İkizlerle Yeni Hayat

Kızlar ben sütümü sağıp öyle veriyorum. Ama son bir kaç gündür biberon ucunu memeye dayayıp öyle emzirmeye çalışıyorum. Işe yarıyor gibi. Arada ucu çıkarıp kendi mememi veriyorum. Her ne kadar dondurma muamelesi yapsalarda:)) denemeye devam. Çünkü emzirme büyük kolaylık. İnşallah bir sonuca ulaşabilirim...

Merhaba arkadaşlar. Sanırım süreç olarak sizden öndeyim o yüzden söylediklerim işinize yayar diye düşünüyorum. Bebeklerim şuan 68 günlükler. 40ına yakın bi anda emme istekleri arttı o besle yatır dönemi bitti bende istiyorlar diye hiç memeden ayırmadım hep mecburiyetten 2sni birlikte emzirdim akşama kdr yatak odamda tek başıma yatağın üstüne birsürü yastıklarda. Hatta öylece uyuturdum yeterki ağlamasınlar çünkü 2sine aynı anda yetişememek büyük bi stresti benim için. Bu emzirmelerin faydası göğüslerim açıldı diyebilirim. Ben evde hergünü böyle geçirirken dışarı çıkma zamanı gelip çattığında bebeklerimi emziğe alıştırmayı atlamış olduğumu fark ettim ve çok zorlandık. Sürekli emmek isteyen ve doyduğunu anlamayan 2 bebek. Mama versek yine emmek istiyorlar emziriyorum bu sefer kusuyırlar fazlasını falan. Tek olunca yetişemiyorum çocuklar kusmuktan kokmuş ev almış başını gitmiş ben birşey yiyememekten sütüm gelmiyor bebekler memeden ayrılmıyor çok zor 1 aydı benim için. Size tavsiyem erkenden emziğe alıştırın. Sonra bebeklerimin sürekli elleri ayakları buz gibi üşüyorlar diye diye meğer sıcaklıyorlarmış onu da geç fark ettim ve tek kat kısa kollu giydirmeye başladım. Vücüt sıcaklığını elle ve ayaklarındaki ter bezlerinden atmaya çalışıyorlarmış.. Sonra bi gün iyi olan bebek bi gün cıyak cıyak susturamıyoruz nazar deyip okuyoruz falan bunlarda büyüme atakları oluoyrmuş. Artık etrafa bakınmaya ve arada emzik tutmaya başlafılar doumayı anlamaya başlafılar. Yataklarıa dönencede aldım oda oyslamaua başladı bazen o zamansızlıkta bunlar bile yetiyor insans. Çünkü 5 dk ğnse memeden kıyameti koparıyorlardı. Açlık zannediyorduk ama sadece kuvvetli olan emme isteğiymiş. Bunun sonucu 1 ayda mama süt karışımından alınan 1400 gram:)şimdi doktor mama verme sadece emzir dedi ama gün günü tutmuyor. Yine verdiğim öğnler oluyor. Ve sütü en iyi güzelce beslenip uyumak yapıyor. Bol suyla. Elimden geldiğinve proteınlı beslenmeye çalışn. Mantık şu önceden kordonla beslediğinz brbeğinizi şimdi sütle besleyeceksnz o sütün içeriği kaliteli beslenmeyle oluyor. Süt çayları hikaye gibi geldi bana.

Bugun kontrolumde nst ye girdim kucuk bikac tane sanci cikti ama insalah onemlu degildir persemb tekrar giricem biri baş biri makat duruyomus kuzular ayrica ciger gelistrici ignemi de oldum bi doz ikinci dozuda gece olucam 12 saat arayla hayirlisi bakalim..

Yaziyi okuyunca kendim yazdim.sandim.bir ayda.aldiklari kilo bile ayni ; )El ve ayaklari biz gibi olunca terden oldugunu öğrenmem iyi oldu ben cocukalri tek citcitli badi ile tutuyirum.simdi esimde eli ayagi buz gibi diyordu söyliyim ona bari.ben emzige alistirdim ama sakinken emmeye alistirdim sanirim kriz ani da kabul etmiyorlar:) benimde hala mama meme diye gidiyor cok isterim bende memede doymalarini her defasinda mamayida lopur lopur goturuyorlar:) evet o bir gun iyi olan bebek.ertesi gun.kotu olunca bizde imana gelip butun aile cocuklara bol bol okuyup tü tü tü yaptik neymis arkadas bu büyüme atağı. Ne zmaanda bir geliyor böyle. Uyku duzenleri nasıl peki

