• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci meme ameliyatıma çeyrek kala :((

merhabalar..:) dalgalanma göğüs dokusu az olunca mı oluyo benim yarın görüşmem var da herşey netleşti ama pürüzlü düz onu netleştiremedim kafamda

Evet bide puruzlu cekis yaratiyor onunda etkisi var tabi.. Yurt disindaki ameliyatlarda yuvarlak kullaniyorsa neredeyse hemen hemen hep smooth protez tercih ediyorlar. Puruzlunun kapsule karsi ozel bi etkisi oldugunu dusunmuyorlar sanirim.

Evet bide puruzlu cekis yaratiyor onunda etkisi var tabi.. Yurt disindaki ameliyatlarda yuvarlak kullaniyorsa neredeyse hemen hemen hep smooth protez tercih ediyorlar. Puruzlunun kapsule karsi ozel bi etkisi oldugunu dusunmuyorlar sanirim.

teşekkür edrim.benim göğüs dokum var biraz ama yine de pürüzlüyü tercih etmiycem sanırım.

Yuvarlakta karar kılarsam kesinlkle bende smooth tercih edicem, ameliyattan snra ilk üç yıl içinde rippling için geri dönüş %1 mentor ve natrellede

iyi olur inşallah:16:siz olmasanız ben ne yapardııııııımmmmmmm:1:nerdeyse kas üstü saçma sapan bi dr asaçma sapan bi protez koyduruyodum kiii sizlerle tanıştım.çok bilinçlendim teşekkürler:16::16::16:

[I[/I]
diğer markalarda daha mı fazlaymıs dalgalanma?

Mentor round standard gel implant, 3 years -- <1%
Allergan round standard gel implant, 3 years -- <1%

Mentor round saline implant, 3 years -- 20%
Allergan round saline implant, 3 years -- 11%

Mentor CPG cohesive gel implant (Jewell study) -- 37%
Allergan 410 cohesive gel implant (Jewell study) -- 7.6%

Selam kızlarr

İki sene önce meme ve burun ameliyatı olmuştum. İlk zamanlar çok mutluydum sonra yavaş yavaş bi sıkıntı olduğunu hissetmeye başladım . Ama korkumdan fazla üsteleyemedimde :( gitgide rahatsız olmaya başlayınca üzerine gittim sorunun, çok araştırdım doktorumlada görüştüm sıksık.. forumda bazı arkadaşlar da bahsetmiş zaman zaman bu sorundan, protezin ele gelmesi.. şöyleki yan taraflarda koltuk altına doğru olan kısımlarda deri dalga dalga hissediliyor (elimi hafifçe gezdirince hissediyorum), öne doğru eğilincede gözle görülür hale geliyor.. Ayrıca göğsün alt kısımlarındada protezi hissedebiliyorum. Rippling deniyormuş buna :( sebepler arasında gereğinden fazla büyük protezin kullanılması, cebin yeterince büyük açılmaması, protezin cebe tam yerleşememesi, siltex (pürüzlü) silikon kullanılması ve çok ince göğüs dokusu..

Şimdi bende 325 cc pürüzlü modarate plus yuvarlak mentor protez kullanıldı, göğüs altı kesisiyle.. Boyum 1.73 kilomda 59 ben protezin büyük seçildiğini düşünmüyorum benim boyumda ve kilomda bi insan için çok büyük bir ölçü değil bence. Göğüs altı ölçüm 78 , göğüs çevreside 93 cm.. 80a dan 80b ye geçmiş oldum ameliyatımla bu zaten aşırı büyüklükte protez kullanılmadğını gösteriyor.. Göğüs dokuma gelirsek eğer benim ameliyat öncesi göğüs dokum sıfır değildi, en azından bir çay tabağı kadar projeksiyonum vardı :) ama ameliyatımı çok alelacele düşünmeden olmuştum, meme altı kesisiyle olduğum için çok pişmanım mesela.. İzlerden çok rahatsız oluyorum, kesinlikle en iyi yöntem koltuk altı keşke öyle olsaydı benimkide.. Olan oldu artık şimdi doktorumdan ameliyat kesisine iç dikiş atarak izi incecik yapmasını isticem şuanki durumu hiç hoş görünmüyor kalınca bi iz..

