İkinci meme ameliyatıma çeyrek kala :((

Canim merhaba gecmis olsun bendede damla protez var cok korkuyorum bu donme olayindan doktorum garanti verdi ama yinede olurmu olur diye tedirginim dondugunu nasil anladin? Agrimi oldu bide ameliyatin kas altimiydi?

Bugün öğleden sonra doktorun yanına gittim. Hiç şaşırtmadı beni. İlk olarak göğüs ucumdaki kesiden gelen akıntıdan bahsettim. Bantları değişti ve antibiyotik yazdı.
Sonra dalgalanma var dedim doktora. İnkar etti, yok dedi, onlar kas kıvrımlarıymış da, ayrıca hani nerde, yok dokunuyorum ben yok dedi ya resmen şok oldum! Bir doktorun görmezlikten gelmek yerine, yapıcı bir şekilde davramasını beklerdim. Var dediğim için nerdeyse beni azaradı adam. Artık büyüklüğünden duyduğum şikayeti söyleyemedim bile. İnternetten okuyup geliyosunuz dedi yanıma. Okuma dedi. Ben de bir sorun varsa yada oluşacaksa önceden bilmek, çözüm bulmak daha doğru değil mi dedim. Dokunan herkes o dalga kıvrımlarını çok bariz anlıyor ama her niyeyse doktor hissedememiş!
Tüm umudumu kestim doktordan, haftaya başka birkaç doktordan randevu alıp, onlardan yorum alıcam. Bu arada az önce fotoğraf ekledim. Fotoğraflarda dalgalanma görüntüsü yok. Ama dokununca çok bariz.

üzülme bu durum nadir değil,cogu kişi yasıyor.bazıları hesaba almıyor geçiştiriyor,bazıları cozum yoları arıyor.bende de var be gecıstırıyorum tabı sımdılık

Ama dokununca çok rahatsız edici, direk protez ele geliyor ve aşağı yukarı girintili çıkıntılı...Nasıl görmezden gelinir ki bu durum.Sonuçta hepimiz kendimizi daha iyi hissetmek için ameliyat oluyoruz ama sonrasında da yaşanılan ağrılı süreci atlatıp yeniden bişeyleri görmezden gelmek üzücü Senin ne kadar oldu, ne kadarlık takıldı?

Ameliyatm haftaya cmt cnm yine kendi doktorum ameliyat edicek bencede bidaha donme riskini goze alamazsin en iyisi yuvarlak.. Insallah sende bu sefer sorunsuz atlatip uzunca bi sure kullanirsin saglickla

Ya inanmiyorumm :/ fotolarini gordum cnm kac dalga hissettigin onemli degil yag enji le hallolur daha ameliyatin cok yeni ikinci ameliyat karari verecek degilsin. Bende zayifim ama 150 ser cc enjekte edilecek kadar yag cikar bence. Sen ne kadar zayfsin tam olarak bilmiyrm ama bacak karin yanlar derken belki yetecek kadar yag toplanir vucudundan.. O dalgalanmayi boyle net hissedebilmemezin sebebi ortecek dokunun olmamasi zaten. Her protez tutunmak icin bi cekis yaratip kirisirmis ve bu dalganma olurmus. Ama duzde daha az puruzlude daha cokk. Meme dokusu orten yada yagi olan hissetmiyor iste. Canini sikma lutfen boyle bakan doktor zaten ictenlikle ilgilenmez.. Hangi sehirdesin? Ilgilenicek iyi bi doktor bulunur mutlaka

İstanbuldayım, avrupa yakasında. Bilmiyorum birkaç doktor araştırmam lazım, gerçekten ilgilenecek, geçiştirmeyecek, anlayışlı bir doktor. Yağ enjektesi hakkında hiçbirşey bilmiyorum, fiyatı ne kadardır, kaç kere yapmak gerekir, ağrı sızı durumlarını...Bir de bunu araştırmam gerekecek.

