kesinlikle tek baktığım için kendi düzenimi kurmuş oldum,her işte bir hayır varmış gerçekten,bir ara annem geldi sağolsun kucağa alıştırıp gitti:)Benimkiler de 3 bucuk aylik. Hala gaz problemi yasiyoruz. Onun haricinde bence de ikiz sahibi olmak banbaska bi duygu.
Tek bakmak belki zor olur ama en azindan sizin kuraliniza gore yetisir. Herkes karismaz. Simdi rahat ediyorsundur trkuaz. Benim istedigim gibi olmadi. K.v. vardi 3 ay. Kucaga cok alistilar. Sallanmaya da. Simdi yok ama sıkıntıyı biz cekiyoruz
merhaba ikizlerin hayırlı uğurlu olsun inşallah panik yapma kaç kg doğdular 2kg civarındaki bebekler için prematüre mamaları var onları verebilirsin aptamilin prematil ,bebelacın nenatal isimleri...önce emzir sonra 30-60 kaç yaparsan mama onlar kendi belirler zaten,60 cc ver,bitiriyorlarsa diğer öğünde yine emzir 75cc yap,ayarlarsın,3 saatte bir emzirmeye dikkat et,uyuyorlarsa mutlaka uyandır,bakarsın merak etme,kilo alımları nasıl?aylık kontrole gidince buraya yaz mutlakas a tecrübeli anneler bana yardım edin 29 günlük ikizlerim var şimdiye kadar gündüz meme gece mama veriiyordm ama artık yetmiyor sütüm işin kötüsü mamayı da veriyorm doymuyorlar sizler hangi mamayı kullanıyorsuz ve her seferde ne kadar veriyorsunuz göğüs uçlarım yara oldu resmen 3 gündür ağlıyorm bakamıyorm diye ne olur dua edin
Similac neosure kullanıyorum. Süt ve mamaları ayrı öğünlerde veriyorum.s a tecrübeli anneler bana yardım edin 29 günlük ikizlerim var şimdiye kadar gündüz meme gece mama veriiyordm ama artık yetmiyor sütüm işin kötüsü mamayı da veriyorm doymuyorlar sizler hangi mamayı kullanıyorsuz ve her seferde ne kadar veriyorsunuz göğüs uçlarım yara oldu resmen 3 gündür ağlıyorm bakamıyorm diye ne olur dua edin
kesinlikle tek baktığım için kendi düzenimi kurmuş oldum,her işte bir hayır varmış gerçekten,bir ara annem geldi sağolsun kucağa alıştırıp gitti:)
büyüklerle cidden çok zor oluyor,sallamaya çok meraklılar,bir de klasik cümle ben kaç tane büyüttüm:)
arkadaşlar Allah yardımcımız olsun,Allah dağına göre kar verirmiş,evet çok zor zamanlar geçiriyoruz ama keyifle büyütmeye bakalım,zaman çabuk geçiyor hızla büyüyorlar
bloglardaki ikiz çocuk büyütenlerin cümlesini yazayım mı "tek çocuğa tek elimle bakarım "diyorlar ya,çok hoşuma gidiyordu dogruymuş sanki :) tabii çok aksi çocuk olmadıkça...
