Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayy cok tatli:) artik bir yasi beklicez desene.
Anlasilan bu zaman dilimleri ikizler icin gecerli degil. Ben de ikinci donem ise baslarim diye dusunuyordum 6.5 olacaklar. Ama bu gidisle bu sene evdeyim.
Koca mevzusunda burası karışır:)) bendede var aynı modelden. İkizlerin odasını ayırdık. Onların odadaki kanepede yatıyorum. Tek başıma bide. Annemde yok. Oraya gelmiyor. Rahatsızmış kanepe. Gece kızlar ağlayınca koşup geliyor ama o duyana kadar kızlar baya ağlıyor. Daha neler neler ama genede şükür halimize.
2.dönem ben de başlamayı düşünüyorum. 9 aylık olucaklar.inşllh sıkıntı olmaz da başlarım.biraz nefes alırım diye düşünüyorum.
Mrb kızlar aranızda lohusalık depresyonu geçiren var mı?ben hiç bir sorun yokken sürekli ağlamak istiyorum ve çok gerginim evde herkesin kalbini kırıyorum benimle aynı şeyleri yaşayAn oldu mu?ne zaman geçer acaba sanki hiç geçmeyecek gibi
Bende çok ağlıyorum ve insan gormeye tahammulum yokBende kısa süreli olmuştu. İkiz Bebek sahibi olmak yetersizlik duygusunu çıkardı bende. Yetişemiyorum diye ağlıyordum geçiyo ama zamanla. Şimdi ben bir kişiyim bekleyecekler elimden bu kadar geliyor diyorum.
Can'ım mrb hoşgeldin. Ne yaptın kaç aylık oldu seninkiler. Bakıcı neden 3 gün geliyor? Kalan Zaman'da zorlanmıyor musun? Ufak şeyleri dert etme burdaki herkesin sorunu. Geçicek amaKizlar nasılsınız? Belki hatırlarsınız.şükürler olsun kavuştuk yavrularimiza. Ama çok zormus bebek bakmak..
Bunalımdan bahsetmissiniz.. Beni de teselli edin.çok sardim,eşime.. Geçmişe.. Sanki hic gezip tozmadim.balkona bile cikamiyorum
İki yavruma bakınca değişiyor hersey. Ama yorgunluk hiç bitmiyor.
9 aylık olucaklR kismetse şubatta.ve bende 2. Dönem çalışmak istiyorum.. İlerde bu kararından ötürü pişmanlık duymak istemiyorum.ama mutlu anne mutlu çocuklar diye düşünüyor um..
En ufak şeyi dert eder oldum bi de.bu psikolojiden nasıl çıkacağız ben mu çok kötüyüm yanımda destekçi yok diye.3 gün gelen bakıcı ablamiz ve esimle bakiyoruz
Masallah buyumus olacaklar baya. Kime birakmayi dusunuyorsun ise basladiginda. Ben bakiciya birakmayi dusunmuyorum icim rahat etmez. Bi de ikiz bebeklere kimse bakmak istemiyor.2.dönem ben de başlamayı düşünüyorum. 9 aylık olucaklar.inşllh sıkıntı olmaz da başlarım.biraz nefes alırım diye düşünüyorum.
Bizim bakıcı da tek bakmam diyor 2 bakıcı olsa aynen calismaya gerek yok para yetişmez ücretsiz izin alamam öf ki öf. KV ve annem bakıcının yanında durur mu yan çizerler mi hiç bişe belli değil.Masallah buyumus olacaklar baya. Kime birakmayi dusunuyorsun ise basladiginda. Ben bakiciya birakmayi dusunmuyorum icim rahat etmez. Bi de ikiz bebeklere kimse bakmak istemiyor.
En çok belirsizlik yıpratıyor insanı zaten. Bende çalışmak istiyorum ama yabancı birine emanet etme fikri canımı çok sıkıyorBizim bakıcı da tek bakmam diyor 2 bakıcı olsa aynen calismaya gerek yok para yetişmez ücretsiz izin alamam öf ki öf. KV ve annem bakıcının yanında durur mu yan çizerler mi hiç bişe belli değil.
En çok belirsizlik yıpratıyor insanı zaten. Bende çalışmak istiyorum ama yabancı birine emanet etme fikri canımı çok sıkıyor
Kv hiç güven olmuyor. Ona güvenip bakıcı bulsam beni yarı yolda da bırakabilir. Ayaklanmaya başlayınca işler daha da zorlaşacakHiç kimse kendi baktigin gibi bakmiyor bizzat bakıcı da gozlemliyorum kendince dikkat ediyor tabii ama kendi annesi gibi dilinden anlamıyor o kadar hassas olamiyor mesela çocuğu koltuğa yatırmis yanına 2 yastık koymuş ama cocuklar hareketli surunuyorlar düşecegi belli.
Açlık aglamasi uyku aglamasi hepsini biliyorum gaz aglamasi. Kısaca kendin gibi olmuyor hickimse ama şartlar belli ve zor bulunuyor bakan kişi.
Biz zam yaptık mesela gitmesin diye.
