Selam kızlarr
İki sene önce meme ve burun ameliyatı olmuştum. İlk zamanlar çok mutluydum sonra yavaş yavaş bi sıkıntı olduğunu hissetmeye başladım . Ama korkumdan fazla üsteleyemedimdegitgide rahatsız olmaya başlayınca üzerine gittim sorunun, çok araştırdım doktorumlada görüştüm sıksık.. forumda bazı arkadaşlar da bahsetmiş zaman zaman bu sorundan, protezin ele gelmesi.. şöyleki yan taraflarda koltuk altına doğru olan kısımlarda deri dalga dalga hissediliyor (elimi hafifçe gezdirince hissediyorum), öne doğru eğilincede gözle görülür hale geliyor.. Ayrıca göğsün alt kısımlarındada protezi hissedebiliyorum. Rippling deniyormuş buna sebepler arasında gereğinden fazla büyük protezin kullanılması, cebin yeterince büyük açılmaması, protezin cebe tam yerleşememesi, siltex (pürüzlü) silikon kullanılması ve çok ince göğüs dokusu..
Şimdi bende 325 cc pürüzlü modarate plus yuvarlak mentor protez kullanıldı, göğüs altı kesisiyle.. Boyum 1.73 kilomda 59 ben protezin büyük seçildiğini düşünmüyorum benim boyumda ve kilomda bi insan için çok büyük bir ölçü değil bence. Göğüs altı ölçüm 78 , göğüs çevreside 93 cm.. 80a dan 80b ye geçmiş oldum ameliyatımla bu zaten aşırı büyüklükte protez kullanılmadğını gösteriyor.. Göğüs dokuma gelirsek eğer benim ameliyat öncesi göğüs dokum sıfır değildi, en azından bir çay tabağı kadar projeksiyonum vardı :) ama ameliyatımı çok alelacele düşünmeden olmuştum, meme altı kesisiyle olduğum için çok pişmanım mesela.. İzlerden çok rahatsız oluyorum, kesinlikle en iyi yöntem koltuk altı keşke öyle olsaydı benimkide.. Olan oldu artık şimdi doktorumdan ameliyat kesisine iç dikiş atarak izi incecik yapmasını isticem şuanki durumu hiç hoş görünmüyor kalınca bi iz..
Yine kendi doktorum müdahale edicek, zühtü demir.. Kendisi sabırla herzaman destek oldu, her sorumu yAnıtladı. Bir ara başka bi doktorla görüşmelimiyim diye düşündüm ama aldığım randevuya bile gitmedim, başka bi doktorun iyi yada kötü olması riskini göze alabilecek durumda değilim ve yaşadığım bu soruna rağmen yine zühtü hocaya teslim etmek istiyorum kendimi. Sonuçta o duruma tamamiyle hakim, kendi ameliyatı.. Bu arada zühtü hoca kilo verdiğim için de kaynaklandığını söylemişti ama ben bunada hiç katılmıyorum, ameliyat öncesine göre 8-9 kilo verdim. Ama benim kilomda hep bel atına toplanır üst kısmım zayıftır ne kadar kilo alsamda. O yüzden kilo vermemden etkilendiğini sanmıyorum.
Sonuç olarak ikinci ameliyat kapıda maalesef. Doktorum siltex değil smooth modarete plus silikon kullanıcak, cebi genişleticek, size ida düşürmeyi önerdi ama ben göğüslerimin büyüklüğünden görüntüsünden çok memnunum, hatta daha büyüğünü hayal ediyordum bi bedende kalıcı yağ enjeksiyonuyla büyütebilirim diye.. Fotoğraf eklicem albümüme, yalnız ameliyat öncesi fotoğrafım yok klinikten fotolarımı isticem maille geldiği zaman onuda eklerim. Yorumlarınızı bekliyorum. Bunu düşünmekten psikilojim bozuldu resmenyerli yabancı gezmediğim site forum kalmadı bu konuyla ilgili, ameliyat oldum oh ne güzel oldu diyemedim bi hep bu sorunu düşündüm iki sene sonra maddi manevi tekrar aynı süreci yaşayacak olmak üzücü, hem tekrar aynı şey olabilir garanti veremem dedi zühtü hoca.. O durumdada tek seçenek kalıyor oda kök hücre destekli yağ enjeksiyonu (%70 i kalıcı olan yeni teknik)...
