2015
- 76
- 20
- 36
Gerçekten zor eşim öğretmen tayinimizi memlekete istedik annem gelip yardım etsin diye ama şimdi de gelemem diyor haklı olarak ben onlardayım şimdilik ev tuttuk yakında eşimle tek kalacağız şimdiden ne yapacağımı düşünüyorm :-( RABBİM yardımcımız olsunŞu an annemlere ziyarete geldim ama ağırlıklı olarak eşimle birlikte bakıyoruz. Annem şehirdışında kayınvalide bakamam dedibakalım ne yapacağız
Yetmiyor deme ya denemeye çalış inşallah bollaşır. Öyleyse bir kerede iki göğsünüde birine veriyorsun. O da mantıklı aslında inşallah doyurabiliriz prenseslerimizi sizinde ikisi kızdı de mi?Her öğün biri süt alırken diğeri mama alıyor. Sütüm ikisine yetmiyor maalesef:/
Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Dinlenemeyince süt olmuyor. Evet eskiden bi memeyi birine bi memeyi birine yapıyordum ama memelerinden Eşit ml süt gelmiyor ne Kadar'a tamamlamam gerektiğini bilemiyorum o zaman. Şimdi iki göğüsü birine verince doyana kadar emiyor biri diğeri de biberonla mama alıyorYetmiyor deme ya denemeye çalış inşallah bollaşır. Öyleyse bir kerede iki göğsünüde birine veriyorsun. O da mantıklı aslında inşallah doyurabiliriz prenseslerimizi sizinde ikisi kızdı de mi?
Bebek şekeri dediğiniz buzdolabı süsü mü? Açıkçası ikizler için çok model yok yani ben bulamadım pek. Benimkiler tek yumurta ikizi. Tekli beğendim bir kız çocuğu biblosu. Ondan iki tane koydurup kendim oluşturdum yeni model:)Merhaba arkadaşlar ben bebek şekeri yaptırmak için bi türlü kara veremedim ikizler için uygun bişey bulamadım sizler neler yaptınız fikir verirseniz çok sevinirim
Neler yedim neler denedim.olmadi.simdi yazliktayiz bebelerde cok sevdi burayi birazda buyuenin etkisiyle artik uykularimiz daha uzun daha derin.dolayisiyla anne de daha uzun ve derin uyuyor.eskiden gunde 5 defa falan mama verirdim bugun masallah daha ilk mamayi yaptim oglus istemedi kiz yedi.sozun ozu hicbisey yemesende o sut suyla uretiliyor dinlenmek ve uyku oldumu sut kendiliginden geliyorYemediğim içmediğim şey kalmadı. Dinlenemeyince süt olmuyor. Evet eskiden bi memeyi birine bi memeyi birine yapıyordum ama memelerinden Eşit ml süt gelmiyor ne Kadar'a tamamlamam gerektiğini bilemiyorum o zaman. Şimdi iki göğüsü birine verince doyana kadar emiyor biri diğeri de biberonla mama alıyor
Bebek cikolatasi yaptirmistim kar3 uzerinde bir kiz ve bir erkek fotosu var ve benim sipalarin adi yaziyordu.minik siselerde pembe ve mavi kolonyalar yaptirdim. P3mbeli mavili kiz ve erkek figurlu bi cikolata daha vardi.ayy birde arkadaslar gelirken kurabiye yaptirmis uzerinde bebekler olan onlarda cok begenilmisti.Merhaba arkadaşlar ben bebek şekeri yaptırmak için bi türlü kara veremedim ikizler için uygun bişey bulamadım sizler neler yaptınız fikir verirseniz çok sevinirim
