Ikinciyi Düşünenlere

zeliha42

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2006
168
0
621
45
Bir kızım var 3 yaşında.İkinci bir bebek daha düşünüyorum ama en uygun yaş farkı kaç olmalı bilmiyorum.Tecrübeli bayanlara soruyorum.Sizce iki bebek arasında kaç yaş fark olmalı?Genelde herkes 4 yaş diyor ama ben şuan kızımın bir kardeşi kabullenebileceğini sanmıyorum.:emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek:

Kızlarımın arası 4 yaş ama ben daha az olabilirdi diye düşünüyorum.İlk bebeğim tüp bebek olduğu için benim zaman ayarlama lüksüm olmadı.Bebeğimiz olmuyor derken 4yıl sonra hamile kaldım.Mutlaka kardeş şart ama arayı fazla açma.

benim kızlarımın yaş farkı 3,5 ...hiç zorluk olmadı diyebilirim,hatta bence annenin sağlığını etkilemeyecekse daha az yaş farkı bile olabilir,bence düşünülenin aksine ilk çocuk yalnızlığa ne kadar fazla alışırsa kardeş fikrini o kadar zor kabulleniyor:yes: hani "pabucunun dama atıldığını" hissetmesin yazık:smilewinkgrin: anne için de rahata erince yine uykusuz kalmak güç gelebilir:razz: bence hemen düşün:smilewinkgrin:

Fikirlerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.Bende aynı şeyi düşünüyorum ama buna bir türlü cesaret edemiyorum.

bence senin icin cocuk yapmanin tam zamani fazla yas farki olmasi iyi degil..bana kalsa bende hemen yapacagim ama iste..esim hemen istemiyor.

:rolleyes2: Benim Şuan 13 Aylik Bir Oğlum Var Bende 2.bir Bebek Istiyorum Ama Ben Farkli Düşünüyorum Bence Iki Bebeğin Arasinda Az Yaş Farki Olmamali Çünkü Ne Olursa Olsun Ilk Bebek Eziliyor Ve Ikinci Bebek Olduğunda Sen Büyüksün Deniliyor Aslinda Oda Daha Küçük Ama Hemen Sen Ablasin Yada Abisin Pozüsyonuna Giriyor.ben Ikinci Bebeğimi Oğlum Ikinci Sinifa Başladiğinda Doğurmayi Düşünüyorum Neden Ikinci Sinif Birinci Sinifa Başladiğinda Eğer Kardeşi Olursa Kendisini Okula Atmişiz Gibi Düşünebilir Kardeşiyle Biz Evde Kalinca Kiskançliklar Olabilir Oyüzden Ikinci Sinifta Düşünüyorum Daha Sonrasida Olabilir Ama O Size Kalmiş Birşey.:smile:

kızlarımın arasında bes bucuk yas var ve kıskanclık dız boyu buyuk kızım felaket kıskanıyor kardesını bence aradakı yasfarkı nekadar buyukse kıskanclıkta okadar buyuyor

arkadaşlar benim oğlum 11 yaşında kızın 2,5 yaşında, Oğlum kızımı kıskanmıyor fakat kızım felaket derecede abisini kıskanıyor. Bence aralarındaki yaş ne kadar büyük olursa, bebek bakımında anneye çok büyük oranda yardımcı oluyor.

zeliha bende senin gibi aynı dertteyim.kızım 4 yaşını doldurmak üzere artık zamanı geldi gibi ama ben biraz rahatıma düşkünüm galiba hiç çocuk yapasım gelmiyo.bi çocuk daha yap artık diyenlere böyle iyiydik diyorum.neyapsakki yapsakmı acaba:uhm:

merhaba arkadaşlar benim iki çocuğumun arasında 13yaşfark var.ara biraz fazla olunca ikinci çocuğa bakmak bana çok zor geldi.ama kızım bu durumdan memnun aralarının yakın olması durumunda kardeşini kıskanabileceğini şimdiyse kardeş sevgisini doyadoya yaşadığınısöylüyor.
sinemin dediklerine tamamen katılıyorum.annenin kendini hazır hissetmesi çok önemliçevredekilerin hadidoğur artık birtane daha demesiyle olacak iş değil.

kızlar benimde kızlarımın arasında 8 yaş var 11 yaşındaki kızımı 3 yaşındaki kızım korkunç derecede kıskanıyor ve işin tuhafı 11 yaşındaki kıızmda dahil olmak üzere 3 yaşındaki kıızmn üstüne titriyoruz yani olay tam tersine döndü hem ablayı çok seviyor hemde çok kıskanıyor abla olmadan hiç bir yere gitmiyor ablaya kızdığım zaman benimle kavga eder ama kıskançlıkta diz boyu ikici çoçuk düşünenler en az 3 yaşındayken kesinlikle çoçuk düşünün

iyi akşamlar
benim oğlanların arası 3yaş ama yinede çok sıkıntı yaşıyorum. büyüğü4 diğeri iki buçuk aylık.

kızlar benimde kızlarımın arasında 8 yaş var 11 yaşındaki kızımı 3 yaşındaki kızım korkunç derecede kıskanıyor ve işin tuhafı 11 yaşındaki kıızmda dahil olmak üzere 3 yaşındaki kıızmn üstüne titriyoruz yani olay tam tersine döndü hem ablayı çok seviyor hemde çok kıskanıyor abla olmadan hiç bir yere gitmiyor ablaya kızdığım zaman benimle kavga eder ama kıskançlıkta diz boyu ikici çoçuk düşünenler en az 3 yaşındayken kesinlikle çoçuk düşünün

sitede yeniyim. çocuk büyütmek çok zevkli ama bir o kadar da zor. benim oğlan çok kıskanıyor. yuvadan geldimi başlıyor yaramazlıklara. hep ilgi istiyor. beni dövmeye çalışıyor falan. yani zor...

