İkiz Anneleri Kulübü

kızlar ikizlere prematüre bebek elbiseleri alınıyormuş değilmi.benim arkadaşımın ikizleri var o söyledi.hatta ilk etapta onlar bile büyük gelmişti dedi.birde gayet iyi doğmuşlar biri 2.600gr diğeri 2.850gr.ikiz bebekte ağırlıkları çok güzel bence

QUOTE=ikizler11;2686803]sen nerde oturuyorsun arkadaşım[/QUOTE]

laelaelaelaelae:roflol:susurluk:roflol::roflol:

12 haftalık iken ikizlerimden birini kaybettim şu an 16 haftalık diğerininde düşük tehlikesi var düşen bebeğime kayıp ikiz sendromu denildi daha önce hiç duymamıştım başıma gelince öğrendim normal yoldan gebelikti ikiz bebek annesi olmak bir ayrıcalık bana nasip değilmiş

Yesimcigim,
Cok gecmis olsun. Vanishing Twin deniyor sanırım bu sendroma ve ilk kese gorundugunden itibaren 3. aya kadar risk devam ediyo. Benim ki tedavi ile oldugu için tum risk ogelerini tek tek incelemistim.
Allah diger bebegine saglık versin, insallah onuhayırlısı ile kucagına alabilirsin.
Sevgi ile

Sevgili Ddm,
Ben bir baska sitede ikiz anneleri kulubune uye oldum ve gecen hafta piknikte cok kalabalık ikiz anneleri ile biraraya geldim. Bahsini ettigin premeturelik tum ikizler icin gecerli degil. Ayrıca ikizler dogduktan sonra normal bebeklere gore daha cabuk gelisip tosun gibi olurlarmıs. Buyuzden sen yine de tum kıyafetleri premature diye alma bence. Bakarsın cok normal dogarlar... Insallahhhhh.

geçmiş olsun canım.allah sabır versin.diğer bebeğinin ömrü uzun olsun inşallah.allahtan gelene yapacak bişi yok.üzme canım kendini.1tanee olsun sağlıklı olsun...

sağol canım benim.bulunduğum yerde baya ikiz var.en güzel kiloda doğan lar bu bahsettiklerim.ve bana faydası oluyor.arkadaşımın ikiz bebeklerinin olması.sürekli birlikteyiz.a dan z ye herşeyi soruyorum.yok hepsi prematüre değil 1aya kadar dedi arkadaş zaten....

kızlar bugün bebeklerimin kalp atışlarını duymaya gidicem çok korkuyorum bi problem çıkarmı diye dua edin ne olur bana bide dünden beri sanki bel ve sağ kasımda ağrı arttı sizdede 7 haftada varmıydı ağrı ALLAHIM ne olur bugün iki bebeğiminde kalp sesini duyayım hayırlısı ile

Ayışığım,
Canım hiç korkma hayırlısı de herzaman. Bak kalp atışı duyulur ama sonra baska sıkınıt cıkar. be gecmişte cok acı cektigim için iyi biliyorum bu sıkıntıyı. Ama ne olur hep hayırlısını dile Allah'tan ve o sana zaten verecektir.
Gecmiste bebek dusurme gibi bir durumun yoksa bence endiselenmene hic gerek yok. Ayrıca 7. haftadan itibaren su anda 11. haftam bitmek uzere hala ara ara sancılar ve kakılmalar olabiliyor. bunlar cok normal.
Sevgiler ve bol sanslar

canım geçmiş olsun çok üzüldüm.. Allah sabır versin.. inşallah diğer bebişini sağlıcakla kucağına alırsın.. kendine iyi bak..

kasık ağrıları bendede olmuştu canım..merak etme herşey yolunda gider inşallah...
hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz.. hatta resimlerini koyarsın bizde görmüş oluruz ikizlerini..

herkese merhaba,

ben de ikiz anne adayiyim. su anda 9. haftadayiz. Asilama yoluyla gebe kaldim. 2. denememizdi. cok sukur bu kez sonuc verdi. su ana kadar her sey iyi gidiyor. hic kanama olmadi. gecen hafta bebeklerin kalp atislarinin oldugunu gorduk. bu kadari bile tarif edilmez guzel, heyecan verici bir deneyim.

Sakura, cok guzel, yerinde sorular sormussun anketinde. hepimiz ayni endiseleri yasiyoruz sanirim. ama sorulara cevap veren pek az kisi olmus. buraya yazan coguanne adayi isin basinda anlasilan. ama cevaplanan her soru bizim icimizin ferahlamasi, endiselerimizin azalmasi demek...

