İkizlerle Yeni Hayat

Bebekler küvözde kaldı mı canım? Ciğer geliştirici vurulmuş muydun? Benim 32 bitiyo, rahim ağzı 2,7 cm oldu, yatıyorum.
Evet kaldılar 28 gün. Bana ciğer geliştirici vurmadılar. Gidişat iyiydi. 36yı görürsünüz demişlerdi en son. Yatın bolca. Su içmeyi ihmal etmeyin. Her şey kısmet. Bebişlerinize güvenin. Buraya yazan herkesin bir hikayesi var. Çoğumuz sıkıntılı hamilelik geçirdik. Her şey güzel olacak inanın buna.

Arkadaşlar benim kız çok agliyor. Kakasini ağlaya ağlaya yapiyor. Iki uc gündür kakasi yeşil. Sebebini bilen var mi

Biz 120 ml suya koyuyoruz,zaten biberonlar 120-125 lik
120 suya koyuyorum siz bunu 3 saatte 1 mi veriyorsun uz. Bizimkiler açıksalar ağlar sanırım yetiyor 2 saatte 1 ya da agladiklarinda açlık belirt işi olunca veriyorum saate çok bakmıyorum artık. Bugün tarhana corbasi icirdim 1 kase. Daha öncesinden al8stirmistim yavaş yavaş.

Hipp in armut erik pureleri nden veriyorum yarım kavanoz. Ek gıdaya geç başlayınca da birsey yemiyor lar. Kizimdan çok çektim bu konuda.

Biz mama olarak evolvia ya geçtik. Kabiz olmalarına iyi geldi gibi bir de 100 gr mind a ki demir calsiyum vb. Daha yüksek.bu konuda bilgisi olan varsa önerilere açığım

Biz de yardımcı kv elti topluca bakıyoruz ama gece eşim le ben zor oluo yetisemiyoruz. 6 aylıklar şimdi.

6 aylık olanlar kaç cc mama içiyorlar acaba az mı iciriyorum ben 2 saatte 125 cc.ama aglamiolar aç olsalar ağlarla r di mi.geçen ay 800 gr almışlardı
Biz hep hip kullandık mamayı kabiz olmadıkları içinde başka mama denemedim. Gunde 3 kere 90 ml suya hazırlayıp veriyorum. Gunduz iki saatte bir emziriyorum gecede uyandıklarında.

Bayanlar benimle aynı olan varmı tek yumurta ikizleri ne hamileyim diamniyotik monokoryanik aralarında zar var tek plesanta benim gibi olanlar kaçıncı haftada doğum oldu ağrılarım oluyo çok doktora gitmem lazimmi başka bi sıkıntım yok karnimda bebekler toplanıyo çok
Benim bebeklerimde monokaryotik diamniyotik 36+3te planlı sezeryan oldum. Birisi 1 gece oksijen aldı sadece. Cok şükür bir sıkıntı yasamadık son 3 hafta filan hafif lekelenme seklinde kanamam oldu çoğunlukla yattım. Son haftalarda rahim ağzıkisaliyor dikkat etmekte fayda var, kendini rahat hissetmiyorsanız doktorunla görüş bence. Ikiz gebelik supriz yapmaya cok müsait cunku

Gece donselerde artık kendilerini kurtarırlar diye düşünüyorum, Kafayı yan çevirip uyurlar beceremezse bağırır duyarsın zaten yastık kullanmaman lazım ama. .Cunku yastığa gömülür kafaları Allah korusun sesini duyuramaz sana.
Benim annem Aralık' gibi gelebilecek insallah. Babam problem ediyor. Pzt gunu parayla rapor alicaz 30 ya da 40 günlük yani bir ay daha maasliyin insallah. Biraz birikim yapmıştık para yetişirse haftada 2 veya 3 yarım gün birini aricam şimdilik kv kp idare edicez bi denicez bakalım. Benimde kv pek bakamıyor oda her ağlayanı dizinde sallıyor oyalama cabası yok malesef daha cok yemek mutfak ısı seviyor onada şükür.

Benim kv da genelde gunduz geliyor dün ilk defa gece kaldı ihtiyaç oldu esim sehir
Disinda. Bizimkiler sırayla uyandilar neyseki kendim hallettim.
Sabah 6 da uyandi birini ona verdim uyudum diğeri 8 de uyandi. 6 da uyanan kaka yapmış 2 saat öylece altında kalmış koku o bi de nasıl farketmemiş hayret. Altını değişmek aklına bile gelmemiş cis de olsa balon gibi oluo tüm gece.

Süt sağiyorum boşuna sagma senin sütünü içmiyorlar sevmiyor lar bunlar mama seviyor dio. Daha bi sürü şey. Güya bakmış oldu.
Esim geldi hemen eve gönderdim onu böyle daha rahat ins. Gece uyurlar zorlanmam

120 suya koyuyorum siz bunu 3 saatte 1 mi veriyorsun uz. Bizimkiler açıksalar ağlar sanırım yetiyor 2 saatte 1 ya da agladiklarinda açlık belirt işi olunca veriyorum saate çok bakmıyorum artık. Bugün tarhana corbasi icirdim 1 kase. Daha öncesinden al8stirmistim yavaş yavaş.

