İkizlerle Yeni Hayat

Günaydın kızlar
Bebişlerinizi nasıl giydiriyorsunuz? Malum mevsim dönmeye başladı.
Biz ankaradayiz gece soğuk oluyor uzun kollu bacaklı penye tulum giydiriyorum ustlerini ortmuyorum. Örtsekte atıyorlar. Gunduz body t-shirt şort ve çorap. Aksam çıkarsak uzun bacaklı pantolon giydiriyorum. İstanbul daha sicaktir

Bende bu yöntemi uygulayacağım tabi daha o günlere çok var ama :)) arkadaşımın kızı 1 yaşındayken büyük insan gibi yemeğini yiyor Çatal Kaşık kullanıyordu.tabi o hale gelene kadar ortalık bayağı kirlenmiş ama olsun Bu şekilde bizim de yedirme telaşımız olmayacak.
Bana da yedirerek basedemeyiz gibi geliyor. Iki bebeğe bir ogun yedirene kadar ikincisi ogun gelir zaten. Eğer cepli Musamba önlük ve yere naylon masa örtüsü yaparsak cok sorun olmaz . Cep kucaklarına düşeni engelliyor, yerdekide düşenleri yeniden vermeyi sağlıyor. Saclarını filan tutarlarsa sıkıntı tabi bakalım ins. O gunleri bir görelimde :)

Günaydın kızlar
Valla bende şaşırıyorum nasıl giydiriceğimi,esmeye başladı havalar ama sıcakta oluyor bazen,uzun kollu body altına bazen ayaklı pantol giydiriyorum arada çıkarıyorum altını değişik şeyler yani,yıkıyamadıkta kaç gündür serinledi havalar zaten normalde hapşuruyolar öksürüyolar ailecek şaşkınız:KK51:

Valla bende şaşırıyorum nasıl giydiriceğimi,esmeye başladı havalar ama sıcakta oluyor bazen,uzun kollu body altına bazen ayaklı pantol giydiriyorum arada çıkarıyorum altını değişik şeyler yani,yıkıyamadıkta kaç gündür serinledi havalar zaten normalde hapşuruyolar öksürüyolar ailecek şaşkınız:KK51:

hanımlar bebişleri fazla giydirmeyin

Bende öyle ne yapacağımı şaşırdım. Biz nasıl giyiniyorsak onlarıda öyle giydirmek lazım ama üşürler diye tedirgin oluyorum. Ama çok giydirip hemen hastalanan bebekler olmasınlar istiyorum. Şu an kısa kol body altına ayaklı pijama giydirdim.

Bende öyle ne yapacağımı şaşırdım. Biz nasıl giyiniyorsak onlarıda öyle giydirmek lazım ama üşürler diye tedirgin oluyorum. Ama çok giydirip hemen hastalanan bebekler olmasınlar istiyorum. Şu an kısa kol body altına ayaklı pijama giydirdim.
Valla burası esiyor,tek bir yer açık olmasına rağmen,birde yağmurlar geliyormuş bakalım napıcaz

Benimkilerde bebedor. Orta akış. Baştan beri onları kullanıyorum. Bence biberona alışma olayı biraz bebekle alakalı. Bazı şeylerin önüne Geçmek mümkün olmuyor.
Bende en basindan beri weebaby kullaniyorum ilk olarak az akiskandi emzikler ama artik 2 numaraya normal akiskanliya gectik , bencede bebegin alismasiyla alakali emziklerimizde weebaby silikon damakli sorunsuz emiyolar

Selam herkese bizim bugun 2. Ay kontrolumz vardi oglm 4500 kizim 4100 olmus masaallah doktr cok iyi bakmissiniz dedi cok sevindik :KK66: ben bebeklerime farkli biberonlar kullaniyorm avent dr browns ve wee baby ucunu karisk kullaniyorm hepsinde de iciyolar weebaby biraz hizli dr browns da yavas akitiyo bence en iyisi avent geliyo bana hala ilk emzikleri kullaniyorz tek delik 2 ayligiz erken mi acaba bi buyuge gecmek icin siz nezaman gectiniz
bence bi buyugune daha erken cunku 2 numaraya 6 aylik iken geciliyor bizimkiler 5 bitirmesine ragmen cok zorlandilar 2 numara uzun cunku ogurduler hep basta agiz kucucuk tabi :)

Sanırım atak geçiriyorlar. Atak zamanları kucaktan inmek istemezlermiş.
oglumun biri nerdeyse 1haftadir yuzustu yatiyor surekli cevirmekten biktim artik gece surekli kontrole kalkiyorum korkuyorum tikanacak diye bu ataklar bitsin artik :)

7 de uyku girişimlerine başlıyoruz. Saat kaçta başarılı olursak:)) erken uyutmak lazım ama Havanın kararmasını, ezanın okunmasını bekliyorlar. Öylede huylular:))
Bizim epikrizde yazıyor hangi ay hangi kontrol yapılacağı.
bizimkilerde anliyor hava kararinca uyumalari gerektigini hemen uyku modunu aliyolar 8 de

Kizlar benim bebeklere bir turlu emzik tutturamadim. Ya tutmuyolar ya da hemn birakiyolr. Wee baby nin damak emzigini kullaniyorim. Onerebileceginiz emzik tutturma yontemi ve markasi var mi????