Yine kendi doktorum müdahale edicek, zühtü demir.. Kendisi sabırla herzaman destek oldu, her sorumu yAnıtladı. Bir ara başka bi doktorla görüşmelimiyim diye düşündüm ama aldığım randevuya bile gitmedim, başka bi doktorun iyi yada kötü olması riskini göze alabilecek durumda değilim ve yaşadığım bu soruna rağmen yine zühtü hocaya teslim etmek istiyorum kendimi. Sonuçta o duruma tamamiyle hakim, kendi ameliyatı.. Bu arada zühtü hoca kilo verdiğim için de kaynaklandığını söylemişti ama ben bunada hiç katılmıyorum, ameliyat öncesine göre 8-9 kilo verdim. Ama benim kilomda hep bel atına toplanır üst kısmım zayıftır ne kadar kilo alsamda. O yüzden kilo vermemden etkilendiğini sanmıyorum.

Sonuç olarak ikinci ameliyat kapıda maalesef. Doktorum siltex değil smooth modarete plus silikon kullanıcak, cebi genişleticek, size ida düşürmeyi önerdi ama ben göğüslerimin büyüklüğünden görüntüsünden çok memnunum, hatta daha büyüğünü hayal ediyordum bi bedende kalıcı yağ enjeksiyonuyla büyütebilirim diye.. Fotoğraf eklicem albümüme, yalnız ameliyat öncesi fotoğrafım yok klinikten fotolarımı isticem maille geldiği zaman onuda eklerim. Yorumlarınızı bekliyorum. Bunu düşünmekten psikilojim bozuldu resmen :( yerli yabancı gezmediğim site forum kalmadı bu konuyla ilgili, ameliyat oldum oh ne güzel oldu diyemedim bi hep bu sorunu düşündüm :( iki sene sonra maddi manevi tekrar aynı süreci yaşayacak olmak üzücü, hem tekrar aynı şey olabilir garanti veremem dedi zühtü hoca.. O durumdada tek seçenek kalıyor oda kök hücre destekli yağ enjeksiyonu (%70 i kalıcı olan yeni teknik)...

Baya uzun oldu :/ bu sorunu yaşayan yaşamayan herkesten fikirlerini bekliyorum, daha önceki konumda bu durumdan bahsettiğim zaman arzum ank 32 destek olmuşlardı sağolsunlar.. Şimdi yeni konu açmak istedim bu durum için, süreci sonuna kadar yazicam bu konuda fazla bişey yazılmamış çünkü, belki birileri için faydalı olur.. vakit ayıran herkese teşekkürler :54:

Merhaba canım,

En son konuşmuştuk,ben bana takılan protezlerin bedenime göre büyük olduğunu düşünüyordum ve buradaki herkes zamanla ödemlerin gidip küçüleceğininden bahsetmişti ve biraz olsun içim rahatlamıştı. Ama bugünlerde başka şeyler hissediyorum. Yarın 2.haftama giriyorum ama birkaç gündür ön üst kısımlarda bir dalgalanma hissediyorum, elimi ön kıvrımlara gezdirince böyle dalga dalga olduğunu bi aşağıbir yukarıolduğunu gördüm. Görünüşte birşey belli olmuyor ama dokununca çok bariz. Ve sanırım ne yazkki ben de rippling oluşmaya başladı. Birkaç gün önce bana öyle geliyordur ödemdir diyip içimi rahatlamaya çalıştım ama hergün daha belirgin geliyor dokundukça, ve bence ödemler tamamen gidditinde gözle görülür hale geleceklerdir :((((

Çok moralsizim ve zaten büyüklüğü ve görünüşü hoşuma gitmezken bir de bu ortaya çıktı. Normalde doktor 2 haftasonra gel demesine rağmen yarın için randevu aldım ve bu durumdan bahsedicem, ama eminim bana geçiştirici sözler söyleyip beklemem gerektiğinden bahsedecektir. :(

Senin bu süreç nasıl gerçekleşti, ilk ne zaman hissettin dalgalanmaları?Zamanla belirgin oluyorlar değil mi?

O kadar istiyorum ki yanılmayı...Ama sanırım bu nadir olan durum benim de başıma geldi..

