• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci üyelikle yeni konu...

teşekkür ederim yorumlar için kızlar..
darp raporu alınacak kadar değil şiddeti henüz sadece hırpalama tokat belki..
darp raporu alacağım zaman yani ağzımı burnumu patlattığı zaman geçti bi sene oldu hatta..
iki korkum var. ilki ; bebeğimin de büyüyüp onun gibi olması.. çünkü kendisi babasından ne gördüyse onu yapıyo bi karı-kızı yok diyodum belki var da ben bilmiyorum belki de ona daha vakit var diye görüyo bilemiyorum...
ikincisi de; bebeğimi benden almaya kalkması...

evet çalışıyorum ve ben karnım burnumda işe gelip gittim sırf eşim masrafların altında tek başına ezilmesin 10 lira katabilsem ona kardır diye..
zamanında öyle bi insandım ki ben yine sıkıntı yaşardım üstesinden gelirdim. yalnız yaşayıp herşeyimi kendim hallederdim...
ama şimdi bi de bebeğim var.. şuan annem bakıyo çalıştığım için.. boşanma durumu olursa da annem bakar..
aslında annem vicdansız değil elbette boşansam ailem özellikle babam bu yaşadıklarımı bilse beni bi an bırakmaz arkamda durur yani beni sokağa atmazlar ama işte hep "sen hak ettin" imasıyla karşı karşıya kalırsam?
bebeğim bi tarafı eksik mi büyür? cevap basit aslında böyle bi ortamda büyümesindense ayrı ayrı herşeyin ne olduğunu bilerek büyümesi yeğdir.
zira böyle giderse ben eksik kalacağım bebeğimin hayatından çünkü şiddet denen şey azalmıyo hiç..
bi kere başladı mı artarak devam ediyo.
ya eşim bana daha beter bişey yaparsa hiddetlendiği bi anda? bebeğim bensiz kalırsa..

Elin adamından dayak yiyip hakaret duyacağına annenin babanın imasını duy, hem kaç kere dicekler

ve ben çok uğraştım inanın.. düzeltmek toparlamak için.. bazen kavga ettik o geldi hemen affettim yeri geldi bazı kavgalardan sonra ben de kedi gibi gidip dizinin dibine barışalım dedim..
terapiye de gidelim dedim ama yok.. problemi olduğunu kabul etmiyo. sen git sensin problemli diyo bana..

Allah yardimcin olsun.
Canim bir kere dayaga basladiysa bunun arkasi geliyor.
Senin esin de, benim eski esim gibi problem li birisi.
Bak, dun ki konumu oku.
Bir an once buna dur de!
Insallah sonun benim gibi olmaz :(

tamam hadi o zaman benim problemli. benim sorunlu.. ben sana ne yaptım? sadakatsizlik mi namussuzluk mu ettim? hakaret mi ettim ? ne yaptım ki dayak bana reva gördüğün...
bunlara da cevap yok.. yok çünkü...

Allah yardimcin olsun.
Bak, dun ki konumu oku.
Bir an once buna dur de!
Insallah sonun benim gibi olmaz :KK43:
biliyorum. takib ettim konunuzu..
Allah sizin de yardımcınız olsun.
ben durumunuza acıdığımdan değil tabiki ama elbette istemem çocuğumun gözünün önünde bunları yaşamayı..

uzun bir mesaj olacak...
bakın, bu adamla yaşamaya devam ederseniz daha kötü günler sizi bekliyor. sadece oturup BDV'yi karıştırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
kendinize ve çocuğunuza bu kadar haksızlık etmeyin şu an gerçekten çözümü olan soruları bahane ederek kendinize ve çocuğunuza kötülük yapıyorsunuz.
özgüveniniz zedelenmiş -ki çok doğal. bir an önce işe kendinizden başlayacaksınız. kendinizle barışıp bunları hak edecek bir kadın olmadığınıza inanacaksınız.
dayaktan daha çok sözlerin sizi incitmesini çok iyi anlıyorum. psikolojik şiddet fizyolojik şiddetten her zaman daha kötüdür, acıtır... kol kırılsa iyileşir ama onur, gurur özsaygı? bunların iyileşmesi çok zor şu an siz de o durumdasınız.
boşanmak kolay değil ancak açık ve net bu evlilikte sürdürebilecek kurtarabilecek birşey kalmamış