burayı gördüğüm çok iyi oldu,erken gıdaya ne zaman geçtiniz deneyimli ikiz anneleri?yavaş yavaş başlasam mı diyorum ama emin değilim
Bende chipolino twix den siparis verdim yarın gelecek.yanyana benimki.onlu arkali olanlarda arkadaki cok kuytuda kalıyor anlamaya baslayinca kavga cikarslm arkadaşlar
ben hala ıkızler ıcın araba almadım.ıkısı yan yanaolanlardanmı yoksa karsılıklı olanlardanmı alsam kafam karısık
sız hangı modelı aldınız memnunmusunuz yardımlarınızı beklıyorum
merhaba arkadaşlar
ikizlerle yeni hayat aslında çok zor ama çok keyifli...biz çok denemelerden sonra 4 ay önce kızlarımıza kavuştuk çok şükür...yazdıklarınızı biraz okudum ilk günler gözümün önüne geldi:) ama geçiyor öyle düşünün...ben tek bakamam diye doğumdan iki ay önce sözde bakıcı ayarlamıştım ama 3 gün çalışıp işi bıraktı,12 günlükten itibaren kendim baktım galiba bakamam diye büyük konuşmuşum
bakıcı olayı çok zor telefonda enaz 50 ,yüzyüze 17 kadınla görüştüm,neyseki sonuncu kadın oldu,sabah 10 akşam 6 geliyor,ben öğretmenim,izim yeni bitti,ama seneye de çalışmayı düşünmüyorum tabii nasip...ben daha çok kızlarla ilgileniyorum o ev işleriyle.ama bulmak cidden çok zor ikizi duyan asla kabul etmiyor,ya da ev işi yapmayı kabul etmiyorlar..aynı anda uyanırlarsa emzirdikten sonra beraber mamalarını veriyoruz değilse çoğunlukla bende...ben ilk başlarda yalnız baktığım için sallamaya falan alıştırmadım, yedirip yataklarına bıraktım,zaten ilk başlarda en geç 3 saatte zorla uyandırıyordum,sonradan değişti tabii...belki birilerinin işine yarar diye yazmak istiyorum
*yatak olarak park yatak aldık şimdilik memnunum
*bez prima premium care kullanıyoruz çok şükür hiç pişik olmadık çok memnunum
*bakım ürünleri sebamed uni baby mustela
*elektronik salıncak aldık bir ay önce uyutmaya çok işe yarıyor aklınızda olsun
*eğer yeriniz varsa mutlaka kurutma makinesi alın,çamaşır as topla işi ortadan kalktı kesinlikle tavsiye ederim
*mama ilk başlarda prematil kullandık,bir ara bebelacın prematüre mamasını kullandık,şimdi sma alıyorum bir ara kabız için humana kullandım prematüre mamaları kilo alımında çok faydalı oluyor aklınızda olsun,maalesef biz de biraz geç başladık
*bebek arabası sunny baby çok hafif bende tavsiyeyle aldım memnunum
*küçük doğdukları için mutlaka prematüre kıyafet alın,sonra arayıp bulmak çok zor oluyor,hastane çıkışları bile çok büyük geldi,uzun süre idil baby prematüre kıyafetlerini giydik bir de kipada bulduk bazı kıyafetleri
*biberon dr browns aldım ,süt sağma makinesi medela mini
*çok kıyafet almayın kalıyor,kızlar şubat sonu doğdu kıyafetler hep büyük geldi kadifeler falan boşa gitti aklınızda olsun hatta kışta olsa hiç kadife almayın :)
aklıma gelenler bunlar,dışarı çıkınca insanların bakışları cidden rahatsız ediyor,bir de ikiz mi tüh tüh vah vahları çok yoruyor,hepsine kulak tıkayın,en zor zamanları gurbette yapayalnız hiç yardımsız geçirmiş biri olarak söylüyorum ki hepsi geçiyor,hiç büyümeyecek sandığım kızlarım büyüyor ,herşey yoluna giriyor,ikiz annesi olmak çok özel çok eğlenceli çok keyifli...bin şükür Rabbime geçen yıl bu zamanlar tedavim yeni başlamışken şimdi kızlarım dört aylık oldular:)
Rabbim hamile olanlara sağlıkla kucaklarına almayı,evlatlarımızı sağlıkla güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin
hepimize kolay gelsin:)
2 Beşik 1 park yatak işimizi GÖRDÜ bizim. Park yatak odamda duruyorAllah saglikla buyutmeyi nasip eylesin
park yatak iki adet mi aldiniz
biz karar veremiyoruz nasil yapalim bir büyüyen karyola alalim diyoruz bir park yatak karar veremedik
Biz 3 aylığı z 2 saatte bir 80-100 arası degisio.benim sorduğum doktorlardan biri ne kadar istiyorsa vereceksin cc hesabı olmaz bunun dedi. Diğeri de 3 saatte 85 cc yi geçirme dedi. Ben istedikleri sürece veriyorum durmu yor lar ki aç olunca oyala ya mi yorumkızlar sadece mamayla beslenen varmı hangı mama ve kaç ml verıyosunuz benımkıler mılupa prematıl kullanıyorlar 3 saat arayla 50 ml yapıyorum sankı doymuyorlar gıbı ama drumuz fazla verme dedı uff kararsızım sızınkıler nasıl?
