Ikinciyi Düşünenlere

gerçek vardır, bi de gerçek vardır insanın duygularını katıp karıştırdığı.. tabiki sen görüşlerini söliceksin.. ama öle bi noktadan vurmuşsun ki, oturup büyük oğlum için hüngür hüngür ağladım.. bazı şeyler vardır değiştirilemez ve insanın elinde olmaz... %96 lık bi kesimin elindeyse çocuk sahibi olmak, bende %4 lük kısımdayım... ve emin ol.. ne yaparsan yap, o bebek gelmek istediği zaman, hiç bi korunma yöntemi işe yaramıyo... tabiki onları çok seviorum.. iyiki varlar.. ama neler yaşadığımı daha doğrusu benim gibi olan annelerin neler yaşadığını başına gelmeyen anlayamaz..biz zaten suçluluk içindeyiz büyük olan çocuklarımıza karşı.. yetemioruz her zaman.. böyle işin içine büyüğün hakkı falan girdiği zaman, vicdan meselesi yapıo insan... dediğin gibi, olanla ölene çare yok.. o yüzden eskiyi geri getiremeyeceğimize göre, biraz daha ılımlı olsak..tamam sen akıl ver insanlara, yapmayın de, zorluk çekersiniz de.. eyvallah.. büyüğün hakkını ölsem ödeyemem dediğin zaman, bu mesajını okuyupda çok canı yanan anne olur

Bu kadar kötümser olma lütfen kimse olmasın,üzdüğüm için özür dilerim,soranlara da en iyi sizler yol gösterebilirsiniz.Bu forumdaki herkesin bebek sahibi olmak,evlat yetiştirmek ve en iyisini yapma çabası vardır buna tüm samimiyetimle inanıyorum.şimdi mışıl mışıl uyumak yerine burada fikir alışverişinde bulunuyoruz,doktorlara artık siz kral değilsiniz diyoruz ,özgüvenimizi arttırıyoruz,mücadele ediyoruz daha ne olsun dimi,hastanede çalışırken taburcu ettiğimiz ama telefonda .... hanım,bugün düğün var ayağımın altında dolaşmasın bir gece daha kalsın diyen çok anne biliyorum ben.O yüzden anneliğinizi fazla sorgulayıp üzmeyin kendinizi,iki küçük çocuğun avantajıda vardır dezavantajıda.Mesela ben de kariyer için kendim için okuyup daha fazla çalışma isteseydim mecburen arka arkaya doğum olacaktı,elbette zor olacaktı ama hayatın her alanının güzelliklerini görüp bunları çocuklarımıza açıkladığımız zaman bizi anlayışla karşılayacaklarından eminim.Yeri geliyor eşimizin silmediği gözyaşlarımızı onlar siliyor,onlar yüreğimize daha yakınlar,imkanı olan varsa yaşı,maddi durumu,çocuk özlemi ara vermelerini daha doğru buluyorum,ben hem okuyup hem de çalışan bir insanım,böyle olmasaydı geçen sene yavrumu kucağıma alabilirdim ama nasip değilmiş,pko mu tedavi edebilirsem Allah nasip ederse bu sene çok istiyorum.hakkımızda hayırlısı olsun,lütfen sen de kötü düşünme,sağlıklıyız,yavrularımız var,yuvamız var,ocakta aşımız kaynıyor daha ne olsun,sağlıcakla kal.

mrb güzel anneler benimde 2.5yaşında bi oğlum var ve ben 2. istiyorum ama eşim askerden yeni geldi daha 2ay oldu o yüzden erteliyoruz imkanım olsa hemen yapardım hiç tereddüt etmeden inş. kışa doğru düşünüyoruz ve 2si küçük olnca aralarında haksızlık olur diye hiç bişey yok benimde abimle aramızda 2yaş var ama o kadar güzel büyüdükki yeri geldi 1sakızı paylaştık 10dk görmesek özlüyoruz evliyim evim annemlerle karşılıklı ama ben hergün abimi görmeye gidiyorum benden 14yaş küçük kardeşim var onuda çok seviyorum ama inanınki abimin yerini tutmuyo abim daha farklı herkesin fikri değişik olabilir ama bana göre en az 2çocuk olacak ve aralarında fazla yaş farkı olmaması daha iyi:16:

11 yıl savaş verdim. 5 Bebek kaybettim. Herşey bitti tamam pes ettim derken kızım ansızın çıkıp geldi hayatıma. Şimdi 3.5 ay oldu. Yaşımdan ve sezeryandan dolayı iyi planlama yapmak istiyorum bende 2. çocuk için. Ama benim kozalak lohusalığımı bile burnumdan getirdi. Havada karada nasıl yakalar yaparım bilemiyorum :))))))))))

allah analı babalı büyütsün canım anne olmak dünyanın en harika şeyi ama sezeryan olmuşsun biraz beklemen gerekecek en doğru zamanı bulduğunda 2.geciktirme kozalaklara bakarsan yandık zaten :))
:1:

kızım 3 yaşında bezden kurtuldu çok şükür eski inatçılığı hırçınlaşması yok
konuşması akııcı derdini anlatabiliyor bizi anlayabiliyor yaş olarak tam zamanı gibi geliyor
duygusal olarak bende hazırım 2. bir bebeğe sadece birkaç kilo vermem lazım okadar
ama eşim istemiyor :ssz::ssz:ikna edicem ama yoksa zorla baba yapmam gerekicek :27:

Benim ablamla aramda 2yaş var biz arkadaş gibiydik hep beraber gezdik tozduk sırdaş olduk herkes ya ne güzel ablanla arkadaş gibisiniz derdi, birbirimize arka çıktık, birbirimizi idare ettik üçkaatlıklar yapacağımız zaman, ben hep ablamdan para isterdim filan.. Hatta aynı çocuğa bile aşık olduk ortaokuldayken ama ablam çıktı o çocukla :)) bence az yaş farkı iyi oluyor bir de ailenin de önemi var bence kardeşlerin birbirine olan tavrının şekillenmesinde. Biz hep keşke 3.yü de yapsaydınız dedik çok da ısrar ettik ama yapmadılar.

çocukların arasında 4 yaş iyidir herhalde.Benim büyük ile ortancanın 3 yaş,ortanca ie sürpriz yumurtamın arası 2 yaş...Çocukların huyları da önemli.2 yaş arada çok zorlanacağımı düşünmüştüm.Allaha şükür şimdilik iyi gidiyor.:nazar::nazar::nazar:

bu konuya daha once yazmistim.aralariaz olursa arkadas olurlar dusuncesiyle 2. yi istedim aralari 2 yas..simdi daha kucuk 1 buyuk 3 yasinda olamlarina ragmen arkadaslar...ilerde insallah daha iyi olacak..birine kizdigimda,mesela kucuk biseyi doktugunde kizim naptin yaa desem bile oteki kardesime kizma anne bagirma ona aglarsa bende aglarim uzulurum diyor.ona verdigimin ayrisini kosa kosa kardesine goturuyor..buyuge bisey alirsak akrdesime neden elbise almiyoruz diyor..ayni sekilde buyukle takistigimizda ona kizarsam kucuk hemen olay yerinde bitiyor..bana bagirmsya basliyor resmen koltuk masa yakininda ne varsa vuruyor ona..sonra ablasinin yanina gidiyor yanagini oksuyor..sonra beni gulme tutuyor gzolerim dolu bi sekilde tabi...Allahima sukurler ediyorum hergunnn

