merhaba arkadaşlar
ikizlerle yeni hayat aslında çok zor ama çok keyifli...biz çok denemelerden sonra 4 ay önce kızlarımıza kavuştuk çok şükür...yazdıklarınızı biraz okudum ilk günler gözümün önüne geldi:) ama geçiyor öyle düşünün...ben tek bakamam diye doğumdan iki ay önce sözde bakıcı ayarlamıştım ama 3 gün çalışıp işi bıraktı,12 günlükten itibaren kendim baktım galiba bakamam diye büyük konuşmuşum
bakıcı olayı çok zor telefonda enaz 50 ,yüzyüze 17 kadınla görüştüm,neyseki sonuncu kadın oldu,sabah 10 akşam 6 geliyor,ben öğretmenim,izim yeni bitti,ama seneye de çalışmayı düşünmüyorum tabii nasip...ben daha çok kızlarla ilgileniyorum o ev işleriyle.ama bulmak cidden çok zor ikizi duyan asla kabul etmiyor,ya da ev işi yapmayı kabul etmiyorlar..aynı anda uyanırlarsa emzirdikten sonra beraber mamalarını veriyoruz değilse çoğunlukla bende...ben ilk başlarda yalnız baktığım için sallamaya falan alıştırmadım, yedirip yataklarına bıraktım,zaten ilk başlarda en geç 3 saatte zorla uyandırıyordum,sonradan değişti tabii...belki birilerinin işine yarar diye yazmak istiyorum
*yatak olarak park yatak aldık şimdilik memnunum
*bez prima premium care kullanıyoruz çok şükür hiç pişik olmadık çok memnunum
*bakım ürünleri sebamed uni baby mustela
*elektronik salıncak aldık bir ay önce uyutmaya çok işe yarıyor aklınızda olsun
*eğer yeriniz varsa mutlaka kurutma makinesi alın,çamaşır as topla işi ortadan kalktı kesinlikle tavsiye ederim
*mama ilk başlarda prematil kullandık,bir ara bebelacın prematüre mamasını kullandık,şimdi sma alıyorum bir ara kabız için humana kullandım prematüre mamaları kilo alımında çok faydalı oluyor aklınızda olsun,maalesef biz de biraz geç başladık
*bebek arabası sunny baby çok hafif bende tavsiyeyle aldım memnunum
*küçük doğdukları için mutlaka prematüre kıyafet alın,sonra arayıp bulmak çok zor oluyor,hastane çıkışları bile çok büyük geldi,uzun süre idil baby prematüre kıyafetlerini giydik bir de kipada bulduk bazı kıyafetleri
*biberon dr browns aldım ,süt sağma makinesi medela mini
*çok kıyafet almayın kalıyor,kızlar şubat sonu doğdu kıyafetler hep büyük geldi kadifeler falan boşa gitti aklınızda olsun hatta kışta olsa hiç kadife almayın :)
aklıma gelenler bunlar,dışarı çıkınca insanların bakışları cidden rahatsız ediyor,bir de ikiz mi tüh tüh vah vahları çok yoruyor,hepsine kulak tıkayın,en zor zamanları gurbette yapayalnız hiç yardımsız geçirmiş biri olarak söylüyorum ki hepsi geçiyor,hiç büyümeyecek sandığım kızlarım büyüyor ,herşey yoluna giriyor,ikiz annesi olmak çok özel çok eğlenceli çok keyifli...bin şükür Rabbime geçen yıl bu zamanlar tedavim yeni başlamışken şimdi kızlarım dört aylık oldular:)
Rabbim hamile olanlara sağlıkla kucaklarına almayı,evlatlarımızı sağlıkla güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin
hepimize kolay gelsin:)