Beslenme düzeni öğün leri nasıl olmalı. Mesela sabah saat kaçta ne kadar vereyim ne vereyim öğle ikindi vb. Küçük mama kavanoz lari var ya mesela o kadar yoğurt yiyebilir mi 5.5 aylık. Kabak havuc corba ne kadar yerse vermek gerekir mi 2 yemek kaşığı yeter deyip üstüne mama mi icirmeliMaşallah sizinkiler baya kocaman adam olmuslar. Soyle bir mantık varmış nasıl ki bebekler once donüyor sonra emekliyor ve hazır olunca ayaklanır yürüyorsa katı gidayada kendileri olgunlastiginda gecebilirlermis yani Pure ya da rende filan yapmaya gerek yokmuş.siz Desteksiz oturanildiklerinde yutabilecegi yumusaklikta önüne koyun onlar kendileri almaya ağızlarına götürmeye çalışırlar . Kasıkla vermeye gore cok yavaş ilerliyecek ama sonuçta kendi kendilerini beslemeyi öğrenecekler . Birde soyle yapanlar var cocuk uğraşırken arada kasiklada veriyorlar ağzına. Sonuçta corbayida eliyle yiyemez. Üstü basi berbat olmasın diye buyuk kollu Musamba önlükler kullanabilirsiniz sandalyeninaltinada naylon masa örtüsü ben oğluma 7 aylıkken muz kayısı ve erik veriyordum cok guzel yiyordu. 1 yaşındayken omleti parçalayıp önüne koyduğumda benim yedirdigimden daha cok ve hızlı yiyordu . Sizinle yemek saatlerinde masada oturmaları da onemli. Birde istikrar lazım iste. Kolaylıklar dilerim
Fitil kabiz olduğunda kaka yapamadiginda kullanılmıyor mu.sırf gaz için mi kaka için mi kullandınız. Benimki dr çok ağladı sabaha kadar uyumadi meger kabiz olduğu icinmis fitil le yaptirdikBen de ayni surubu kullaniyorum ama bebeklerim sevmiyorlar tadini akitiyorlar agizlarindan biberona mi katip versem diyorum. Benim bebekler gunlerdir agliyorlar halbuki aglak bebekler degi)erdi. Gazdanmis aglamalari ben birinde var diye biliyordum oburu daha beter oldu. Dun dr goturduk fitil verdi asiri gazlilar dedi. Ben de pek fitil kullanma taraftari degildim ama mecbur kalinca... Ve dunden beri misil misil uyuyuyorlar.
45 gün tadım yaptırmak gerek diye okudum. Bu dönemde doyumluk değil tadımlık olması lazım. Ana öğün süt veya mama olmalı diye düşünüyorum.Beslenme düzeni öğün leri nasıl olmalı. Mesela sabah saat kaçta ne kadar vereyim ne vereyim öğle ikindi vb. Küçük mama kavanoz lari var ya mesela o kadar yoğurt yiyebilir mi 5.5 aylık. Kabak havuc corba ne kadar yerse vermek gerekir mi 2 yemek kaşığı yeter deyip üstüne mama mi icirmeli
Dr gaz icin verdiF
Fitil kabiz olduğunda kaka yapamadiginda kullanılmıyor mu.sırf gaz için mi kaka için mi kullandınız. Benimki dr çok ağladı sabaha kadar uyumadi meger kabiz olduğu icinmis fitil le yaptirdik
Metsil ve nurse harvey kullaniyorum gaz icin ayrica gaz sancisi icin verdi herhalde fitili iyi geliyor cunku. Agri kesici ozelligi oldgu icin.F
Fitil kabiz olduğunda kaka yapamadiginda kullanılmıyor mu.sırf gaz için mi kaka için mi kullandınız. Benimki dr çok ağladı sabaha kadar uyumadi meger kabiz olduğu icinmis fitil le yaptirdik
Kızlar bebeklerinin göz rengi gelen var mı? Varsa kaç aylıkken geldi?benimkiler 4 aylık.dizeltilmiş 2 buçuk.hala entetesan bi rengi var gözlerinin.