Kesinlikle katılıyorum size. Ama bazı bünyeler de süt üretemeyebiliyor. Benim akmasa da damlıyor çok şükür bende eskiye nazaran daha az mama veriyorum. Bebişlerimiz sağlıklı olsunlarda gerisi Mühim değil. Ama şunu da anlatmak isterim bir yakınımız doğumunda 2 hafta sonra vefat etti bebeğine kv ve annesi baktı mamalarla büyüdü. Çokta sağlıklı bir bünyeye sahip çocuğu. Ama şu var ki annesinden süt emmesinin haricinde bir ten teması oluyor o duyguyu hiç yaşayamadı yavrucak. Bu nedenle sütlerimiz çok olmasa da ten temasını kurmamız lazım diye düşünüyorum. Bebeklerimizin sağlıklı bir bedenle birlikte sağlıklı bir ruh haline sahip olabilmeleri için. Genel olarak burdaki herkese sormak isterim. Bebeklerinizi aynı yerde mi uyutuyorsunuz yoksa ayrı yerlerde uyutup aynı odaya mı alıyorsunuz?Neler yedim neler denedim.olmadi.simdi yazliktayiz bebelerde cok sevdi burayi birazda buyuenin etkisiyle artik uykularimiz daha uzun daha derin.dolayisiyla anne de daha uzun ve derin uyuyor.eskiden gunde 5 defa falan mama verirdim bugun masallah daha ilk mamayi yaptim oglus istemedi kiz yedi.sozun ozu hicbisey yemesende o sut suyla uretiliyor dinlenmek ve uyku oldumu sut kendiliginden geliyor
40 gün var aramızda sanırım. Benimkiler 2-3 haftadır görmeye başladılar. O zaman iletişime geçmeye başladılar. O zaman dönence de işe yaradı
Hiç belli olmaz her bebek farklıdır. Sizinkiler belki daha erken iletişime geçer. Benim ikizler Arasında bile 1 hafta fark var.Dolu dolu bi 20 hün daha var yani.hayırlısı. allahımsağlık versin inşllh.
Ben tek bebek gibi davranıyorum. Daha once emzirdigim memeyi ikinci bebeğe veriyorum birakinca gazını çıkartıp diğer memeye geçiriyorum. Memeler tamamdan boşalsın diye boyle yapıyorumS a arkadaşlar siz Memenizi nasıl paylaştırıyorsunuz çocuklarınıza ben her birini birine veriyordum yani sağ memem bir kızın sol birinin ama sol memem çok kötü çatlamış Onu emen bebeğim daha zayıf bende değiştirdim siz nasıl paylaştırıyorsunuz
Elbette.benim iki arkadasimda emziremedi birinin sutu olmadi birinin bebesi kabul etmedi ikiside cok saglikli simdi masallah.olmuyorsa da olmuyotduur.cok uzulmemek lazim.ten temasini banyoda veya nasil olsa havalar sicak cocugu soyup kremlerken oymarken falan yapmaya calissinlar.ben gunduzleri ayni yerde aksamlari ayri yerde yatiriyordum.iki gundur geceleri ayni odaya yatirmaya basladim ama geceleri birbirlerini uyandiriyorlar.veya alisik olmadiklari icin bana oyle geliyor.dun gece kizimi emzirirken oglum uyandi mesela.belki o da karni aciktigi icin uyamdi ama ben acaba biz mi uyandirdik diye dusundumKesinlikle katılıyorum size. Ama bazı bünyeler de süt üretemeyebiliyor. Benim akmasa da damlıyor çok şükür bende eskiye nazaran daha az mama veriyorum. Bebişlerimiz sağlıklı olsunlarda gerisi Mühim değil. Ama şunu da anlatmak isterim bir yakınımız doğumunda 2 hafta sonra vefat etti bebeğine kv ve annesi baktı mamalarla büyüdü. Çokta sağlıklı bir bünyeye sahip çocuğu. Ama şu var ki annesinden süt emmesinin haricinde bir ten teması oluyor o duyguyu hiç yaşayamadı yavrucak. Bu nedenle sütlerimiz çok olmasa da ten temasını kurmamız lazım diye düşünüyorum. Bebeklerimizin sağlıklı bir bedenle birlikte sağlıklı bir ruh haline sahip olabilmeleri için. Genel olarak burdaki herkese sormak isterim. Bebeklerinizi aynı yerde mi uyutuyorsunuz yoksa ayrı yerlerde uyutup aynı odaya mı alıyorsunuz?