Büyüme ataklarınn dönemleri oluyor bunu nette araştırısanız daha açıklayıcı olur sizn için. Uykuları akşam 9 10 gibi uyutuyorum sabah 5e kdr emmeye uyanıyorlar 2 3 kez. Gündüzde 12 1 gibi uyuyup 2 saat falan uyuyorlar. Doğduklarından beri böyle yaptım alışkanlık oldu gibi birşey. Mesela akşam 9dan sonra kaparım ışıkları oradan anlıyorlar uyuyacaklarını. Sabahta gün aydınlannca kalkıyorlar.
Ben artık kanaat getirdm ki bi süre ne misafir ağırlıcam ne misafir olucam dışarıyada eşim gelince çıkabiliyoruz. Bebekler büyüyene kdr evdeki düzenimi yürüteceğim. Menlekete gittgmızde yada cocuk baskasnn eline geçtiğinde hemn düzeni bozuluyor. Etrafmdskiler çok gelip sevmek istiyolar ama benm ne evden çıkasım var ne sevdiresim.

Düzen kurabilmen cok güzel ya da senin bebişler uyumlu bebis.biz gece 12 ile 6 arasi sadece tek bebek icin 2-3defa kalkiyoruz.ikisi ayni anda uyanmadiginda bu olay 4-5 oluyor. Sabah 6dan sonra 12-1 e kadar uyutabilirsem ne ala

Elhamdülillah uyumlular. ihtiyaçlarını görünce hiç sorun çıkarmıyorlar ama biz bazen ihtiyacının ne olduğunu anlamakta gecikiyoruz ve ben yetişemediğim için sorun yaşıyorum yoksa eşimle baya baya otuttuk dillerinden anlamaya başladık. Mesea gazı olduğunds mızmızlanarak ağlıyor acıktığında hırslı ağlıyor keyiften olduğunda ağlar gibi yapıyor:). 3 ayydan sonra rahatlarsın diyorlar ya az çok herkezin süreci bu sanırım.

Benimkiler in bir düzeni yok malesef.uykulari gelince uyuyorlar saatleri belli değil. Ama akşam 9 10 civarı oluyor genelde.1-3-5-7 civarı kalkiyorlar.ayni anda biri anlayınca diğeri de hemen uyanıyor annemle bakıyoruz. Sütü sagip veriyorum o daha kolay gelio bana ne kadar yedikleri ni görüyorum. Gündüz emzirince de tam cekemiyor lar ya da süt gelmiyor arkasından verdiğim 100 cc mamayi yiyorlar.acaba tam cekememekten mi.uykulari için bizim alıştırma mız mi gerekir nasıl yapıyorsun uz bunu başaran lar. Gündüz de mama vermesem sadece emzirsem sürekli aç geliyorlar uykuya d almıyorlar. Çareyi sağmak ta buldum diyelim 60 cc çıktı 100 e tamamlayıp 40 cc mama veriyorum.sonra 2 saat idare ediyorlar açlık aglamasi olmuyor.acaba yanlış mı yapıyorum. Düzgün danışarak bi doktor bulamadım. Kontrollere devlete gidiyorum kimse düzgün cevap vermiyor hatta hiç cevaplamiyor.

3 aydan sonra gerçekten düzeliyor mu? Ben her gün kendimi telkin ediyorum. Bugünler de geçecek diye. Töbe Yarabbim sen günah yazma gerçekten çok zor bir süreç. Kimseye bir şey anlatamıyorum. Anlamak istemiyorlar. Çok şükür halimize yine bugünlere geldik. Benimkiler Nisan doğumlu 80-85 ml ye tamamlıyoruz. Bazen çok ağlarken bazen sakinde olabiliyorlar. Gece gündüz ayrımını yaptırmak lazım sanırım. Youtube dan Pınar sibirsky nin uyku videolarına bakıyorum. Orda gündüz sessiz ortamda uyutmayın diyor. Gece sessiz olmalıymış. Beyaz gürültü ve yarım kundak yapmayı da tavsiye ediyor. Ama ben yarım kundak yapınca bir kızım aşırı hırslanıyor kolları çıkarmak için. Beyaz gürültü de uyumaya meyilliyseler işe yarıyor gibi. #dayanınikizbebekanneleri :)

Aslında bizimde uyku düzenimiz bu olması gereknde bu bence o saatlerde uynıp beslenip yatıyorlar. Ben geceleri emzirmeye alıştım süt daha çok oluşuyor diye. Aslında biberon daha kolay ama şu bi gerçek ki emerken daha çok süt salgılanıyor. Sağarken olan sütü sağıyorsunuz ama emerken hormonal uyarıda devreye girince hem birikmiş sütü emiyorlar hemde oan devamı oluşuyor. Miktarınız çok hibi. Onların mideleri geçkten küçük. Fazlasını sindirmekte zor olur. Aç kalıcak diye korkmayın kendilerini acıktıklarında öyle bi besletiyorlar ki

benim oğlanlar hıc emmıyor prematıl kullanıyoruz mama olarak su anda 43 gunluk olduk 1 numaraya ne zaman gecmelıyım bılgısı olan varmı yoğun bakımdan cıkarken dr 40.haftadan sonra basla dedı cocuk dr da 3,5 kg olunca dedı kararsız kaldım sizde bu olayı yasayan varmı