Merhaba canım,

En son konuşmuştuk,ben bana takılan protezlerin bedenime göre büyük olduğunu düşünüyordum ve buradaki herkes zamanla ödemlerin gidip küçüleceğininden bahsetmişti ve biraz olsun içim rahatlamıştı. Ama bugünlerde başka şeyler hissediyorum. Yarın 2.haftama giriyorum ama birkaç gündür ön üst kısımlarda bir dalgalanma hissediyorum, elimi ön kıvrımlara gezdirince böyle dalga dalga olduğunu bi aşağıbir yukarıolduğunu gördüm. Görünüşte birşey belli olmuyor ama dokununca çok bariz. Ve sanırım ne yazkki ben de rippling oluşmaya başladı. Birkaç gün önce bana öyle geliyordur ödemdir diyip içimi rahatlamaya çalıştım ama hergün daha belirgin geliyor dokundukça, ve bence ödemler tamamen gidditinde gözle görülür hale geleceklerdir :((((

Çok moralsizim ve zaten büyüklüğü ve görünüşü hoşuma gitmezken bir de bu ortaya çıktı. Normalde doktor 2 haftasonra gel demesine rağmen yarın için randevu aldım ve bu durumdan bahsedicem, ama eminim bana geçiştirici sözler söyleyip beklemem gerektiğinden bahsedecektir. :(

Senin bu süreç nasıl gerçekleşti, ilk ne zaman hissettin dalgalanmaları?Zamanla belirgin oluyorlar değil mi?

O kadar istiyorum ki yanılmayı...Ama sanırım bu nadir olan durum benim de başıma geldi..

Cnm maalesef rippling o. Bende ameliyattan bikac ay sonra hafifte olsa hissettigimi hatirliyorum. Ama ameliyatim yeni oldugu icin gormezden gelmeye calismistim, sonra ben kilo verdikce daha belirgin oldu.. doktorun dedigin gibi onemsiz fln dicek ama sen bunun seni rahatsz edecegini soyle. Ust kisimlardaki o dalgalanma ordaki derinin ince olmasindan kaynaklanio. Yag enjeksiyonu gecirir tatlim uzulme.. Yani gizler.. Zaten o dalgalanma her memede olurmus az yada cok.. Ama meme yagi dokusu fazla olandahic hissedilmezmis. Bizimde basimiza yagszliktan meme dokusununinceliginden geliyor sanirim. Puruzlu protezin ne kadar etkisi var onu ikinci ameliyatimdan snra ogrenicem, bu sefer krsinlikli duz yuzey kullanilcak. Ayrica kok hucre destekli yag enj dan vazgectim, memede pek tavsiye edilmiyomus. O yuzden klasik yag enj yapilcak. Sende cok rahatsz olursan oyle yaparsin. Protez kac cc boy kilo ogrenebilirmiyim bide

Cnm maalesef rippling o. Bende ameliyattan bikac ay sonra hafifte olsa hissettigimi hatirliyorum. Ama ameliyatim yeni oldugu icin gormezden gelmeye calismistim, sonra ben kilo verdikce daha belirgin oldu.. doktorun dedigin gibi onemsiz fln dicek ama sen bunun seni rahatsz edecegini soyle. Ust kisimlardaki o dalgalanma ordaki derinin ince olmasindan kaynaklanio. Yag enjeksiyonu gecirir tatlim uzulme.. Yani gizler.. Zaten o dalgalanma her memede olurmus az yada cok.. Ama meme yagi dokusu fazla olandahic hissedilmezmis. Bizimde basimiza yagszliktan meme dokusununinceliginden geliyor sanirim. Puruzlu protezin ne kadar etkisi var onu ikinci ameliyatimdan snra ogrenicem, bu sefer krsinlikli duz yuzey kullanilcak. Ayrica kok hucre destekli yag enj dan vazgectim, memede pek tavsiye edilmiyomus. O yuzden klasik yag enj yapilcak. Sende cok rahatsz olursan oyle yaparsin. Protez kac cc boy kilo ogrenebilirmiyim bide

