İkizlerle Yeni Hayat

Arkadaslar bebisimin birisi ateslendi dün gece acildeydik boğazı kirmiziymis, carpol ve ya fitilden başka birsey yapamıyoruz. 4 saatta bir ilac veriyorum ancak 1saate azalıyor ateşi sonra tekrar yükselmeye başlıyor bu sefer ılık su ile duş ve alnına ensesine nemli bez ile düşürüyoruz . Canım cok sıkıldı ilk 6 ay hasta olmalarından korkuyordum basımızı geldi:KK43: nerden oldu onuda anlamadım.serum fizyolojiler burnunu temizliyoruz birde bol su veriyoruz . mamasini kestim yerine hep anne sutu verdim bugun bağışıklık artdın diye. Birde aklıma geldi simdi zencefilli ballı su ictim anne sütüyle bebeğe geçer belki fayda eder. Sizin tavsiye edebileceğiniz birsey var mı acaba
Canım çok geçmiş olsun. Koyu yeşil yapraklı sebzelerde C vitamininin çok fazla olduğunu duymuştum. Mevsim geçişleri kuzularımızı çok etkiliyor. Ama hasta olmadan bağışıklık kazanamazlar. Evde hasta olan birisi varsa maske kullanmasıda faydalı olabilir. Umarım bir an önce atlatır bebişin.

Kızlar bebişleriniz gün içinde kaç kere ve kaçar dakika uyuyor?
1 gunde 7-8 ogun besleniyorlar,3 saat arayla beslenip gun icinde her beslenmeden yarim saat sonra yarim yada 1 saat uyuyup uyaniyorlar aksam en gec 9 da gece uykusuna yatiriyorum bazen 9 a bile kalmiyorlar

Arkadaslar bebisimin birisi ateslendi dün gece acildeydik boğazı kirmiziymis, carpol ve ya fitilden başka birsey yapamıyoruz. 4 saatta bir ilac veriyorum ancak 1saate azalıyor ateşi sonra tekrar yükselmeye başlıyor bu sefer ılık su ile duş ve alnına ensesine nemli bez ile düşürüyoruz . Canım cok sıkıldı ilk 6 ay hasta olmalarından korkuyordum basımızı geldi:KK43: nerden oldu onuda anlamadım.serum fizyolojiler burnunu temizliyoruz birde bol su veriyoruz . mamasini kestim yerine hep anne sutu verdim bugun bağışıklık artdın diye. Birde aklıma geldi simdi zencefilli ballı su ictim anne sütüyle bebeğe geçer belki fayda eder. Sizin tavsiye edebileceğiniz birsey var mı acaba

Çok geçmiş olsun :KK43: onu da kesin yapıyorsunuzdur ama ortamlarını çok ısıtmamak, kıyafetlerini hafif tutmak da işe yarıyor. Biz bir de soğuk buhar makinesi ile buhar veriyorduk ama doktora sormak en iyisi belki 6 ay altına tavsiye etmeyebilirler. Allah acil şifalar versin

Cok gecmis olsun Allah biran once sifalar versin gerekeni yapiyorsun zaten mevsim degisiklikleri bizi bile etkiliyorki miniklere ne kalmis benimkilerde surekli hapsuruyorlar insallah hastalanmazlar

Kızlar bebişleriniz gün içinde kaç kere ve kaçar dakika uyuyor?
Bizimkilerin gunduz uykusu hic düzenli degil daha. Kısa kısa bazen 15 dk bazen yarım saat gibi birkackez uyuyorlar. Aksam 21:30 22:00 de yatırıyoruz artık. Bende bu günlerde nasıl uyuduklarını bir yazıyim diyorum ama unutuyorum belki bir sistemleri varda ben anlamıyorum isten güçten

Kızlar bu el emme işi canımı sıkmaya başladı,olumsuzluklarını duydum eldivenlerini yeniden taktık emziğe alıştırmaya çalışıyoruz onun yerine,siz napıyorsunuz hala emiyolar mı ellerini?

Kızlar bu el emme işi canımı sıkmaya başladı,olumsuzluklarını duydum eldivenlerini yeniden taktık emziğe alıştırmaya çalışıyoruz onun yerine,siz napıyorsunuz hala emiyolar mı ellerini?
Canım bizimkiler hala emiyorlar. Ellerini çektiğimizde de sinirleniyorlar:) bizde gördükçe emzik takıyoruz. Eldiven takamam çünkü tutma uzanma yetenekleri bu dönemde gelişiyor. Damakları aşırı kaşınıyor. Diş kaşıyıcı alanlar memnun kaldığınız bir marka model var mı? Bi çare o engelleyebilir.

Bizimkilerin gunduz uykusu hic düzenli degil daha. Kısa kısa bazen 15 dk bazen yarım saat gibi birkackez uyuyorlar. Aksam 21:30 22:00 de yatırıyoruz artık. Bende bu günlerde nasıl uyuduklarını bir yazıyim diyorum ama unutuyorum belki bir sistemleri varda ben anlamıyorum isten güçten
Valla hiç belli olmuyor,gündüz zorla uyutuyoruz 2 dk sonra uyanıyorlar bazen yarım saat uyuyolar bazen biri uyurken diyeri uyanıp uyuyanı uyandırıyor,yani kısacası yoruyolar:KK51:
Bizimkilerinde çok düzensiz ve çok az uyuyorlar. Birde uyku uykunun mayasıdır. Diye bir şey duydum. Ne kadar iyi uyurlarsa gündüz gecede o kadar iyi oluyormuş. Gündüz çok uyuyan gece az uyur diye bir şey yokmuş.