Kardeşler arasındaki yaş farkı ne olursa olsun her iki çocuğa da yaşına uygun şekilde gereken ilgi gösterildiği takdirde sorun çıkmayacaktır Kardeşle arasında kaç yaş olduğu çocuğun psikolojisini etkileyen faktörlerden yalnızca bir tanesidir. İki yaş farkı, 5 yaş farkı ya da 7 yaş farkı farklı şekillerde çocuğu etkileyecektir. Üstelik her çocuk için durum farklı olacaktır. Örneğin ödipal dönemde sorunlar yaşamış bir çocuk yaş farkı 7 de olsa yine de sorun yaşayabilir. Kardeşini kıskanma en fazla ödipal dönemde yani 3-5 yaşlarında görülse de büyüme ve gelişmesine göre daha küçük çocuklar da kardeşlerinin doğumundan etkilenebilirler.
:ecrin_bebek: :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:
Yani arkadaşlar işin turkcesi şu cocuklar arası yaş farkından ziyade onlara dengeli davranabilmeyi başarmaktır en mühimi..hihoyyyt
Bizim kızımız da 15ıncı ayına gırdı arayı fazla acmadan ıkıncı melegımızı dusunuyoruz..Fakat hayırlısı tabı zaman ve sartlar ne gosterır bılınmez..Hayırlı vakıtte olsun olacak olanlar..kaydirigubbakcemile5

Kardeşler arasındaki yaş farkı ne olursa olsun her iki çocuğa da yaşına uygun şekilde gereken ilgi gösterildiği takdirde sorun çıkmayacaktır Kardeşle arasında kaç yaş olduğu çocuğun psikolojisini etkileyen faktörlerden yalnızca bir tanesidir. İki yaş farkı, 5 yaş farkı ya da 7 yaş farkı farklı şekillerde çocuğu etkileyecektir. Üstelik her çocuk için durum farklı olacaktır. Örneğin ödipal dönemde sorunlar yaşamış bir çocuk yaş farkı 7 de olsa yine de sorun yaşayabilir. Kardeşini kıskanma en fazla ödipal dönemde yani 3-5 yaşlarında görülse de büyüme ve gelişmesine göre daha küçük çocuklar da kardeşlerinin doğumundan etkilenebilirler.
:ecrin_bebek: :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:
Yani arkadaşlar işin turkcesi şu cocuklar arası yaş farkından ziyade onlara dengeli davranabilmeyi başarmaktır en mühimi..hihoyyyt
Bizim kızımız da 15ıncı ayına gırdı arayı fazla acmadan ıkıncı melegımızı dusunuyoruz..Fakat hayırlısı tabı zaman ve sartlar ne gosterır bılınmez..Hayırlı vakıtte olsun olacak olanlar..kaydirigubbakcemile5

canım benim henüz senin tespiti yapman imkansız önce yaşaman gerek herkes eminim çoçuklarına nasıl davranması gerektiğini biliyordur her anenin özü iyi birer ebebeyin olmak malesef her şey bilimsel gerçekleşmiyor tek bir evladı olan bir anne olarak bu tespit komik ikinci dünyaya geldiğinde tekrar konuşalım bakalım bilimsel davranışları istediğin kadar uygula sonuç nedir :):)

iyi akşamlar
benim oğlanların arası 3yaş ama yinede çok sıkıntı yaşıyorum. büyüğü4 diğeri iki buçuk aylık.

hayatım allah kolaylık versin 3 tane çoçuk ve henüz hepsi anne ilğisini isteyen ve ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar küçüklermiş allah kolaylık versin

bence aralarında fazla yaş farkı iyi deil ben o hatayı yaptım kızım 5 yaşındayken 2. kızımı doğurdum çok kıskanıyo şuan bebeğim 3 aylık ama büyük kızımın yanında sevmemeye çalışıyorum çünkü bebek unutur hatırlamaz ama kızımın zihninde bunlar kalabilir kendini sevgisiz hissetmesin diye elimden geleni yapıyorum ama o yinede kıskanıyo benimi seviyosun kardeşimimi benmi güzelim omu gibi sorular soruyo mesela o uyandığı zaman boyama yapmak için diretiyo iki arada bi derede kaldım şimdiki aklım olsa kızım 2 yaşındayken yapardım yada 1 yaşındayken bilmiyorum zor olurdu belki bakımları felan ama böyle dahada zor gibi

ben dogum sonrasi gecirdigim ameliyatlar yüzünden 2 yil yasagim vardi hamile kalamazdim kizim suan 3yasinda ve bizde ikinciyi düsünüyoruz allah nasip ederse insallah yas farki az yada cok olsun kiskanclik olcaksa gene olur diye düsünüyorum ki dilegim insallah olmaz....

benim de 10 aylık bebeğim var. 2. çocuk lafı edildiğinde açıkçası korkuyorum ama nereye kadar korkucaz.. çevremde arkadaşlarım arada fazla yaş farkı olmamalı diyorlar en fazla 4 yaş iyi diyorlar. aralarında 7 -8 yaş fark olanlar farklı problemler yaşıyorlar. En basiti izledikleri Tv proğramları yüzünden çıkan anlaşmazlıklar ve aralarında ki diyaloglar ( birisi olgunlaşırken diğeri daha çocuksu ) birbirleriyle olan uyumları açısından galiba yaş farkının az olması iyi .. Tabi bu arada olan anneye oluyor daha birinden yeni nefes alıyorken tekrar dön başa ..

Back