Benim göğüs dokum çok azdı ve olan kısımda yanlardaydı yaniortada sadece deri vardı diyebilirim. Göğüs kafesim de dar ayrıca.Boy 166, kilo 48. Doktor allergan 310gr-yuvarlak- moderate kullanmış. Profil 4cm ve taban 12cm. Bana en başından beri hep tam oturmadığını ve büyük olduğunu hissediyordum, zaten burda da belirtmiştim kaç kere. Ama sanırım yanımıyorum ki, kaslarım da zorlanmış ya da ağır geldiler ve bu oluştu. Benimkilerin yağ dokusuyla geçeceğini sanmıyorum çünkü 1 değil 2 değil- kıvrım boyunca 4-5 hatta 6 ya kadar kıvrım var- o da şimdilik hissettiğim ve muhtemelen ödemler gidince belirigin olucaklar :(
Bunları yaşayacağımı hiç düşünmemiştim - hele de adını bile duymadığım bişeyin ben de oluşabilmebilme durumunu.
Umarım doktor olayın üstünü kapatmaz- neler olacağını bilemiyorum sadece moralmen çok kötü durumdayım

Benim göğüs dokum çok azdı ve olan kısımda yanlardaydı yaniortada sadece deri vardı diyebilirim. Göğüs kafesim de dar ayrıca.Boy 166, kilo 48. Doktor allergan 310gr-yuvarlak- moderate kullanmış. Profil 4cm ve taban 12cm. Bana en başından beri hep tam oturmadığını ve büyük olduğunu hissediyordum, zaten burda da belirtmiştim kaç kere. Ama sanırım yanımıyorum ki, kaslarım da zorlanmış ya da ağır geldiler ve bu oluştu. Benimkilerin yağ dokusuyla geçeceğini sanmıyorum çünkü 1 değil 2 değil- kıvrım boyunca 4-5 hatta 6 ya kadar kıvrım var- o da şimdilik hissettiğim ve muhtemelen ödemler gidince belirigin olucaklar :(
Bunları yaşayacağımı hiç düşünmemiştim - hele de adını bile duymadığım bişeyin ben de oluşabilmebilme durumunu.
Umarım doktor olayın üstünü kapatmaz- neler olacağını bilemiyorum sadece moralmen çok kötü durumdayım

Kıvrım sayısı önemlî deil benim fotolarımı görmüşsündür, benimkide sadece yağ enj ile hallolurdu ama ben protezin deişmesini istedim özellkle. Bu arada klasik yap enjnun bi kaç defa tekrarlanması gerekebiliyo. Çk iyi anlıorm seni bende ne olduğunu anlayana kadar deli oldum acayip moralim boZuldu bikere ameliyatı olcam bitcek derkenn.. Ama şükür cnm allah hastalıktan korusun çözümü var bunun

Kıvrım sayısı önemlî deil benim fotolarımı görmüşsündür, benimkide sadece yağ enj ile hallolurdu ama ben protezin deişmesini istedim özellkle. Bu arada klasik yap enjnun bi kaç defa tekrarlanması gerekebiliyo. Çk iyi anlıorm seni bende ne olduğunu anlayana kadar deli oldum acayip moralim boZuldu bikere ameliyatı olcam bitcek derkenn.. Ama şükür cnm allah hastalıktan korusun çözümü var bunun

Benim neremden yağ alınacak allah aşkına:( Zaten zayıfım ve ele gelen bir yerim yok ki birde yağ alınsın. Ben doktordan büyük protez koymasını istemedim ve özellikle istemiyorum büyük demiştim kaç kere. Şimdi bunların olmasını benim suçum mu? Aylarca para biriktiriyoruz, hayaller kuruyoruz, acılar çekiyoruz sonrasında ama sonuç hüsran. Ayrıca 2 hafta geçmesine rağmen hala tek memeucu kesiğim durmaksızın akıntı yapıp kanla karışık bantlardan akıyor.
Ameliyat sonrası popomdan iğne yapılan yer 2 ceviz büyüklüğünde sertleşti ve apse yaptı sanırım, taş kesildi ve geçmiyor.
Kim bunları yaşamak ister ki...
2. ameliyatını olmadan çok dikkatli karar ver bence. Büyük olması için de ısrar etme alabildiği hatta sağlığın için olabilecek kıvamda iste. Bundan sonra yaşayacağın şeyler ya çok mutlu edicek seni ya da 2.pişmanlık daha ağır gelicek.
Umarım ikimiz için de hayırlısı olur ve kurtuluruz, gerçekten psikolojik olarak da bunları kaldırmak zor.
Yarın doktorla görüşmemden sonra neler olduğunu tekrar yazarım..

