İkinci Üniversite Okumak - Atanma

Neydiney

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
875
625
Arkadaşlar herkese merhaba.

Umarım uzatmadan derdimi anlatabilirim. Şuan 26 yaşındayım ve lisans mezunuyum hatta okuduğum bölümden yüksek lisansta yaptım. Bölümümün ataması çok yüksek olduğu için özelde bir şirkette çalışıyorum. Çalışma şartlarım zor .Hayalim hep öğretmen olmaktı. Öylesine sınava girdim, fena bir puan almadım ve tercih yapıp yaşadığım şehirde 4 yıllık Çocuk Gelişimi bölümünü kazandım.

Biraz araştırdım atama puanları fena durmuyor. Ama ben okulu bitirene kadar yükselir de atanamazsam diye korkuyorum biraz açıkcası. Sanırım açık öğretim de de açılmış o da eklenirse bir sürü mezun verecek 4 yıla kadar. Okuduğumla kalacağım diyorum. Okumayı çok seviyorum kesinlikle boşa değil fakat okuyup okuyup atanamamaktan korkuyorum. Ve sanırım sürekli sınavlara girmekten biraz yoruldum ve bıktım. Artık atanıp işime gücüme bakmak istiyorum.

Sizce bu yaştan sonra okumak nasıl olur ? Mezun olduğumda 30 yaşında olacağım. Bölüm ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ? 4 yıl içinde ki olabilecek puanlar ile ilgili öngörüleri vardır belki. Buraya kadar okuyup zahmet ettiğiniz için çokça öpüyorum :*

çocuk gelişimi uzaktan kolay görünen, çok zor bir meslek...

Tezli yüksek lisans yaptıysanız 4 yılınızı doktoraya harcamak ve akademisyen olmak daha mantikli
Akademi puanları çok yüksek maalesef bölümümde. Ve talep çok var ayrıca ciddi bir torpil dönüyor. Ve sanırım akademi istemiyorum.

çocuk gelişimi uzaktan kolay görünen, çok zor bir meslek...
Evet zordur illa ki ama eskiden beridir istediğim ve yapabileceğimi düşündüğüm bir meslek. Yapabileceğime inanıyorum bir çok açıdan. Bunları düşünerek tercih yaptım zaten

Evet zordur illa ki ama eskiden beridir istediğim ve yapabileceğimi düşündüğüm bir meslek. Yapabileceğime inanıyorum bir çok açıdan. Bunları düşünerek tercih yaptım zaten
başarılar dilerim...

Çocuk gelişimi aslında gerçekten zor bir meslek. Formasyonunuz var mı? Yoksa onu da almanız gerekecek. Çocuk gelişimi okuyup formasyon da alırsanız hem meslek liselerinde çocuk gelişimi öğretmeni hem de okul öncesi öğretmeni olarak atanabilirsiniz.
Ama lütfen "çocukları seviyorum, elim elişlerine yatkın, anasınıfı öğretmeni olabilirim" mantığıyla okumayın rica ederim

Bu mantıkla okuyan bir çok insana en az siz kadar kızgınım inanın. Böyle bir sebepten değil, eskiden beridir istediğim ve mutlu olacağım bir işi yapmanın geç kalmışlık hissi var sadece. Yoksa bu iş çocukları seviyorum ile yapılacak bir iş değil zaten. Formasyonum yok ama sanırım 4. sınıfta okurken alınıyormuş. O şekilde alacağım olursa. Ama geç kalmışlık hissinden başlayıp başlamamakta kararsızım açıkçası. Hem çok istiyorum hem geç kaldığımı düşünüyorum

Okumak için geç kalmış sayılmazsınız. Yalnız atama puanları düşük gibi görünüyor ama sayı olarak az ataması olan bir bölüm. Gerçi okul önceci olarak da atanılabiliyor.

Bence yaşın geç değil.Okurken kimsenin yaşı geç değil bence.Önemli olan istemen

Bence yaşın geç değil.Okurken kimsenin yaşı geç değil bence.Önemli olan istemen
Haklısınız ama bazen tereddüt içinde kalıyorum. Ayrıca ben mezun olana kadar atama puanları yükselir mi acaba diye de düşünmeden edemiyorum

Önlisans herhangi bir bölüm mezunu sınavsız aöf den çocuk gelişimi okuyablrmi

Bu bölümden atanmaniz zor bence okuyun cocuk gelisimi yıllar hizli geciyor zaten bi bakmssiniz bitmis.okuyun bence yasinizitakma yin normal
Evet derdim bu tamamen. Beni anladığınız için teşekkür ederim.Yıllar geçer elbet ama acaba Çocuk Gelişimi de zamanla puanını artırır mı maliye gibi. Eğer öyle olursa atanmak hayal olur. Korkum bu aslında

Artsın puanlar canim oku ne kaybedersin.dursun altin kolye sonucta zorlamayacak san oku bnce

Artsın puanlar canim oku ne kaybedersin.dursun altin kolye sonucta zorlamayacak san oku bnce
Evet elbette bir şey kaybetmem. Haklısınız.Ama okumuşken artık atanıp yerimi yurdumu bilmek istiyorum. Özel çok zor. Öngörüde bulunup mantıklı bir bölüm okumak istiyorum ki ileride atanma sorunu yaşamayayım

Kesinlikle bırakma. Aynı yaşlardayken sınava girdim, hukuk için. Puanım da yüksek geldi ama emeen boşver kim upraşcak şimdi dedim. Keşke okusaydım diyoeım şimdi acayip pişmanım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…