Öyle yapınca bebeklerin ön süt son süt ü aldıklarını anlayamam diye yapmadım herbirine tek göğüs veriyorm sık sık emzirdiğim için de çatlaklar geçmiyor iki aylık olacaklar ilk emzirmemden bu yana çekiyorm bu acıyıBen tek bebek gibi davranıyorum. Daha once emzirdigim memeyi ikinci bebeğe veriyorum birakinca gazını çıkartıp diğer memeye geçiriyorum. Memeler tamamdan boşalsın diye boyle yapıyorum
Canım geçmiş olsun benimkilerde on gün küverzdw kaldılar sıcak su ve sabunla masaj yap sağarken de yavaş yavaş masaj yap süt kanalların açılsın yoksa mastit olursun bir de memelerini temiz tut kuru tut çatlak oluşmasın Ben çok çektimBenim Bebisler kuvezde . Süt sagip goturmem lazim ama sagdigimda da bir saat boyunca ancak 50ml geliyor. Diger taraftan goguslerim koltukaltlarima kadar sertlesmis . Ne yapacagimi şaşırdım
Ben rotayı yaptırdım. Kolay bir aşı ağızdan damlatıyorlar. 3 ve 5. Ayda Yapılıyor. Ben gece emziremiyorum çünkü ne kadar emdiklerine emin olamıyorum. 95 ml ye geçtik. Birini emzirirken diğerine eşim mama veriyor. Bizde de kaka sorunu var. 2 günde 1 kaka yapıyorlar. Bu arada Kayın valide gece beslenmelerinin Arasını aç diyor ama ben hala 3 saatte 1 kalkıyorum
Benimde cok olurdu ilk cocuğumda. Sıcak su torbası koyarak care buldum. Sıcak acıyor gercekten, bir de arkadasa söylemiş masaj yap sağlarken, makineler bebekler kadar iyi cekemiyor ondan oluyor muhtemelen. Gece de kalkıp sagmani öneririmBenim Bebisler kuvezde . Süt sagip goturmem lazim ama sagdigimda da bir saat boyunca ancak 50ml geliyor. Diger taraftan goguslerim koltukaltlarima kadar sertlesmis . Ne yapacagimi şaşırdım
Aynı benimkilerde önce yeşil biraz sert sonrasında sarı kaka oluyordu geçen hafta bende anlayamıyorum neden oluyor diye.Sevindim kolay asi olmasina ates falan yapmaz ins.benimkuler masallah iyi kilo aldilar o yuzdende biraz rahat davraniyom ben geceleri uyandirmiyom.benimkiler her gun yapardi simdi iki gunde bir yapmaya basladilar birde iki renk kaka yesillu sarili neden acaba? Hasta olsalar yemezler uyumazlar aglarlar hep diyolar oyledie ins dr a gotumedim
Yesil kaka usutme gostergesiymis.ciddi bisey degil bebeler az cereyanda kalsalar yesile donermis.pembe de susuzluk belirtisiymis aklinizda bulunsunAynı benimkilerde önce yeşil biraz sert sonrasında sarı kaka oluyordu geçen hafta bende anlayamıyorum neden oluyor diye.
Canım benim sütüm 1 ay oldu hala yok, sen şükret sütün varda biberonla bile olsun anne sütünle besliyosun yavrularını ben 2 saate 1 mama veriyorum ne yaptıysam gelmedi bir türlü sütümA.s. bebişlerim 2 aylık. Şu ana kadar sadece anne sütü verdim. Ama şu anda başa baş gidiyoruz. Her an yetmeyebilir. Ama ben makinayla çekiyorum sütü biberonla veriyorum. Çok nadir emiyolar. Bi ara sadece emzireyim makinayı bırakayım dedim. Nerdeyse sütüm kesiliyodu. Sonra eski sisteme döndüm. Emzirmeyi çok istiyorum içim gidiyo ama doyuramıyolar kendilerini.zaten artık iyice biberona alıştılar beni beğenmiyolar(((