Sakura,
merak ettim. dogum icin hangi hastaneyi dusunuyorsun? doktorun kim? Ankara'da hangi hastaneleri onerirsiniz?
bu arada, ben de ankarada yasiyorum. daha dogrusu 6 ay once tasindim ankaraya. pek kimseyi tanimiyorum. gittigim doktoru rastgele sectim biraz. devlet hastanesinde calisiyor, muayehehanesine gidiyorum.ama onunla devam etmeyi dusunmuyorum. doktorumun, dogum yapacagim hastanede calisiyor olmasini ve her an ulasilabilir olmasini istiyorum. bi hastaneye disaridan doktor getirmenin deazavantajlari olabilecegini dusunuyorum, ozellikle ani bir dogumda. tabii bunlar benim kuruntularm.
birileri dneyimlerini aktarirssa bu konuda cok sevirinirm.

sevgiler,

Traveller,
Nickini de sanırım surekli tasınmaktan dolayı boyle secmişsin. Oncelikle hosgeldin aramıza.
Ben elimden geldigince burada hepimizin en iyi sekilde yadınlanmasını istiyorum. Sıkıntı endişelerimizi burada tecrubeli arkadaslardan aldıgımız tavsiyelerle gidermek istiyorum. Herhalde cok yogun olduklarından dogum yapmıs ikiz anneleri pek ugramıyor.. Ama Kadınla Kulubu Tüp Bebek forumundan cok eski arkadasım Bercan bizi sagolsun yalnız bırakmıyor. Her turlu sorumuzu cevaplıyor. Ona sukranlarımı sunuyorum.....
Doktor konusunu aman cok iyi degerlendir. Simdiden bol sanslar ve sevgiler

Son düzenleme:

Ayışığım,
Bugun kontrolun vardı canım. Umarım buraya iyi haberlerle donersin.
Simdiden bol sanlar canım.

evet canım ALLAHIMA şükürler olsun duyduk bugün kalp atışlarını çok güzel bir duygu ALLAH bütün isteyenlere göstersin inşallah ve tamamına erdirsin hayırlısıyla

saol canımbenim ilk ultrasonda dktr ikinci bebeğimi görmemiş benim ikiz bebek beklediğimden haberim ancak onu kaybettikten sonra oldu evet çift yumurta ikizlerinde %20ila,30 arası böyle bir kayıp olabiliyormuş inşallah sizlerde bebeklerinizi sağlıkla kucaklarsınız.

yesim merve, uzuldum. umarim diger bebegini saglikla kucagina alirsin. olumlu dusunmeye calis ve kendine cok dikkat et...

sakura, nasil da anladin. evet, cok tasindim simdiye kadar. bu da son olmayacak :) saglik guvencem guven hastanesindeki muayene ucretlerini karsiliyor. bazi ozel doktorlarla da anlasmalari var. ama ozel hastanelerdeki dogumu karsilamiyor. sadece bir miktar nakdi yardim yapiyor.o da guven, bayindir mesa gibi hastanelerdeki dogum ucretinin 3 te 1 i bile degil.bu yuzden orta ucrette bir hastane sececegim sanirim. fatih uni. hastanesinden randevu aldim. oranin ABD baskani bi prof var. perinatoloji ile ilgileniyor olmasi ilgimi cekti.esimin is yerinden arkadasinin doktoruymus. hastanenin bebek yogun bakimi da varmis. gidip bi gormeyi, doktorla tanismayi dusunuyorum. olmazsa simdiki doktorla devam edecegim. simdikinin tecrube, bilgi ve dikkat acisindan iyi oldugunu gozlemledim. ama teknolojik olarak muayenehanesi iyi degil. 10 yillik dergilerin bulunmasi bile bence eksi puan.
ya iste doktorla hasta arasinda bi bagin olusmasi lazim. hastanin doktora guveninin tam olmasi lazim. bunun icin de zaman gerekiyor. ama artik bi karar vermeliyim. kafami cok mesgul ediyor bu doktor meselesi.

bu arada, bercana ben de tesekkurlerimi sunuyorum. mesajlarini okudum. ayrica onunde saygiyla egiliyorum. 1+3....masaallah...Allah sabir, guc,kuvvet versin...

arkadaslar,

birsey sormak istiyorum..genelde gebelik haftalarmiz birbirine yakin anlasilan. benim su ana kadar fazla bulantim olmadi. kusma hic olmadi cok sukur. ama cok feci hazimsizlik cekiyorum. bu yuzden fazla birsey yiyemiyorum. bu da beni cok halsiz yapiyor. midem rahatsiz olmasin diye az yiyorum calisiyorum ama o bile cok kotu yapiyor midemi..resmen sidiremiyor zavalli.

bu hazimsizlik sorununu yasiyorsaniz , nasil basa cikiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…