Bizde nisan doğumluyuz. Bende umutlarımı 3. Aya bağladım:).. Evet gerçekten kimse bizi anlamıyor. Dışarıya göre hayat bize 2 çocukla laylalom gibi gözüküyor. Akşama kdr oynaşıyoruz gece de pilini kapatıp yatıyoruz zannediyorlar. Artık bünym 1 2 saat uyumaya alışmış ya 3 saati geçince kendiliğimden uyanıyorum. Prematil max 3 kilosan sonra kesliliyor. Ben hipp pre kullundım şimdi hipp 1 combıotık kullanıyorum. Prematili yarm kutuda bıraktım.

Bizde yoğun bakımda kaldık. 0 ile başlayıp 1 e geçmişti 1800 civarında.. 2.500 civarında 2 numaraya geçtik. Çünkü bacaklarında izler oluyordu. Çok fit duruyordu bez. Şu an 2 numaradayız 3700-4000 civarındalar sanırım. Mamaya prematille başladık. 3kg yi geçince neosure similac prematüreye geçirdi doktor.

Allah yavrulariniza uzun ömür versin. Ben de ikizlere hamileyim ve 2 yasinda bir kizim var. Pre mamalar anne sütüne en yakin mamalar. Ben yurtdisindayim ve burda doktorlar Eger emzirmiyorsaniz verebildiginiz kadar pre mama verin diyorlar. Yani bebekler pre ile doymuyorsa 1 numaraya gectiler emzirmeyen arkadaslar.

85 cc yi geçirme haftada 5 cc arttir dedi bi doktor 3 hafta önce. Şimdi 100 e denk geliyor.baska bi doktor da çocuk istediği kadar yer cc fln bilmem ben dedi istiyorsa verecek sin doydugunu bilir demişti. Ben de bazen 120 bazen 60 işte nası denk gelirse veriyorum.bh sefer de az verince ikide bir acikiyor rahat edemiyorlar.tam duyunca 2 saat idare ediyorlar.gundux bugün süt gelmedi sagdigimda 50 cc çıktı toplamda.onu hissedip mi emmiyorlar acaba

Benim çevremdeki ler de bana acıyor ve üzülüyor lar.konu komşu akraba başıma bi felaket gelmiş gibi davranıyorlar. Böyle muamele görmek çok zoru ma gidiyor üzülüyorum. Tamam zor ama moral çok önemli. Ramazanda n sonra tek bakicam yanıma yardimci arıyorum ama ikizi duyan bakıcı da kaçıyor bu nası biseydi r. Halime şükürler olsun Allah çocuklar imiza sağlık sihhat versin gerisi bi şekilde hallolur ins.

Hipp combootik çok memnunuz die çok duydum aldım ama bizimkiler kabiz oldu perisan oldular conformil e döndük bize o ii geliyor ama 2 güne mama bitiyor bez dayanmiyor ankarada olanlar bez uygun nerden alabilirim ya da netten bildiginiz bi site var mi

Aynen cnm ya bana da oyle davraniyolar.bi de oglum var ya benim.
isin cok zor diyenlerden nasil bakcan diyenlerden biktim.gecen pazar disari cikardik gezmeye.biraz moral oldu bana da.normal hayata donmus gibi oldum:))ama donuste kadinin biri ayy nasil bakacaksin deyince tabi moral sifir oldu.
dun de parka gittik.yilda herkes bi bebeklere bakiyo bi ogluma bi de bana.cok komikti.
sizde cikariyomusunuz bebisleri.47 gunluguz biz.esim cok hevesli benim.tabi hazirlanip cikmak zor.ama bana iyi geliyo.gecen hafta yenek bile yedik avm de dun de parkta cay filan ictik.
uyansalar da daldilar tekrar.

Bende çıkmaya çok heves ediyorum ama İstanbul'da havalar çok serin gidiyor çekiniyorum..

Tecrubeli annelerden fikir almak istiyorum, bebek bakim urunleri olarak ne kullaniyosunz dampuan pisik kremi falan ve memnunmusunuzz? Sebamed dusunuyorm bende ama nivea baby yada jonhnsons baby nasil bilmiyorum kullananlar yardimci olursa sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…