Ikinciyi Düşünenlere

merhaba, benim kızım 3 oğlum 1,5 yaşında. aralarında 20 ay var. çok zor ama Allah sabrını veriyor diye düşünüyorum. her ikiside birbirini kıskanıyor. tesellim ileride rahat edeceğim. bu günlerde geçecek diyorum. tekrar başa dönmek zorunda kalmayacağım. bence yaş farkı ne kadar az olursa o kadar iyi. en azından kıskançlıkları da o kadar küçük oluyor. :emir_bebek:

aynen katiliyorum benim oglumda buyudukce daha bi kiskanmaya basladigini hissediyorum,budukce dertleri daha bi buyuyor

Kızlar ben ne yapacağım kararsızım benim oğlum 9 yaşını yeni bitirdi 2. yapmaya hiç cesaret edemedim yapsam artık geçmi oldu ne dersiniz

Kızlar ben ne yapacağım kararsızım benim oğlum 9 yaşını yeni bitirdi 2. yapmaya hiç cesaret edemedim yapsam artık geçmi oldu ne dersiniz

Selm canm.hiçbisey için geç değil.benim 10yasinda oğlum var ve 2.yaptım allahın izninle.kızim oldu bide suan 8aylik.aralarında 10 yaş var.iyikide yapmışim

Selm canm.hiçbisey için geç değil.benim 10yasinda oğlum var ve 2.yaptım allahın izninle.kızim oldu bide suan 8aylik.aralarında 10 yaş var.iyikide yapmışim

Hayırlı olsun ioğlunuz kardeşini kıskandımı? bu kadar aradan sonra 2. hamilelik zor geçtimi? siz bebk bakımında zorlandınızmı? kusura bakmayın çok soru sordum ama ciddi düşünüyorumda bu sorular hep aklımı kurcalıyorda çocuklarınızda inşallah sağlıklı analı babalı büyürler

Încimnaz.2. Hamileligim ilkinden daha kolay ve çabuk geçti.doğumumda daha kolay oldu hiç anlamadım,oğluma gelince Maşallah kardeşi için deli oluyor:) zaten oğlum çok kardeş istediği için bukadar aradan sonra hamile kaldım.iyikide olmuş çok şükürler olsun.

Son düzenleme:
Încimnaz.2. Hamileligim ilkinden daha kolay ve çabuk geçti.doğumumda daha kolay oldu hiç anlamadım,oğluma gelince Maşallah kardeşi için deli oluyor:) zaten oğlum çok kardeş istediği için bukadar aradan sonra hamile kaldım.iyikide olmuş çok şükürler olsun.bebek bakımida ilkinden daha tecrübeli olduğum için zorlanmadım.

Încimnaz.2. Hamileligim ilkinden daha kolay ve çabuk geçti.doğumumda daha kolay oldu hiç anlamadım,oğluma gelince Maşallah kardeşi için deli oluyor:) zaten oğlum çok kardeş istediği için bukadar aradan sonra hamile kaldım.iyikide olmuş çok şükürler olsun.bebek bakımida ilkinden daha tecrübeli olduğum için zorlanmadım.

Maşallah Allah mutluluğunuzu daim etsin

benimde kızımla oğlum arasında 5 yaş var oğlum 2006 eylül doğumlu kızım haziran 2011 doğumlu ben aralarındaki yaş farkından çok memnunum.oğlum krdeş çok istediği için kıskanma gibi bi problemimiz olmadı ama biraz beni paylaşamadı..kardeşini çok seviyor.hepinize tavsiye ederim 5 yaş gayet ideal

birinci çocugu kendimiz için yaparız anneliği babalığı o ilki yaşamak için ve nedense ikinciler hep birincilere kardeş olsun diye yapılır.. haksızlık...bence şu zor dünyaya iki çocuk ve fazlası fazla maksat anne baba olmaksa bir yeter.. hem az olan öz olur kıymetli olur..

birinci çocugu kendimiz için yaparız anneliği babalığı o ilki yaşamak için ve nedense ikinciler hep birincilere kardeş olsun diye yapılır.. haksızlık...bence şu zor dünyaya iki çocuk ve fazlası fazla maksat anne baba olmaksa bir yeter.. hem az olan öz olur kıymetli olur..

Katılmiyorum...asla.

neden mi katılmıyorum,
katılmıyorum çünkü ikinci çocuğumu sadece yuvamı şenlendirsin, evimize neşe getirsin, mutluluğumuza mutluluk katsın diye istiyorum,
sanırım yaşınız oldukça küçük,
maksadımız yalnızca anne/baba olmak değil, aile olmak,
ve iyi bir aile birden fazla çocuğa da yeterince sevgi verebilir..onları neden yaptığını hiç düşünmeden/irdelemeden hemde..

