İkizlerle Yeni Hayat

Herkese selam sizin bebisler buyumus masalah 6 aylik olmus cogunuz biz 3.5 aylik olduk ek gidaya daha erken bize ama 4. Ayda baslamayi dusunuyorum siz nasil basladiniz neler verdiniz ilk mesela 1 gunluk beslenme programiniz nasil merak ediyorum simdiden ogrenmem lazim tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim hepinize kolayliklar...:KK66:
A.slm canım bizde 3,5 aylığız :) sende mi mama veriyorsun ondan mı erken başlıycaksın?

A.slm canım bizde 3,5 aylığız :) sende mi mama veriyorsun ondan mı erken başlıycaksın?
Evet cnm tamamn mama ile besleniyorz 2 ay emdiler sadece zaten sutum azdi zamanla iyice azaldi emmeyide biraktilar zaten tutmadilar bidah onun icin erken baslamayi dusunuyorm doktormz daha erken dedi ama bakalim arastiriyorm simdiden

Evet cnm tamamn mama ile besleniyorz 2 ay emdiler sadece zaten sutum azdi zamanla iyice azaldi emmeyide biraktilar zaten tutmadilar bidah onun icin erken baslamayi dusunuyorm doktormz daha erken dedi ama bakalim arastiriyorm simdiden
Bende aynı cnm, o yüzden bizde 4,5 gibi başlamayı düşünüyoruz,önce ev yoğurduyla başlanıyormuş arkasından meyve püreleri çorba vs...

Bugün doktor kontrolümüz vardı. Benimkiler düzeltilmiş 5 ay doğum tarihine göre 6,5 aylık oldular. Doktorumuz ek gıdaya başla dedi. Ben düzeltilmiş 6 ayı beklerim diye düşünüyordum. Kafam karıştı.
Birde kızlarımdan birine egzama teşhisi koydu. Onada çok üzülüyorum. Krem kullanacağız 1 hafta. Bakalım ne olacak:KK43:

Egzemaya hiç üzülme.benim birinde de vardı.doktor krem verdi.şampuanını değiştirdi.kremi bi sürmede hiçbi şey kalmadı.Allahın izniyle seninkinde de kalmaz bişey.

Kızlar benimkiler de normal 5 ay ,düzeltilmiş 3,5 aylıklar.6. ayda ek gıdaya başlamayı düşünüyodum ama biri müthiş işyahsız.yani diğeri 120 cc içerken o 70 içiyo bırakıyo.sorun da şu.biberon ve emzik sevmiyo.ağzına değince bıyakk diyo zorla veriyorum.emmiyo da.memeye de aynını yapıyo.o yüzden açlıktan mecburen nefsini köreltcek kadar içip bırakıyo.sonrasında uykusunda ne verebilirsem o.acaba diyorum onu ek gıdaya ek başlatsam mı ?Sizz e dersiniz?

Geçmiş olsun canım inşallah geçer biran önce ,carosatin diye bir ilaç var adını yanlış hatırlamıyorsam sarı olanı egzama içinmiş onu mu kullanacaksın,ek gıda içinde ben bu düzeltilmiş olayını pek anlamıyorum ama doktorun biliyor sonuçta o dediyse geç bence, benim arkadaşım ikizlerine 5,5 aylıkken başlamıştı
Yok canım excipial lipo diye bir krem verdi. Sebamedin hassas ciltler için olan şampuanını kullanın dedi. 1 hafta kullanacağız kremi. Geçmezse kortizonlu bir kreme başlayacak galiba. Bebeklerde yaygınmış.

Gunduz farkli odalarda yatirmaya calisiyorum. Besikte ya da duz yatakta. Pusete de koyuyorum hicbirinde uyumuyorlar. Ev sessiz muzik aciyorum onada agliyorlar ne yapacagimi sasirdim ve hala uyaniklar
Gündüz sessiz bir ortamda uyumamalılar zaten sen işlerini yaparken onlar uyuyabilmeliler. Gece gündüz ayrımını yapabilmeli. Gazı olan bebekler pek uyumak istemiyor. Gaz masajı videolarına bakabilirsin

Kızlar benimkiler de normal 5 ay ,düzeltilmiş 3,5 aylıklar.6. ayda ek gıdaya başlamayı düşünüyodum ama biri müthiş işyahsız.yani diğeri 120 cc içerken o 70 içiyo bırakıyo.sorun da şu.biberon ve emzik sevmiyo.ağzına değince bıyakk diyo zorla veriyorum.emmiyo da.memeye de aynını yapıyo.o yüzden açlıktan mecburen nefsini köreltcek kadar içip bırakıyo.sonrasında uykusunda ne verebilirsem o.acaba diyorum onu ek gıdaya ek başlatsam mı ?Sizz e dersiniz?
Kilo alımları Nasıl? Bende çok kararsızım başlamada.