Aynen bizimkilerin göz rengide değişmedi. Mavi yeşil arası bir renk. 4 aylık olacaklar haftaya.Kızlar bebeklerinin göz rengi gelen var mı? Varsa kaç aylıkken geldi?benimkiler 4 aylık.dizeltilmiş 2 buçuk.hala entetesan bi rengi var gözlerinin.
Keşke. Ama değişse bile açık bir renk olacak sanırım Ela gibiBizimkilerde 2.5 gözleri çakır keşke bu renk kalsa:) 6. aya kadar değişiklik olurmuş 6. aydan sonra değişmezmiş
Kıyamam onlara. Biberona katıp verebilirsin yada ben bitmiş multitabs ın damlalığıyla veriyorum direkt akıp gidiyor. Enjektör de kullanabilirsin. Ben her akşam kucağıma alıp duşa sokuyorum karınlarına ayaklarına beline özellikle suyu tutuyorum çıkınca patır patır atıyorlar gazları :)) uyku düzeni için de çok iyi oldu banyodan sonra uykuya dalmaları da kolay oluyor gece uykularının Sırası geldiğini anlıyorlarBen de ayni surubu kullaniyorum ama bebeklerim sevmiyorlar tadini akitiyorlar agizlarindan biberona mi katip versem diyorum. Benim bebekler gunlerdir agliyorlar halbuki aglak bebekler degi)erdi. Gazdanmis aglamalari ben birinde var diye biliyordum oburu daha beter oldu. Dun dr goturduk fitil verdi asiri gazlilar dedi. Ben de pek fitil kullanma taraftari degildim ama mecbur kalinca... Ve dunden beri misil misil uyuyuyorlar.
Okuduğum bir çok yerde önce yoğurtla başlanmasını öneriyorlar. Bir yemek kaşığı olarak başlanıyor daha sonra sebzeler tek tek ve 2-3 gün boyunca. O besine alerjisi varsa anlayabilesin diye daha sonra karıştırarak. Doyumluk değil tadımlık yavaş yavaş miktarları arttırılıyor böylece sindirim sistemine çok yüklenilmemiş oluyor.Ek gıda ek olarak kalmalı ana beslenme anne veya devam sütü olmalı diye düşünüyorum bende uzmanlarda bu şekilde öneriyorBeslenme düzeni öğün leri nasıl olmalı. Mesela sabah saat kaçta ne kadar vereyim ne vereyim öğle ikindi vb. Küçük mama kavanoz lari var ya mesela o kadar yoğurt yiyebilir mi 5.5 aylık. Kabak havuc corba ne kadar yerse vermek gerekir mi 2 yemek kaşığı yeter deyip üstüne mama mi icirmeli
Bugun siringaylKıyamam onlara. Biberona katıp verebilirsin yada ben bitmiş multitabs ın damlalığıyla veriyorum direkt akıp gidiyor. Enjektör de kullanabilirsin. Ben her akşam kucağıma alıp duşa sokuyorum karınlarına ayaklarına beline özellikle suyu tutuyorum çıkınca patır patır atıyorlar gazları :)) uyku düzeni için de çok iyi oldu banyodan sonra uykuya dalmaları da kolay oluyor gece uykularının Sırası geldiğini anlıyorlar
Bugun siringayla verdim surubu iyi oldu. Siz her gece mi dus aldiriyorsunuz ben usurler diye iki gunde bir yaptiriyorum. Ya da sadece vucutlarini mi yikiyosnuz.Kıyamam onlara. Biberona katıp verebilirsin yada ben bitmiş multitabs ın damlalığıyla veriyorum direkt akıp gidiyor. Enjektör de kullanabilirsin. Ben her akşam kucağıma alıp duşa sokuyorum karınlarına ayaklarına beline özellikle suyu tutuyorum çıkınca patır patır atıyorlar gazları :)) uyku düzeni için de çok iyi oldu banyodan sonra uykuya dalmaları da kolay oluyor gece uykularının Sırası geldiğini anlıyorlar