2,5 yaşında oğlum var ve ben şuan 4 aylık hamileyim hemde ikizler
korunmamaıza rağmen oldu bizde istemiyorduk bir zamanlar ikinciyi
ama hamile kaldığımda demekki böyle hayırlıymış allah oğlumun kardeşi olmasını uygun görmüş dedim
şimdi dört gözle bekliyoruz

şimdi ilk bebek tamam
ikinciyi istememizin nedeni aslında yaşadığımız zorluklar değilmi kendimizi kandırmayalım
ikinciyi istemeyenlere sorduğumda ilk cevap ayyy uykusuz geceler,ilk bebekte yaşadığımız zorlukları sıralıyoruz.
bazıları diyorki maddi manevi vs peki bu durum ilk bebekte yokmuydu ?
maddiyatımız kötü olsa bile ilk bebeği istiyoruz öyle değilmi
demekki ikinci bebek istememek biraz kendimizle alakalı diye düşünüyorum

ben çalışan bir anneyim,oğlumda var elbette ev,iş ,eş ,çocuk hepsi bir arada gerçekten zor
ama mutlaka bir şekilde düzeni kuruyor bir şekilde hayatımıza devam ediyoruz değilmi
tabiki yine herkesin kendi tercihi uygunluğudur saygı duyarım

ben çocukların kardeşi olması tarafındayım,
arasındaki yaş uygunluğuna gelince bende çok fazla yaş olmasından yana değilim
zordur elbette çocuk bakmak yetiştirmek
aralarında kaç yaş olursa olsun her durumda bir takım zorluklar yaşayacağız

ama ben şuan düşünüyorum zaten bir çocuğum var 2 yaşlarında
gece uykuları,bebek bezi,yemeği bütün bunları yaşarken bunun iki katını yaşayacağım
ama ben oğlum büyüyünce.. ben rahatlığa erecem alışacam işte o zaman ben ikinciyi asla düşünemem
gözümde büyür bütün herşey
ama şimdi herşeye o kadar hakimim ki korkmuyorum hiçbi zorluktan
bir oğlum var ve ikizlerim olacak,doğumdan sonra ben 2 yılımı feda ettim şimdiden
ama sonra artık bir çocuk bakımından zorluklarında kurtulmuş olarak devam edecem hayatımıza
kafamda soru işaretleri kalmayacak bir çocuk olmalımı demeyecem

bende varımmm :) oğlum 1,5 yaşındayken hamile kaldım.. bende çok korktum 2 küçük bebekle ne yaparım diye.. sonradan düşündüm.. ya o da benim çocuğum.. hadi hadi silkelende kendine gel dedim... Allah sağlıklı, eli ayağı düzgün bi evlat veriyoda şikayet etmek ne haddine dedim ve kabullendim.. 2. çocuğu zaten düşünüodum ama oğlum biraz büyüyünce idi.. ama varmış bunda da bi hayır dedim ve doğurdum... zorluklar yaşamadım mı tabi ki yaşadım.. hatta burada da derdimi anlattım.. çok zor diye.. ama ne oldu? zamanla herşey rayına oturdu.. yapamazsın, yetemezsin diye bişey yok.. şimdi oğlum 2 yaşında, kızım 8 aylık... beraber oyunlar oynuolar, birbirlerini göremedikleri zaman tedirgin oluolar.. ayrılmak istemiolar.. ve ben tek başımayım.. yapamazsın, baş edemezsin diyenlere kapak ettim :) ikiside benim canım ciğerim.. bu arada inanın kardeşsiz olmazzzz olmaz olmaz....

Ben de önümüzdeki aylarda düşünüyorum oğlum 5 yaşına girecek.İkinciyi yapma tamamiyle o ailenin hayatına ve düşüncelerine bağlı diye düşünüyorum.Aralarının az olmasını asla istemedim,olsaydı bakmazmıydık,elbette bakardık ama ilkine günah.O daha kucak beklerken,kreşe alışma döneminde hadi sen okula git ben kardeşinle ilgileneyimi bir çocuğun psikolojisinin kaldırmayacağını düşünüyorum.Asla başkasının hakkını ondan alıp diğerine vermem,kul hakkıdır asla ödeyemem.Birisi emerken tekrar hamile kalanlara üzülüyorum.Hem o yavruya üzülüyorum hem de karnındakine.Meme onun hakkıyken tamam sen büyüdün deniliyor daha memeye doymadan ayırıp en sevdiği şey elinden alınıyor,annenin vücudu toplanmadan diğeri geliyor,rahim toparlanmıyor,hiç bezden kesilmiyorlar,bebek kokusunu bile özlemeden diğerini kucaklıyolar.İkisini birden büyütürsün lafı atalarımızın katılmadığım sözlerinden birisi.