madde madde kaygılarınıza çözüm önerileri getireyim
1- bebeğinizin büyüyüp onun gibi olma korkunuzu ancak bebeği o aile ortamından uzaklaştırarak yenebilirsiniz. aynı evde yaşadıkça çocuğunuz büyüdükçe model alır, normalleştirir şiddeti kanıksar ve hayatının bir parçası haline getirir. kâr zarar hesabı yapın. öyle bir ortamda mı çocuk sağlıklı büyür yoksa ebeveynlerin ayrı olduğu ve annenin sağladığı huzurlu ortamda mı? siz eşinizle karşı karşıya gelmeyeceğiniz için çocuğunuz şiddet travması yaşamaz. boşanmış aile çocukları sandığınız gibi büyümüyorlar emin olun. benim eşim sizinkinden çok daha kötü bir aile ortamından kurtulmuş biri olarak benden her zaman daha anlayışlı, sevecen ve merhametli bir insan olmuştur. hem çevreye hem çocuğuna karşı...

2- bebeğinizi sizden alamaz, yasalar buna izin vermez. belli bir yaşa kadar anne konusunda ekstrem bir durum yoksa mahkeme bebeği anneye verir. ekstrem bir durumunuz yok üstelik çalışıyorsunuz rahat olun. bir de lütfen kusura bakmayın ama böyle kansız adamlar genelde çocuğu başlarından atmaya uğraşır o sizi huzursuz etmek için boş keseden sallıyor!

3-Aileniz "biz sana demiştik" diyecekse haklılar kusura bakmayın! anneniz size kırgın olduğu halde çocuğunuza bakıyor. benim annem olsa bakmazdı. babanız ayrı eve çıkmanıza müsaade etmiş. benim babam etmezdi ve boşansam dizinin dibinde oturtup her gün hayat dersi ile canımdan bezdirir eminim. Sizi döven söven aşağılayan elin adamına katlanabiliyorsanız, (siz de bir annesiniz) tırnağınızın ucu taşa değse içi yanacak ailenizin serzenişlerini de bir zahmet sineye çekin canım kardeşim.

son olarak

zamanında öyle bi insandım ki ben yine sıkıntı yaşardım üstesinden gelirdim. yalnız yaşayıp herşeyimi kendim hallederdim...

şu an da böyle hatta daha güçlü daha kararlı bir insan olarak hayatınızı yeniden kurmanızı engelleyecek birşey göremiyorum. yapabilirsiniz, inanın kendinize...

Ve...

ya eşim bana daha beter bişey yaparsa hiddetlendiği bi anda? bebeğim bensiz kalırsa..

Allah muhafaza tabi ama bu ülkede o kadar olağan o kadar tekrarlanan birşey ki bu, maalesef risk grubundasınız lütfen artık oturun ve hayatınızı kurtarmak için ciddi ciddi akıl yorun.

Elin adamından dayak yiyip hakaret duyacağına annenin babanın imasını duy, hem kaç kere dicekler
tabi ki ailemden laf duymak bunları yaşamaktan ki ben yaşasam tek problem değil bebeğime yaşatmaktan iyidir.
benim babam bana bir fiske vurmadı 25 yaşındayım...

