Ikinciyi Düşünenlere

benimde oğlum 4 yaşında ama ikinci bebeği daha düşünemiyorum sağolsun oğlum beni çok yoruyor.sineme katılıyorum annenin kendini hazır hissetmesi çok önemli.

Doktorlara göre anne doğum yaptıktan tam olarak 3 sene sonra, annenin vücudu toparlanıp eski haline geliyormuş.Yani 2. bir bebek düşünülüyorsa 3 sene beklenmesini şart koşuyorlar.Malum annelerin vücudundan bi takım değerler eksiliyor.
Bence yaş farkının 4 olması iyi gibi.Hem arkadaş olurlar hemde aradaki farktan dolayı saygı ortamı sağlanabilir..

bence yaş farkı az olmalı..o zaman bir arada büyür giderler artı kıskançlık oranıda düşer diye düşünüyorum ben...
daha 1.ci teşrif edip te doğmadılar.nasıl bir bebek çocuk olacak bilmiyorum..ama bana çok çektirmezse,canımdan bezdirmezse ben 18 aylıkken korunmayı bırakmayı düşünüyorum araları az olsun yaa

kızım nisan ayında tam 2 yaşına girecek. eşimle inanılmaz bir bağları var. beni de kimseyle paylaşamaz. allahın izniyle ikinci bir bebek düşünüyoruz ama zaman konusunda bir karar veremedik. yaş farklarını uzatmamak isiyoruz, malum hem kardeş hem arkadaş olurlar. ama alımda soru işaretleri var. kardeşini nasıl karşılar, benim ve babasının kardeşini sevmesini yadırgar mı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
bu konu çok zor ve şansa kalmşı galiba ya
iki farklı karakterde çoçuk olcak
anne baba yaşı ilerlemesi ilkte ki heycan kalmaması vs vs
benim oğlum 12.5 aylık ben 3 yaşına kadar düşünmüyorum
çok yoruldum çünkü hem iş hem ev hem bebek
zaten ii bir annemiyim acaba düşüncesi var

ben biraz büyümesi taraftarıyım
en az 3 yaş olmalı 4 de doğum olabilir
hayırlısı bakalım alnımıza ne yazılmış
yaşayıp görcez
inşallah hepimizi yavrusu hayırıl olur

evet 2 bebeği düşünüyorum fakat doktorlarında dediğine göre 2. hamilelikte oğlumu dünyaya getirirken yaşadığım rahatsızlığın tekrarlaması %50.kızlar oğlum 12 yaşında karar veremiyorum bu arada martta 35 yaşıma da gireceğim...paylaşın lütfen...

2 oğlumun arasında 3 yaş 2 ay var ve ben çok zorlanıyorum. psikoloğumuzun söylediğine göre çocuklar arasındaki yaş farkı asla 3-4-5 olmamalıymış. ya daha az ya da daha fazlaa

merhaba, benim kızım 3 oğlum 1,5 yaşında. aralarında 20 ay var. çok zor ama Allah sabrını veriyor diye düşünüyorum. her ikiside birbirini kıskanıyor. tesellim ileride rahat edeceğim. bu günlerde geçecek diyorum. tekrar başa dönmek zorunda kalmayacağım. bence yaş farkı ne kadar az olursa o kadar iyi. en azından kıskançlıkları da o kadar küçük oluyor. :emir_bebek:

benim oğlum 17 kızım 7 aylık... aralarında 10 ay var.. kızım prematüre 7 aylık doğdu o yüzden çok zor bakımı, çoğunlukla onunla ilgileniyorum.. ama oğlum kıskanmayı bilmediği için sorun olmuyor...bence aş farkı az olmalı... tabi benimki kadar değil...kaydirigubbakcemile3