Istanbulda bi suru doktora mail attim senin listeye ekleyebilcegin bi kac isim vereyim cnm ozelden

ben 7.aya girdim.baya oldu yanı.325 koltukaltı kesisi ıle takıldı.benım sadece cok eğildiğimde koltuklaltıma dogru olan yerde var.o dalgalanma.ama koltukaltı kesısı oldugu ıcın olabılır ,birde orda ortecek ne kas var ne yag.ben zor bir kesı yontemını sectım.herseyı goze aldım amelıyat olmadan once.goruntum ise tam ıstedıgım gıbı.kesim koltukaltımda ve izler baya silikleşti.goruntu cok dogal oldu ve goguslerım yumusacık.bukadar olumlu tarafları varken o durum pek rahatsız etmıyor.birde dedıgım gibi egılınce ortaya cıkıyor.yag enjeksıyonu ıle gidicek bir durum.cozumu var oyuzden uzulme dıyorum

İnşallah hayirlisiyla ameliyatını olda cnm yaparsın bi şekilde sporunu.allah yardımcın olsun dualarım seninle.

Yok tatlım koltuk Altı kesisi yüzünden değil benimki göğüs altı kesisi ama aynı yerdevat. Dediğin gibi tam o kısıma kas denk gelmio, deride ince bizde ..

Canım,hiç üzme kendini bu kadar..Benimde yaklaşık bir senelik süreçten sonra sağ gögüs üst kısmında dalgalanma olmuştu,iki dalga şeklinde idi.Eğildigimde belli oluyordu üst kısımda..
O gögsümün üst kısımında doku yoktu,bende kas zarı altı yöntemi ile oldum.Tabi protezin üzerini örtecek ne kas nede doku olunca zamanla ödemler geötikçe ortaya çıktı o dalgalanmalar..Fakat senin henüz çok yeni.Ne ikinci bir operasyon için nede yağ enjektesi için.Hani doktora gidersen git hiçbiri şu süreçte sana bir müdahaleyi önermez,öenrmemesi lazım zaten.Doğru olan bu..
Zamanla gögüste yararlı denilen kapsül oluşuyor.Bu kapsül bu sorunu gizleyebiliyor.Yada bu 6 aylık süreçte dalgalanmalar artabiliyorda..Eğer sorun dokunun olmaması,protezin dalgalanmasını hissetmen ise o bölgeye yağ enjekte edilebiliyor.Ben yaptırdım..Karın bölgeden yağ aldırıp gögüs bölgeme enjekte ettirdim ve sorun ortadan kalktı
Şimdi sen doktoruna boş yere kızıyorsun inan..Hangi doktor olursa olsun bu süreçte sana belkide aynı tepkiyi verecek.Boşuna endişeleniyorsun,yok öyle birşey diyecek :) Lütfen 6 ay bir sabırlı ol.Kafandada ameliyat gibi düşünceler kurma şimdilik..Gögüslerinin görüntüsü gerçektende çok güzel Umarım o dalgalanmada zamanla yok olacak,inşallah..Olmazsada dediğim şekilde bir müdahale ile yok edilebiliyor sonnuçta,çözümsüz değil endişe etme boşu boşuna..

merhaba :)

rippling sorunu yaşıyormuşsunuz. benim de aynı sorunum var ve ödemlerim iner inmez bu sorun ile karşı karşıya kaldım. ben ameliyat olalı 2 ay doldu. doktorum 6 ay bekleyelim bakalım demişti belki geçer demişti. bir de ilk kez böyle bir durumla karşılaştım demişti. şaka mı yaptı anlamadım... 2 aydır bir değişiklik yok aynen duruyor dalgalarım. bana üzülme geçmezse çözümsüz değil hallederiz demişti. yağ enjeksiyonundan bahsediyor yada 2. operasyondan... ama bana 275 cc takılmasına rağmen bana da çok büyük gelior. 45 kiloyum ben. yağ enjeksiyonuyla daha da büyütemem hoş o yağı alacak yerimde yok zaten... Ben de 2. bir operasyon düşünüyorum. 2. operasyonu da aynı doktora olup olmama konusunda şüphelerim var maddi yönüne rağmen...