çalışıyorum canım. Allaha şükür bi işim var. az da olsa bi maaşım var maaşımın 4te biri icrada yani az dediğim o. yoksa çok şükür halime yani yine de kendime yeter diye düşünüyorum..
bu planları muhasebeleri yapıyorum oturup ama başlangıca geçemiyorum işte..
ben gidip o davayı açmak için dilekçeyi veremiyorum..
sevgiden mi ? değil çünkü sevgi namına zerre kalmadı içimde..
yeni hayat gözümü korkutuyo sanırım..
zorluklar değil çünkü ben bekarken de bildim varı yoğu...
yeri geldi aç da uyudum yeri geldi gönlümce yedim içtim de..
sadede korkutan yeni hayat yeni düzen.. bi de şimdi bebeğim de var onu düşünmek zorundayım.. kendimden önce o var çünkü...
Canim seni cok iyi anliyorum,bende iki evladim varken bosandim eski esimden,bizde siddet yoktu aldatmada cok sorumsuzdu,ailesi bakardi resmen bize bende cektim resti boyle devam edemem dedim ustelik kuzenimdi esim,aileler birbirine girdi neler oldu neler ama yinede kararimdan donmedim!inat ettim bende cok zorluklar cektim yabanci memlekette iki yavrumla yanlizdim,acta kaldik,disarda da kaldik ama vazgecmedim yeni hayat korkusu bende de vardino yuzden diyorum ne istedigini bilmen lazim,bu yola girmeye hazirmisin?yoksa evladinla bu kotu sartlar altinda devammi edeceksin?bence etme!bi son ver artik en cokta evladin icin o boyle siddetli,kavgali sevgisiz bi ortami haketmiyor canim:KK12:iste en cokta evladin icin mucadele etmelisin bak ne guzel calisiyosunda biriktir parani bi ev tut gizliden sonra ac davani cik o evden kim cocugunu alamaz!sen ona bakabilecek gucte olduktan sonra alamaz kanunen mumkun degil:KK14:simdi guclu olma vakti iste !hadi canim biraz cesaret:KK19:

Allah yardimcin olsun.
Bak, dun ki konumu oku.
Bir an once buna dur de!
Insallah sonun benim gibi olmaz :KK43:

ben dün gece sizin konuyu gördükten sonra eski konularınızı okudum. çok üzüldüm size... ama güçlü bir kadınsınız herşeyin üstesinden gelirsiniz inşallah... konu sahibine bdv'yi oku derken ilk aklıma siz gelmiştiniz. bela geliyorum demiş resmen ama kadınız, anneyiz fedakarlık ve sabır genlerimize işlemiş resmen... yaşınız küçükmüş o dönem, işte o fedakarlığı karşı taraf hak ediyor mu etmiyor mu onu ayırt etmek mesele...
umarım sizin için de konu sahibi için de herşeyin hayırlısı olur...

Öncelikle yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm.
Bebegin kucağındayken bile şiddet görmüşsün.

Çalışıyorsun, bebegine bakan bir annen var. Babam bilse yaşadıklarımı anında çeker alır beni diyorsun..
Ki en kötüsü sen zaten evlenmeden bagımsızlıgını ilan etmiş bir kadınsın. Çok samimi söylüyorum, türkiye de evlenmeden ailesinden ayrı oturabilmeyi göze alan kadın sayısı çok sınırlıdır.

Onun için yeni bir başlangıçtan korktugunu söyleme lütfen, zira inandırıcı değil.
Kocam da kocam vakasıysa senin ki gercekten yazık.
Degilse, al çocugunu ve çık o evden.

biliyorum. takib ettim konunuzu..
Allah sizin de yardımcınız olsun.
ben durumunuza acıdığımdan değil tabiki ama elbette istemem çocuğumun gözünün önünde bunları yaşamayı..
Eger vasiflari sizden dusukse, kendi ezik yanlarini bastirma acisindan, Hakarete ve asagilamaya basliyorlar. Iste sen salaksin, sen aptalsin, sen kadin misin? Vs. Vs.
Niyetleri psikolojik cokertmek.
Eski esime gore sokakta ki kopek bile bana ilgi duyuyordu. Bunun da sebebi kendi kendimi sorgulatip, aman bu adam boyle dusunuuor ben kendimi eve kapatayim dedirtmekti.
Ama ben kendimden emindim. Tamam bir bayan guzel, cekici olabilir ama dunya da tek kadinin ben olmadigimin, ve evliyken bu islerin ters oldugunun bilincinde oldugumdan kendimden bu konuda odun vermedim.
Bu kez vucudumun gorunen yerlerini darp etmeye basladi ki kapali giyeyim. Hani oyle fazla asiri acik giymem ama dekokte askili vs. Giyerdim. Ama dedim ki bu izler benim ayibim degil, senin ayibin. Ben utanmam sen utan dedim.
Bana salak, aptal vs. Dedi. Dedim ki tamam salagim o zaman birak egitmime devam edeyim, o zaman anlariz salak miyim? Degil miyim?