Yine de calismaya baslayamiyorum anlattığı.m sebeplerden. Öğretmen olanlar yarım gün ise belki daha rahat bakıcı bulur yanına da kv niz gelir ya da boş günler varsa ders programını nda belki daha kolay olur
Karışık anlatmisim ama bu kadar yazsbildigime sükre diyorum bu kafayla:)
Sagol cevap için dün doktorum banada aynı şeyi söyledi nst de sancım çıkmadı herşey yolunda ama her an degişebilir dedi risk almayalım dedi ikiz gebelik sürprizlerle dolu allah yardımcımız olsunİğneden mi bilmiyorum ama benim biri 2 gün baya hareketsiz kalmıştı.o zaman hastanede yatıyodum.48 saat nst ye bağlı tuttular.hareketsizlik belli bi seviyenin altıına inerse alcaklardı.çok şükür 2 gün sonra normale döndü.ben de 32 haftalık yaptırdım.33 te dğdular.hareketsiz olanın ciğerleri az gelişmişti.kar zarar olsrak bakınca iyi ki yaptırmışım diyorum.bu arada benim de her şey normaldi.hatta doktor çok iyisin diyerek ciğer geliştiriciyi 33.haftaya ettelemişti.ama 32 de bi gün bi kalktım sancım var.bi hafta durdurabildiler.
Kaçıncı haftadaydin bana doktorum yapmadı 34 u geçince kendileri solunumlarini yapabilir ya da ani bişey olursa hemen yaparım dogumu 1 gun durdur maya çalışırım dem8s tiSagol cevap için dün doktorum banada aynı şeyi söyledi nst de sancım çıkmadı herşey yolunda ama her an degişebilir dedi risk almayalım dedi ikiz gebelik sürprizlerle dolu allah yardımcımız olsun
Kizlar nasılsınız? Belki hatırlarsınız.şükürler olsun kavuştuk yavrularimiza. Ama çok zormus bebek bakmak..
Bunalımdan bahsetmissiniz.. Beni de teselli edin.çok sardim,eşime.. Geçmişe.. Sanki hic gezip tozmadim.balkona bile cikamiyorum
İki yavruma bakınca değişiyor hersey. Ama yorgunluk hiç bitmiyor.
9 aylık olucaklR kismetse şubatta.ve bende 2. Dönem çalışmak istiyorum.. İlerde bu kararından ötürü pişmanlık duymak istemiyorum.ama mutlu anne mutlu çocuklar diye düşünüyor um..
En ufak şeyi dert eder oldum bi de.bu psikolojiden nasıl çıkacağız ben mu çok kötüyüm yanımda destekçi yok diye.3 gün gelen bakıcı ablamiz ve esimle bakiyoruz
İyiyim canım ya.şükür 6 bitti.esimde öğretmen öğlen geliyor.ben çok sardim fazlasıyla hemde.kendime yapıyorum biliyorumCan'ım mrb hoşgeldin. Ne yaptın kaç aylık oldu seninkiler. Bakıcı neden 3 gün geliyor? Kalan Zaman'da zorlanmıyor musun? Ufak şeyleri dert etme burdaki herkesin sorunu. Geçicek ama
Bende çalışmayı düşünüyorum ama pek mümkün olmayacak galiba. Tek bakıyorum çünkü. Yek bakıcı iki bebeğe bakmak istemiyor pek. İki bakıcı tutarsamda çalışmamın anlamı kalmayacak. Of kafam çok karışık
Kaç aylık oldunuz ve kim vardı yanınızda?Ben de haftaya. Yalnız kalıcam inşllh.ama çok mutluyum.allahın bi yolunu buldurue diye düşünüyorum.herkes bu dönemde eşine takık oluyo heralde.ben de sürekli geçen sene hep yalnızdım diye sarıyorum eşime.e bem raporluydum o da çalışıyodu.ama hiçbişey bulamazsam niye daha çok gezmedik diyorum:) o yüzden ikinci dönem çalışmak istiyorum.çünkü birileri geldiği zaman havam değişiyo.o zaman rahatlarım diye düşünüyorum.bebeklerimin de sağlıklı bir anneye ihtiyacı var sonuçta.
Kaç aylık oldunuz ve kim vardı yanınızda?
Niye daha çok gezmedik,neden bu şehirden gitmek istedigimde arkamda olmasın..neden neden... Neden daha çok gezmedik,sinemaya daha cok gitmedik...
Bazen güvenip bırakacağım biri olsun çok istiyorum..ama yok..
Bunca yıldır yemekleri karşılığında gorumcemde geldi mevlit temizliği yaptı,sabır çeke çeke..ben niye bu kadar iyi oldum ya.niye kullandirttim kendimi? Bir tek h.sonum hiç benim olmadi
Hazmedemiyorum hiç birşey cok doluyum kızlar ya..bi psikiyatri gitsem iyi olucak biliyorum ama ilaç verecek.başka birşey yok..
Biliyirum geçmişe takılmak hiçbirşeyi geri getirneyecek.. Ama esimi siliyorum kafamdan..sonra üzülüyorum ve yavrularım analı babalı büyüsün istiyorum..
Eşim de o kadar iyi bi insan ki..hakkını kesinlikle odeyemem..o en zor durumda kaç kez kapıdan çıkıp ,döndüm.annesini kaybetti bir de ben yikayayim diye..
Rabbim güç versin.. Çalışmak biraz nefes aldırır belki..daha çok yorulsam da..
Bi de yürüdüğünde daha zor diyor herkes,deli oluyorum.gece 10 kez ayaktayim zaten 5-6 saatlik uykuda. En azından yorulur da uyurlar belki..
Çok yazdım kızlar k.bakmayın.kafanızı nasıl dagitiyorsunuz bi fikir verin bana da.
Masallah buyumus olacaklar baya. Kime birakmayi dusunuyorsun ise basladiginda. Ben bakiciya birakmayi dusunmuyorum icim rahat etmez. Bi de ikiz bebeklere kimse bakmak istemiyor.