Yazımı yazdıktan sonra diğer annelerin düşüncelerini okudum,.Herşeyin göreceli olduğunu görüyorum.Araları az olanları çok çok iyi anlarım,çünkü iç güdülere göre yaşayan yavruların herşeyini paylaşmasını beklememeliyiz,hatta bunu istemek ileriki sorunlarıda beraber getirir.Benim abimle aramızda 2 yaş var.Anneme araları az olsun kumrular gibi büyür demişler ,annemde olur demiş.Bırakın kumruları horozlar gibi didişirdik,hala daha didişiyoruz.Hep kıskanmıştır beni hala da öyle.Değişmedi değişmeyecekte.Doyasıya kardeş sevgisi almadım.Bunun nedeni aramızın az olması değil,anne babanın kardeşleri yönlendirmemesidir.Çocuklara kardeş sevgisini verende ailedir,alanda bunu bilir bunu söylerim arkadaşlar.Babamlar 6 kardeşler yolda görse selam vermezler,kayınvalidemler 6 kardeşler kızlardan birisinin eşi kurban bayramında kalp krizi geçirdi,hastaneye inanın samimiyetimle yazıyorum ellerinin kanıyla geldiler,ceplerindeki paraları birleştirip doktor getirtiler.Benim kanım haklarını yedirmeden sizinde işlerinizin,maddiyatınızın,maneviyatınızın ve çocuğunuzun gelişiminin de uygun olduğu mükemmel zamanlamayı tutturmak.Calllio da pepe de kız kardeşler var,ara sıra ağzını arayın o size sinyali verecektir.

tuze yazdığın şu son 2 mesajla hayattan soğuttun resmen beni... nasrettin hoca ağaçtan düşünce boşuna dememiş, bana doktor getirmeyin ağaçtan düşen birini getirin diye... benim çocuklarımın arasında 1,5 yaş var... bu kadar mı karamsar yazılır insanın düşünceleri.. okuyan annelerin, yaş farkı az olan çocukları da olabileceğini düşünerek biraz daha masum yazsaydın keşke... olanla ölene çare yok çünkü di mi... benim gibi anneleri üzer bu yazdıkların...

mesela ikinci olunca ilkinin kul hakkını asla ödeyemem demişsin mesela... ne demek bu Allah aşkına.. insana direk kendini kötü hissettiriyo...benim gibi olan annelere daha doğrusu... nolur biraz daha düşünerekl, karşımızdaki insanın yerine koyarak yazsak...düşün mesela..senin araları 1,5 yaş olan 2 evladın var.. biri de senin yazdığın son 2 mesajı yazmış.. okuyunca kendini kötü hissetmez misin?

çok içerlediğim ve üzüldüğüm için yazıorum bu msjı..olanla ölene çare yok çünkü..

Son düzenleme:
İstediğin kadar içini dökebilirsin,burada herşey balım gülüm değil,çocuğu hiç olmayanlar ne yapsınlar,nasıl bir psikoloji izlesinler,yazılarımı okursan herkese böyle yapın demiyorum her ailenin durumu beklentileri farklıdır.
Ben gerçekleri söylüyorum,o alınacak bu alınacak dersek forumlarda işimiz yok,benimde sorunlarım var olmayanları görüp kötü düşünüp siz neden böylesiniz beni neden düşünmüyorsunuz yazarsam forum kilitlenir.Benim de bir çok arkadaşım geç evlendikleri için hep arka arkaya almak zorunda kalıyorlar ,30 kadar oku ondan sonra evlen 35 gelmeden bitmesi gerekli,bu zaruriyettir,ama kendilerinin bana tavsiyesi gençsin sakın bizim gibi olma.
bir sağlıkçı olarak çocuk yapmak %96 insanın kendi elinde olan birşey,çok okuduğum,hastanelerde topuk çatlattığım ve kendimde yaşadığım için biliyorum,sen hayatını böyle yaşamak istemişsindir yaşarsın ama en azından yazımı okuyanlara faydam olursa ne mutlu bana.Sen söyle bakalım,hamileyken ilk yavrunu kucağına bile alamadığın o günleri anlatta diğer arkadaşlara senin de faydan olsun.Eskiyi geri getiremeyeceğimize göre yardımcı olmak varken neden anlatmıyorsun kendini?

Son düzenleme:
Back