ben de yaş farkının az olması gerektiğini düşünenlerdenim.ama doğumdan sonraki ilk 6 ay tekrar gebe kalındığında erken doğum, gebelikle ilişkili komplikasyonlar ve normal doğum yapılmış bile olsa doğum sırası-sonrasında rahimde yırtılma olma riski çok artıyor.
aslında araştırmalara bakılırsa iki doğum arası 18-60 ay arası olunca gebelik sonuçları daha iyi.
yaş ilerledikçe bu doğumlar arası fark ,18 aya doğru yaklaşmalı,yani doğumda anne yaşı da önemli
yaş farka kaç olursa olsun her halukarda 2. çocuk anneyi yorar!
Aslında iki kardeş arasında ideal yaş farkı diye birşey yoktur.
Her durumun farklı zorlukları vardır.
Psikolojide ,aynen tıp biliminde olduğu gibi yüzde yüz ya da yüzde sıfır kavramlarından bahsedemeyiz.her zaman için istisnalar vardır.bir arkadaş,tek çocuğu olanın bu konuda yorum yapamayacağını yazmış,yanlış...herkes ,her konuda yorum yapabilir.bir anne 11 yaş farkı olan 2 çocukla başa çıkamayabilir.öte yandan başka biri 1-2 yaş arası olan dört çocukla çok iyi idare edebilir.
Bu konu bireysel ele alınmalı.......

benim oglumla kızım arasında 4,5yaş var kızım Allahtan cok kıskanmıyor ama ıcten ıcten kıskandıgını düşünüyorum.oglum dogdugu anlarda gazlı yaygaracı bır bebek oldugu için kızımla fazla ılgılenemedım bazen kendımı cok kotu hissetim yanlışmı yaptım okula gıdıncemı dogursaydım dıye ama anaokuluna gıttıgı halde suan bıle derslerıyle zor ılgılenıyorum mınık kıtabını kagıdını yırtmaya kalkıyor zorda olsa buyuyup gıdıyorlar ilerde rahatta edicez ama ılk cocuk nekadar dıkkat etsende ıkıncı cocuk olunca kıskanıyor

benim kızım 3.5 yasında ben çok istiyorum 2. çocuğu ama eim çok karşı bu dünyaya bir tane çocuk yeter diyor..bende çok yoruldum artık ısrar etmekten..yasım 34 oldu.artık bu sene yapamassak artık bu işten vazgeçmek zorunda kalacağım..tek çocuk nasıl olur bilmiyorum ki????bu konuda fikirlerinizi alabilirmiyim???:43:

benim kızım 2 yaşına girdi ve ben hamile oldum. bence yaş farkı fazla olmamalı. arkadaş olsunlar. abla veya abi değil. yaş farkı az olunca daha iyi anlaşır birlikte oynarlar diye düşünüyorum (ilerde olacak kavgalar da hayatın tadı tuzu. ben de kardeşimle çok kavga ederdim ama şimdi ayrılamıyoruz. yaş farkımız 3)

bu akşam eşimle konumuz buydu :1:
ama ne maddi ne manevi buna hzır olduğumuzu
düşünmüyorum kızım biraz daha büyüsün annesine babasına
doysun sanki şimdi bir kardesşi olursa ona haksızlık yapıcakmışız gibi geliyor:44:

benim kızım 3.5 yasında ben çok istiyorum 2. çocuğu ama eim çok karşı bu dünyaya bir tane çocuk yeter diyor..bende çok yoruldum artık ısrar etmekten..yasım 34 oldu.artık bu sene yapamassak artık bu işten vazgeçmek zorunda kalacağım..tek çocuk nasıl olur bilmiyorum ki????bu konuda fikirlerinizi alabilirmiyim???:43:

Keşke benim eşim de seninki gibi olsa! Benim eşim de ikinciyi istiyor, ben istemiyorum. Ben tek çocugum, hiç bir sıkıntısını da çekmedim. Genel kanının aksine çok paylaşımcı ve geçimli bir insanım. Kızımın da tek çocuk olmasında hiç bir sakınca görmüyorum.