Bizimkiler kahve olur büyük ihtimal,renkli göz yok ailede maalesefKeşke. Ama değişse bile açık bir renk olacak sanırım Ela gibi
Bizde eşimle Ela gözlüyüz ama şuanki gözleri çok farklı ve güzel. Öyle kalsalar hayır dememBizimkiler kahve olur büyük ihtimal,renkli göz yok ailede maalesef
evet her gece. Çıkmadan başlarına da suyu tutuyorum kucakta ve sürekli üzerlerine suyu tuttuğum için sıcacık oluyorlar. Annem bende ki bebeği almadan diğerini soyuyor değiş tokuş yapıyoruz. şu ana kadar sorun olmadı çok şükür narin de yetişsinler istemiyorum. Bir hafta dene bence kucakta oldukları için ten teması sıcak su çok hoşlarına gidiyor fonda klasik müzik biraz da emziriyorum Duşta nasıl keyif alıyorlar inanamazsın. Duştan çıktıklarında da loş Işık bir daha emzirme derken 2 sallamaya uykuya dalıyorlar :))Bugun siringayl
Bugun siringayla verdim surubu iyi oldu. Siz her gece mi dus aldiriyorsunuz ben usurler diye iki gunde bir yaptiriyorum. Ya da sadece vucutlarini mi yikiyosnuz.
Ilk basta tadlara alıştırma yapılıyor o nedenle doyumluk olmuyor sizinle 3 ogun sofraya oturuyor, yalnız cok ac yada cok tok olmamalarını öneriyorlar, onundekileri ağzına sokmaya çalışıyor beslenme düzeni anne sutu ve\veya mama nasıl ise aynen devam ediliyor. Ne kadar alacağına cocuk karar veriyor. Ama yoğurt ve çorba vermek istiyorsanız onlar icin zamanı siz belirleyin. Benimde bilmediklerim var okuyorum şimdilik insallah ise yarar. Youtube'da videoları var cok keyifli :)Beslenme düzeni öğün leri nasıl olmalı. Mesela sabah saat kaçta ne kadar vereyim ne vereyim öğle ikindi vb. Küçük mama kavanoz lari var ya mesela o kadar yoğurt yiyebilir mi 5.5 aylık. Kabak havuc corba ne kadar yerse vermek gerekir mi 2 yemek kaşığı yeter deyip üstüne mama mi icirmeli
1. Ay kontrolünden itibaren doktorumuz yüzüstü yatırıp baş kaldırma egzersizleri yapın cisimleri takip etsin demişti. Ama tam ne zaman kaldırdılar emin olamadım.Bebişleri 3 ayı geçmiş olan anneler,bebişleriniz tam anlamıyla ne zaman başlarını tutmaya başladı? yani 3 aylıkken diyorlar ama yinede tam güvenemem herhalde ben...
Bende bu yöntemi uygulayacağım tabi daha o günlere çok var ama :)) arkadaşımın kızı 1 yaşındayken büyük insan gibi yemeğini yiyor Çatal Kaşık kullanıyordu.tabi o hale gelene kadar ortalık bayağı kirlenmiş ama olsun Bu şekilde bizim de yedirme telaşımız olmayacak.Ilk basta tadlara alıştırma yapılıyor o nedenle doyumluk olmuyor sizinle 3 ogun sofraya oturuyor, yalnız cok ac yada cok tok olmamalarını öneriyorlar, onundekileri ağzına sokmaya çalışıyor beslenme düzeni anne sutu ve\veya mama nasıl ise aynen devam ediliyor. Ne kadar alacağına cocuk karar veriyor. Ama yoğurt ve çorba vermek istiyorsanız onlar icin zamanı siz belirleyin. Benimde bilmediklerim var okuyorum şimdilik insallah ise yarar. Youtube'da videoları var cok keyifli :)