Gunaydin guzel anneler benim savların son bir haftadır cok dökülmeye basladi, bebeklerim 3ay 3 haftalıklar. Saclarım sanki yerlere akıyor, elimi atıyorum nir avuç sac, zaten az sacım var. Sizde de dökülme var mi, ne yapmak lazım azaltmak icin biliyor musunuz? Gebelikte kullandığım vitamine devam ediyorum birde Dr a gittim çinko düşük cikti hap basladi ama dökülme son sürat devam ediyor.
İlk zamanlar benimde oyleydi hatta Allah korusun aklima kotu kotu seyler geliyodu

14 seneden sonra zor olmuştur gece uyanmaları filan. Benim birde buyuk oglum var 6 yasında. Ben bile alışmışim tüm gece uyumaya. Ilk doğduklarında bir bebeğim kuveze girdi geldiginde bilekligi yoktu ilk bir hafta filan oyle ayırdık sonrada biz bileklik olanın koluna ipten bileklik yapıp bağladık, bir aydan sonra filan ifadeleri değişti, birinin kafa çapı 1 cm daha buyuk yanakları daha tombik. Kolaylıkla ayırt ediyoruz artık . Neyseki Hic karıştırmadık bebekleri ne guzel siz bir tane de olda kızı bulmussunuz maşallah
bizde tek yumurta ikiziyiz ilk zamanlar epey benziyorlardı ama artık okadar çok benzetemiyorum ben dışardan görenler çok benziyorlar diyor yüzleri kişilikleri falan baya değişti, yalnız farkında olduğum şey var uyurlarken biri uyandı mesela ne zaman kucağıma alsam derin uykudaki diğeri hemen açıyor gözünü bizi arıyor biri ağlamaya başlasın diğeri hemen dudağı bükmeye başlıyor çok komikler hahaha :)

Kizlar benim bebeklere bir turlu emzik tutturamadim. Ya tutmuyolar ya da hemn birakiyolr. Wee baby nin damak emzigini kullaniyorim. Onerebileceginiz emzik tutturma yontemi ve markasi var mi????

Biz emzik almayınca önce parmağımızı ağzına değdiriyoruz.tam emecekken çekip emziği veriyoruz.cop cop emiyolar:)

Bebeklerimden biri coooookkkk gazli cok aci cekiyor . hep kasilma halinde icim aciyor. Bir bucuk aylik oldular ne zaman gecer bu gaz olayi acaba. Bi de ne gecirir
acı elma yağını ayağının altına sür gazı azaltıyormuş yakın arkadaşlarından duydum hep bizimkiler gazlı olmadığı için gaz nedir bilmiyorum ben

Hipp combiotik aldik.
Bize en ii gelen böyle zorlandiklarinda conformil kullanıyorum hemen düzenliyor.daha sonra tekrar herzamanki kullandığımız mama neyse ona dönüyorum.şimdi de smilac aliyorux
similactan memnun musunuz bizimkiler evolvia içiyorlar ama son zamanlarda hep diliyle ittiriyorlar dr mamadan sıkılmışlardır değiştirin dedi similac sipariş veridk bakalım ona başlıcaaz

Sizin bebekleriniz kac aylık oldular? Desteksiz oturabiliyorlar mı? Birde ellerindeki bir şeyi ağızlarına sokma cabaları varmı? Biberon bence cok mantıklı degil bazı cocuklar duyuyoRum sürekli pure verildiğinden katı gıdaya cok zor geciyorlar. Birde tatları karistirincada anlayamuyorlarmis. Benim oğlumdan tecrübem önüne koyarsan eliyle cok guzel yedikleri ama malesef 20 aylıkken kv bakmaya basladi ve hep ağzına sokusturdu iste cocuğum su an 5,5 yasında olmasına rağmen biz ağzına vermedikte yemiyor hele sebze hic yemiyor. keske tek elden bakıp cocuklarımıza yetişebilsek.
ben 1-2 haftadır bebelac kavanoz pürelerinden veriyorum yarısını ikisine yediriyorum diğer yarısını ertesine güne bırakıyorum hepsi ağır gelir diye bir kaç gün sonra yoğurt vermeye başlıcam bakalım

45 gün tadım yaptırmak gerek diye okudum. Bu dönemde doyumluk değil tadımlık olması lazım. Ana öğün süt veya mama olmalı diye düşünüyorum.
geçen sağlık ocağında hemşire yoğurdu ara öğün değil ana öğün vereceksin dedi ya bu çocuk yarın fincan yoğurtla doyarmı hiç

Bana da yedirerek basedemeyiz gibi geliyor. Iki bebeğe bir ogun yedirene kadar ikincisi ogun gelir zaten. Eğer cepli Musamba önlük ve yere naylon masa örtüsü yaparsak cok sorun olmaz . Cep kucaklarına düşeni engelliyor, yerdekide düşenleri yeniden vermeyi sağlıyor. Saclarını filan tutarlarsa sıkıntı tabi bakalım ins. O gunleri bir görelimde :)
bende aynısını düşünüyordum yoksa baş edilmez
Arkadaşım saçlarına yemekleri topluyor hemen banyoya sokuyordum diyordu :)) o günler bana çok uzak geliyor ama zaman geçiyor işte bu günlere geldiler ya Şükürler olsun. Rabbim kuzularımıza sağlık versin de

Günaydın kızlar
gündüz yarım kollu altta pijama patikli yada pijama çorap,gece yarım kolluları değiştirip uzun kollu giydiroyurm sabaha karşı serin oluyor ben çok üşüyorum onlarda üşür diye düşünüyorum kolları buz gibi oluyor çünkü

X