Sorma bende sınır oldum. Saçlarımı yolup elleriyle ağızlarına sokuyorlar. Emzikleri aldırmadım simdi Kucuk numaralı biberon uçlarını biberonlin ust kısımlarına taktım veriyorum ama onlarda delik ya hava çekiyorlar:) kv icine sakız koyalım kapatalım diyor bu denicem :)

Canım bizimkiler hala emiyorlar. Ellerini çektiğimizde de sinirleniyorlar:) bizde gördükçe emzik takıyoruz. Eldiven takamam çünkü tutma uzanma yetenekleri bu dönemde gelişiyor. Damakları aşırı kaşınıyor. Diş kaşıyıcı alanlar memnun kaldığınız bir marka model var mı? Bi çare o engelleyebilir.

Sizinkiler tabi biraz daha büyük diş kaşındığı için ağza götürürler herşeyi,bizimkiler emziği atıyolar durup atmaması için uğraşmak lazım,bende eldiven takmak istemiyorum tam alışmaya başlamışlarken tekrar kısıtlamak kötü oluyor ama şimdilik böyle bakalım napıcaz...

Sorma bende sınır oldum. Saçlarımı yolup elleriyle ağızlarına sokuyorlar. Emzikleri aldırmadım simdi Kucuk numaralı biberon uçlarını biberonlin ust kısımlarına taktım veriyorum ama onlarda delik ya hava çekiyorlar:) kv icine sakız koyalım kapatalım diyor bu denicem :)

Aynen bizde öyle düşünmüştük onu atmazlar öyle olunca diye,sakız işi değişikmiş sen dene test et ona göre bizde bişeyler yaparız:)

Iyi geceler. Bizimkiler ellerini emekten parmak emmeye geçtiler :KK43: biraz önce cup cup parmak emme sesine uyandım :KK43: eline eldiven geçirdim kızdı baya. bizim biberon ucu teorisi ise yaramadı, çok büyük oluyor emziğe göre ve biz ellimizde tutmadan kendileri ağızlarında tutamadıkları için tekrar ellerini emiyorlar . Büyük oğlumda denemişti el emmeyi birkaç gün ellerini her ağzına dokusta çekmiştik sonra unutmuştu ama bu kuzular yaman çıktılar :KK43: ne zaman bu evre atlatiliyor acaba?

Iyi geceler. Bizimkiler ellerini emekten parmak emmeye geçtiler :KK43: biraz önce cup cup parmak emme sesine uyandım :KK43: eline eldiven geçirdim kızdı baya. bizim biberon ucu teorisi ise yaramadı, çok büyük oluyor emziğe göre ve biz ellimizde tutmadan kendileri ağızlarında tutamadıkları için tekrar ellerini emiyorlar . Büyük oğlumda denemişti el emmeyi birkaç gün ellerini her ağzına dokusta çekmiştik sonra unutmuştu ama bu kuzular yaman çıktılar :KK43: ne zaman bu evre atlatiliyor acaba?
Bizimkiler de parmak emiyorlar. Defalarca ağızlarından çekiyoruz ama nafile. Önlük takıyoruz sürekli. Sudukları üstlerine akıyor.

Benimkilerin ikiside dönmeye başladı. Biri yüzüstü uyumak istiyor. Sırt üstü çevirince uyanıp sinirleniyor. Bizimle park yatakta yatıyorlar. Ama galiba kendi odalarına geçeceğiz gibi. Sizde de böyle bir şey varmı? Uykusuz kalıyorum gece? Nöbetteyim resmen. Gündüz uykularıda düzensizleşti iyice:/

Bizimkiler de parmak emiyorlar. Defalarca ağızlarından çekiyoruz ama nafile. Önlük takıyoruz sürekli. Sudukları üstlerine akıyor.

Benimkilerin ikiside dönmeye başladı. Biri yüzüstü uyumak istiyor. Sırt üstü çevirince uyanıp sinirleniyor. Bizimle park yatakta yatıyorlar. Ama galiba kendi odalarına geçeceğiz gibi. Sizde de böyle bir şey varmı? Uykusuz kalıyorum gece? Nöbetteyim resmen. Gündüz uykularıda düzensizleşti iyice:/
Bizim park yatak oğlumdan kalma oldugundan kucuk boyutlu ikisi enine sigmayinca yani yaklaşık 2 ay once ayırmıştım bebekleri. Birini yanıma yatağa aldım esim zaten doğumdan beri salonda yatıyordu :) ama yatağa aldığım uyandığında usenip yatarak meme verdiğimden sanırım cok sık uyanir oldu meme hep ağzında dursun istiyor. Bende yeni bir park yatak edindim daha iyi uyuyan bebeğimizi yan odaya koydum esimle orada yatıyor uyanınca yatak odasına getiriyor emziriyorum geri götürüyorum. Digeri benim odada park yatakta emziriyorum koyuyorum yavaş yavaş daha uzun uyur oldu. Yaklaşık 15 gündür boyle. Ama Plan'ım ikisini de yan odama alıp bir sure kendimde orada yatmak. Seslerini duyacağıma emin olunca odama geçicwm insallah.buyuk oğlumu 4 aylıkken ayırmıştım 1ay kadar bende o odada yatmış sonra kendi odama gelmiştim cok rahat olmuştu.

X