Bir kızım var 3 yaşında.İkinci bir bebek daha düşünüyorum ama en uygun yaş farkı kaç olmalı bilmiyorum.Tecrübeli bayanlara soruyorum.Sizce iki bebek arasında kaç yaş fark olmalı?Genelde herkes 4 yaş diyor ama ben şuan kızımın bir kardeşi kabullenebileceğini sanmıyorum.:emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek:

bence öyle düşünmeyin. benimde bi kızım var 3 yaşında inanılmaz inatçı ama yinede ikinciyi düşünüyorum. zaten onu kardeşsiz bırakmak ona verilecek en büyük cazadır.ve bance en uygunn zaman şimdidir. daha fazla beklemeden ikinci çocuğu yapmalısınız.belki hemen olmuycak uğraşıcaksınız o yüzde hiç vakit kaybetmeyin bence

Benim oğlum çok uysal ve güleç bir çocuktu.

İkinciyi eşim çok istedi ve yaptık.Şuan oğlum hırçın bir çocuk yani içine attı sanırsam huyu çok değişti.

Oğlum 26 aylık.

Off off yarami destiniz
Ben 34 yasindayim (agustosta 35olacam 77liyim) bir oglm var haziranda 5 yas olacak oglum 3 yasindayken kardes dusunmeye basladik 5-6 ay denedik olmadi sonra rahimda yapisiklik cikti ocak 2011 de ameliiyat oldum spiral takildi tekrar yapisiklik olmasin diye suba sonu spiral cikti martta hamile kalmisim mayista farkina vardim ama malesef agusosta 5.5 aylik hamileyken kaybettim ikinci oglumu...rahim agzi yetmezligi sebep oldu...simdi tam 9 ay oldu ben coook istiyorum ikinci bebis oglum tek olmamali diyorum hep ama ikinci karnimdayken bu bir bucuk yasina gelsn ucncuyu yapariz diyen esim yanasmiyor

Oglum coook istiyor anne kardesim karninda mi artik diye soruyor ama babamz ikna olmuyor

benimde 3 yasında bi kızım var her ne kadar kendi ailem desteklemesede ben ikinciyi düşünüyorum hatta şuan hamile bile olabilirim :)

selamlar, bakabilme durumumuz varsa ikinci çocuk mutlaka olmalı. Kardeş sevgisi ve paylaşımlar zamanla öğrenilecek kavramlar. çocuk olduklarını unutup olgun davranışlar beklersek biz hataya düşeriz. benim kızım 25 aylık şu anda planlarımızda olmayan 7haftalık bi gebeliğim var ama çok şükür diyorum tam zamanında olmuş. Allah hepimizin gönlüne göre en güzelini versin =))

hep diyorum hep diyorum
kardeş olmalı mutlaka
elbette zor olacak büyütmek bakmak emek vereceksiniz tabiki
ama bir o kadarda mutlu olacak hiç pişman olmayacaksınız emin olun
oğlum 3 yaşını doldurdu 4 e girdi işte
ikiz kızlarımda 6 aylık oldular
oğlumdan yana hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz
ikizleri yan yana yatırıyorum oğlumda onların yanına yatıveriyor hemen anne bak üçüz olduk diyor :)
çok tatlılar hepsini sırayla öpüyorum doymuyorum
off nasıl anlatsam ki inanın kelime bulamıyorum
hiç pişman değilim iyikide olmuş çocuklarım
çok seviyorum ben eşimde öyle
eşim bayılıyor hangisini seveceğimi şaşırıyorum diyor
imkanlarınız şartlarınız elveriyorsa
evet ikinci çocuk yapılmalı

18 aylık bebeğim var şu an hamile oldugumu ögrensem dunyalar benım olur

bugün çift cizgiyi gördüm şükürler olsun silik de olsa:) dünyalar benim oldu:)

Bir yasında bebegim var..veeeeee hamileyim.....
bence mukemmelllllllll.......

valllahi bravo....oğlum üç yaşın da ama benim hala cesaretim yok hastasıyım senin gibi böyle yakın yaş aralıklarla çocuk sahibi olup sevinenlere;))bana da verin bu enerjiden lütfennnn..

Back