Hipp in armut erik pureleri nden veriyorum yarım kavanoz. Ek gıdaya geç başlayınca da birsey yemiyor lar. Kizimdan çok çektim bu konuda.

2 saatte 1 veriyoruz,ek gıdaya geçmişsiniz yetiyordur tabi cnm normal o zaman...
siz tam olarak ek gıdaya hangi ay geçtiniz?

2 saatte 1 veriyoruz,ek gıdaya geçmişsiniz yetiyordur tabi cnm normal o zaman...
siz tam olarak ek gıdaya hangi ay geçtiniz?
Mama takviyesi olduğu için doktor yavaş yavaş geç demişti. Ben 4.5 aylıkken başladım az az. Ama hergün yedirmiyorum düzenli deil.
Yoğurt kabiz yapıyor gibi geldi bıraktım. Çorba da uyuyup uyaniolar vakit denk gelmio bugün. De kalsın diyorum mesela. Bikaç gündür 150 hazırlıyorum bitirmiyorlar

Mama takviyesi olduğu için doktor yavaş yavaş geç demişti. Ben 4.5 aylıkken başladım az az. Ama hergün yedirmiyorum düzenli deil.
Yoğurt kabiz yapıyor gibi geldi bıraktım. Çorba da uyuyup uyaniolar vakit denk gelmio bugün. De kalsın diyorum mesela. Bikaç gündür 150 hazırlıyorum bitirmiyorlar
Anladım cnm,bizim daha ek gıdaya 1- 1,5 ayımız var bakalım biz ne yapıcaz, gerçi doktora falanda sorarız ama benim arkadaşımın 2 yaşında ikizleri var ondan fikir alıcam o maşallah çok iyi bakmış kızlarına,öğrenince buraya da yazarım...

Anladım cnm,bizim daha ek gıdaya 1- 1,5 ayımız var bakalım biz ne yapıcaz, gerçi doktora falanda sorarız ama benim arkadaşımın 2 yaşında ikizleri var ondan fikir alıcam o maşallah çok iyi bakmış kızlarına,öğrenince buraya da yazarım...
Bu ek gida işi nde tecrübe lilerden öğrenmemiz lazım cidden.

B3nim bebik lerden biri 2 saattir uyumuo an itibariyle 2 den beri ayaktayim konusuo edio oyun derdinde

Benim mamayla birlikte 135-140 ml oluyor. Onuda gündüz 12 de beslediysem bir dahakine 15te besliyorum. Benimkiler gece uyandıkça besleniyorlar. 6-7 öğün besliyorum toplamda. Kavanoz mamalarını pek tavsiye etmiyorlar ek gıda grubunda. Bilgin olsun. Kavanozdakiler uzun süre dayansın diye ek bir şeyler katıyorlarmış. Pazarda bulabildiklerini püre yapsan daha iyi sanki.

Benim mamayla birlikte 135-140 ml oluyor. Onuda gündüz 12 de beslediysem bir dahakine 15te besliyorum. Benimkiler gece uyandıkça besleniyorlar. 6-7 öğün besliyorum toplamda. Kavanoz mamalarını pek tavsiye etmiyorlar ek gıda grubunda. Bilgin olsun. Kavanozdakiler uzun süre dayansın diye ek bir şeyler katıyorlarmış. Pazarda bulabildiklerini püre yapsan daha iyi sanki.
Hımm onu bilmiyordu m organik yazio bi de bebek için ya ii die yediriyorum ben de.
Hipp de mi öyle konserve mantıgiyla yapilmio mudur

Cok gecmis olsun insallah bir sorun çıkmaz. Benim bir arkadasın bebeğinde anne karnindayken beyinde kist var dediler gitmediği yer kalmadı hamileyken, doğduğunda kaybolmuştu. görüntüleme teknikleri ilerledikçe boyle seylerin tespit edilme sıklığı arttı, neden oldugunu bilmiyoruz ama sonradan kayboluyor demiş bir Prof. Insallah sizinki de boyle birseydir yok olup gider.
inşallah

Bizimkiler de parmak emiyorlar. Defalarca ağızlarından çekiyoruz ama nafile. Önlük takıyoruz sürekli. Sudukları üstlerine akıyor.

Benimkilerin ikiside dönmeye başladı. Biri yüzüstü uyumak istiyor. Sırt üstü çevirince uyanıp sinirleniyor. Bizimle park yatakta yatıyorlar. Ama galiba kendi odalarına geçeceğiz gibi. Sizde de böyle bir şey varmı? Uykusuz kalıyorum gece? Nöbetteyim resmen. Gündüz uykularıda düzensizleşti iyice:/
Benim bir tanesi surekli yuz ustu uyuyor dondursemde hemen yine yuz ustu donuyor artik vazgectim dondurmekten isteyince o pozisyon degistiriyor zaten ama gece surekli kontrol ediyorum, bugunlerde huylari degisti ciglik falan atiyorlar uyurken eeeee eeee dememi istiyorlar

X