,

kızım 5,5 yaşında ve ben kendimi tek çocuk fikrine çoktan alıştırdım...çalıştığım için hep desteğe ihtiyacım var, annem ve kayınvalidem yakın oturuyorlar çok şükür ama onların da bir hayatı var ve ilk torunları için tamam ama bir kez daha sil baştan bebek baktıramam doğrusu, kendim de tam rahata ermişken bir daha başa dönemem...hem işim açısından, hem kendi açımdam, madden manen bir çocuk daha büyük zorluk...yapabilecek durumda olanlar tabiki 2 çocuk yapsınlar ama benim için çok uzak br ihtimal...hayat insana ne gösterir bilinmez tabi ama tam hayatımı her açıdan bir düzene sokmuşken, çok şükür kendine yeten, aklı başında ve daha şimdiden benim en iyi arkadaşım olan bir çocuğa da sahipken çok şükür diyorum :61:

iki oglum var aralari nda 2 yas var ,buyugu bebegi cok kiskaniyor 1 dakika bile yanliz birakamiyorum hemn ustune oturmaya yada vurmaya calisiyor biraz sevsek hemn kusup baska odaya kaciyor ,bu bi surecmi yoks a hep böylemi devam edecek bilmiyorumne zaman birlikde normal sekilde oturup oynuyacaklar uff.cok zor iki cocuk ama öyle böyle bi sekilde buyuyorlar bence aralarinda ne kadar yas farki olsada hep ayni isder 2 isder 10 degismiyor hepsindede degisik zorlular var.

2 kızım var araları 2 yaş 1 ay ama hiç kıskanmıyor.küçük daha 6 aylık ama şimdiden oynamaya başladılar.ablası çok seviyor,ce eee oyunları yapıyor onu güldürecek şeyler buluyor.küçükte katılıyor gülmekten.büyüğün hoşuna gidiyor tabi.iyiki araları az olmuş diyorum çoğu zaman.tek kötü tarafı şimdilik eve tıkıldım kaldım ama bu günlerde geçecek inş.

2 kızım var araları 2 yaş 1 ay ama hiç kıskanmıyor.küçük daha 6 aylık ama şimdiden oynamaya başladılar.ablası çok seviyor,ce eee oyunları yapıyor onu güldürecek şeyler buluyor.küçükte katılıyor gülmekten.büyüğün hoşuna gidiyor tabi.iyiki araları az olmuş diyorum çoğu zaman.tek kötü tarafı şimdilik eve tıkıldım kaldım ama bu günlerde geçecek inş.

cok sanslisin ne guzel,bizdede yeni basladi hep böyle deildiki 1 ay öncesine kadar,bizimkinin akli ermeye basladigindandir bi kiskanma basladi doktoruyla konusdum suan 2bucuk yas inadin sinirin en doruk noktasinda oldugu icin catacak yer ariyor benimkilerde ikisi bir araya geldiginde oyunlar oynuyor hatta kendi oyuncak ile oynarken gider bebisin elinede oyuncak secer verir aynen cee oynarlar bebis i bayagi guldururikisde emekleyerek bir birleriyle kovalamaca oynarlar ikisi birbirine cok baglandi ama bu kiskanclik olayi dedigim gibi yeni basladi,gecici bi surec olmasini umuyorum ins,öyledir dedigin gibi bende tikildim kaldim evde,böyle oluncada buyuk oglumun cani SIKILIYOR devamli evde ne yapsin anliyorum ama az kaldi seneye yazin anaokuluna basliyor Allahdan,bari orda yasitlariyla butun gun oyunlar oyna r diye dusunuyorum.aynen bende evde tikilip kaldim,iki kucuk cocukla yanliz disari cikmak cok zorlaniyorum yedir icir giyindir kendim hazirlan birde disari cikma merasimi ooo cikmadan yoruluyorum valla ne yalan söyliyim

Back