- 23 Şubat 2016
- 2.043
- 1.789
4 yıl sonunda güzel çalışırsan ne olursa olsun atanırsınArkadaşlar herkese merhaba.
Umarım uzatmadan derdimi anlatabilirim. Şuan 26 yaşındayım ve lisans mezunuyum hatta okuduğum bölümden yüksek lisansta yaptım. Bölümümün ataması çok yüksek olduğu için özelde bir şirkette çalışıyorum. Çalışma şartlarım zor .Hayalim hep öğretmen olmaktı. Öylesine sınava girdim, fena bir puan almadım ve tercih yapıp yaşadığım şehirde 4 yıllık Çocuk Gelişimi bölümünü kazandım.
Biraz araştırdım atama puanları fena durmuyor. Ama ben okulu bitirene kadar yükselir de atanamazsam diye korkuyorum biraz açıkcası. Sanırım açık öğretim de de açılmış o da eklenirse bir sürü mezun verecek 4 yıla kadar. Okuduğumla kalacağım diyorum. Okumayı çok seviyorum kesinlikle boşa değil fakat okuyup okuyup atanamamaktan korkuyorum. Ve sanırım sürekli sınavlara girmekten biraz yoruldum ve bıktım. Artık atanıp işime gücüme bakmak istiyorum.
Sizce bu yaştan sonra okumak nasıl olur ? Mezun olduğumda 30 yaşında olacağım. Bölüm ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ? 4 yıl içinde ki olabilecek puanlar ile ilgili öngörüleri vardır belki. Buraya kadar okuyup zahmet ettiğiniz için çokça öpüyorum :*