Benim bebeğim içinde duà edermisiniz çok zor durumdayım 3 aylik hamileyim sağlığına kavuşması için

Yok normalde karşıy dim ama kullandım faydasını gördüm.
Hatta burda bahsettim kv 5 çocuk büyüttü m pudra yla fln dedi.

Calpol de vermeyin fln diolar ama çocuğu en ii annesi tanır ihtiyaç olunca verdim
Pudranın amacı o bölgeyi nemden korumak Mısır nişastası da aynı işlevi görüyorsa doğal olanı varken ciddi solunum yolu sıkıntılarına yol açan kısırlık ve bir çok yan etkisi ispatlanmış yapay bir şey kullanmam. Bizde büyüdük pudralarla ama ben şimdi zararlı olduğunu bile bile Nasıl onun tercih edeyim. Tabi ki herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil burada her birey fikrini söyler kendine uyanı yaparsın. Allah bebeklerimize sağlık versin :)

D
Mus te la kullanıyorum ben ii die o da mı kötü ymus
doktor yazıyor diye güveniyoruz ama güvenmeyin. Ben incipedia diye bir site var orada içeriklerini incelemiştim skinoloji eğitimi aldığım için bu kimyasallar konusunda hassasım. O kadar yan etkileri var ki. Dediğim blogger a bir bak istersen yorumları oku mustelanın verdiği yanıta bir bak ve karar ver bence canım.

Hangi krem ve şampuanı kullanmıştınız canım?

images
şampuan bu.krem de yine biodermanındı.şampuanı hala kullanıyorum ikisine de.

Kilo alımları Nasıl? Bende çok kararsızım başlamada.

Kilo alıyo.uykusunda verdiğim için kalanını. Ama Eskiden o daha öndeyken şimdi diğeri geçti onu. Çocuğumun kilo almasına sevinemiyorum diğeri geri kaldı diye.bence sen yavaştan başlayabilirsin.seninkiler bi ay büyük bizden.ben de normal 6 dolunca başlamayı düşünüyorum hemen.düzeltilmiş 4,5 oluyo yani. Yoksa daha fazla direnemicem.bu aralar herkesten nasıl 4 ayda başladıklarını dinliyorum sürekli. Herkes söyleyince eşim de etkileniyo.ben de sürekli "ama benimkiler erken doğdu" diyen pimpirikli anne oluyorum.

Pudranın amacı o bölgeyi nemden korumak Mısır nişastası da aynı işlevi görüyorsa doğal olanı varken ciddi solunum yolu sıkıntılarına yol açan kısırlık ve bir çok yan etkisi ispatlanmış yapay bir şey kullanmam. Bizde büyüdük pudralarla ama ben şimdi zararlı olduğunu bile bile Nasıl onun tercih edeyim. Tabi ki herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil burada her birey fikrini söyler kendine uyanı yaparsın. Allah bebeklerimize sağlık versin :)

Herkes zararlı diyorsa bir bildikleri vardır ben de caresiz kaldım ne yaptıysam geçmemis ti o yüzden. Mısır nişastası yeni duydum onu deneyelim madem zaten yazın çok oluyordu

Kizimin yuzunde minik minik putircukler olmus ya ek gida gectik biz ondan mi bilmiyorum cene ve yanak alt yanlarinda biseyler yiyincede siziyor tam oralara inceleyince gorunuyor. Ekzama dediginiz bu mu acaba???

Yok canım excipial lipo diye bir krem verdi. Sebamedin hassas ciltler için olan şampuanını kullanın dedi. 1 hafta kullanacağız kremi. Geçmezse kortizonlu bir kreme başlayacak galiba. Bebeklerde yaygınmış.
Anladım canım geçer inşallah Allah'ın izniyle merak etme

X