gypsymia merhaba . Öncelikle geçmiş olsun cnm . Uzun zamandır yoktum forumda . Konunu okuyunca benim de aklıma geldi !!! Damla benim protezlerim pütürlü yüzeyi. Ne zaman farkettiğimi bilmiyorum ama ödemler geçtikten sonra ben de de vardı dalgalanma iki üç tane gibi görünüyordu ! Eğildiğimde gözle görülür hale geliyordu ! Ben bunu sorun etmemiştim nedense. Sen sebeplerini yazınca dank dedi :) ben doktorumla görüşmemiştim bu konuyu. Ne yazık ki bende üçüncü aydan sonra protezde dönme oldu . On ay oldu daha ameliyatım olalı ne yazık ki ikinci ameliyat bende yaptırmak zorundayım. Bu sefer başka doktor tercih etmeyi düşünüyorum ama hayırlısı bakalım. Yaza gelecek oda eğer olursa! Derim ince üst bedenime kilo alamıyorum hiç . Bu sefer doktoruma bahsederim bu konudan ikinci ameliyattan sonrada hüsran olsun istemiyorum :((
Teşekkürler konun ve bilgilendirmen için ! ;)

Benim neremden yağ alınacak allah aşkına:( Zaten zayıfım ve ele gelen bir yerim yok ki birde yağ alınsın. Ben doktordan büyük protez koymasını istemedim ve özellikle istemiyorum büyük demiştim kaç kere. Şimdi bunların olmasını benim suçum mu? Aylarca para biriktiriyoruz, hayaller kuruyoruz, acılar çekiyoruz sonrasında ama sonuç hüsran. Ayrıca 2 hafta geçmesine rağmen hala tek memeucu kesiğim durmaksızın akıntı yapıp kanla karışık bantlardan akıyor.
Ameliyat sonrası popomdan iğne yapılan yer 2 ceviz büyüklüğünde sertleşti ve apse yaptı sanırım, taş kesildi ve geçmiyor.
Kim bunları yaşamak ister ki...
2. ameliyatını olmadan çok dikkatli karar ver bence. Büyük olması için de ısrar etme alabildiği hatta sağlığın için olabilecek kıvamda iste. Bundan sonra yaşayacağın şeyler ya çok mutlu edicek seni ya da 2.pişmanlık daha ağır gelicek.
Umarım ikimiz için de hayırlısı olur ve kurtuluruz, gerçekten psikolojik olarak da bunları kaldırmak zor.
Yarın doktorla görüşmemden sonra neler olduğunu tekrar yazarım..

Haklisin cnm aynen oyle maddi manevi bir suru yukun altina girip bu ameliyati olup bi komplikasyonla karsilasmak cok kotu gercekten. Ameliyat icin cektigim krediyi ne zorluklarla odemistim. Simdi bastan hersey.. Buyukluk konusunda nolursa olsun bana su cc yi takin demicem. Boyum kilom gogus kafesim istedigim ccyi kaldirir gibi gorunuyor, ameliyatta denediginde bi oluyosa olur olmazsada yapcak bisi yok artik, allah ikinci defapisman etmez insallah :( haberlerini bekliyorum.

Son düzenleme:
gypsymia merhaba . Öncelikle geçmiş olsun cnm . Uzun zamandır yoktum forumda . Konunu okuyunca benim de aklıma geldi !!! Damla benim protezlerim pütürlü yüzeyi. Ne zaman farkettiğimi bilmiyorum ama ödemler geçtikten sonra ben de de vardı dalgalanma iki üç tane gibi görünüyordu ! Eğildiğimde gözle görülür hale geliyordu ! Ben bunu sorun etmemiştim nedense. Sen sebeplerini yazınca dank dedi :) ben doktorumla görüşmemiştim bu konuyu. Ne yazık ki bende üçüncü aydan sonra protezde dönme oldu . On ay oldu daha ameliyatım olalı ne yazık ki ikinci ameliyat bende yaptırmak zorundayım. Bu sefer başka doktor tercih etmeyi düşünüyorum ama hayırlısı bakalım. Yaza gelecek oda eğer olursa! Derim ince üst bedenime kilo alamıyorum hiç . Bu sefer doktoruma bahsederim bu konudan ikinci ameliyattan sonrada hüsran olsun istemiyorum :((
Teşekkürler konun ve bilgilendirmen için ! ;)