Baya uzun oldu :/ bu sorunu yaşayan yaşamayan herkesten fikirlerini bekliyorum, daha önceki konumda bu durumdan bahsettiğim zaman arzum ank 32 destek olmuşlardı sağolsunlar.. Şimdi yeni konu açmak istedim bu durum için, süreci sonuna kadar yazicam bu konuda fazla bişey yazılmamış çünkü, belki birileri için faydalı olur.. vakit ayıran herkese teşekkürler
Merhaba arkadaşım..Öncelikle ameliyat kararın hayırlı olsun inşallah demek istiyorum.Umarım bu ameliyatla sorunların düzelir ve artık kafan rahat bir şekilde hayatının sonuna kadar sürecini mutlu mesut bir biçimde geçirirsin..
Daha önceden seninle özelden de mesajlaşıp bilgi alışverişi yapmıştık zaten.Konu açman iyi olmuş,çünkü aynı sorunları yaşayan birçok arkadaşımız var.Buraya yazılacak sonuçlar,fikirler eminim birçok kişiye ışık tutacaktır..
Protezin dalgalanmasını ben ameliyattan yaklaşık bir sene kadar sonra sag göğüs üst lobumda hissetmiştim.Benim durumum çok ciddi değildi açıkçası.Sadece eğildiğim zaman özellikle bir parmak dalga oluşuyorsu,yani dalga sadece bir tane vardı.Fakat bu bile benim oldukça rahatsız olmama neden oluyordu.Doktorum bunun benim üst kısımda meme dokumun olmamasına bağlamıştı.Protezimde kas altında dğeildi,kas zarı altındaydı.Kasd altında olsaydıda kas kalınlığımın kalın olması gerekiyormuş bu problemin olmaması için.Yani kas kalınlığım ince olursa yine bu sorunu hissetme durumum olabilirmiş.. Protezin pütürlü yüzey olmasıda bu görüntüyü verebiliyormuş.Fakat düz yüzey protezlerinde kapsül riski olduğundan dolayı protez değiştirme taraftarı olmadı açıkçası.Özellikle bu tepkiyi veren bir göğüs düz yüzeyli protezdede kapsül tepkisini çok kolaylıkla verebilirmiş..
Bana karın bölgemden alınan yağ ile dolgu yapıldı.Tabi öncelikle bu alınan yağ işlemden geçirildi ve öyle enjekte edildi.İşl balta hem ödemden dolayı hemde enjekte eidlen dozun erime faktöründe göz önüne alınarak fazla doz enjekte edilmesinden dolayı şişlik fazla idi.Fakat zamanla eriyecek miktar gittikçe diğer göğüs ile eşit duruma gelmişti ve erime durdu.Kalan yağ ise zaten bu sorunu kapatmaya yetti şükürler olsun..
Protezinin vücuduna göre büyük olduğunu bende düşünmüyorum açıkçası.Zira ameliyat öncesi ve sonrası değişen cıp ölçün gayet normal..Kilo ilede bağlantısı varmıdır bilemiyecegim ama doktorlar bu ameliyattan sonra ciddi kilo alıp verme taraftarı değiller.Bu tür sorunlar olacağını,gögsün sarkacağını söylüyorlar.O yüzdende ideal kiloda iken bu ameliyatın yapılmasını ve sonrasındada aynı kilolarda kalınmasını tavsiye ediyorlar.Kilo artışı yada azalması en fazla 5 -6 kilo gibi olabilir bence.. İz konusundada şanssızlık yaşamışsın.Bende meme ucu kesisi ile ameliyat oldum biliyorsun.Memnun kaldığım için bu yöntemide öneriyorum arkadaşlarıma,uygun olanlara..Fakat koltukaltı yöntemide,meme altı kesiside hatta meme ucu kesiside herkesde farklı derecede iyileşme ve silikleşme sonucu gösteriyor.Kiminde iz gerçekten çok silikleşiyor,krem bile kullanmaya gerek kalmıyor..Kiminde ise kremler,silikon bantlar kullanılmasına rağmen izşer kabarıyor,kalınlaşıyor..Kişinin kendi vücudunun vereceği tepki ilede alakaşı bir durum bu..