Yani siz ne salaksiniz, ne aptal. Arkadasim sindirmeye calisiyorlar.Makasatlari senide buna inandirip cokertmek.

Öncelikle yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm.
Bebegin kucağındayken bile şiddet görmüşsün.

Çalışıyorsun, bebegine bakan bir annen var. Babam bilse yaşadıklarımı anında çeker alır beni diyorsun..
Ki en kötüsü sen zaten evlenmeden bagımsızlıgını ilan etmiş bir kadınsın. Çok samimi söylüyorum, türkiye de evlenmeden ailesinden ayrı oturabilmeyi göze alan kadın sayısı çok sınırlıdır.

Onun için yeni bir başlangıçtan korktugunu söyleme lütfen, zira inandırıcı değil.
Kocam da kocam vakasıysa senin ki gercekten yazık.
Degilse, al çocugunu ve çık o evden.

yeni bir başlangıçtan evet korkuyorum. çünkü ben 2 sene önceki beni bulamıyorum kendimde.. biliyorum bi yerde duruyo hala ama onu çıkaramıyorum ortaya..
inan yapabilsem kimse duramaz karşımda..
dayağı bırak , hakaret etse dilini koparırdım ben adamın..
ama öyle bi sindim ki.. ama öyle bi hale geldim ki tanıyamıyorum bu yeni beni..

kocam da kocam diye bi zihniyet de yok bende çünkü karı-kocalık kalmadı..
bebeğim de bebeğim diyorum sadece..
yeni bi başlangıçtan yalnız olsam yine korkmazdım. sonunu bilmediğim bi yol bile olsa adımımı atardım.. şimdi bebeğim olduğu için korkyorum...
o da bunun farkında sanıırm bu yüzden oluyo tüm bunlar..

ben dün gece sizin konuyu gördükten sonra eski konularınızı okudum. çok üzüldüm size... ama güçlü bir kadınsınız herşeyin üstesinden gelirsiniz inşallah... konu sahibine bdv'yi oku derken ilk aklıma siz gelmiştiniz. bela geliyorum demiş resmen ama kadınız, anneyiz fedakarlık ve sabır genlerimize işlemiş resmen... yaşınız küçükmüş o dönem, işte o fedakarlığı karşı taraf hak ediyor mu etmiyor mu onu ayırt etmek mesele...
umarım sizin için de konu sahibi için de herşeyin hayırlısı olur...
Bunlar karakteri bozuk kimseler canim. Memeleri yok, seyleri var diye, seyini kaldirip, elini kaldirmakla erkek oldugunu zanneden kisicikler bunlar.
Valla bu kadar sikinti ile halen savas veeiyorum evet gucluyum. Ama bu guc cocuklarimlada alakali. Bir anne olarak, bana yakisani yapmaya calisiyorum.

yeni bir başlangıçtan evet korkuyorum. çünkü ben 2 sene önceki beni bulamıyorum kendimde.. biliyorum bi yerde duruyo hala ama onu çıkaramıyorum ortaya..
inan yapabilsem kimse duramaz karşımda..
dayağı bırak , hakaret etse dilini koparırdım ben adamın..
ama öyle bi sindim ki.. ama öyle bi hale geldim ki tanıyamıyorum bu yeni beni..

kocam da kocam diye bi zihniyet de yok bende çünkü karı-kocalık kalmadı..
bebeğim de bebeğim diyorum sadece..
yeni bi başlangıçtan yalnız olsam yine korkmazdım. sonunu bilmediğim bi yol bile olsa adımımı atardım.. şimdi bebeğim olduğu için korkyorum...
o da bunun farkında sanıırm bu yüzden oluyo tüm bunlar..