doktordan doktora değişmesi sinir bozucu. Benimkilere eksik mama verdiğimde mayışmıyorlar:/ agresifleşebiliyorlar. O zaman o ağlamalar inanın dayanılmaz bir hale geliyor. Bazen bütün yöntemleri denememe rağmen susmuyorlar. Allah yardımcımız olsun. Ben mama konusunda standart olmaya çalışıyorum. Her ikisinede Eşit ml veriyorum şu an 85 ml alıyorlar. 5 er 5 er arttırdım tepkilerine göre.Biz 3 aylığı z 2 saatte bir 80-100 arası degisio.benim sorduğum doktorlardan biri ne kadar istiyorsa vereceksin cc hesabı olmaz bunun dedi. Diğeri de 3 saatte 85 cc yi geçirme dedi. Ben istedikleri sürece veriyorum durmu yor lar ki aç olunca oyala ya mi yorum
hayırlı olsun. Bir an önce küvezden çıkarlar umarım.Kizlar 01 temmuzda ikizlerimi dogurdum suan kuvezdeler
Aynı şey bende de var canım Kayın valide bakar sanıyordum. Bakamayacağını söyledi. Annem desen şehirdışında. Kimse ikizlere bakmak istemiyor. Sadece sevmeye insanlar. Bakıcı bile zor buluyorsun. Allah güç versin bizeBu topik de çok güzel ya yazıları biraz okudum acaba bende gorebilcekmiyim o zamanları bide bendede korku var ne anne var ne kaynana gerçi Halamlar var ama biri toruna bakıyor biri çalışıyor şimdiden ileriyi düşünmeye başladım sezeryan olunca kim yardım edecek neyapicam diyee
Doktorum bana 2 aylari dolunca bacak hareketlerini ve kol hareketlerİni yapmaya basla demisti. Bacaklarini icten disa dogru yuvarlak ciziyorum.Kızlar bebeklerinize egzersiz yaptırıyor musunuZ? Yaptırıyorsanuz ne Tür egzersizler?
Arkadasim benimkilere 3 saat ara cok uzun geliyor. Sık sık besleniyorlar. Doymuyorlar mi diye daha fazlasini yapiyorum o zaman da bitirmiyorlar. Nerdeyse 1 bucuk 2 saatte bir besleniyorlar. 4 ayliklar benimkiler ama basindan beri boylelerdikızlar sadece mamayla beslenen varmı hangı mama ve kaç ml verıyosunuz benımkıler mılupa prematıl kullanıyorlar 3 saat arayla 50 ml yapıyorum sankı doymuyorlar gıbı ama drumuz fazla verme dedı uff kararsızım sızınkıler nasıl?
amin hepimize insallah. Biz iki adet aldik bir de arkadasim verdi ucoldu once birini kurduk ilk bir bucuk ay beraber yattilar sonra ayirdim gun icinde ayri yatiyorlar park yatagin buyuk olani yatak odasinda duruyor gece beraber orda yatiyorlarAllah saglikla buyutmeyi nasip eylesin
park yatak iki adet mi aldiniz
biz karar veremiyoruz nasil yapalim bir büyüyen karyola alalim diyoruz bir park yatak karar veremedik