Çok teşekkür ederim çok güzel motive ettiniz. Sagolun. Yalnız ben okuyana kadar çocuk gelişimi için puanlar yükselebilir korkusu yaşıyorumKesinlikle bırakma. Aynı yaşlardayken sınava girdim, hukuk için. Puanım da yüksek geldi ama emeen boşver kim upraşcak şimdi dedim. Keşke okusaydım diyoeım şimdi acayip pişmanım.
İyi ama bu her bölüm için geçerli ki. Hiç bir şeyin garantisi yok. Şu an okursan sadece yorulursun ki meşguliyet insana iyi gelir. Ama bırakırsan 4 yıl sonr keşke deme ihtimalin olur. Ben olsam okumayı tercih ederim. Çünkü şu an keşke diyorum.Çok teşekkür ederim çok güzel motive ettiniz. Sagolun. Yalnız ben okuyana kadar çocuk gelişimi için puanlar yükselebilir korkusu yaşıyorum
Haklısınız galiba. Çok teşekkür ederim fikir verdiğini için. Sevgilerİyi ama bu her bölüm için geçerli ki. Hiç bir şeyin garantisi yok. Şu an okursan sadece yorulursun ki meşguliyet insana iyi gelir. Ama bırakırsan 4 yıl sonr keşke deme ihtimalin olur. Ben olsam okumayı tercih ederim. Çünkü şu an keşke diyorum.
İş güvenliği gerçekten garanti bir iş. Ön kayıt yaptırdıysanız vazgeçmeyin. Çocuk Gelişimi ile ilgili kafam karışık herkes puanları çok yükselecek diyorlar. Sanırım da öyle olacak. Kazandım ama kafam karışık. İSG çok garanti bir iş doğru bir tercih yapmışsınız. Bende düşünebilirim belkiKonuyu ben açtım sanki... Aynı yaştayız bende İibf mezunuyum ve bölümü asla sevmedim. Çocuk gelişimi istiyordum tek farkla ben sınava girmedim uzemden okuyacaktım fakat üstten ders alamadığımı görünce aman dört yıl kim uğraşacak dedim,iş güvenliği bölümüne ön kayıt yaptırdım.
Ama şimdiki yorumlar cezbetmeye başladı tekrar...
Bence ülkemizde hiç bir işin garantisi yok :)İş güvenliği gerçekten garanti bir iş. Ön kayıt yaptırdıysanız vazgeçmeyin. Çocuk Gelişimi ile ilgili kafam karışık herkes puanları çok yükselecek diyorlar. Sanırım da öyle olacak. Kazandım ama kafam karışık. İSG çok garanti bir iş doğru bir tercih yapmışsınız. Bende düşünebilirim belki
Çocuk Gelişimi mezunu çok yığılma var diyorlar. Haklılar. Benim de kafam karışık. Okuyup atanmak istiyorum ama İİBF gibi olacaksa atamalar, o zaman zor işte. Bilen arkadaşlar yardımcı olsa ne iyi olurBence ülkemizde hiç bir işin garantisi yok :)
İsg'yi daha önce örgünde kazanmıştım yanlış tercih kurbanı oldum Konyada dağ başında bir yer geldi o yüzden bir nevi uktemi gerçekleştiriyorum yine de bitirdiğime okuduğuma değecek mi bilemiyorum.
Haklısınız ama bazen tereddüt içinde kalıyorum. Ayrıca ben mezun olana kadar atama puanları yükselir mi acaba diye de düşünmeden edemiyorum
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor...çocuk gelişimi uzaktan kolay görünen, çok zor bir meslek...