Evet sindirilmişsin, güvenini kaybetmişsin ama zamanında kendin için yaptın sen bunu. başardın.

Şuan senin için senden çok çok daha önemli nedenlerin var. Eğer gercekten bebegim de bebegim diyorsan bunu başarman daha kolay olacaktır.
Senin korkma gibi bir lüksün olamaz bu saatten sonra.
Sende biliyorsun ki, şu bebek haliyle kucagındayken şiddet gördün sen. Yarın büyüdügünde o dayagın kendisini yiyecek olan yine senin bebeğin.
Çünkü senin kocan merhametsiz, vicdansız, insani kişiliği olmayan adi pisligin teki.
Ve şöyle düşün bunu bu kez kendin için degil, bebegin için yapacaksın.

Boşanın demek istemem kimseye..ama bu durumda da baska ne yapılır bilemiyorum. ....

Inancınız ne yönde bilemem ama zaten eşiniz sürekli "babanın evine git,sevmiyorum,defol" gibi cümleler ile dini nikahınızı zedeliyor.

Allah kolaylık versin inşallah kurtulursunuz bu durumdan.
Kendinizin ve bebeginizin ruh ve beden sağlığı için bu adamdan kurtulun,düzelme imkanı yok ise

Kendinize güvenin. ..
"Bebeğim de bebeğim" diyorsunuz ya ne güzel, iste tam da onun güzel yetişmesi için yapın bunu..
Mutsuz bir anne ile çocuk da mutsuz olur

Eger vasiflari sizden dusukse, kendi ezik yanlarini bastirma acisindan, Hakarete ve asagilamaya basliyorlar. Iste sen salaksin, sen aptalsin, sen kadin misin? Vs. Vs.
Niyetleri psikolojik cokertmek.

Yani siz ne salaksiniz, ne aptal. Arkadasim sindirmeye calisiyorlar.Makasatlari senide buna inandirip cokertmek.

yemin ederim bi ara sütümü kesmek için bile bile bana eziyet ettiğini bile düşündüm.. sonra dedim ki kafayı yiyorum heralde olur mu öyle şey.. sonra beni delirtmeye çalışıp bebeğimi elimden alacağını düşündüm.. sütüm kesilirse hani bebek sana muhtaç değil bak mamayla besleniyo demek için..
çünkü benim sütüm fışkırırken sen bu bebeğe gündüzleri bakamıyosun ben yokken aç bırakıyosun sen ağlatıyosun derdi bana.. kafayı yememişim iyi ki lohusa halimle..
kaldı ki ben 4 ay tek başıma baktım bebeğime, ne annemi istedim ne de onun annesini , üstüne titredim tırnaklarını bile ağlayarak kesiyorum canı acıtmamışımdır inşallah diye..

hakikaten benden düşük durumda gerek kendisi gerekse ailesi.. hatta ailesi ondan da beter durumda.. ondaki aşağılık kompleksi... beni ezmek bana hükmetmek için de kaba kuvvet kullanıyor...

Bunlar karakteri bozuk kimseler canim. Memeleri yok, seyleri var diye, seyini kaldirip, elini kaldirmakla erkek oldugunu zanneden kisicikler bunlar.
Valla bu kadar sikinti ile halen savas veeiyorum evet gucluyum. Ama bu guc cocuklarimlada alakali. Bir anne olarak, bana yakisani yapmaya calisiyorum.

Allah yolunuzu açık etsin, herşey dilediğiniz gibi olsun çocuklarınızla çok mutlu olun inşallah...
"herkes layık olduğu hayatı yaşar" böyle erkek müsveddeleri de debelensinler pislik dolu çukurlarında !!

Sen çocuğunu nasıl birakamazsan annen de seni zor anında kapıda bırakmaz. Yerinde olsam herseyimi toplar anneme giderim illaki söylenip durcak aranı duzelttikten sonra söylenmeyide zamanla bırakır. Gerçi bırakmasa bile o sorunlu hasta kocandan bin kat daha iyidir annen.

Back