Sürecini merakla takip edeceğim arkadaşımUmarım çok güzel ve mutlu haberlerle aramızda olursun
Geçmiş olsun umarım yoluna girer ameliyatını olursun bende meme ucu oldum ameliyat olalı 8 gün oldu izim neredeyse yok sadece iplerin siyahları onlarda kendini atınca hiç bişi kalmıcak sanırımm. Ben protezden önce yağ enjeksiyonu oldum basenden alındı yağlarım toplam 240 cc 120 cc pür yağ enjekte edildi doktor protezin kapatamıyacığı göğüs ortasını doldurdu.2 ay geçti bi kısmı eridi ama ççoğu duruyor bilgin olsun ama zayıfsan çok zor bi işlem liposuctionla alınıyor yağ ve benim basenlerim çok feciydii resim eklerim
Geçmiş olsun canım böle sorunları okudukça korkuyorum bende :S doğuştan olsaymış keşke böle islere girişmeseydim hiç
birde sorun olunca 2.ameliyat ücretsiz diye biliyorum sana niye yeniden parayla ameliyat yapacak doktorun orasını anlamadım? arkadaşlara ekliyorum canım kabul et resimlerini görmek isterim.
Geçmiş olsun umarım yoluna girer ameliyatını olursun bende meme ucu oldum ameliyat olalı 8 gün oldu izim neredeyse yok sadece iplerin siyahları onlarda kendini atınca hiç bişi kalmıcak sanırımm. Ben protezden önce yağ enjeksiyonu oldum basenden alındı yağlarım toplam 240 cc 120 cc pür yağ enjekte edildi doktor protezin kapatamıyacığı göğüs ortasını doldurdu.2 ay geçti bi kısmı eridi ama ççoğu duruyor bilgin olsun ama zayıfsan çok zor bi işlem liposuctionla alınıyor yağ ve benim basenlerim çok feciydii resim eklerim
Çok zayıf değilim açıkcası basen ve kalça dolgun, yağ fazlası kesinlikle var o bölgede.. Yağ alınan yerlerde bi sıkıntı oldumu peki? Çukurlaşma vs olabiliyomuş gerektiği gibi yapılmazsa.. Birde yağ enjeksiyonun özel bi makineden geçirilerek mi yapıldı? (santrifüj makinası deniyormuş klasik yağ enjeksiyonundan farklı ve kalıcı yöntem)
Geçmiş olsun canım böle sorunları okudukça korkuyorum bende :S doğuştan olsaymış keşke böle islere girişmeseydim hiç
birde sorun olunca 2.ameliyat ücretsiz diye biliyorum sana niye yeniden parayla ameliyat yapacak doktorun orasını anlamadım? arkadaşlara ekliyorum canım kabul et resimlerini görmek isterim.
Keşkee doğal ve büyük göğüsler için hepimiz neler vermezdikk.. Doktorum bu komplikasyon olarak kabul edilmiyor o yüzden protezi mentor ücretsiz değiştirmiyor dedi, bi miktarda hastane ücreti vs derken azda olmayan bi rakam verdi. Burun ameliyatıda olmuştum memeyle aynı anda, ufak sorunlar var onları ücretsiz düzeltmesini isticem ama..