Teşekkürler tatlım. Bende ikinci ameliyatmla damla protezemi geçsem diyordum bi ara hatta doktorumuda ikna ettim damlaya pek sıcak bakmasada snra bu dönme riskinden dolayı vazgeçtm. Bide protez döndü diye üçüncü ameliyatı olmak istemem, hem damlalarda pürüzlü yüzey. Geçmiş olsun üzüldüm cnm o kadar kısa sürede protezin dönmesine.. Sende ikinci ameliyatında yuvarlak proteZe geçmeyi düşünebilirsin, hatta dalgalanmada hissetmişsin düz yüzeyliyede geçebilirsin yuvarlakla beraber. O protez dönmüş halde rahats etmiyomu cnm ben olsam dayanamam beklemeye ne tarafa döndüü :((

Teşekkürler tatlım. Bende ikinci ameliyatmla damla protezemi geçsem diyordum bi ara hatta doktorumuda ikna ettim damlaya pek sıcak bakmasada snra bu dönme riskinden dolayı vazgeçtm. Bide protez döndü diye üçüncü ameliyatı olmak istemem, hem damlalarda pürüzlü yüzey. Geçmiş olsun üzüldüm cnm o kadar kısa sürede protezin dönmesine.. Sende ikinci ameliyatında yuvarlak proteZe geçmeyi düşünebilirsin, hatta dalgalanmada hissetmişsin düz yüzeyliyede geçebilirsin yuvarlakla beraber. O protez dönmüş halde rahats etmiyomu cnm ben olsam dayanamam beklemeye ne tarafa döndüü :((

Çok nadir dönme olasılığı bana denk geldi ama işte :) yuvarlak daha garanti olur artık. Doktorum çevireyim dedi ama yine dönerse üçüncü ameliyata girme riskini göze alamadım. :( sorun yok canım dışardan belli bile değil zaten . Sadece açılan cebin içinde ters dönmüş sanırım normal meme gibi durmuyo o kadar. Öyle aman aman göze batmıyo. Ben farketmedim bi zaman hatta eşim bile farketmedi. Benim aklıma gelince döndü galiba diye ancak aklımız başımıza geldi.
Yuvarlak düşünüyorum artık :( yapacak birşey yok:( pütürlü yüzeyle ilgili birşey diyemem. Tutunması zor oluyormuş dokuya öyle demişti doktorum. Hayırlısı yaza kadar bekliycem zaten daha .
Sen ameliyatın için tarih aldın mı peki ? Nasıl olucak ameliyatın?

Merhaba canım,

üzülme bu durum nadir değil,cogu kişi yasıyor.bazıları hesaba almıyor geçiştiriyor,bazıları cozum yoları arıyor.bende de var be gecıstırıyorum :D tabı sımdılık

Cnm geçmiş olsun konuyu daha önce açmışsın kusura bakma bende yeni farkettim.Meme topiğini takip etmeyeli uzun zaman oldu kısıtlı zamanımda biliyorsun spor topiğine takılıyorum.Yazıların gözümden kaçtı heralde.İnşallah yeni ameliyatın istediğin gibi sıkıntısız ve rahat geçer.Sık sık takip edicem seni merakla bekliyorum gelişmelerini.

Cnm geçmiş olsun konuyu daha önce açmışsın kusura bakma bende yeni farkettim.Meme topiğini takip etmeyeli uzun zaman oldu kısıtlı zamanımda biliyorsun spor topiğine takılıyorum.Yazıların gözümden kaçtı heralde.İnşallah yeni ameliyatın istediğin gibi sıkıntısız ve rahat geçer.Sık sık takip edicem seni merakla bekliyorum gelişmelerini.

Sagol tatlim bende spor topigine ugrayamiyorum pek ama kilomuda koruyorum sikilasamasamda :) 59 dayim hala.. Iyilesince winsor plates ve squat programina baslicam :) memelerdeki yagi koruyarak spor yapmam lazim artik. Buarada jillian yoga indirdim dun guzel gorunuyor tavsiye ederim cnm ;) haftaya bgn ameliyattan cikmis olcam insallah. Iyi haberler veririm umarim

Back