Evet okumak istediğim bölüm. Ama söylediğinizi de dikkate alacağım muhakkak. Neden olmasın. Çok teşekkür ederimOkumak istediginiz bir bölümse okuyun ama madem master mezunusunuz bir yandan da puan alip akademik kadrolara atanmaya calisin derim digerinin atamasi olana kadar akedemi olur belki
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :) Atama puanlarının çok artması ve istediğim halde mesleği yapamamak biraz korkutuyor beni sadece. Yoksa seve seve okuyacağımı düşünüyorumHayırlı olsun, bırakmayın okulu.Sizin adınıza sevindim keske bende mecburen emekli oldugum meslegim yerine icinde cocuklar olan bir meslek secseydim
Evet varmış bir zamanlar kapanmış. Zamanla atama puanlarının artması biraz korkutuyor ama haklısınız hiç bir şey belli olmuyor maalesef. Öyle ya da böyle zaman geçecek. Okumaktan zarar gelmez diye düşünüyorum. Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için :)Ülkemizde hiçbir şeyin garantisi yok.. Eğer okuduğunuzda mutlu olacaksanız okuyun kazanmışken.. Aöf de anaokulu öğretmenliği vardı kapandı.. Çocuk gelişimi ne durumda bilmiyorum..
Darısı başıma olur inşallah. Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. Yükselirse de ne kadar yükselecek görmek lazım. Öyle ya da böyle zaman geçiyor bari istediğim bir şeyi yapmış olayım şans belki güler diyerek okuyacağım aslındaO çok belirsiz.Ben matematikçiyim.Hoca derse girip niye yazdınız atanamıcaksınız,atansanız da doğuda çakılı kalırsınız demişti.Şok olduk 1. Sınıfın başından.Hatta keşke sınıf öğretmenliği yazsaydım demiştim
Mezun olunca da nerdeyse sınıfın hepsi atandı.Kısmet işi
Kolay olduğunu söylemedim zaten. O yüzden "uzaktan sesi güzel gelen bir davul" yok benim için :) Bölüm zor ve sabır isteyen, emek isteyen bir bölüm. Bunun farkında olarak tercih ettim zaten. Yalnızca sevdiğim ve gerçekten istediğim için tercih etmiş olabileceğim aklınıza neden gelmiyor anlayamadımDavulun sesi uzaktan hoş geliyor...
Ben o cümleyi sadece sizin için değil genel anlamda yazdım. Sizi üzüp kırdıysam özür dilerim.Kolay olduğunu söylemedim zaten. O yüzden "uzaktan sesi güzel gelen bir davul" yok benim için :) Bölüm zor ve sabır isteyen, emek isteyen bir bölüm. Bunun farkında olarak tercih ettim zaten. Yalnızca sevdiğim ve gerçekten istediğim için tercih etmiş olabileceğim aklınıza neden gelmiyor anlayamadım
Elbette kırmadınız. Çok naziksiniz. Söylediklerinizde de haklısınız. Hayat şartları insanları bunları düşünmeye itiyor ne yazık ki. Bende malum atanabilir miyim, sonu ne olur bölümün düşünceleri içindeyim ama yine de bu okumama engel değil. Çünkü hep okumak istemiştim. Sadece çocukları sevdiğim için de değil. Bu alanda verimli olacağımı düşündüğüm için. Umarım önü kapanmaz da en azından hayallerimi gerçekleştirme fırsatım olur. Yorumunuz için teşekkür ediyorum tekrardan. Sevgiler.Ben o cümleyi sadece sizin için değil genel anlamda yazdım. Sizi üzüp kırdıysam özür dilerim.
Bu platformda bir kaç üye daha çocuk gelişimi okumak üzerine konu açtı ve bakış açıları ne yazık ki 'çalışması ve atanması kolay bir bölüm ' şeklindeydi.
Bir çok genç arkadaş da çalışma ortamına tam vakıf olmadan 'çocukları çok seviyorum çocuk gelişimi okuyayım' düşüncesi ile hareket ediyor.
Özellikle özel kurumlara-okullara bir bakın 40 yaşını geçmiş okul öncesi öğretmeni veya çocuk gelişimi mezunu-anasınıfı öğretmeni görebilecek misiniz?
Mesleğimiz o kadar yıpratıcı ki çoğu meslektaşımız öğretmenliğe devam etmiyor veya yöneticiliğe, kuruculuğa geçiyor.