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım umarım 2. ameliyatından sonra herşey istediğin gibi olur.Bende yaklaşık 4 ay önce meme büyütme ameliyatı oldum ama ya dual plan olduğu için yada daha erken bilmiyorum altlardan silikonu bariz hissediyorum. Büyük protezden oldugunu sanmıyorum çünkü 275cc mod plus kullanıldı ve önceki halimden neredeyse 4-5 cm kadar bir değişiklik yarattı anlıycagın küçük bile oldu.Bende hem biraazdaha büyümesi için hemde o ele gelen silikonları örtmesi için yağ enjeksiyonunu araştırıyorum ama bu işlem çok mu zor bir işlemki yani yine meme ameliyatı sonrası kadar acılı ve uzun dinlenme süreçleri gereken bir ameliyat mı bilgisi ve deneyimi olanlar bunu yazabilirler mi henüz doktorumla görüşmedim araştırma aşamasındayım şimdiden hepinize teşekkürler
Teşekkür ederimm. Bende ameliyattan kısa süre sonra protezi hissettim ama büyük göğüslere kavuşmanın sevinciyle hiç üstelemedim ellemedim bile göğsümü. Bir sene sonunda artık ciddi ciddi sorun etmeye başladım. Eğer şuan hissediyorsan geçeceğini hiç sanmıyorum, çok üzgünüm.. Benimkide kas altı olmuştu ama dual planmıydı bilmiyorum. Protez elime geldiğine göre öyle muhtemelen. Koltuk altı kesisiyle olsaydym kas hiç kesilmediği için böyle olmazdı belki alel acele verdiğim karar için o kadar pişmanımki.. Şimdi ikinci ameliyat artı yağ enjeksiyonu bana ne kadara patlicak acaba, önceki ameliyatımın son taksidini önümüzdeki ay ödicem ve yeni taksitler başlicak :96: Yağ enjeksiyonuna gelirsek biraz sancılı olduğu bi gerçek ilk hafta ağrısı çok oluyormuş gerçekten. Ama sonuçlar çok doğal oluyor güzel yapılırsa
Hayır canım alınan yerler kesinlikle deforme olmadı sürekli masaj yaptım ama 1 ay feci derecede morluklarla gezdim çünkü zayıftım ve bende yağ çok azdı doktor öle dedi baya bi deşmiş beni:))mesaj sayımı doldurim resim yüklücem.zaten tüm doktorlar işlemdn geçirip öyle enjekte ediyorlar bundan emin olabilirsin cihaza giriyor yağ işlemden geçiyor..ve sonuçtan memnun kaldım 13 kasımda oldum ameliyatı.
allah yardım etsin hepimize...ama ben senin bu yazını okuyunca korktum...zaten çok zor karar verdim..şimdi aklımda şüphe olacak... daha önceki ameliyatını damı ankarada oldun...bende ankarada olacağım..
mem konusunda bir şey diyemiycem...bilmediğim ve yaşamadığım için..ama yağ enjektedi burun ameliyatımda yüzüme yaptırdım...çöküklerim doldu ve daha dolu bir yüzüm var hepsi erimiyor.ana tekrar gerektiriyor an az 2 kere olursan sonuç kalıcı tek seferde fazla yağ alınıp saklanıyor...bunu düşün derim...öyle aman aman acımıyor...sadece görüntü olacak biri seni evire çevire sopayla dövmüş gibi....ama canım yanmıyor merak etme...bu arada benimde koltuk altı olacak ameliyatım ankarada nebil bozdoğan yapacak...koltuk altında kas kesilmiyormu...
Bu yağ enjeksiyonu kafamı karıştırdı benim, klasik yöntemde de alınan yağ da işlemden geçiyor fakat %70 e kadar eriyebiliyormuş. Bahsettiğim diğer şeydeyse özel bi makinadan yağ geçiriliyor ve pembe kırmızı gibi bi hal alıyor buna kök hücreyle zenginleştirilmiş yağ enj. diyorlar ve en fazla %30 erime oluyormuş. Bundanda ankarada internet sitesinde bi doktor bahsetmiş sadece uygulamasını yaptığına dair. Zekeria kul un sayfalarında bunla ilgili bi video vardı ordan görmüştüm. Yağ enj ile bi beden büyümesi için eridikten sonra 150-175cc kadar kalmalı değilmi?
Maalesef bu maeliyatın böyle komplikasyonları var umarım seninki sorunsuz geçer ama bi şekilde hepimiz bu ameliyatı olup göze alıyoruz bunları.. Koltuk altından yapılınca kas yukardan kesiliyor dolayısıyla protezin altını hissetmek pek mümkün olmuyor. İyi bi yöntem seçmişsin inş iyi sonuçlar alırsın
canı sagol ankaradaysan git birde nebil hocaya muayene ol....ücretsiz muayene yapıyor..inan pişman olmazsın...
Keşkee doğal ve büyük göğüsler için hepimiz neler vermezdikk.. Doktorum bu komplikasyon olarak kabul edilmiyor o yüzden protezi mentor ücretsiz değiştirmiyor dedi, bi miktarda hastane ücreti vs derken azda olmayan bi rakam verdi. Burun ameliyatıda olmuştum memeyle aynı anda, ufak sorunlar var onları ücretsiz düzeltmesini isticem ama..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?