Ben de doktor araştıracağım şimdi. Birlikte ilerleyebiliriz ben de İstanbul anadolu dayım...

gypsymia'cım sen ne yaptın? sana bakmak için girdim kulübe acaba ne durumdasın? ben olmuşsundur diye düşündüm ama olmadın sanırım...

Son düzenleme:

Merhaba mukumukumuk :) senin ameliyat olcağın zamanı konu açtığını hatırlıyorum çok kısa bi zaman snra böyle bi sorunla karşılaşmana gerçekten çok üzüldüm. Çok can sıkıcı bişey gerçekten.. Ben döndüm dolaştım yine kendi doktorum ameliyat olmaya karar verdim cnm. Çünkü doktorumu seviyorum ilgisinden alakasındanda son derece memnunum. Bide böyle bi stres içindeyken başka bi doktora güvenemedim, böyle bi tercih yaptım ama nasıl sonuçlanıcak bilmiyorum. Bu cumartesi sabah onda ameliyatım var. Ben hem protezi değiştircem hemde yağ enjeksiyonu yaptırcam. Senin dalgalanmaların tam olarak nerde? Yapılan yağ enjeksiyonu büyütmez tatlım madem zayıfsın ancak dalgalanmayı örtecek kadar yağ enjekte edilir. Kalsik yağ enjeksiyonunuda iki kere yapmak gerekebilir ama tekrar ameliyat olmak kadar zor bi işlem deil. Benim önerim eğer görüştüğün doktorlar yağ enj ile gizlenebilir derlerse sadece yağ enj yaptır. Ayrıca 275 cc şuan sana büyük gelebilir ama bi sene sonra iyice değişecek oturacak ve şuanki halinden farklı olcak. Ben protezide değiştiriyorum çünkü bana küçük gelen bi boyutta bu sorunu yaşıorum, düz yüzeyliyle değişip high profile geçicem ayrıca mümkün olan daha büyük bi protez istiyorum. Yağ enj ile meme dokum kalınlaşicak nasıl olsa diyerek... Ameliyattan 3 ay snra falan tekrarlayabiliriz yağ enjnu. Ameliyathanede olmayabiliyomuş kliniğinde yapıcak gerekirse ikincisini.. Öyle işte tatlım. İstanbulda serkan yıldırımla görüşmek istemiştim anadolu yakasında.. Ücretsizmiş sanırım muayenesi, istersen onlada bi görüş. Bi çok doktora mail atıp bilgi almıştım gerçi. Klasik yağ enjeksiyonu düşünmüyodum, kök hücre destekli olsun diyordum ama memede kök hücre des. Yağ enj çok önerilmiyormuş.. Mia plast, ali rıza erçöçen, serkan dinar, zekeriya kul da var görüştüklerimin arasında. İstanbulda değerlendirebilicek doktorlar arasında bence.. Bu doktorların isimlerini bi arkadaşa daha vericektim bu sorunu yaşayan, pygmalion, umarım görür oda bu mesajı

Son düzenleme:

Arzum çok teşekkürler bana detaylı bir şekilde açıkladığın için. Ama daha 2 haftada nasıl bu kadar cabuk oluşabilir ortaya çıkar aklım almıyor. O yüzden en çok korkuyorum zamanla tüm ödemler gidip dalga dalga bir halle karsılasırım diye. Yağ enjektesi olayını evet burdaki birkaç kişi daha söyledi. Onlar da erir gider diye endişeliyim. Keşke zayıf olmasaydım yada istediğim zaman kilo alabilseydim. Neyse, aklımda deli sorular ..:)

Evet senin fotoğraflarına baktım, gerçekten doğal görünüyorlar, güle güle kullan. ben de ilkin koltukaltı kesisi yaptırcam diye gittim kafamda memeucu kesisiyle döndüm eve:)
Evet sanırım sorun ne doku ne yag tabakası varken altına direk protez yerleştirmek. Bekliycez artık neler olcak diye.

Merhaba mukmuk inanamıyorum karşımda kendimi gördüm sanki. Gözlerim doldu şuanda. Sana özel mesaj attım. Oraya bakarsan çok sevinirim canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…