ikizlerimi beklerken mahalle baskısı!!

He bu arada cahilliğin okullarla üni ile alakası yok. Cnm :)bu erkek kız evlat mevzusu içgüdüsel ,birde kibir gururdan kaynaklı bence,

Bu nasil bir cahilliktir ya. Benim oglum var cok seviyoruz tabiki ama cinsiyeti ogrenmeden ikimizde kiz istiyorduk. Kiz dedigin daha tatli olur hele bi de ikizler ya masallah nasil tatlis olurlar onlar.
Eski devir degil ki bu, artik gunumuzde kizlarin analarina babalarina daha cok hayri var.
Belki gorumcen ikiz oldugu icin kiskaniyordur oglunu ustun gormeye calisiyordur?

ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!
cehalet .

Bir taşla iki kuş :KK49:
Bence böyle saçmasapan konuları düşünüpte hiç germeyin kendinizi. Hamileliğinizin tadını çıkarın. Allah hayırlı evlat versin, kızı erkeği hiç mühim değil

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ikizciklerini. .
Boş insanların boş laflarına bakma sen..
Sen rabbimin sevdiği bir kulusun bence. .
Kız evlat nimet,bereket demektir. .
Hem cinsiyet ayrımı yapanlara çok kızıyorum. .
Elinizdeyse tırnağını yaratın da görelim. .
İnşallah banada nasip eder Allahım..

Kız çocuklarını hor görmeyin onlara eziyet etmeyin çünkü ben kızlar babası yım diyen Hz. Muhammet( sallallahu aleyhi vessellem) ne mutlu size ki bundan nasiplenmissiniz bununla ilgili bir çok hadis var eşinize okutun, Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin kimseye aldırmayın hayırlı olsun kardeşim sevgiyle kalın...

herkesi bir bir yanıtlayamadım, ilgi gösteren herkese teşekkürler :) doğduklarında babalarının onlarla bağ kurmaması en büyük korkumdu zaten, yeğeni erkek diye sürekli pofpoflandığı için... ama yaşayan annelerin yorumları içimi rahatlattı...
görümcemin tavrını ise anlamam mümkün değil, gururlanması çok gülünç geliyo, ama eşim veriyo bu fırsatı bıraz da ne yazık ki.. sürekli bir karşılaştırma halinde malesef... oysa her bebek özel, cinsiyet ya da iki tane birden doğmalarından bağımsız...
kesinlikle diploma hiçbirşey hayatta, belki sadece bulacağın işi etkiler. allah her hakedenin karşısına kıymet bilen iyi insan çıkarsın...

Biz iki kız kardeşiz. Bir keresinde babama hiç oğlu olmasını isteyip istemediğini sormuştum. Kısa ve net ''Napacam erkeği?'' dedi. :KK53: Şimdi erkek evladı olan annelere taş atma amacıyla yazmıyorum ama kızlar ve baba arasındaki ilişki bambaşka oluyor. Hatta doğunca sizi unutturabilirler. Şimdiden kendinize bu önemsiz şeyleri dert etmeyin.

evlatla övünen hava atan kadın versiyonları var şu dünyada. Alllah bildiği gibi yapsın! boşverin siz Allahın size sunduğu bu meleklere nasıl aşık olacağınızı düşünün mutlu olsun. Ayrıca laf edeninde cevabını verin altta kalmayın.

inşallah en kısa sürede sürprizle gelir sizin de bebeğiniz/bebekleriniz <3 allah kıymet bilen kolları boş bırakmasın!!!

Amin canım İnşallah.Sen mucizelerinin tadını çıkar.Ona buna bakma eminin ki eşinde kucağına aldığında farkına varacaktır hatasının

Her zaman söylemişimdir. En hayırlı evlat kız evladıdır, diye.
Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin.
Kim ne düşünüyorsa düşünsün, ne yapıyolarsa yapsınlar.
Görme duyma. Kızlarınızın gelecek planlarını yapın.

Ben kızım rüyalarında hep "bağbaaaww" diye sayıklıyo. Bigün de "anniiii" de kız çikolatasız kalmayasıca.

Ne yapacakmış erkek evlat bileğinin gucuyle millete göz dağı verip tarlalarıni mi koruyacakmış... eskiden erkek evladın önemli tutulmasını bir nebze anlıyorum aman bize sahip çıkar topraklarimiza bakar ezdirmez. Şimdi öyle bir dünya mi var. Şimdi kız evlatlar öyle çoğu zaman. Bir kızım olsun o kadar çok istiyorum ki.. ilk hamileligim önce sağlık ama bir kızım olsun çok çok istiyorum inşallah. Cahil insanla sohbeti keseceksin. Eşinize diyecek lafım yok ayıp ya.

Benim de ikizlerim var biri kız biri erkek eşim kendini bildi bileli kız çocuk istermiş hep zaten, sonuç kızım babasını parmağında oynatıyor sizin kızlar da öyle olacak eşiniz pervane olacak etraflarında, hele bi doğsunlar o zaman görün siz :)

X